Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i ja sam tako.

15449725583_15da8683ab_o_d.jpg

15881959608_b03e3f02b8_o_d.jpg

To je to.

generalno je svako da kazem starinsko jelo ljepse na masti, al to opce nije bila tema rasprave - masno moze bit i od ulja
sto se podvarka tice sam naziv jela sve lijepo sumira - odatle i specifican ukus
Ja nestavljam ni ulje ,ni mast , već domaću slaninu sapunjaru , onu skroz belu , kad se isprži skroz da bude ko čvarci i pusti dosta masnoće (bar 2/3 se istopi ) na tome pržim kupus ,pre bez luka , sada ubacim jednu glavnicu crvenog čisto da ubije kiselinu malo i da šmek .
Gore kad ide u rernu može svašta da se stavi , ja lično najviše volim da uzmem one sveže slovačke baš ljute kobaje , koje onda puste onaj ljut i crvenkasti mastan sok da natopi kupus . :ok:

Ja nestavljam ni ulje ,ni mast , već domaću slaninu sapunjaru , onu skroz belu , kad se isprži skroz da bude ko čvarci i pusti dosta masnoće (bar 2/3 se istopi ) na tome pržim kupus ,pre bez luka , sada ubacim jednu glavnicu crvenog čisto da ubije kiselinu malo i da šmek .
Gore kad ide u rernu može svašta da se stavi , ja lično najviše volim da uzmem one sveže slovačke baš ljute kobaje , koje onda puste onaj ljut i crvenkasti mastan sok da natopi kupus . :ok:

e, to je isto odlicna stvar
kad ima ok slanine
tako da i ne treba nikakve dodatne masnoce
ta slanina je odlicna i za kajganu i svasta nesto

Sinoc smo proslavili desetu godisnjicu braka... tj. veze :lol:

Pravila sam cezar salaticu, njoke sa prelivom od sira, za muza biftek, za mene pilence :lol: i tortu Moskva snit po Domacicinom receptu (Hvala Domacice :cvet:).

Zao mi sada sto ne mogu da okacim slike, ne radi mi komp. Al cim to sredim bice i slicica. :)

cestitamo!
da do 20. navatas bar neko pile sa strane :zper:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back