Šta kuvamo danas 7

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brasno po potrebi je vise nego rastegljiv pojam :(
Rastegljiv je ako mesis tako sto sunes napisanu kolicinu brasna . Ja tako ne radim. Dodajem po malo iz dzaka jer koristim bradno u dzaku od 5 kila i vadim jednom plasticnom casicom. Dodam mesam. Odam mesam. Dok ne umesim redovno testo koje mi se nece lepiti a koje ke mekano.

- - - - - - - - - -

I ne samo za ovo nrgo za sva testa.
Meni ta kolicina napisana ne znaci ama bas nista.
Moze da pise i kilo brasna ako ja pod rukom znam da je ono umeseno.

ja pravim vrlo slicno, s tim sto stavim kasiku masti zajedno sa cvarcima u blender da se lakse samelju.
i pisma mi malo odmaraju, ne vise od 10min :lol:

Ne treba ovde mast dodatno. Em su cvarci masni em ovaj nutribulet bi samleo i mene a ne cvarke hehehe. Bukvalno par puga okrene i oni su ko pasteta

- - - - - - - - - -

samo ih gledam!

Hehehehehehe.
A *******. Meni cak u svesci kod ovog recepta i ne pise brasno u sastojcima. Sta ce mi. Znam da moram staviti brasna hahaha.
Zbog vas sam dodala tu stavku u sastojcima, brasno po potrebi :mrgreen:

A *******. Meni cak u svesci kod ovog recepta i ne pise brasno u sastojcima. Sta ce mi. Znam da moram staviti brasna hahaha.
Zbog vas sam dodala tu stavku u sastojcima, brasno po potrebi :mrgreen:

boki, ni ja ne merim brasno jer mesim vec godinama i otprilike sve znam. ali, treba staviti okvirno za one koji nisu toliko ispraksirani sa testom.
uglavnom, kod mojih recepata svaki je najmanje 500g brasna. uglavnom bude 700-800g, oseti se pod rukama kada se vise ne lepi i moze da se okrece i mesi na radnoj povrsini.

Пита са белим месом и печуркама, не знам да ли ће се њима допасти, али мени се ваш једе...знам, себично, али они нису имали идеју, е па кад немате, спремам шта ја волим.

..u lepo izgleda bas, napisi recept ako te ne mrzi...necu sad da mesim imam hleba, ali bi mogla ovih dana jer imam i tog razanog brasna....

ja otprilike sipam brasno ali evo

ako neces veliki vec manji kao sto ja volim onda stavi
oko 300 gr.razenog brasna i oko 150 gr.psenicnog brasna
1 suvi kvasac, kasicicu soli, kasicicu secera, ulje 3-4 kasike,
i ne znam tacno ali oko 2,5-3 dcl mlake vode..ustvari sipaj malo po malo i mesi dok ne dobijes mekano testo a da se ne lepi za ruke..mozes pre mesenja da dodas i semenke cia, lana , suncokreta itd ja ovog puta nisam stavila nista ..ostavi testo da naraste pa ga premesi i stavi u pleh i ostavi jos malo dok ti se rerna ne zagreje i peci na 200 stepeni.

a mozes i samo od razanog brasna..recept je isti

• Voli
Reactions: Tol
Jao ja sam mislila da je drozdina vec samleveni cvarci,sad sam proguglala,to je neki ebeni talog
A kvasac mi se vec dize
Sta sad?da nastavim sa ovim?

mozes i sa njom.ona se lepo maze po testu

- - - - - - - - - -

danasnji rucak..punjeni "camcici" od patlidzan

slika i nije nesto kao sto divka ume da uslika.ispalo kao da je zagorelo ali nije :) i bilo je super
patl.jpg

• Voli
Reactions: Tol
E stvarno...upotrebila sam 360 gr brasna i testo je vec tvrdo.izmerila sam kesu tek otvorenu od kile.da nisu trebala jaja da idu u testo?

- - - - - - - - - -

Jepte se!
Odlucila sam da to testo sad pomesam sa drozdinom,razvucem i secem kocke i pecem

Јеси ставила млеко и уље? Немогуће да је тврдо са односом брашно:течни састојци 1:1...

ja otprilike sipam brasno ali evo

ako neces veliki vec manji kao sto ja volim onda stavi
oko 300 gr.razenog brasna i oko 150 gr.psenicnog brasna
1 suvi kvasac, kasicicu soli, kasicicu secera, ulje 3-4 kasike,
i ne znam tacno ali oko 2,5-3 dcl mlake vode..ustvari sipaj malo po malo i mesi dok ne dobijes mekano testo a da se ne lepi za ruke..mozes pre mesenja da dodas i semenke cia, lana , suncokreta itd ja ovog puta nisam stavila nista ..ostavi testo da naraste pa ga premesi i stavi u pleh i ostavi jos malo dok ti se rerna ne zagreje i peci na 200 stepeni.

a mozes i samo od razanog brasna..recept je isti

...dobro to mi i treba tako odokativno, kad budem imala snage da se malo vise bavim kuhinjom pravicu obavezno....mala i meni treba bolje tako da se brze pojede...

- - - - - - - - - -

Radi Vuk Ljubinka ne kuva al šporet stalno gori red pšenice red kompota

..jel meljes psenicu ili samo onako skuvas i koliko dugo kuvas, jel kuvas direktno u mleku ili posle dodas mleko? ja volim a retko se setim da kuvam psenicu sve kao nemam mlin da sameljem, kao da mora da se melje...

- - - - - - - - - -

a inace testo je vec bilo formirano u kuglu i odlazalo jedno pet min kad sam pokusala da umesim i drozdinu.bas mi je pruzilo otpor :lol:

...nesto si zeznula, a sta nije mi jasno nikako....

ni meni nije vala jasno sta si tu zajebala oko testa i gde si imala uopste prostor da nesto zeznes :D

drozdina ako ti je tvrda, stegla se u frizu ili sta znam, samelji je u blenderu kao i cvarke, nije vazno

sto se ostalog tice, ne znam
ja ovo pravim vec jedno 30-i put
i mi ih obozavamo

E stvarno...upotrebila sam 360 gr brasna i testo je vec tvrdo.izmerila sam kesu tek otvorenu od kile.da nisu trebala jaja da idu u testo?

- - - - - - - - - -

Jepte se!
Odlucila sam da to testo sad pomesam sa drozdinom,razvucem i secem kocke i pecem

ne idu jaja

a rekoh brasna po potrebi, jer nikada nisam merila koliko stavim, to vec napisah, kvinsi ti je napisala pola kile :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back