Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne kuvam nista ali ovo mi se jedeeee....

Komadi-piletine_proizvod_kategorija_485_300.jpg

ja sam sad izgrilovala svinjski file
i obarila sargarepu i karfilol, pa provrtela na kasikici putera
i spremila corbicu od zelja
i narendala svezu cveklu za salatu, pa prelila dresingom od jabukovog sirceta, meda i malo maslinovog ulja
i skuvala hranu za dzukelice
i nesto nisam sigurna da ce dete da mi bude odusevljeno ruckom
a meni se ne jede
ja bih jogurt i kupine i za rucak

Како вам није жао да лососа преливате било чиме :sad2:
Ја( а може се рећи и ,,ми"... јбте што сам едукативан!:mrgreen:) једем пресног, само с мало утрљане морске соли и лимуна.
Одстоји тако 20-30 минута зависно од дебљине филета и просто се топи у устима.
Исто тако и туну(мсм на туњевину из рибарнице, не из конзерве), која је узгред цигло црвена више него јунетина!
Тако се може јести и смуђ јер има мало костију, само ону централну кост и кичму с ребарним луком, а и иначе је укусан, мада признајем да је укуснији испржен на тањирачи.

Како вам није жао да лососа преливате било чиме :sad2:
Pa jede se na hiljadu nacina, zasto da se ne preliva nekim sosom?
Dimljenog jedem sa sososom od rena i pavlake, ovog przneog ( ali da je u sredini jos crvenkast) sa nekimj zelenom soosom od razlicitih travki.
A volim i sushi, a tu je losos , kao i tunjevina svez.

- - - - - - - - - -

Ја( а може се рећи и ,,ми"... јбте што сам едукативан!:mrgreen:) једем пресног, само с мало утрљане морске соли и лимуна.
Исто тако и туну(мсм на туњевину из рибарнице, не из конзерве), која је узгред цигло црвена више него јунетина!
Тако се може јести и смуђ јер има мало костију, само ону централну кост и кичму с ребарним луком, а и иначе је укусан, мада признајем да је укуснији испржен на тањирачи.
Mnogo me nerviras sa tim izrazom " presan":D
Svez bre:hahaha: Ziv, zivahan. Moze jel i sirov;)

ti kapiras da u ribama zna bit parazita ko u prici
i da to ni usoljavanje ne rjesava?

ti kapiras da u ribama zna bit parazita ko u prici
i da to ni usoljavanje ne rjesava?
Па сад од нечега се умрети мора, дал од мача, ил' од бритке сабље....:mrgreen:
Уствари знам, само да те обавестим да су (скоро) сви паразити риба неотпорни на топлокрвне организме.
Да нпр унесеш рибљу пантљичару, што би био непојмљив успех јер је ем у цревима, ем је јасно видљива, крепала би још у желуцу, исто тако и јаја већ споменуте пантљичаре.

Уствари знам, само да те обавестим да су (скоро) сви паразити риба неотпорни на топлокрвне организме.
Да нпр унесеш рибљу пантљичару, што би био непојмљив успех јер је ем у цревима, ем је јасно видљива, крепала би још у желуцу, исто тако и јаја већ споменуте пантљичаре.

ne bi
skoro je bila vest
jednom zutom su nasli gomilu crva u telu koje je uneo hraneci se susijem

Kolko sam puta ja pojela crvljive jabuke, sljive, tresnje, ono tek kasnije videla da su morale biti crvljive.

- - - - - - - - - -

pa ja ne bih volela da 100godina setam crve u telu :lol:
Pa to je samo ako razmisljas o njima, ovako, ne verujem da biste imali nekih problema.
Meni to uopste i nije tema za razmisljanje.

ne bi
skoro je bila vest
jednom zutom su nasli gomilu crva u telu koje je uneo hraneci se susijem
Јесте, читао сам, али су паразити били загађење током припреме, тј секундарно, а не примарно, тј од саме рибе.
Нпр рибе које се гаје у рибњацима(да не спомињем оне из канализације) могу бити заражене паразитима топлокрвних животиња преко хране.

Kolko sam puta ja pojela crvljive jabuke, sljive, tresnje, ono tek kasnije videla da su morale biti crvljive.

- - - - - - - - - -

Pa to je samo ako razmislja o njima, ovako, ne veruj da biste imali nekih problema.
Meni to uopste i nije tema za razmisljanje.

mislim da crvi iz mesa i voca nisu isti
vocni crvic sredi zeludacna kiselina, a crv iz mesa i ribe je u stvari pantljicara i smesta se gde stigne..ocna duplja, mozak, srce, pluca..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back