Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dajte mi ideju za nešto sa krompirom i pečurkama... jedem ih na 10000 načina jer mi najviše prijaju, ali mi ponestaje ideja kako ih jesti... :sad2:

ja sampinjone, one velike, punim jednostavno
kackavaljem i kulenom; listic kulena u svaki i kockica sira
pa odozgo svjez origano
ili samo po mrvu slaninice i kasikica kajmaka u svaki
slozim medju polovice krompira vec skoro pecene na papiru
namazane maslinovim uljem
i pustim da se zajedno ispece do kraja

ja sampinjone, one velike, punim jednostavno
kackavaljem i kulenom; listic kulena u svaki i kockica sira
pa odozgo svjez origano
ili samo po mrvu slaninice i kasikica kajmaka u svaki
slozim medju polovice krompira vec skoro pecene na papiru
namazane maslinovim uljem
i pustim da se zajedno ispece do kraja

Ma i ja ih punim, ali samo sirom, kulen ne smem, a kamoli slaninu ili kajmak :(
Više namam ideja :rida:

Dajte mi ideju za nešto sa krompirom i pečurkama... jedem ih na 10000 načina jer mi najviše prijaju, ali mi ponestaje ideja kako ih jesti... :sad2:

Da li bi ti odgovarao klasičan sos od šampinjona preliven preko pečenog ''harmonika krompira''?
Krompir u ljusci poluobaren očistiti, narezati na kolutiće, ali ne do kraja da ostane krpompir ucelo, svaki posoliti, pobiberiti, između režnjeva ubaciti parčiće trapista, na svaki staviti kocku putera i peći dok porumeni.
Na prodinstanoj glavici luka izdinstati na listiće isečene šampinjone, začiniti biberom i vegetom. Kada ispari sva voda, dodati pavlaku.

Servirati krompir i preliti umakom od šampinjona. Mislim da ćeš biti zadovoljna.

a pa ti stavi onda neko povrce, humus, tofu...
ili napravi saft od gljiva s mrkvom i lukom (dinstas, zacinis)
pa prelij pire
ili napravi pitu ili kish
recimo kao ovaj , samo prilagodi sta moras

http://www.coolinarika.com/recept/quiche-sa-brokolijem-i-gljivama-/

To i mi volimo,ja ga zagustim sa pola kašikice skrobnog brašna,pa bude kao sos.Može i malo čilija.Dobro je i samo,a može i uz krompir pire.

- - - - - - - - - -

Stavim i tucanu papriku.Sada sma valjda sve nabrojala.:lol:

Nisam,i biber.

Da li bi ti odgovarao klasičan sos od šampinjona preliven preko pečenog ''harmonika krompira''?
Krompir u ljusci poluobaren očistiti, narezati na kolutiće, ali ne do kraja da ostane krpompir ucelo, svaki posoliti, pobiberiti, između režnjeva ubaciti parčiće trapista, na svaki staviti kocku putera i peći dok porumeni.
Na prodinstanoj glavici luka izdinstati na listiće isečene šampinjone, začiniti biberom i vegetom. Kada ispari sva voda, dodati pavlaku.

Servirati krompir i preliti umakom od šampinjona. Mislim da ćeš biti zadovoljna.

Mmmm ovaj harmonika krompir zvuči super :D
Ali moraću taj sos bez luka i bibera (luk, biber i sve prezačinjeno, citruse, crveno meso i paradajz ne smem ni da pomirišem a kamoli jedem :lol:)... ajd probaću nešto! Zahvaljujem :zag:

a pa ti stavi onda neko povrce, humus, tofu...
ili napravi saft od gljiva s mrkvom i lukom (dinstas, zacinis)
pa prelij pire
ili napravi pitu ili kish
recimo kao ovaj , samo prilagodi sta moras

Kish je dobra ideja i taj pire sa prelivom :D :ok:
Hvalaaaaaaaaa :zag:

...ja htela rastan sa domacom njeguskom kobajom danas, ali me nesto deca pomerila sa kuvanjem, pa smo to ostavili za prekosutra...i to znam sta cu tad, a sta cu sutra pojma nemam jos uvek,
mogli bi neki rizoto sa necim...
...bas ne volim kad ne mogu da se dogovore sta bi i kad bi jele...

:zstidljivko:

kfc-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back