Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne brini ti za moju kosu, kada skuvaš samo jedan deo od onoga što sam ja skuvala, javi se da poričamo ;)

jel sad opet ide reklama na tvoj kanal na jutjubu? :rotf:

- - - - - - - - - -

Ја уопште не уочаван разлику између ова два начина.

a pa ima je...nije da je nema
i svodi se na to da meni ne pada na pamet da drzim glavu iznad serpe pola sata; przim i mastim...do besvijesti
i ne stavljam vegetu...missim, koji ce mi svuda vegeta ili opce
to se nekako preraste...kad zavrsis sa onim prvim eksperimentiranjem u kuhnji...valjda...:lol:

Што да не. Само, код нас је увек ветровито.

one su uvijek pri tlu, onaj najnizi sloj vegetacije
i rastu bukvalno kao korov
dakle, sve sto ti treba je da ih mozes tako nekako ubacit
pa zimi spustis saksije na pod ili tako nesto
hladnoca im nece nista
a posto sam ih na durmitoru prilicno visoko vidjala
mislim da ni vjetar nije problem

one su uvijek pri tlu, onaj najnizi sloj vegetacije
i rastu bukvalno kao korov
dakle, sve sto ti treba je da ih mozes tako nekako ubacit
pa zimi spustis saksije na pod ili tako nesto
hladnoca im nece nista
a posto sam ih na durmitoru prilicno visoko vidjala
mislim da ni vjetar nije problem

Онда ћу их свакако засадити, на страну што их обожавам.

probaj, razmnozavaju se ko blesave
samo gledaj da imaju neku malo vecu povrsinu
koliko moze tipa pola metra sa 20 cm...da se razmasu malo
kod nas su u skoro pola bas dugacke zardinjere
omedjuje ih samo zalfija
a nana raste izmedju njih

И ми имамо жалфију и нану. А где тачно набављаш семе (садницу)? Пијаца? Кесице?

Ja isto ovako pravim podvarak.

I ja. Danas upravo podvarak, sinoć udinstan, danas se peče. Ja dodam i šoljicu pirinča, da pokupi višak kiseline i tečnosti, jer mu dolijem supu u kojoj skuvam meso pre toga. Uvek pravim sa svežim mesom. Ne stavljm brašno. Dakle, kao i za sve drugo, sto sela-sto običaja. Pretpostavljam da je rezultat vrlo sličan.

Današnji podvarak je od četiri glavice kupusa, nas desetoro će uživati, nadam se i sutra.

Mislim da nije tražen recept za kuvani kupus ;)
Podvarak ima tako dobar ukus jer je kupus U P R Ž E N i M A S T A N ;)

i ja sam tako.

15449725583_15da8683ab_o_d.jpg

15881959608_b03e3f02b8_o_d.jpg

Poslednja izmena:
I ja. Danas upravo podvarak, sinoć udinstan, danas se peče. Ja dodam i šoljicu pirinča, da pokupi višak kiseline i tečnosti, jer mu dolijem supu u kojoj skuvam meso pre toga. Uvek pravim sa svežim mesom. Ne stavljm brašno. Dakle, kao i za sve drugo, sto sela-sto običaja. Pretpostavljam da je rezultat vrlo sličan.

Današnji podvarak je od četiri glavice kupusa, nas desetoro će uživati, nadam se i sutra.

Da upravo to, svaki kraj svoj obicaj...ja samo ne didajem pirinac, al hocu sledeci put, bar u deo da probam.

i ja volim podvarak sa masti, kao i vecinu da kazem domacih jela
podvarak s uljem mi je ko ... msm bolje ga i ne praviti :D
mislim mouuuuze ali ne moze da se meri s onim na masti....
vegetu ne koristim i takodje kupus prvo uprzim, ne kuvam, vec uprzim a zatim ide tepsija, malo nalivanja i to je to...

Princip je isti, sve du ostalo nijanse. :)

A htela sam da deo mase spremim bez mesam a sa suvim šljivama. Al', zaboravila da kupim dotične šljive. Drugi put...

Afro, ako budeš stavljala pirinač, da znaš da ide malo. Ja sam na ovu silu kupusa koju danas stavljam, četiri glavice osrednje veličine, stavila oko dve šoljice pirinča. I to pred stavljanje u rernu, nakon upržavanja. U ukusu se ne oseti, ali da malo pokupi, kao što rekoh kilelinu i vošak tečnosti.

generalno je svako da kazem starinsko jelo ljepse na masti, al to opce nije bila tema rasprave - masno moze bit i od ulja
sto se podvarka tice sam naziv jela sve lijepo sumira - odatle i specifican ukus

da, bolje je tako.

ja sam koristio ulje, ali sam ubacio mesnata dimljena rebra, na komade, i dosta suvog masnog, na komadice, da dobije ukus kako treba

Ja nisam spremala, ali sam jela u par varijanti i na mene ostavio je upečatljiv utisak. Objašnjeno mi je da se pred kraj dinstanja, ubace seckane suve šljive, kada se kupus nalije i stavi u rernu, one se lepo ukuvaju. Ne menjaju značajno ukus kupusa, on aposultno dominira, ali kada se komadić ufati na viljušku da lep slatkasto dimljeni šmek. Super je varijanta kada se sprema posno, oplemeni kupus. A može i šljive i seckano meso, sve varijante meni su vrlo simpatične. ...Te danas htedoh da probam. Ako namolim nekog da ode do prodavnice, biće i ličnog izveštaja.

Ja nisam spremala, ali sam jela u par varijanti i na mene ostavio je upečatljiv utisak. Objašnjeno mi je da se pred kraj dinstanja, ubace seckane suve šljive, kada se kupus nalije i stavi u rernu, one se lepo ukuvaju. Ne menjaju značajno ukus kupusa, on aposultno dominira, ali kada se komadić ufati na viljušku da lep slatkasto dimljeni šmek. Super je varijanta kada se sprema posno, oplemeni kupus. A može i šljive i seckano meso, sve varijante meni su vrlo simpatične. ...Te danas htedoh da probam. Ako namolim nekog da ode do prodavnice, biće i ličnog izveštaja.

uf
zvuci super, fala ti
obavezno cu probat

• Podržavam
Reactions: 27E
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back