Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...nego ajde da pitam ove iskusne domacice koje se razumeju u kiseli kupus i burice...ja to nista ne znam, nisam nikad ni kiselila niti mi je mama to radila,
pa moram da kupim sve...i bure i kupus...e sad...gledala sam neko malo od 20 l.....koliko realno moze da stane glavica kupusa onih srednje velicine...
..imaje u vidu da sam ja sama i da mi ne treba nesto puno kupusa..zato sam gledala to malo...a opet bih htela da imam za bar 2-3x sarmu i bar toliko puta
kuvan kiseli kupus...i malko za salatu, tako najmanje volim kiseli kupus....
...predstavu nemam ni koliko bi tu stalo, ni koji kakav kupus da kupim...znaci nista, duduk, duduk:rumenko:

...svaki savet je dobro dosao:hvala:

...gde to? ovako je ovamo...mozda je na kvantasu jeftinije, i to moze neko ko ima kola, ko nema...nista...
...ja kupim 3-4 parike, da jedem kao salatu pa mi opet puno, za 4 parike dadoh 70 dinara:dash: sad mi tek krivo..al dobro imam cele nedelje salatu....a opet puno...
Код мене у суботу, тј јуче.
Мсм да ни у НС није драматично скупље можда 60-70 динџи по кили за џак од 10 кила.
Није то за кванташ, мсм сети се колико је Квинси узела за ајвар, чини ми се 30 кила паприке?!?

...nego ajde da pitam ove iskusne domacice koje se razumeju u kiseli kupus i burice...ja to nista ne znam, nisam nikad ni kiselila niti mi je mama to radila,
pa moram da kupim sve...i bure i kupus...e sad...gledala sam neko malo od 20 l.....koliko realno moze da stane glavica kupusa onih srednje velicine...
..imaje u vidu da sam ja sama i da mi ne treba nesto puno kupusa..zato sam gledala to malo...a opet bih htela da imam za bar 2-3x sarmu i bar toliko puta
...predstavu nemam ni koliko bi tu stalo, ni koji kakav kupus da kupim...znaci nista, duduk, duduk:rumenko:

Ево савет како се припрема купус рибанац од прошле јесени који сам дао Марџ Симпсон и који јој је успео из све снаге, уосталом питај је.
Исто је била у питању мала количина, око 10 кила.
Овде има нарендан купус, тј рибанац по пијацама или као што је Марџ купила по продавницама.
http://forum.krstarica.com/showthre...mo-danas-3?p=26783812&viewfull=1#post26783812

DSC01505.JPG

sezona je bundeve, danasnji moj izbor, ali sam zakasnio sa slikanjem pa sam da vam docaram postavio sliku uz koju ide i recept:
recept je veoma jednostavan, lak i preporucujem od srca :D

ovo je jelo koje moze da ide samostalno, ali ja nisam prelio maslinovim uljem, nego sam ih kao klasicne njoke posluzio kao prilog uz glavno jelo

http://www.mytaste.hr/click/index/230943/?site=1331999.blogspot.com

Ево савет како се припрема купус рибанац од прошле јесени који сам дао Марџ Симпсон и који јој је успео из све снаге, уосталом питај је.
Овде има нарендан купус, тј рибанац по пијацама или као што је Марџ купила по продавницама.
http://forum.krstarica.com/showthre...mo-danas-3?p=26783812&viewfull=1#post26783812

...hvala Poznavaoce, ali meni treba kupus u glavicama za sarme i za kuvanje, ribanac cu lako da napravim od njih ako ustreba...a za mene samu da ga pravim
bas i nemam neku zelju iskreno....a tebi se zahvaljujem na trudu, valjace svakako nekom...

I ove godine ćemo ;) bio je sjajan

- - - - - - - - - -

Najiskrenije,ne volim uopšte nikakav karfiol,ali moram da izbacim krompir na neko vreme,a pirinač integralni mi smučio više.
Ovo zvuči jednostavno da se smućka.Volim da isprobavam pa nek je i naopako. Moje dete je to zvalo '' mama opet pravi neki žbrlj '',pa da ostanem u trendu. ;)

Umesto krompira, koristi čičoku. Kada se skuva, vrlo je slična krompiru, slatkasta a za dijabetičare, neprocenjiva. tek što je doooobra u turšiji. A cena joj je skroz pristojna, mislim 50 dinara da je.

...hvala Poznavaoce, ali meni treba kupus u glavicama za sarme i za kuvanje, ribanac cu lako da napravim od njih ako ustreba...a za mene samu da ga pravim
bas i nemam neku zelju iskreno....a tebi se zahvaljujem na trudu, valjace svakako nekom...

Kupi bure sa slavinom obavezno. Imala ja bez slavine,a kupus treba pretakati zbog sleganja soli na dno.
Namučila sam se za medalju da ne istruli.
Na bure od 20kg oko 15 kila kupusa. Očistiš,izdubiš,staviš šaku soli u svaku glavicu,slažeš kako može
da se stisnu dobro jedna uz drugu. Razmutiš još soli u nekoj većoj posudi,naliješ do pola običnom vodom
pa onda ubaciš slanu,potkočiš glavice na vrhu da ne plivaju. Posle par dana pretačeš,aj jedno dva puta
nedeljno dok ne krene da kiseli.

- - - - - - - - - -

hahahaha

Kupi bure sa slavinom obavezno. Imala ja bez slavine,a kupus treba pretakati zbog sleganja soli na dno.
Namučila sam se za medalju da ne istruli.
Na bure od 20kg oko 15 kila kupusa. Očistiš,izdubiš,staviš šaku soli u svaku glavicu,slažeš kako može
da se stisnu dobro jedna uz drugu. Razmutiš još soli u nekoj većoj posudi,naliješ do pola običnom vodom
pa onda ubaciš slanu,potkočiš glavice na vrhu da ne plivaju. Posle par dana pretačeš,aj jedno dva puta
nedeljno dok ne krene da kiseli.

- - - - - - - - - -

hahahaha

...pa otkud na tim malim buricima slavine, nema toga...gde god sam gledala nisam videla...jedino se razlikuju po obliku, neko je uze a vislje, a neko nize a sire...e to
mi cak i odgovara zbog mesta na kom bi trebalo da stoji, mada opet ne znam ima li to veze i sta je bolje uzeti sire ili uze a vislje...

Uzmi šire onda,biće ti lakše da mućkaš,a i da složiš.
Ovo sad može stvarno da zvuči glupo,ali ne bi bilo loše
da nabaviš neko crevo,pa kroz njega da se uduvava
vazduh,tako se najlakše promulja ona so sa dna.
Zbog svih ovih petljancija sam ja bure kontejnirala i lepo
kupim već kiseo koliko mi treba i tačka. Treba posle to
izbaciti,sav taj rasol i oprati burište,ma gnjavaža.

Uzmi šire onda,biće ti lakše da mućkaš,a i da složiš.
Ovo sad može stvarno da zvuči glupo,ali ne bi bilo loše
da nabaviš neko crevo,pa kroz njega da se uduvava
vazduh,tako se najlakše promulja ona so sa dna.
Zbog svih ovih petljancija sam ja bure kontejnirala i lepo
kupim već kiseo koliko mi treba i tačka. Treba posle to
izbaciti,sav taj rasol i oprati burište,ma gnjavaža.

...znaci li to da i ti predlazes da odustanem od te zamisli? :lol:
...inace ces biti 7-ma, koja to savetuje...da ne nabrajam sve ponaosob...

Afro srce,pa što ne reče na vreme,ubih se od objašnjavanja. :zcepanje:
Najgori mi bio deo sa crevom,treba duvati bre kroz to u onu vodurinu silnu.
Bataljuj kupus ženo ! :D

..pa kako sto ne rekoh, zato vec mesec dana razmisljam o kupusu, a mozda i duze....sve boreci se
sa ovim protivargumentovanim komentarima...a onda si me ti dokusurila...pa Iznogud citirao moju majku, a da je
cuo nije...i tako :lol:

- - - - - - - - - -

..ccc...cc...:nono:

Afro, za to malo kupusa sto tebi treba nemoj da se majes, bolje kupi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back