Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Žene, aj neka me neka od vas gadja savetom šta da radim sa starim hlebom? Imam od juče, preključe i naključe, kad se sve sabere, više od dve vekne. Imam ja neki recept za pitu od hleba, ali pravila sam dva-tri puta i ne može se jesti koliko je gnjecavo i grozno. Dajte neki savet, recept, žao mi bre da bacim toliki hleb, greota. Prezli imam jedno kilo i po, sigurno, tako da to otpada. Šta da radim, šta preporučujete? neki recept, proveren, za pitu, ili tako nešto. Praviću za doručak prženice, ali neću potrošiti ni četvrtinu :think:

Donesi mom Zlatku... :mrgreen:

Tema:
Već 2 dana samo supa iz kesice... i suhomesnato... :neutral:
A izvadila sam dva karabataka i pečurke sam opet danas kupila... ali nisam stigla spremiti... a tek sutra neću... možda za večeru... :confused::D

moja deca obozavaju krofnice od hleba.pravila sam ih u teska vremena,al deci ostalo to kao nesto super,pa stalno traze
izdubim ceo hleb,koru bacim,a sredinu potopim u mleko.iscedim,pa umesam jedno celo jaje,posolim,malo praska za pecivo i kima.trebalo bi da ide i izgnjeceni beli sir,al ne mora.vadim kasicicom i przim u ulju

U smokvicice sto je to zgodno...ja bih to tako bez sira a onda bih prelila nekim sosom. A?:think:

..a sta ti ne mozes da napravis????
..i sto ne bi mogla, mada nisam gledala recept, ali u cemu je problem???/

pa ja ne pravim cesto ni kolace a kamoli torte
i prosli put kad sam trebala koru na dva dela umalo sve da zeznem
a i ovde je treba seci
pa onda plasim se da ne zeznem fil, da mi ne bude previse gnjecav
sta ja znam
ja pravim slanise, a tortu jednom il dva puta godisnje
pa ovu http://www.coolinarika.com/recept/bijela-krokant-torta/
ili ovu http://www.coolinarika.com/recept/torta-od-narance-i-przenih-badema/

al plasim se tog secenja kora
i da, to kad u taj kao puding treba umesati tu slatku pavlaki ul slag il penu
pa se toga ja plasim sta ako mi se sve rasflicka
jel to ima neki brzinski lek ta takve felere ?

pa ja ne pravim cesto ni kolace a kamoli torte
i prosli put kad sam trebala koru na dva dela umalo sve da zeznem
a i ovde je treba seci
pa onda plasim se da ne zeznem fil, da mi ne bude previse gnjecav
sta ja znam
ja pravim slanise, a tortu jednom il dva puta godisnje
pa ovu http://www.coolinarika.com/recept/bijela-krokant-torta/
ili ovu http://www.coolinarika.com/recept/torta-od-narance-i-przenih-badema/

al plasim se tog secenja kora
i da, to kad u taj kao puding treba umesati tu slatku pavlaki ul slag il penu
pa se toga ja plasim sta ako mi se sve rasflicka
jel to ima neki brzinski lek ta takve felere ?

...sta ima veze i ako koru ne preseces idealno...kao da se to vidi kad se sve nafiluje...vrlo vazno,
to ne treba da te opterecuje previse...
...odoh sad bas da vidim taj famozni recept..ja nisam neki poseban majstor, narocito ne u dekoracijama
istih..meni je to uvek samo ili slag ili cokolada....i nista im ne fali....ali ne vidim sto ne bi uspeo taj fil...

...sta ima veze i ako koru ne preseces idealno...kao da se to vidi kad se sve nafiluje...vrlo vazno,
to ne treba da te opterecuje previse...
...odoh sad bas da vidim taj famozni recept..ja nisam neki poseban majstor, narocito ne u dekoracijama
istih..meni je to uvek samo ili slag ili cokolada....i nista im ne fali....ali ne vidim sto ne bi uspeo taj fil...

a sta mislis, da napravim tu sa belim filom ili ovu sa narandzom?

a sta mislis, da napravim tu sa belim filom ili ovu sa narandzom?

...meni ova sa narandzom lepsa i na oko....da ni ne citam recept;)

...ono sam procitala, pa sta je problem fil hladan, se sastavi sa umucenom slatkom pavlakom...mada mi ne deluje
nesto narocita torta, onako iskreno.....a ako meni koja bi dala najbolju sniclu za parce torte, ne izgleda nesto....onda
sta znam....mada moguce da je lepa....veroatno taj lesnik da fin ukus....

...meni ova sa narandzom lepsa i na oko....da ni ne citam recept;)

...ono sam procitala, pa sta je problem fil hladan, se sastavi sa umucenom slatkom pavlakom...mada mi ne deluje
nesto narocita torta, onako iskreno.....a ako meni koja bi dala najbolju sniclu za parce torte, ne izgleda nesto....onda
sta znam....mada moguce da je lepa....veroatno taj lesnik da fin ukus....
i ima belog euro krema :)

Žene, aj neka me neka od vas gadja savetom šta da radim sa starim hlebom? Imam od juče, preključe i naključe, kad se sve sabere, više od dve vekne. Imam ja neki recept za pitu od hleba, ali pravila sam dva-tri puta i ne može se jesti koliko je gnjecavo i grozno. Dajte neki savet, recept, žao mi bre da bacim toliki hleb, greota. Prezli imam jedno kilo i po, sigurno, tako da to otpada. Šta da radim, šta preporučujete? neki recept, proveren, za pitu, ili tako nešto. Praviću za doručak prženice, ali neću potrošiti ni četvrtinu :think:
Moes napraviti musaku od starog hljeba... Stari hleb isecen na kriske poredas u pleh... Za nadjev ti je potrebno:pola kilograma mljevenog mesa,poveca glavica luka,so i biber... Mljeveno meso i luk izdinstas,dodas so i biber... Po nadjevu poredati opet kriske starog hljeba i peci dok ne porumeni... Kad porumeni preliti sa 4 jajeta razmucena u casi mlijeka i opet peci dok ne porumeni...

Moes napraviti musaku od starog hljeba... Stari hleb isecen na kriske poredas u pleh... Za nadjev ti je potrebno:pola kilograma mljevenog mesa,poveca glavica luka,so i biber... Mljeveno meso i luk izdinstas,dodas so i biber... Po nadjevu poredati opet kriske starog hljeba i peci dok ne porumeni... Kad porumeni preliti sa 4 jajeta razmucena u casi mlijeka i opet peci dok ne porumeni...

...ovo kao neka pita od hleba i mesa....ne zvuci lose..:)

.......pa,tako nekako... meni je ukusno(a ja mogu bas sve da jedem i svaka hrana mi odgovara),mm nije nesto odusevljen...... ne voli on bre,ni musaku,ni djuvec,niti bilo sta drugo na takav nacin(mnogo tezak sto se tice hrane).... ali mora nekad da bude i po mome..... ;)

...e, onda ti nije ni malo lako....
...i ja volim svu hranu, zato sad cucim na dijetama...i izbegavam sve sto volim....:(

Moze puding od hleba? Nisam pravila ali volim :) Evo sa jutubeta jedna od varijanti.

Poslednja izmena:
Evo mene brzinski. :)
Danas stigla na red ona mešavina za djuveč. Ima šargarepu, grašak, papriku crvenu, boraniju i paradajz. Boraniju sam iseckala na sitne, sitne deliće, čik da vidim onog mog da provali da je boranija, a po ukusu nema šanse. Tek kad bude završio, kazaću mu šta je jeo. ;)
Dakle, izdinstala crni i beli luk, dodala svinjsko srce sitno seckano, pa dinstala da omekša. Dodala začine, obavezno jednu kocku za supu, jeste nezdravo ali da lep ukus, dodala soja - sos ( ala sam se navadila sad, a mesecima nisam smela da probam :) ). I onda povrće. Osim ovog u smesi, dodala sam i krompir, malo karfiola, izrendanu belu šatrgarepu i koren celera, računam da mu dugo treba da smekša, a ovo je sve mekše, i brže će biti gotovo, pa sam izrendala. Sušen peršun, mirodjija. U neko doba se setim da imam u supi ćuretinu, i da će se to teško tako pojesti. Odvojim od koske, iskidam sitno i dodam, mislim ona je već kuvana, šta fali da je dodam iako je jelo na pola gotovo.
Nekako mi se čini da vuče na kinesku hranu, a dobar je ukus. ;)
Eh, pa volim da eksperimentišem i obično dobro ispadne ;)

Evo kako je izgledalo pre dodavanje ćuretine, mada ni sad nije znatno drugačijeg izgleda:

Pogledajte prilog 182753

Poslednja izmena:
Danas...povrce sa (domacim) njokama...

1zdulvp.jpg

i bundevara bez kora...

1rfaxe.jpg

moja deca obozavaju krofnice od hleba.pravila sam ih u teska vremena,al deci ostalo to kao nesto super,pa stalno traze
izdubim ceo hleb,koru bacim,a sredinu potopim u mleko.iscedim,pa umesam jedno celo jaje,posolim,malo praska za pecivo i kima.trebalo bi da ide i izgnjeceni beli sir,al ne mora.vadim kasicicom i przim u ulju

...ufff...dobro je što Kišjela ne čita sitna slova...:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back