smokva
Legenda
- Poruka
- 61.227
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Bi, rafaelo mafini izgledaju odlicno, volim kokos....
Nisam ni ja ljubitelj tih mafina,moze jedan dok je jos svez..obicno deca obaozavaju mafine.. Kad imamo nekakvu proslavu u klubu,nekad ih napravim (podrazumeva se 30-40 kom).ma ne uspem ni da stavim na sto,deca to odmah ugrabe...Bolje izgledaju nego sto se ponašaju. Raspadaju se. I nezgodnog su oblika i veličine, kako god ih jedem sva se umažem. Pravila sam razne mafine i svi su suvi. Ne znam zašto su oni kod nas tako popularni kad imamo mnogo bolje svoje tradicionalne poslastice. Kao npr. te pite: i lenje pite i savijače s jabukama i višnjama.
Za pleh dimenzija 26x37. Mera je lonce od 1/4 litre
1 lonce masti umutiti mikserom dok ne pobeli sa 1 loncetom secera. Dodati 2 zumanceta ( ako bas nemate jaja, stavite 1 celo jaje ali je bolje samo sa zumancima) , izmutiti. Dodati 1 lonce mleka i brasna pomesanog sa 1 praskom za pecivo ( ili 1 kafenom kasicicom sode bikarbone ) toliko da testo bude mekse. Nek odstoji pola sata u frizideru - tako ce da se mast stegne i lakse ce da se razvija oklagijom da se ne kida ali ako razvijanje ide dobro i ne mora u frizider
Pola testa razviti i staviti na suv pleh, preko fil od jabuka pa drugu koru, izbockati viljuskom samo gornju koru da izlazi para ali ne i donju da ne curi sok.
.
2 kg kiselih jabuka narendati, posuti secerom da ne bude preslatko i dinstati neki minut da sok uvri ali da ne bude suvo ( mada ako zurite mogu se blago iscediti rendane jabuke i tako " zive"staviti na koru).
Peci na 220 stepeni, nekih 15-20 minuta, dok ne bude zlatna boja kore posuti prah secerom kad je ispeceno ako volite. Ja pre nego stavim pitu u rernu da se pece pospem je obicnim secerom jer tako vise volim od prah secera
Stari bakin, proveren recept. Ovakva dupla mera je za veliki pleh, od sporeta. Znaci, ovo je za onu manju tepsiju.
Kora: 1 jaje, 150 gr maslaca/ 100 gr masti,50 gr secera, sok ikora 1 limuna, malo soli, 300-350 gr brasna. Po potrebi voda.
Fil:rendane jabuke, suvo grozdje, mleveni orasi i cimet
Čokoladni mafini : posebno umešati 220 gr brašna , 150 gr šećera , prašak za pecivo i prstohvat soli . U drugu posudu izmiksati dva jajeta , 150 ml mleka , 100 ml ulja i vanilin šećer . Sjediti lagano obe mase i dodati 200 gr otopljene čokolade . U napravljenu smesu dodati po želji , orase , lešnike , čokoladne kapljice ili neko voće . Peći na 200 C 15 minuta . Ova mera je dovoljna za 18 velikih mafina.
Ja sam pre neki dan pravila pljeskavice od spanaća i prosa. Sve sam islikala, korak po korak, i tri dana se mučila da postavim na coolinariku, nikako slike da mi se prikažu. I konačno sam večeras uspela:
http://www.coolinarika.com/recept/pljeskavice-od-spanaca-i-prosa/
A evo i ovde malo slika:
Могуће, баш зато што је мало буренце јер је однос масе и површине такав да је целокупна унутрашњост потпуно прожета топлином околине.Da li je moguće da se kupus ukiseli za 7 dana. Burence od 10 kg kupusa je stajalo u prostoriji gde je 15 stepeni, nekoliko dana je izlazila pena, ali ne nešto mnogo, samo sa strane, i sad je bistar rasol, ja bi rekla da je kiseo, al mi nešto neverovatno.
E tebe sam čekala...Могуће, баш зато што је мало буренце јер је однос масе и површине такав да је целокупна унутрашњост потпуно прожета топлином околине.
Да је веће буре, од рецимо 150 кила(као моје) и уз то још дрвено, тј дебљих зидова, било би осетно дуже.
Уосталом задржи га још дан, два у тој просторији па на хладно да не ускисне и навалитете на коопоос.![]()
Моји дедови, мој отац, ни ја никада у кисели коопоос рибанац нису ставили ни кап неког конзерванса.E tebe sam čekala...
Pa meni on super izgleda, nije ni bilo neke pene, Bogznakakve, ali sam ja redovno prala krpu, i sad, kad ga probam, meni on najbolji koji sam ikad jela. Hoćemo se mi pokvariti ako ga sad budemo jeli a on nije kiseo po pravilima, mislim, oćel nas boleti tiba ?
Znači, za koji dan na hladno, a one priče vinobran ? To treba ili ne treba, i kad ?