Šta kuvamo danas 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И мени је зид код Квинси у кухињи сјајан. Већ сам га хвалила пре :)

Иначе, Метло, ја имам плочице као камен, јер је овај стан био намењен за издавање, па сам ишла на скромнију варијанту, и могу ти рећи да ни то није лоша опција.
Али, камен је ипак камен :heart:
Lakse je njih cistiti nego pravi kamen
Al je lepse kad je pravi :aha:

sjajan je jer je blanširan, jedino tako se može krompir zamrznuti
apropo toga, ja redovno na 4-5 min blanširam krompir, pre prženja
em manje popije ulja em ukusniji
nema razlike ni sa pomfritom iz meka
Nije blansiran
Nego je obradjen sistemom brzog polu przenja na visokoj temp, pa brzog zamrzavanja na trakama sa tecnim azotom
I onda kuci samo doprzis i bude tako hrskav kao sto ti nikad nece biti kad radis sa svezim

Vrlo nezdravo ali vrlo ukusno :lol:

Ja kuvam krompir paprikaš sa kobasicama. Sada ću da trknem do plastenika po zelenu salatu. Slatko nemamo ništa. Šampite smo juče pojeli. Izem ti meru iz koje je izašlo 16 kolača. :sad2:
Možda ću da pečem palačinke posle podne. Ili ću da pravim rezance za supu. Ili ću oba. :lol:

P.S. Meni su pljeskavicei ćevapi iz Lidla spas. Uvek ih imam u zamrzivaču, i kada sam u nekoj gužvi, Sava ili muž ih časom ispeku. U jednom tiganju njih, u drugom pomfrit, i eto ručka za pola sata.

Ja kuvam krompir paprikaš sa kobasicama. Sada ću da trknem do plastenika po zelenu salatu. Slatko nemamo ništa. Šampite smo juče pojeli. Izem ti meru iz koje je izašlo 16 kolača. :sad2:
Možda ću da pečem palačinke posle podne. Ili ću da pravim rezance za supu. Ili ću oba. :lol:

P.S. Meni su pljeskavicei ćevapi iz Lidla spas. Uvek ih imam u zamrzivaču, i kada sam u nekoj gužvi, Sava ili muž ih časom ispeku. U jednom tiganju njih, u drugom pomfrit, i eto ručka za pola sata.
A meni su spas za ledince,brz rucak kad vise nemam ideje sta bih a da moze da se skuva dan ranije.ne volim kod njih da stojim sat vremena za sporetom,radije sedim sa njima

PSX_20200601_141337.jpg

PSX_20200601_141230.jpg

brze Sam prase srolovala

ja iz nekog razloga imam jako ruzan ukus, neka vrlo specificna aroma mi se razvije kad jedem bilo koje meso sa svezim krastavcem
ne znam da li to oseti i neko od vas

evo motivacioni klip za sve koji se lome oko laganije hrane ovih dana
ne zbog dame, nego pitanje da li ce uvek u blizini biti ovoliko dzentlmena kad krenu talasi i nevreme :lol:

u sledecih mesec dana nema vise spremanja slatkisa..stigle su lepe tresnje
danas sam za 10minuta spremila divanpreukusan rucak
ispekla sam na keramickom tiganju spargle i prelila maslinovim..a one divne, mlade hrskave
ubola sam pravo vreme i spremila posirana preukusna domaca jaja i izgrilovala sir
meni dva, cerki jedno, a ona je jela i dimljenog lososa kojeg ja ne mogu
jaja su bila toliko ukusna, da sam omazala tanjir sa iscurelim zumancetom
cerka me gleda i ne veruje :lol:
u stvari ja nemam problem sa jajima, nego sa industrijskim bajatim..a domaca su mmmmmm

ja iz nekog razloga imam jako ruzan ukus, neka vrlo specificna aroma mi se razvije kad jedem bilo koje meso sa svezim krastavcem
ne znam da li to oseti i neko od vas

evo motivacioni klip za sve koji se lome oko laganije hrane ovih dana
ne zbog dame, nego pitanje da li ce uvek u blizini biti ovoliko dzentlmena kad krenu talasi i nevreme :lol:

u sledecih mesec dana nema vise spremanja slatkisa..stigle su lepe tresnje
danas sam za 10minuta spremila divanpreukusan rucak
ispekla sam na keramickom tiganju spargle i prelila maslinovim..a one divne, mlade hrskave
ubola sam pravo vreme i spremila posirana preukusna domaca jaja i izgrilovala sir
meni dva, cerki jedno, a ona je jela i dimljenog lososa kojeg ja ne mogu
jaja su bila toliko ukusna, da sam omazala tanjir sa iscurelim zumancetom
cerka me gleda i ne veruje :lol:
u stvari ja nemam problem sa jajima, nego sa industrijskim bajatim..a domaca su mmmmmm

mozda je neki zdravstveni problemcic
npr moja pokojna baba je hejtovala ukus krompira zbog stitnjace

Има још печења од јуче, па сам збрчкала неки колач од јагода, бисквит се прави са киселом павлаком, звучало ми је добро...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back