Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za dorucak, dinstana pileca dzigerica sa lukom, upravo pojedena.......NJAMMMMM.

Za rucak ce biti skusa pecena u foliji, pirinac sa povrcem i pecurkama i kupus salatica.
Jede mi se paradajz corba ali ovi moji nece, a ne kuva mi se samo za mene.

Може.
Кад правиш нпр омлет најчешће иду јаја + млеко + још нешто(брашно, поврће, туршија итд).
Уместо млека(или са њим) може павлака, млади, сремски, или већ неки други сир.
Али за тебе црни лук је обавезан.

Tamanim luk kao gusenica. Ono jeste da je posle bljak za okolinu,ali ćutim i ne pričam,samo gestikulacija.;)
Baš ću da probam karfiol,sir,peršun,prezle,kolutove luka pobacam između i u rernu. Ne može da pokvari ni neka slaninica na kocke.,ne stavljam ulje kad kuvam.

- - - - - - - - - -

...kakav sir?
...pravila sam musaku od zelja...i sa ostatkom mesa cu musaku od krafiola veceras da slozim...
...nisam te razumela????

Heh,a ja shvatila da si već napravila musaku od karfiola pa zato pitam jel može sir u nju umesto mesa.

Tamanim luk kao gusenica. Ono jeste da je posle bljak za okolinu,ali ćutim i ne pričam,samo gestikulacija.;)
Baš ću da probam karfiol,sir,peršun,prezle,kolutove luka pobacam između i u rernu. Ne može da pokvari ni neka slaninica na kocke.,ne stavljam ulje kad kuvam.

- - - - - - - - - -

Heh,a ja shvatila da si već napravila musaku od karfiola pa zato pitam jel može sir u nju umesto mesa.
Zasto ne bi moglo?

Ja bi ipak luk ostavila za salatu, a musaku sa sirom bez luka.
Ali kako volis :D

- - - - - - - - - -

...mozda i moze, samo sto ja to bas i ne bih jela....retko kupim sir, onaj koji volim mi skup, a ove po pijacama kod nas nesto ne mirisem...i tako,
jedino za pitu kupim onaj sitan na meru u prodavnici....

- - - - - - - - - -

a ipak ću morati da roštiljam.... dobro ajde.... ;)

...bas ti tekso palo :lol:

Zasto ne bi moglo?

Ja bi ipak luk ostavila za salatu, a musaku sa sirom bez luka.
Ali kako volis :D

Najiskrenije,ne volim uopšte nikakav karfiol,ali moram da izbacim krompir na neko vreme,a pirinač integralni mi smučio više.
Ovo zvuči jednostavno da se smućka.Volim da isprobavam pa nek je i naopako. Moje dete je to zvalo '' mama opet pravi neki žbrlj '',pa da ostanem u trendu. ;)

Najiskrenije,ne volim uopšte nikakav karfiol,ali moram da izbacim krompir na neko vreme,a pirinač integralni mi smučio više.
Ovo zvuči jednostavno da se smućka.Volim da isprobavam pa nek je i naopako. Moje dete je to zvalo '' mama opet pravi neki žbrlj '',pa da ostanem u trendu. ;)

Je li, a sto ne probas onaj brokoli kao musaku. Nije tako odvratan kao karfiol, a kao mnogo je zdraviji.
Naravno bez mesa, samo jajca , mleko, neki sir. Mnogo dobra stvar.
O odyebi bre taj luka;)

...brokoli je lepsi samo obaren uz nesto...bar meni, kuvan jedino u corbicama...bilo bi mi zao da od njega pravim musaku, a i duplo je skuplji od karfiola...

...inace ja jutros odem da prosetam malo po pijaci...i kupih, tikvice, karfio, paprike za punjenje, paprike za ajvar (ja njih volim sveze)..i mandarine...

...vratila se kuci i umesto te druge musake od karfiola napravila punjene paprike..eno ih jos malo pa gotove....a karfiol ce da zavrsi verovatno u nekoj
corbici vedecemo ovih dana....

....na vidikovackoj pijaci paprike ajvarske 140 dinara na kilo, na kutiju 100, ove za punjenje 80....pa stvarno nisu normalni....tikvice 60...mandraine 80....skupo, u pm skupo:mrgreen:

Samo pomesas sa kokosom ns kraju dok je vruce ili pospes odozgo kao cimet?
Pomešam sa kokosom na kraju, dok je vruće, s tim da sutlijaš mora biti malko ređi nego inače, ako se stavlja kokos.
Ma pospes ga sa Neskvikom, kakav kokos, cimet i ostali bakraci :lol:
Probala sam i sa neskvikom,lepo je i tako,naročito ako se ne rastvori sav, pa onako krcka pod zubima ...
Najbolje je sa rendanom cokoladom, mrvljenim bademima ili cimetom
Varijante su zaista neograničene...zato ja volim pirinač.

...brokoli je lepsi samo obaren uz nesto...bar meni, kuvan jedino u corbicama...bilo bi mi zao da od njega pravim musaku, a i duplo je skuplji od karfiola...

...inace ja jutros odem da prosetam malo po pijaci...i kupih, tikvice, karfio, paprike za punjenje, paprike za ajvar (ja njih volim sveze)..i mandarine...

...vratila se kuci i umesto te druge musake od karfiola napravila punjene paprike..eno ih jos malo pa gotove....a karfiol ce da zavrsi verovatno u nekoj
corbici vedecemo ovih dana....

....na vidikovackoj pijaci paprike ajvarske 140 dinara na kilo, na kutiju 100, ove za punjenje 80....pa stvarno nisu normalni....tikvice 60...mandraine 80....skupo, u pm skupo:mrgreen:
:eek:
Четирсто динџи џак од рашел плетива од 10 кила, тј 40 динара по кили, слоново уво, велика ајваруша.

:eek:
Четирсто динџи џак од рашел плетива од 10 кила, тј 40 динара по кили, слоново уво, велика ајваруша.

...gde to? ovako je ovamo...mozda je na kvantasu jeftinije, i to moze neko ko ima kola, ko nema...nista...
...ja kupim 3-4 parike, da jedem kao salatu pa mi opet puno, za 4 parike dadoh 70 dinara:dash: sad mi tek krivo..al dobro imam cele nedelje salatu....a opet puno...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back