Šta kuvamo danas 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Biće pasulj iz zamrzivača, i spremam sok od višanja za zimnicu, možda malo kompota od trešanja ako neko nabere. Juče sam spremila 4 tegle, toliko sam uspela sa zemlje da uberem, da se penjem na lotre, ne volem
A pitanje za @Zadovoljna domacica ...koja torta može da bude bar sat vremena napolju, leti a da ne uvene bez frižidera ?

Biće pasulj iz zamrzivača, i spremam sok od višanja za zimnicu, možda malo kompota od trešanja ako neko nabere. Juče sam spremila 4 tegle, toliko sam uspela sa zemlje da uberem, da se penjem na lotre, ne volem
A pitanje za @Zadovoljna domacica ...koja torta može da bude bar sat vremena napolju, leti a da ne uvene bez frižidera ?
Pa može bilo koja, gde su filovi termički obrađeni. Ako su filovi dovoljno čvrsti, ništa torti neće biti sat vremena van frižidera.

Ни ја неко време не правим слатко. Клинац ме је замолио да ништа ни не купујем. Каже, када има једе, али само зато што има. А то јесте бзвз.
И мени само сладолед одговара, остало ми све има грозан укус, углавном ми је преслатко. Чак ми више не прија ни кекс да умочим у кафу.

@86bogomoljka , kako da dođem do toga da mi je sve preslatko?
Ja bih teoretski mogla i krem da pospem šećerom i da ne bude preslatko... :fdlan:
Не знам. А ја јесам сладокусац одувек, само што никад нисам волела јако слатко. Рецимо, ако правим по рецепту, смањим шећер бар за 1/3.
Али ми је слатко годило. Од када не пијем кафу са шећером, све ми је слатко постало преслатко. Не знам зашто.

• Podržavam
Reactions: Red
Не знам. А ја јесам сладокусац одувек, само што никад нисам волела јако слатко. Рецимо, ако правим по рецепту, смањим шећер бар за 1/3.
Али ми је слатко годило. Од када не пијем кафу са шећером, све ми је слатко постало преслатко. Не знам зашто.
Ja bih baš volela da me slatko ne privlači toliko. Sve bi onda bilo drugačije.
Kafu retko pijem, ali tad je ipak malo zasladim... Pre mogu da ne pijem, nego gorku. Znači, nema nade za mene...

Другарица поједе велику Милку, док трепнеш. У кафу ставља супене кашике шећера. После 5 кугли сладоледа поручи шампиту. И ништа. Њој годи.
Ја Милку нема шансе да окусим. Ни шампиту.
Сладолед када сам у форми могу и више од 5 кугли :lol:

Nikad ne smanjujem šećer u receptu.
Mislim da je Lunasa pisala da je onaj Lidlov sladoled vanila i makadamija orasi presladak. Kupim juče taj i meni se baš svidio. :)

Mi ga jedva pojeli :lol:
Pijem skroz gorku kafu, ne volim kupovne slatkiše, samo domaće kolače, pored mene može stajati čitav šleper industrijskog slatkog, ne bih ga pogledala, ali zato kolači, još ako su voćni, nemam mere :rumenko:
Zato ni ne pravim, imamo voće, kad se sažalim ponekad kupimo sladoled i to je to.
Al sad ću morati napraviti te kokos kocke za vikend, ne mogu ih samo gledati :)))

Ja bih baš volela da me slatko ne privlači toliko. Sve bi onda bilo drugačije.
Kafu retko pijem, ali tad je ipak malo zasladim... Pre mogu da ne pijem, nego gorku. Znači, nema nade za mene...
hvala bogu ja sma izasla iz te faze
a organizam mi je godinu i po dana trazio toliko slatkog da me je svrbela koza zbog tolikog secera
dobro da nisam dobila secernu bolest
sad mi je dovoljan secer od voca u kolicini jedne porcije dnevno

• Podržavam
Reactions: Red
hvala bogu ja sma izasla iz te faze
a organizam mi je godinu i po dana trazio toliko slatkog da me je svrbela koza zbog tolikog secera
dobro da nisam dobila secernu bolest
sad mi je dovoljan secer od voca u kolicini jedne porcije dnevno
Ja mislim da nikad neću izaći iz te faze. Taman sam se malo ograničila, ali sam neko veče jela krem supenom kašikom dok mi se nije slošilo. Ujutru sam ustala sa nekoliko bubuljica, krenuo šećer valjda napolje. :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back