smokva
Legenda
- Poruka
- 61.227
Tako te volim
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Rastegljiv je ako mesis tako sto sunes napisanu kolicinu brasna . Ja tako ne radim. Dodajem po malo iz dzaka jer koristim bradno u dzaku od 5 kila i vadim jednom plasticnom casicom. Dodam mesam. Odam mesam. Dok ne umesim redovno testo koje mi se nece lepiti a koje ke mekano.Brasno po potrebi je vise nego rastegljiv pojam![]()
Brasno po potrebi je vise nego rastegljiv pojam![]()
ja pravim vrlo slicno, s tim sto stavim kasiku masti zajedno sa cvarcima u blender da se lakse samelju.
i pisma mi malo odmaraju, ne vise od 10min![]()
samo ih gledam!

A *******. Meni cak u svesci kod ovog recepta i ne pise brasno u sastojcima. Sta ce mi. Znam da moram staviti brasna hahaha.
Zbog vas sam dodala tu stavku u sastojcima, brasno po potrebi![]()
..u lepo izgleda bas, napisi recept ako te ne mrzi...necu sad da mesim imam hleba, ali bi mogla ovih dana jer imam i tog razanog brasna....
Jao ja sam mislila da je drozdina vec samleveni cvarci,sad sam proguglala,to je neki ebeni talog
A kvasac mi se vec dize
Sta sad?da nastavim sa ovim?
i bilo je super

ja otprilike sipam brasno ali evo
ako neces veliki vec manji kao sto ja volim onda stavi
oko 300 gr.razenog brasna i oko 150 gr.psenicnog brasna
1 suvi kvasac, kasicicu soli, kasicicu secera, ulje 3-4 kasike,
i ne znam tacno ali oko 2,5-3 dcl mlake vode..ustvari sipaj malo po malo i mesi dok ne dobijes mekano testo a da se ne lepi za ruke..mozes pre mesenja da dodas i semenke cia, lana , suncokreta itd ja ovog puta nisam stavila nista ..ostavi testo da naraste pa ga premesi i stavi u pleh i ostavi jos malo dok ti se rerna ne zagreje i peci na 200 stepeni.
a mozes i samo od razanog brasna..recept je isti
Radi Vuk Ljubinka ne kuva al šporet stalno gori red pšenice red kompota
a inace testo je vec bilo formirano u kuglu i odlazalo jedno pet min kad sam pokusala da umesim i drozdinu.bas mi je pruzilo otpor![]()
a inace testo je vec bilo formirano u kuglu i odlazalo jedno pet min kad sam pokusala da umesim i drozdinu.bas mi je pruzilo otpor![]()

E stvarno...upotrebila sam 360 gr brasna i testo je vec tvrdo.izmerila sam kesu tek otvorenu od kile.da nisu trebala jaja da idu u testo?
- - - - - - - - - -
Jepte se!
Odlucila sam da to testo sad pomesam sa drozdinom,razvucem i secem kocke i pecem

sta je briga vazno da pojedu