Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e domacice da si se ti mucila oko izbora kolaca to ti uopste ne verujem :lol:
da mi je znati koja je ta smizla sto ne jede orahe :mrgreen:
evo gledam neki sufle,to mi deluje da lako moze da ne uspe iako je kao prosto
trazim nesto izmedju tradicionanog i malo rafiniranog

i ja,nasla sam na fr recept(ne znaci nista da stavim link ko ne razume) napravi se pire od krompira i sargarepe pa se pomesa sa slagom od belanceta,pa se zapece,to je fino onako,prosto a drugacije,al ne bih prvi put da pravim kad neko dolazi,bolje da isprobam jednom za nas
nasla sam,ipak cu krompir,nek se pece dok ja nesto drugo radim
http://www.coolinarika.com/recept/peceni-krompirici-sa-parmezanom/
a taj lava kolac nema sanse meni to da uspe :(

je l moze neko iskusan u recepcijama jesnih gostiju da mi pomogne imam 2-3 pitanja
imam goste u nedelju,al za komplet rucak,nije specijalna prilika nego su nas zaduzili
za predjelo cu da pravim kejk od maslina i mimoza salatu
za jelo cu rolovano meso po ovom receptu
http://srbijanatanjiru.com/rolovano-meso/
mislima sam da napravim kupus salatu (to mogu ujutro,da ne budem stresirana vremenom) ali neki topli prilog?
ne bih da se ponavljaju previse sastojci
i naravno ne znam koji bih desert,ali to jos guglam
i mozda cu da se pravim vazna s nekom pogacom a mozda i ne

topli prilog - grilovano povrce ne moze da omane.

ako je do krompira mozda krompir u foliji. video sam na jutjubu neki ameri buse rupu skroz kroz krompir i pune je suhomesnatim i zutim sirom, pa sve u foliju, sat vremena na rostilj ili u rernu

linda, ako biras krompir, mozes danski, jer je socan, sa pavlakom, da ne bude suvo
svakako bih uz to rolovano meso posluzila prilog sa prelivom
ima vise recepata na netu za danski krompir
ali sustina je u krompiru isecenom na ploske, pa zapecenim(ne previse) u rerni sa belim lukom i pavlakom i mozda jos nekim zacinima

je l moze neko iskusan u recepcijama jesnih gostiju da mi pomogne imam 2-3 pitanja
imam goste u nedelju,al za komplet rucak,nije specijalna prilika nego su nas zaduzili
za predjelo cu da pravim kejk od maslina i mimoza salatu
za jelo cu rolovano meso po ovom receptu
http://srbijanatanjiru.com/rolovano-meso/
mislima sam da napravim kupus salatu (to mogu ujutro,da ne budem stresirana vremenom) ali neki topli prilog?
ne bih da se ponavljaju previse sastojci
i naravno ne znam koji bih desert,ali to jos guglam
i mozda cu da se pravim vazna s nekom pogacom a mozda i ne
Ja bih grilovano povrce i krokete,ali da bude malo safta uz ovu roladu... ili bih one slane knedle od krompira,kako god ono to uvek ovde serviraju u restoranima uz malo bolja jela... ovde ima i da se kupi....

hvala vam narode za ideje,iskombinovacu na kraju nesto s krompirom :lol: to je prilog koji vecina voli ,a i bice 2 komada dece,da ne bude faca "necu zeeeeleeeenooo" "necu zuuutoooo"
sad kolac :ceka:
idem da vidim imam neke papire majka mi ostavila kad je prosli put bila,ako ne nadjem,zovem help :)

pomazite mi bre,ukljucila sam komp da napravim menu za nedelju,nekim slucajem sam se nasla na krstarici (nije mi jasno kako :think: :eek: )

e samo da ti kazem da ce ovo meso od krmenadle da ti bude malo suvkasto, posto je cista krtina u pitanju..
sto ih ne dokusuris sa pekarskim krompirom..
kad je bal, nek osete srpsku kuhinju..
posle ih otkotrljaj do izlaznih vrata..:lol:

Linda, ja bih ti rado pomogla, ali ja sam tako tradicionalna i nemaštovita. Ja bih uz to meso pire krompir. :rumenka:

A ne znam ni šta bih ti rekla za desert. Tako je meni trebalo da dođu dve forumašice u goste, i ja se nedeljama unapred spremala, smišljala šta da pravim za desert, kovala planove. Kada se približio dan njihovog dolaska, ja bila u nekoj neopisivoj gužvi, i da ne bi bilo skroz bez kolača, napravim najobičniji sa breskvama. I to se ispostavi kao pun pogodak, jer jedna od njih ne jede orahe, a sve o čemu sam ja prethodno mislila je bilo sa orasima. :)

Zd, ni ja ne jedem orase... da znas ... :mrgreen: kad ti ja budem dolazila

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back