Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...i moja je mala...ali je sve stalo, a da nista nicemu ne smeta, frizider sa frizom na jednom delu, a sporet skroz na drugom...i sasvim dovoljno
prostora na radnoj povrsini za svasta nesto...jedino nisam predvidela mesto za sudo masinu, ali mi ni ne treba pa bi mi to bilo skroz bzvz...

Baš isto,sem radnog dela. Trebalo je da naprave šank,ali sam odbila,dobila više mesta. Umesto toga uzela sto na rasklapanje,puno drvo,kao tuč težak i seckam na njemu.
Ne volim natrpano,udave me stvari.

p.s. Odoh ja po kiselo mleko.

Ja se vise brinem da li cu da znam da kuvam :/
Kad naučiš da kuvaš čorbu,posle toga sve ide lako.
Veceraaaaaaa, pitice sa sirom. :zjede:

eqcmyx.jpg
...
20ksmex.jpg

Ovo izgleda odlično.

Evo vam jedan moj recept ovo sam spremao kad sam bio klinac :P
Bilo je jednostavno a jako kaloricno I energeticno a opet jako jeftino.. Mogao bi ceo dan da prodje a da radim samo jednom da jedem ovo bas je kaloricno..
Recept je prost..
Ispriti jedno 9-10 jaja kao kajganu ali jako sitno zatim to staviti u serpu pa onda uzeti sir neki na primer fetu I izmrviti ga sitno I pomesati sa kajganom a zatim uzeti mleveno meso jedno 400-500gr I isprziti pa onda onako sto sitnije izmrviti I pomesati sa prethodnom smesom..
Moze se odmah jesti bez ikakvog dodatka hladno ili toplo.. Ova hrana koliko imam iskustva se ni ne kvari lako pogotovo ako imate neki bolji frizider :)
Nadam se da ce neko da proba vrlo je lepo :-)

Bilo je jednostavno a jako kaloricno I energeticno a opet jako jeftino.. Mogao bi ceo dan da prodje a da radim samo jednom da jedem ovo bas je kaloricno..
Recept je prost..
Ispriti jedno 9-10 jaja kao kajganu ali jako sitno zatim to staviti u serpu pa onda uzeti sir neki na primer fetu I izmrviti ga sitno I pomesati sa kajganom a zatim uzeti mleveno meso jedno 400-500gr I isprziti pa onda onako sto sitnije izmrviti I pomesati sa prethodnom smesom..
Moze se odmah jesti bez ikakvog dodatka hladno ili toplo.. Ova hrana koliko imam iskustva se ni ne kvari lako pogotovo ako imate neki bolji frizider :)

Пржена јаја се не стављају у фрижидер. И мало је тешка комбинација.

Recept je prost..
Уз ово би ишла салата од ситно сецканог црног лука који се прво осоли и обибери, остави у фрижидеру да пусти сок, а потом прелије хладно цеђеним маслиновим уљем, добро промеша и у огромној количини једе с већ споменутим јелом!

Уз ово би ишла салата од ситно сецканог црног лука који се прво осоли и обибери, остави у фрижидеру да пусти сок, а потом прелије хладно цеђеним маслиновим уљем, добро промеша и у огромној количини једе с већ споменутим јелом!

I jedna bomba piva, pa da na kraju mozes da podrignes kao covek!

Комбинација три беланчевине - јаја, сир, месо. Претерано.

Recept je prost..

sine, kad si mlad nisi sav svoj u kuhinji..sve moze :lol:

bilo odlično danas...

krenuli sa slanom tortom kao predjelom...tri kore-jedna sa ajvarom,jedna sa spanaćem,jedna obična...između krem sir plus seckani krastavčići,šunkarica...
domaća supa,pileće-juneća,uz domaće rezance koje umesih juče...
nakon toga sledi: prilozi-pire krompir i francuska salata...
meso-jaretina,prasetina,pileći bataci i karabataci,pileće pljeskavice,ćevapi...
salate-kupus slatki,turšija,paprika crvena sa belim lukom i peršunom...

kolači-oblande i rolat sa bademima i žele kockama...
torta-ledena kocka...

ondak domaće belo vino iz Podravine što mi poslala sestra iz njihovih vinograda...

NIRVANAAAAAAAAAA...:heart:

današnji ručak je bio zaista fin, nisam ga pravio ja nego moja draga,
a kako mi ona navodi da je spremala, pošto nisam bio kući da sve to ispratim, kaže ovako :

"izmiksala sam file soma sa bijelim paprom, mladim lukom i svježim čilijem,
napravila kuglice i uvaljala ih u krušne mrvice i pržila u dubokom ulju
Uz to kao prilog ispržila sam krumpir i napravila tartar umak"

ona mi deklamuje sada sa fotelje, ja samo zapisujem :D

evo i slike...iz njenog objektiva, offf korss :

IMG2678-1.jpg

p.s.
u porciji su bile pet kuglica, ali ja sam pojeo još dve pride,
hleb i nije bio potreban :gace:

Ovo sam spremala
grmača
deo sam pržila a od ostatka napravila čorbicu
nije bilo muljavte Džeki
an0zsl.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

a pošto sam u pečurkama u svakom smislu (radim neke radove vezane ya pečurke pa ih nabavljam)
spremala sam čšrbu i od crbih truba
images

Kako je praviš Afro? I može li sir da se stavi u jaja,nisam nikad sa sirom pokušala.
Може.
Кад правиш нпр омлет најчешће иду јаја + млеко + још нешто(брашно, поврће, туршија итд).
Уместо млека(или са њим) може павлака, млади, сремски, или већ неки други сир.
Али за тебе црни лук је обавезан.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back