Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja cesto pravim najobicniju
jedna kora,ulje i kisela,druga ulje i kisela,treca kora preko nje visnje,secer,malo griza.zarolati
i to je sve
premazujem sa margarinom,a par minuta tre vadjenja iz rerne nabodem kocku margarina i sa njom predjem sve rude

za smokvu
http://www.coolinarika.com/recept/oreo-brownies/
nemoj da ih prepeces, oni ne smeju da budu suvi, nece ti biti socni onda...
uglavnom, rekoh, oreo keksice kupi na pijaci :)

ja bi tu pitu s grizom napravila s onim filom od jaja, griza, jogurta, ulja.... tim premazivala kore i filovala visnjama, te zavijala.... tako bude i socno i mekano, najvise volim tako pitu s visnjama i korama....

skandija :*

sutra mi stize seka , moram da spremim sve komplet, pravi nedeljni rucak, a mogla bih i nesto slatko da spremim, sad cu malo da gledam recepte....

e bravo,nisam mogla nikako da pronadjem,al sam nasla onu preslatku crnkinju,a evo kako je gugl poceo da prevodi njen recept :zcepanje:

Ови су Бровниес , руке доле ,најбољи који сам икада пробао . У Ореос додали диван кризе , докбраон шећера даје колачиће екстра гњецав текстуру . Супер!

Открио сам их са предивним Лорраине Пасцале је печење Маде Еаси , а то је сада врло вероватно највише користи мој рецепт . У ствари , толико много људи ( углавном Тереза ​​и њена деца ) ме стално питају да се направи за њих да сада ја то знам напамет !

Трик је у томе да их извуче из пећи на само право време ... они треба да буду Скуидги и мека у средини .

У сваком случају , овај блог је за све љубитеље чоколаде тамо . То је петак , шта више као оправдање ти треба ... ?

jel ima neka prosta pita sa visnjama i gotovim korama?

Filujes ih kao burek visnjama, secerom i grizom (naravno bolja varijanta su mleveni orasi / bademi,...). Uvek ubacim i cimet. Ja inace, nikada ne uljim kore redom (posto sam ovde procitala da neki rade). Nego sipam malo ulja u tepsiju i razmazem ga sa dve kore, tako sa manje ulja bude masna i tepsija i dve kore. Na dno stavim trecu, suvu, pa na nju tu jednu masnu, opet suvu i red fila, red kora... bez ulja. Zavrsim sa onom drugom, masnom.

Imas i dr. jednostavnu varijantu. Umutis testo: 2 solje brasna, 1 solja secera, 0,5 solje ulja, 1 solja mleka/ jogurta/ kiselog mleka,1 prasak za pecivo, 4 zumanca i u to dodas sneg od 4 belanca. Izlijes u tepsiju, pobacas visnje i kada se ispece i ohladi pospes secerom.

Filujes ih kao burek visnjama, secerom i grizom (naravno bolja varijanta su mleveni orasi / bademi,...). Uvek ubacim i cimet. Ja inace, nikada ne uljim kore redom (posto sam ovde procitala da neki rade). Nego sipam malo ulja u tepsiju i razmazem ga sa dve kore, tako sa manje ulja bude masna i tepsija i dve kore. Na dno stavim trecu, suvu, pa na nju tu jednu masnu, opet suvu i red fila, red kora... bez ulja. Zavrsim sa onom drugom, masnom.

Imas i dr. jednostavnu varijantu. Umutis testo: 2 solje brasna, 1 solja secera, 0,5 solje ulja, 1 solja mleka/ jogurta/ kiselog mleka,1 prasak za pecivo, 4 zumanca i u to dodas sneg od 4 belanca. Izlijes u tepsiju, pobacas visnje i kada se ispece i ohladi pospes secerom.

meni najednostavniji nacin je dve kore (jedna preko druge, spojene, ko za pite) nauljis pobacas visnje (otopljene u ovoj sezoni) secer i griz/prezla sta imas u tom momentu, smotam i tako redjam u pravougaonu tepsiju i prelijem uljem i gotovo
moze kad se izvadi da se prelije secernim sirupom ko baklave, a ni ne mora...zavisi kako ko voli

i ocu da se ubijem sto nisam ove godine ostavila visnje, bile 80 kg :dash: tako se zadesilo da nisam bila tu
a to mi je najomiljenija pitica i vockica za kolace, u svaki kolac i tortu ide ufff steski ce mi se :lol:

ja cu da promenim nick u magare :fdlan:

juce glupaca zaboravim kolica da ponesem u tempo (retko ih koristim i nemam naviku) i natovaraim se 20kg bukvalno ne zaebavam i kad sam sve potrpala u kese i ooooruk da dignem iz kolica njihovih, oces mucak...aj opet i nekako izvucem sve to, i shvatim sta sam uradila :ovca:
odteturam se od stanice, par metara je, i shvatim da od moje stanice do kuce necu mocu da mrdnem, zovem kevu u pomoc da dodje do stanice....i tako nekako prezivim

malo pre krenem na pijacu da uzmem neki slatkis i da vidim jesu i dalje u nekom psihoticnom napadu prodavci mandarina sa 120 din/kg il su se izlecili i spustili cenu, nisu...... kad, naravno, zavrsim na tezgi krompira kod moje prodavacice i uzmem 6kg :fdlan: jer su skoro svi digli cenu (ocekivano zbog mraza) i zadnji voz da uhvatim po jos staroj ceni, od sutra dize i ona

ebes teretane :lol:

ja cu da promenim nick u magare :fdlan:

juce glupaca zaboravim kolica da ponesem u tempo (retko ih koristim i nemam naviku) i natovaraim se 20kg bukvalno ne zaebavam i kad sam sve potrpala u kese i ooooruk da dignem iz kolica njihovih, oces mucak...aj opet i nekako izvucem sve to, i shvatim sta sam uradila :ovca:
odteturam se od stanice, par metara je, i shvatim da od moje stanice do kuce necu mocu da mrdnem, zovem kevu u pomoc da dodje do stanice....i tako nekako prezivim

malo pre krenem na pijacu da uzmem neki slatkis i da vidim jesu i dalje u nekom psihoticnom napadu prodavci mandarina sa 120 din/kg il su se izlecili i spustili cenu, nisu...... kad, naravno, zavrsim na tezgi krompira kod moje prodavacice i uzmem 6kg :fdlan: jer su skoro svi digli cenu (ocekivano zbog mraza) i zadnji voz da uhvatim po jos staroj ceni, od sutra dize i ona

ebes teretane :lol:
Ovako i ja, ali natovarim u kolica, a sto ne stane u torbu, pa na rame. Jos vucem na 4. sprat stepenicama, nemam lift.

Vise ne kupujem mandarine. Ispada da su njvise prskane.

Ovako i ja, ali natovarim u kolica, a sto ne stane u torbu, pa na rame. Jos vucem na 4. sprat stepenicama, nemam lift.

Vise ne kupujem mandarine. Ispada da su njvise prskane.

jesu, al aj tesim se skines koricu, satro zastita :roll:
a moram nesto, treba mi vitamini a njih obozavam, nema sad neki zibor, linum mandarine, jabuke....
vidoh ananas komad 100 din

da pricale smo skoro na nekoj temi, ne znam dal na ovoj, oko tog tegljenje, al juce sam postigla rekord u zadnje vreme pa mi ostao utisak, guska da ne ponesem :fdlan:
jer meni je pijaca na 50m i ne nosim kolica, al imam neka od pre i skupljaju prasinu, a znala sam da idem da se natovarim, luk na akciji 28 din napunih kesu ispalo 6kg, brasno dzak 5kg, pa zejtin 4 flase, secer, pa ostale djakonije....i ne ponesem :dash:

i jutros po inerciji se natovarim opet....ne treba me pustiti iz kuce :lol:
sve mi zuljevi poiskakali i to vec mesecima, taman prodje neki dodje novi kad stalno vukljam :roll:
nikad lejdika od mene :manikir:

na nagovor moje pametne mame pre nekoliko godina kupim onaj ranac za turisticke obilske, za magarence :lol: kod kineza i jos je ziv ;) za more tad
i nista gore nego to, ne znam kako ti uspevas u ranac, znaci kad god u njega nesto spakujem i putujem ja ne mogu tri dana posle da obucem majicu od upale ramena, pa sam ga oterala u tri lepe uzela tockice kofer, pa imam i ja dusu

meni najednostavniji nacin je dve kore (jedna preko druge, spojene, ko za pite) nauljis pobacas visnje (otopljene u ovoj sezoni) secer i griz/prezla sta imas u tom momentu, smotam i tako redjam u pravougaonu tepsiju i prelijem uljem i gotovo
moze kad se izvadi da se prelije secernim sirupom ko baklave, a ni ne mora...zavisi kako ko voli

i ocu da se ubijem sto nisam ove godine ostavila visnje, bile 80 kg :dash: tako se zadesilo da nisam bila tu
a to mi je najomiljenija pitica i vockica za kolace, u svaki kolac i tortu ide ufff steski ce mi se :lol:

ne praviš svaki dan pitu sa višnjama...uzmeš u nekom diskontu par kesica po povoljnoj ceni..

dabnas domaća supica piletina end junetina ..pa zapečeno to meso u rerni sa polutkama krompira, salatica - domaći dunst(zimnica)..ja ću zelenu salatu
i pita sa jabukama u korama

pa nije isto kad platis 150 din 300 gr i kilo 80 :rida:
drugo ja bih cesto pravila svasta sa njima u tome je najveci problem

- - - - - - - - - -

divne su vam slike:super:
ne volim pitu sa mesom,al ona xelina je haos
a tek bokicine slike:worth:
a gde kod nas ima taj oreo keks?i gde da vidim taj recept braunis kolaca
sad ga vidoh na pijaci onaj deo sa slatkisima i konzervama

e vidoh i onu cokoladu sto svi ovde spominju crvenu 400gr, al ne pitah posto je samo sam preletela

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back