smokva
Legenda
- Poruka
- 61.227
Tako te volim
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Rastegljiv je ako mesis tako sto sunes napisanu kolicinu brasna . Ja tako ne radim. Dodajem po malo iz dzaka jer koristim bradno u dzaku od 5 kila i vadim jednom plasticnom casicom. Dodam mesam. Odam mesam. Dok ne umesim redovno testo koje mi se nece lepiti a koje ke mekano.Brasno po potrebi je vise nego rastegljiv pojam
Brasno po potrebi je vise nego rastegljiv pojam
ja pravim vrlo slicno, s tim sto stavim kasiku masti zajedno sa cvarcima u blender da se lakse samelju.
i pisma mi malo odmaraju, ne vise od 10min
samo ih gledam!
A *******. Meni cak u svesci kod ovog recepta i ne pise brasno u sastojcima. Sta ce mi. Znam da moram staviti brasna hahaha.
Zbog vas sam dodala tu stavku u sastojcima, brasno po potrebi
..u lepo izgleda bas, napisi recept ako te ne mrzi...necu sad da mesim imam hleba, ali bi mogla ovih dana jer imam i tog razanog brasna....
Jao ja sam mislila da je drozdina vec samleveni cvarci,sad sam proguglala,to je neki ebeni talog
A kvasac mi se vec dize
Sta sad?da nastavim sa ovim?
ja otprilike sipam brasno ali evo
ako neces veliki vec manji kao sto ja volim onda stavi
oko 300 gr.razenog brasna i oko 150 gr.psenicnog brasna
1 suvi kvasac, kasicicu soli, kasicicu secera, ulje 3-4 kasike,
i ne znam tacno ali oko 2,5-3 dcl mlake vode..ustvari sipaj malo po malo i mesi dok ne dobijes mekano testo a da se ne lepi za ruke..mozes pre mesenja da dodas i semenke cia, lana , suncokreta itd ja ovog puta nisam stavila nista ..ostavi testo da naraste pa ga premesi i stavi u pleh i ostavi jos malo dok ti se rerna ne zagreje i peci na 200 stepeni.
a mozes i samo od razanog brasna..recept je isti
Radi Vuk Ljubinka ne kuva al šporet stalno gori red pšenice red kompota
a inace testo je vec bilo formirano u kuglu i odlazalo jedno pet min kad sam pokusala da umesim i drozdinu.bas mi je pruzilo otpor
a inace testo je vec bilo formirano u kuglu i odlazalo jedno pet min kad sam pokusala da umesim i drozdinu.bas mi je pruzilo otpor
E stvarno...upotrebila sam 360 gr brasna i testo je vec tvrdo.izmerila sam kesu tek otvorenu od kile.da nisu trebala jaja da idu u testo?
- - - - - - - - - -
Jepte se!
Odlucila sam da to testo sad pomesam sa drozdinom,razvucem i secem kocke i pecem