Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pre neki dan kolac sa jabukama i vanila pudingom! extra, samo mora da se ohladi

prekjuce restovan krompir i dimljena kobasica na tanko pa proprzena, kupus salata + sangarepa + krastavac + zelena paprika tanko zilijen

Doručak: govedja salata -pravila sinoć i ispala fenomenalno (deca se razbila:jede::zjede:)
Ručak: biće lovačke šnicle, supa od juče i pire krompir...slata po izboru.

Nego jedno pitanjce za iskusne domaćice/domaćine-da li prvo brašnavite šnicle, pa ih onda pržite ili pržite same šnicle, pa onda pravite zapršku?

Doručak: govedja salata -pravila sinoć i ispala fenomenalno (deca se razbila:jede::zjede:)
Ručak: biće lovačke šnicle, supa od juče i pire krompir...slata po izboru.

Nego jedno pitanjce za iskusne domaćice/domaćine-da li prvo brašnavite šnicle, pa ih onda pržite ili pržite same šnicle, pa onda pravite zapršku?

...ja svaku sniclu u brasno pa na vrelo ulje da uhvati malo koricu...dok ima, onda u serpi u kojoj ce da se krckaju u rerni, napravim zaprsku, obavezno dodam malo
bibera zbog ukusa, ne da bude ljuto...poredjam sve snicle, jednu na drugu slobodno koliko ih ima i onda nalijem mlakom vodom....zacin naravno, to se podrazumeva,
lagano "prodrmam" serpu da se to sve malo sjedini i pravac rerna...da se krcka...budu fine meke, ne treba noz fakticki da bi se sekle....od kad sam tako naucila da
ih pravim, a bese to davno moja deca obozavaju lovacke..:)

...ja svaku sniclu u brasno pa na vrelo ulje da uhvati malo koricu...dok ima, onda u serpi u kojoj ce da se krckaju u rerni, napravim zaprsku, obavezno dodam malo
bibera zbog ukusa, ne da bude ljuto...poredjam sve snicle, jednu na drugu slobodno koliko ih ima i onda nalijem mlakom vodom....zacin naravno, to se podrazumeva,
lagano "prodrmam" serpu da se to sve malo sjedini i pravac rerna...da se krcka...budu fine meke, ne treba noz fakticki da bi se sekle....od kad sam tako naucila da
ih pravim, a bese to davno moja deca obozavaju lovacke..:)

I ja ih tako pravim-prvo brašno, pa pržim, ali mi sledeća tura onda mnogo lepi i zagoreva, a našla sam ovaj recept, pa mislila da isprobam:
Priprema
Težina: Jednostavno
1. Snicle narezati deblje i izlupati pa poprziti na ulju
2. Kada se malo zarumene snicle izvaditi a na istom ulju poprziti beli luk, dodati brasno, alevu papriku, vegetu i biber pa naliti vodom da se dobije sos.
3. Snicle vratiti u sos i kuvati uz dolivanje vode dok snicle ne omeksaju. Ja ih obicno izdinstam u ekspres loncu jer onda budu bas mekane.
4. Kada su snicle skuvane dotjerati ukus i posuti sitno sjeckanim persunom

Ja ih isto pravim samo na ringli, ništa rerna;)

I ja ih tako pravim-prvo brašno, pa pržim, ali mi sledeća tura onda mnogo lepi i zagoreva, a našla sam ovaj recept, pa mislila da isprobam:
Priprema
2. Kada se malo zarumene snicle izvaditi a na istom ulju poprziti beli luk, dodati brasno, alevu papriku, vegetu i biber pa naliti vodom da se dobije sos.
3. Snicle vratiti u sos i kuvati uz dolivanje vode dok snicle ne omeksaju. Ja ih obicno izdinstam u ekspres loncu jer onda budu bas mekane.

Ja pravim ovako, samo bez aleve paprike. Svima nam smeta.

Priprema

...meni jednostavnije u rerni jer ne moze da zagori, i ne moram da mislim svaki cas da li je uhvatilo odozdo ili nije...zato i volim rernu....
..u onom mom receptu nalijes vode "da ogrezne" i fakticki zaboravis...a nece da se lepi druga tura ako malo smanjis jacinu ringle kad se ugreje
cim pocnes da przis...a ne moras cak ni da prizis dugo tek da se ono brasno fino poveze i dovoljno....

Skuvala sam kilo pasulja sa dve glavice crnog i jednom belog luka. Vode skoro da nema. Šta dalje da radim da mi bude ko grobljanski gravče na tavče?

,..na kilo pasulja ide kilo i vise luka isecenog na rebarca pa proprzenog na ulju, onda se pomesa taj pasulj i luk, doda se list/dva lolbera, i neko zrno bibera, i 3-4 pune kasike aleve
parike...nalije sa vodom od pasulja....ako fali dodaj iz cesme nece da smeta...pa u rernu malo pod foliju da se ukrcka..posle otrkij da se malo zapece...ali to bez sat vremena u rerni
a nekad i vise tesko da ce da bude ako taj o kome pricas....

Tako i pravim, ali manje luka i aleve, i kraće u rerni, i nikad mi ne ispadne tako. Što sam u ponedeljak jela u kafani posle jedne sahrane, za srce mi se zalepi.
Čak sam i dodala. Posle nisam mogla roštilj. :rumenka:

..pa da bi ispalo tako, moras i da spremis kako se sprema...ne moze smanji ovo smanji ono, a da bude kao ono tamo...ne ide to....

..kod mene uvek bude mesta za rostilj samo kad ga ima:rumenko:

Ne smanjim ja to iz skrčavluka, več mi se čini da je mnogo, mm je čiraš. Ne baci se ni moj, ali je ovaj vrhunski...:zaljubljena:
Pasulj je jedino jelo koje moja porodica obožava, ali ga obično ne zapržavam. Kuvam s lukom, belim i crnim, kimom, lovorovim listom, na kraju stavim bosiljak. Maslinovo ulje ko voli, sipa u svoj tanjir, kao i alevu. Ja ne.

Ali tavče je praznik za nas...:heart:

Ne smanjim ja to iz skrčavluka, več mi se čini da je mnogo, mm je čiraš. Ne baci se ni moj, ali je ovaj vrhunski...:zaljubljena:
Pasulj je jedino jelo koje moja porodica obožava, ali ga obično ne zapržavam. Kuvam s lukom, belim i crnim, kimom, lovorovim listom, na kraju stavim bosiljak. Maslinovo ulje ko voli, sipa u svoj tanjir, kao i alevu. Ja ne.

Ali tavče je praznik za nas...:heart:

..taj ukus mu daje luk i aleva paprika...jos ko ima onu zemljanu posudu kao pekac, e to je tek ukus....nece muzu nista biti od tog luka jer se on toliko ukrcka da ga prosto ni nema,
nestane...sve se sjedini...
...tezi moze da mu bude sam pasulj ako se ne raskuva dobro zbog one opne koja je zeznuta za varenje....

..meni ta vrsta ruckova bez aleve praprike nije nista, prosto mi je nekako dijatalna...

tursija3-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back