Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
65331_4993111030864_960814361_n.jpg

Lunasa, stvarno imaš razloga da se ponosiš kolačem, kao i xella pogačom.

Ja upravo skuvala slatki kupus u paradajzu. Sad idem da ručam sa jagnjetinom od slave. Jel malo kasno za ručak, ali šta ću kad sam zaglavila po gradu.
Bila sam konačno u Univerexportu. Strašno, koliko su tamo neke stvari jeftinije. Npr. suvi kvasac C je 12 dinara kesica, a u Rodi je više od 16.
Pošto ja stalno pravim hleb u kućnoj pekari, dosta ga trošim, pa mi nije svejedno koliko plaćam.

Ja upravo skuvala slatki kupus u paradajzu. Sad idem da ručam sa jagnjetinom od slave. Jel malo kasno za ručak, ali šta ću kad sam zaglavila po gradu.
Bila sam konačno u Univerexportu. Strašno, koliko su tamo neke stvari jeftinije. Npr. suvi kvasac C je 12 dinara kesica, a u Rodi je više od 16.
Pošto ja stalno pravim hleb u kućnoj pekari, dosta ga trošim, pa mi nije svejedno koliko plaćam.

Bi, ne znam da li znaš da ima opciju naručivanja preko net-a za univer i besplatnu dostavu ako je kupovina veća od 1500din
ne znam je l ti blizu Univer, pa možda posluži informacija
http://elakolije.univerexport.rs/

ja sam dugo kupovala u univeru jer mi je bio najbliži do stana gde sam najduže stanovala, posle selidbe mi nije bilo zgodno pa gde sam stizala
ovde mi je najbliža roda koja je grozna prvo sa cenama, drugo manja je i uvek, ali uvek je gužva:dash:
a usput mi kad se vraćam s posla
imam veći univer relativno blizu, ali nikako mi nije usput, do tamo možda 10min imam iako izgleda da je blizu, pa još kad treba da teglim...
ali nikako da se rešim da probam tu net kupovinu
drugarica počela redovno to da koristi

Može u tu kućnu pekaru i običan kvasac, stavi se jedna trećina, a ako kupiš običan, sveži kvasac u pakovanju od pola kg, to ti dođe nekih 65 dinara. Meni stoji po dvadesetak dana u frižideru u dobro zatvorenoj kutiji i koristim ga bez problema. Mnogo je ekonomičnije.

xella,ne daju dusmani:zag:da ti dam bobu:) Potrebno je da i drugim korisnicima date reputaciju pre nego što je ponovo dodelite korisniku xella.:sad2:

:heart:

...evo dala sam joj ja za obe:D

Hvala, hvala :hvala: :D

Ok, i sve ostalo je ispalo više nego famozno, ali ovim se najponosim!
Ja gu pravila, lično, s ovih deset prstiju :))))

Pogledajte prilog 261455Pogledajte prilog 261456

Strava je! :klap:

Hvala :rumenka:

recept za hleb i projice, jel moze? :)

Naravno :D

Evo prvo hleb:

Ovaj put sam pravila od 400 gr integralnog i 400 gr pšeničnog brašna, mada može i sve od pšeničnog, kako volite. Uglavnom potrebno je 800 gr brašna, 600 ml mlake vode, jedan suvi kvasac, 1 kašika šećera i 2 kašičice soli.

Kvasac se razmuti u malo mlake vode, doda se kašičica šećera i kašičica belog brašna. Kada kvasac nadođe zamesiti meko testo od svih sastojaka. Ostaviti da naraste, pa peći na 180 stepeni dok ne porumeni....

E, sada projice su dijetalne. Meke su kada se ispeku (dok su tople), tako da ne pravite duplu turu. Ako vam treba recept za pravu proju, mogu i to napisati.... ;)

3 šolje kukuruznog brašna, 1 šolja obranog sira (može i jogurt), 1/4šoljice ulja, 1 šolja vrele vode, malo soli i malo praška za pecivo. Sve pomešati i ostaviti pola sata da odstoji. Peći u podmazanim modlama na 200 stepeni 15-20 min.... ili dok ne porumeni ;)

:bye:

je l moze neko iskusan u recepcijama jesnih gostiju da mi pomogne imam 2-3 pitanja
imam goste u nedelju,al za komplet rucak,nije specijalna prilika nego su nas zaduzili
za predjelo cu da pravim kejk od maslina i mimoza salatu
za jelo cu rolovano meso po ovom receptu
http://srbijanatanjiru.com/rolovano-meso/
mislima sam da napravim kupus salatu (to mogu ujutro,da ne budem stresirana vremenom) ali neki topli prilog?
ne bih da se ponavljaju previse sastojci
i naravno ne znam koji bih desert,ali to jos guglam
i mozda cu da se pravim vazna s nekom pogacom a mozda i ne

je l moze neko iskusan u recepcijama jesnih gostiju da mi pomogne imam 2-3 pitanja
imam goste u nedelju,al za komplet rucak,nije specijalna prilika nego su nas zaduzili
za predjelo cu da pravim kejk od maslina i mimoza salatu
za jelo cu rolovano meso po ovom receptu
http://srbijanatanjiru.com/rolovano-meso/
mislima sam da napravim kupus salatu (to mogu ujutro,da ne budem stresirana vremenom) ali neki topli prilog?
ne bih da se ponavljaju previse sastojci
i naravno ne znam koji bih desert,ali to jos guglam
i mozda cu da se pravim vazna s nekom pogacom a mozda i ne

a ja čitam srbi na tanjiru:eek:

:rotf:

Linda, ja bih ti rado pomogla, ali ja sam tako tradicionalna i nemaštovita. Ja bih uz to meso pire krompir. :rumenka:

A ne znam ni šta bih ti rekla za desert. Tako je meni trebalo da dođu dve forumašice u goste, i ja se nedeljama unapred spremala, smišljala šta da pravim za desert, kovala planove. Kada se približio dan njihovog dolaska, ja bila u nekoj neopisivoj gužvi, i da ne bi bilo skroz bez kolača, napravim najobičniji sa breskvama. I to se ispostavi kao pun pogodak, jer jedna od njih ne jede orahe, a sve o čemu sam ja prethodno mislila je bilo sa orasima. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back