Sta kada podstanari nece da napuste stan?

Sta se radi u slucaju kada nije sklopljen ugovor o zakupu stana a stanari nece da izadju? Dakle ne postoji ugovor koji stiti prava vlasnika, ali takodje ne postoji koji stiti prava stanara.

Da li postoji mogucnost da vlasnik promeni bravu I da na taj nacin izbaci stanare, a da se sa druge strane zastiti od problema koji takav postupak moze da izazove?
Jel imaš ti njihove podatke?

Pa kažem onako šta bi bilo kad bi bilo pošto imam BPD. Pa lako ne budem normalan i besan kad je nepravda u pitanju. Nisu bitne pare nego svojina i princip. Pravda i poštenje.
Ima baksuza od stanodavaca a ima i baksuza od podstanara
Uglavnom se prepoznaju na prvom razgovoru i prećutno razidju
Ono da ne smetaju jedni drugima

Poslednja izmena:
Sad se svelo sve oko tog poreza. Koliko on uopste iznosi na godisnjem nivou?

Sto se tice prejebavanja drzave za porez to je najmanji problem. Celo drusto je napravljeno po principu da se zaobidje sistem.

Jedan od pravih primer izigravanja prava I pravne drzave je takozavni blanko otkaz. Privatnici to izmislili da mogu da te istetaju iz svog kad kod hoce.

To je za lečenje a ne da se nerviraš po forumu. Čovek advokat postavio čudnu temu na forumu po meni besmislenu al ajde :kafa:
Mogu da kontrolišem lekovima ali ne mogu da iskorenim. Jedino da postanem biljka. Nisam opasan po druge ako su pravedni i pošteni. Hehe
Ma bilo je već takvih tema. Provokativnih.
Kruži stalno ista priča pa me nervira. Neki će da pomisle da stvarno mogu da ne izađu iz stana. Užas. Ja sam kao otelotvorenje dušanovog zakonika.

Sad se svelo sve oko tog poreza. Koliko on uopste iznosi na godisnjem nivou?

Sto se tice prejebavanja drzave za porez to je najmanji problem. Celo drusto je napravljeno po principu da se zaobidje sistem.

Jedan od pravih primer izigravanja prava I pravne drzave je takozavni blanko otkaz. Privatnici to izmislili da mogu da te istetaju iz svog kad kod hoce.
Valjda je porez smanjen na 15% zbog mogućih normiranih troškova.

Ovde je primer koliko se plaća porez za izdavanje nepokretnosti

https://www.4zida.rs/blog/kako-da-izracunate-porez-na-zakup-stana-primer-i-formula/

To treba uvek da se angazuje dobar advokat ili agencija koji ce da naprve ugovor o zakupu. Taj ugovor mora tako da bude sacinjen da automatski ukljuci izvrsni a ne sudski postupak.

Može advokat a može i pravnik.
Neko je morao da zaradi preko 150 - 200 hiljada evra za taj isti stan.

A neko drugi je nasledio kuću od pradede, godinama renovirao kuću, ali na kraju je dao investitoru i dobio nekoliko stanova.

Posle iskustva sa komšijom koji je ostao dužan za stanarinu sada sestra izdaje stan. Prijavljuje podstanare u policiji i plaća porez po osnovu izdavanja nepokretnosti.

Mnogo se Roma odjednom pojavilo u našim mestima. Oni su za vlast odlično glasačko telo i vrlo su povlašćeni. Da bi dobijali socijalnu pomoć što više i u što većem iznosu fiktivno se razvode. Ali problem je i što treba da se razdvoje fizički da bi i on i ona posebno primali socijalnu pomoć. E tu ja vidim problem u budućnosti. Da će oni početi da nam upadaju u kuće i da nećemo moći da odbranimo svoju imovinu. Iz ličnog iskustva znam da su tek tako upali u neku kuću koja je u vlasništvu preduzeća u stečaju. Dođu kukaju po opštini, ovi im mimo ikakvih pravila daju struju, vodu (pravog vlasnika, preduzeće u stečaju ko y'be). Sad im i to malo provalili su i u lokal pored pa su se i tu uselili i prebacili deo stvari. Šire se kao malignitet.
I sad zamislite nov zakon o legalizaciji, ljudi glupu,prosti ne odrade legalizaciju kako treba, do kraja, država im se upiše na kuću i lepo dovede svoje glasače Rome i useli ih u kuću, a tog čoveka izbace. Pogotovo stare kuće od pre 60ih koje zbog greške katastra su zbog njihovog neznanja i nedostatka opreme i volje da rade označene kao objekti bez dozvole.Čovek zna da je to još njegov deda zidao da tad nije trebala dozvola i živi u miru u ubeđenju da je sve ok. I februara 2026.godine Vučić sa punim pravom kao upisana Srbija kao vlasnik objekta dovodi nove stanare Rome i sprovodi prinudno iseljenje dosadašnjih vlasnika.

Back