Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa ja tebe pitam sto ne zavrsava tj kako ga opce zavrsava u odgovarajucem domacinu i sta je opce larva migrans - sto je toliko nezgodna kad se zapati...jer ti si taj koji vrlo ozbiljne parazite opisuje kao...metiljave
nema tu nikakvih zagonetki
Већину ларви токсокаре канис у унутрашњим органима елиминише имуни систем сем ако је инфекција изузетно масивна па може доћи до смрти што је реткост, или ако се транспортује до ока где нема крви па је ларва безбедна.
Где је ту потпуни циклуси где сам ја рекао да јесте потпуни циклус???

Већину ларви токсокаре канис у унутрашњим органима елиминише имуни систем сем ако је инфекција изузетно масивна па може доћи до смрти што је реткост, или ако се транспортује до ока где нема крви па је ларва безбедна.
Где је ту потпуни циклус??'

pa ti opce ne kapiras kako to funkcionira
stvarno nemam zivaca da ti objasnjavam nesto sto bi kao otac i vlasnika pasa, macaka...trebalo da znas
procitaj malo na temu, sebe i svoje obitelji radi

pa ti opce ne kapiras kako to funkcionira
stvarno nemam zivaca da ti objasnjavam nesto sto bi kao otac i vlasnika pasa, macaka...trebalo da znas
procitaj malo na temu, sebe i svoje obitelji radi
Да се не прегањамо, ти паразити не завршавају циклус у нама, нити сам ја то рекао како ти наводиш.
То би било то.

ne zavrsavaju, al "inkubacija" moze trajat i dvije godine
misli o tome
Може свашта али све то нема везе с овим твојим постом који је потпуно одвојен од стварности да не реЧем да нема везе с нити једном мојом тврдњом.

sori, al pricas gluposti
ti paraziti u nama ne mogu zavrsiti ciklus,
ali se itekako mogu ucauriti u tkivima
i to moze biti vrlo nezgodno
pomenuti lijek radi na ono sto je navedeno
Значи нити ће завршити циклус у мени(јер то није могуће, мада ми се ни поглед с ларвама не би свидео) нити ће га почети, тј вероватноћа је веома мала.
Пси и мачке сваких 6 недеља добијају антипаразитик широког спектра и руке се после контакта са животињама не стављају у уста већ се перу...
Мада и тебе те опасности вребају.

Може свашта али све то нема везе с овим твојим постом који је потпуно одвојен од стварности да не реЧем да нема везе с нити једном мојом тврдњом.

Значи нити ће завршити циклус у мени(јер то није могуће, мада ми се ни поглед с ларвама не би свидео) нити ће га почети, тј вероватноћа је веома мала.
Пси и мачке сваких 6 недеља добијају антипаразитик широког спектра и руке се после контакта са животињама не стављају у уста већ се перу...
Мада и тебе те опасности вребају.

sve nas vrebaju
nije jedini nacin da fasujes toxocaru canis ili cati
kontakt sa psom ili mackom
vec i s neopranim povrcem, nedovoljno termicki obradjenim mesom
(nismo mi jedini domacini ove vrste koji ucestvuju u procesu prijenosa)
sustina price je da godinama mozes imati parazite (razne, ne samo ove), a da to ne znas
i onda ti samo...odjednom naprave problem
larve toxocare canis mogu godinama lutati kroz tkiva
na kraju umru...od starosti, ali su prisutne godinama
upravo zato sto u nama ne mogu zavrsiti ciklus

sve nas vrebaju
nije jedini nacin da fasujes toxocaru canis ili cati
kontakt sa psom ili mackom
vec i s neopranim povrcem, nedovoljno termicki obradjenim mesom
(nismo mi jedini domacini ove vrste koji ucestvuju u procesu prijenosa)
sustina price je da godinama mozes imati parazite (razne, ne samo ove), a da to ne znas
i onda ti samo...odjednom naprave problem
larve toxocare canis mogu godinama lutati kroz tkiva
na kraju umru...od starosti, ali su prisutne godinama
upravo zato sto u nama ne mogu zavrsiti ciklus
Па ОК некад у срећним околностима угину и псеће пантљичаре.
Један ћалетов колега је у кутијици поред жучних каменаца после операције добио калцификовану псећу пантљичару величине већег кликера.
Очигледно је имао лековит организам.
Иначе у књигама староставним стоји да у прокрвљеним органима токсокаре не преживе дејство имуног система без обзира што и мртве могу да отплутају на незгодна места.

Па ОК некад у срећним околностима угину и псеће пантљичаре.
Један ћалетов колега је у кутијици поред жучних каменаца после операције добио калцификовану псећу пантљичару величине већег кликера.
Очигледно је имао лековит организам.
Иначе у књигама староставним стоји да у прокрвљеним органима токсокаре не преживе дејство имуног система без обзира што и мртве могу да отплутају на незгодна места.

za tebe opce nije bitno dal su mrtve ili zive
problem je isti

bolje je kad ih ne pokupis iz pukog neznanja ili bahatosti
prevencija nije narocito komplicirana
Воће и поврће се пере, а шуЊки, кобаЈсица, сланине и пршуте не мислим да се одрекнем као ни татарског бифтека.
Иначе још као дете волео сам нпр пресно тесто, или крвав бифтек кад би ћале правио роштиљ... с два прста дебео бифтек печен с обе стране не више од 2-3 минута... и онда се одвалим од тог

Ja sam vise za "medium" varijantu kada se radi o bifteku, ste(j)ku i sl. Nikako predugo pecen, ali isto tako ni krvav. Medium je mama. :mrgreen:
A losos...pa ni njega ne volim skroz presnog...mora biti bar dimljen. A ako ga pecem - par minuta je sasvim dovoljno.

@tema: skuvao sinoc pasulj....ubicu s´njim danas kada dodjem kuci. :super:

rayela pa nije prelivena mlekom. sve je radjeno kao za punjenje, samo je paprika cepana i redjana

A je l se to ne raspada kad se seče?
Dopada mi se ideja, ali sve mislim da bi mi nadev padao i klizio s paprike...

I ja pravim ovo sa ribancem, kao sarmu i odlično je..ali odlično...

- - - - - - - - - -

pre neki dan kolac sa jabukama i vanila pudingom! extra, samo mora da se ohladi

prekjuce restovan krompir i dimljena kobasica na tanko pa proprzena, kupus salata + sangarepa + krastavac + zelena paprika tanko zilijen

Je l može recept za taj kolač?

...ja svaku sniclu u brasno pa na vrelo ulje da uhvati malo koricu...dok ima, onda u serpi u kojoj ce da se krckaju u rerni, napravim zaprsku, obavezno dodam malo
bibera zbog ukusa, ne da bude ljuto...poredjam sve snicle, jednu na drugu slobodno koliko ih ima i onda nalijem mlakom vodom....zacin naravno, to se podrazumeva,
lagano "prodrmam" serpu da se to sve malo sjedini i pravac rerna...da se krcka...budu fine meke, ne treba noz fakticki da bi se sekle....od kad sam tako naucila da
ih pravim, a bese to davno moja deca obozavaju lovacke..:)

Je l ovo može i sa svinjskim..jer ja za lovačke samo junetinu...

Ala ste se raspisali o crevnim parazitima... Vodite samo racuna da nije svakome prijatno to da cita...

Meh, ja sinoć odgledala prvu epizodu pete sezone Walking dead-a, crevni paraziti su prava sitnica, kako Ameri umeju da use.ru sve čega se dohvate, to je neverovatno :neutral:

Danas idem kod mame pa ću tamo nešto zbrčkati, nisam samo sigurna šta, nešto lagano i zdravo, imamo cvekle, bar znamo šta će biti salata.

Je l može recept za taj kolač?

Najbolja je becka strudla ( sa jabukama), a moze i nasa , klasicna pita sa jabukama.
Moze umesto pudinga i sladoled od vanile.:)

Evo ti recept za ovu becku pitu s jabukama, ali to je za moje kulinarske sposobnosti jako komplikovano.

http://serbiancookbook.blogspot.de/2014/05/becka-strudla-sa-jabukama-viennese.html

- - - - - - - - - -

Mislim da danas neću kuvati, a ni jesti. :bljuc:
Isti slucaj, a ja cu stvarno izdrzati da ne jedem.
Pijem samo linudadu celog dana, bez secera.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back