Sta kada podstanari nece da napuste stan?

Imala sam isti problem sa stanarima. Ne samo što nisu plaćali stan, nisu plaćali ni račune za struju. Svima koje poznaju stanar je pričao da su dobili stan.

Dva puta smo pokušali mirnim putem da razgovaramo sa njima. Zatim ih je zvao naš zajednički poznanik, advokat i opomenuo da će zvati policiju i da će napisati tužbu sudu. Ni to nije pomoglo.

Na kraju sam sa prijateljicom koja je pravnik napisala dopis u kome je stajalo da imaju rok od 7 ili 10 dana da izađu iz stana. U protivnom, zovemo policiju.

Dopis sam stavila u koverat sa povratnicom.

Dobili su dopis dan nakon što sam poslala. U roku od 7 dana su izašli iz stana.

Najveći problem je što su oni bili naše komšije ( bračni par sa decom, jedno dete maloletno ). Dug za kiriju nisu platili ali su struju, u ratama isplatili.

Od nas su otišli da stanuju kod žene koja je takođe u komšiluku. Njoj su napravili dugove za sve komunalne usluge i dug za stanarinu..

Da, ako je sklopljen i overen Ugovor kod notara.
zasto niste upozorili tu zenu da im ne izdaje stan?greska je sto ljudi tolerisu neplacanje komunalija, ako ne plati dva meseca odma otaz

Ako nisu promenili bravu udjes sa svojim kljucevima (ili obijes bravu koju su postavili). Prethodno angazujes ekipu od 4-5 momaka koji ce izbaciti njihov namestaj i stvari na ulicu, povedes i dva naoruzna batinasa sa sobom ako dodje do pokusaja fizickog suprostavljanja i sve obavite za 15-20 minuta da im ne dopustite da zovu pomoc ili asistenciju policije pre nego sto promenis brave na ulazu u stan ( naravno i za to dodjes pripremljen).

Ako policija dodje na njihov poziv, optuzis ih da su pokusali da provale u tvoj prazan stan i da ih prvi put vidis u zivotu te da im je neki komsija dao adresu praznog stana u zgradi u koji su probali na silu da udju. Ne verujem da ce pokusati da te tuze ali ako dodje do toga nemaju nikakvo papirno pokrice da su uopste ziveli u tom stanu (nema racuna EDB, Infostana, Telekoma, banke), nema prijave adrese, nema ugovora o iznajmljivanju.. samo njihova rec i njihovi svedoci na tvoju rec i tvoje svedoke.

Ovaj postupak je isproban u praksi, na mom stanu :D

Mogu da prijave u policiju. Policija da izadje treba sudski nalog. A sud da izda nalog moze da prodje i tri godine.
Ja imam prava da živim u svom stanu, oni nemaju. Tu se priča završava. Mogu i da ga zapalim ako hoću, sa sve njima.
Nema te sile koja može da mi ugrozi život, ili moju teritoriju, ili moje ljude a da ne završi mrtav. Pa neka neko proba ako sme. Najozbiljnije. Možda nisam normalan, ali takav sam. I uvek na strani pravde.

Ja imam prava da živim u svom stanu, oni nemaju. Tu se priča završava. Mogu i da ga zapalim ako hoću, sa sve njima.
Nema te sile koja može da mi ugrozi život, ili moju teritoriju, ili moje ljude a da ne završi mrtav. Pa neka neko proba ako sme. Najozbiljnije. Možda nisam normalan, ali takav sam. I uvek na strani pravde.
Da, mozes da zapalis svoj stan ali samo u svojim snovima, za namernu paljevinu ides u aps, izazivas opstu opasnost. A ako napadnes neciji zivot tek onda ides u aps, pogotovo sa paljevinom jer je onda dokazana namera lisavanja zivota nekoga drugoga. Nije to nacin da dodjes do pravde.

Pa ne možeš nekoga da ubiješ ako uđe u dvorište kapija otvorena.

Da si u USA mogao bi.
Tehnički možeš i kod nas, zato što po zakonu mislim da vlasnik prostora treba da te pozove. Tu je negde kvaka sa opisanom situacijom u temi, ti ako nekoga pustiš u stan svojevoljno, ne možeš ga nasilno izbaciti. Možeš, pa oni da te tuže bla bla.
Meni je policija jedno vreme redovno dolazila na vrata, nisam ih puštala unutra, pisali su izjave na hodniku zgrade. Zabole me iako je banalna stvar bila u pitanju.

Da, mozes da zapalis svoj stan ali samo u svojim snovima, za namernu paljevinu ides u aps, izazivas opstu opasnost. A ako napadnes neciji zivot tek onda ides u aps, pogotovo sa paljevinom jer je onda dokazana namera lisavanja zivota nekoga drugoga. Nije to nacin da dodjes do pravde.
Pa kažem šta je sve moguće, mogu ja u aps, ali oni u stanu biti neće. Mogu da ih lepo izvedem iz stana, nekim zvukom, nekim smradom, gasom, ima metoda. Bez brige. Kreativan sam ja. Smislio bih milion stvari. Što kaže, mogu stvarno i struju lično da isključim. Mada bih ja uvek sa ugovorom, onda sam zaštićen. Ili napravim novi ugovor sa nekim.
Ne postoji promil šanse da ostanu. Makar ja bio u zatvoru ili grobu.

Da si u USA mogao bi.
Tehnički možeš i kod nas, zato što po zakonu mislim da vlasnik prostora treba da te pozove. Tu je negde kvaka sa opisanom situacijom u temi, ti ako nekoga pustiš u stan svojevoljno, ne možeš ga nasilno izbaciti. Možeš, pa oni da te tuže bla bla.
Meni je policija jedno vreme redovno dolazila na vrata, nisam ih puštala unutra, pisali su izjave na hodniku zgrade. Zabole me iako je banalna stvar bila u pitanju.
Ne mozes ni u USA da ubijes nenaoruzanog coveka koji nije pokazao agresiju a usao je na tvoj posed. Kaznjivo je.

Kod nas ne mozes da ubijes ni provalnika u kucu ako nije ugrozio tvoj zivot (a to mozes "dokazati" samo ako te je upucao, ubo nozem ili ako si snimio video kako krece na tebbe ad te likvidira), to je definisano clanom 19 Krivicnog zakona Srbije (pojam "nuzna odbrana"). Mislim da je pre par godina bio slucaj coveka iz BGD-a koji je morao na sudjenje jer je ubio provalnika a to su tuzioci procenili kao prekoracenje prava na nyuznu odbranu, secam se da se podigla bukla oko toga.

Ne mozes ni u USA da ubijes nenaoruzanog coveka koji nije pokazao agresiju a usao je na tvoj posed. Kaznjivo je.

Kod nas ne mozes da ubijes ni provalnika u kucu ako nije ugrozio tvoj zivot (a to mozes "dokazati" samo ako te je upucao, ubo nozem ili ako si snimio video kako krece na tebbe ad te likvidira), to je definisano clanom 19 Krivicnog zakona Srbije (pojam "nuzna odbrana"). Mislim da je pre par godina bio slucaj coveka iz BGD-a koji je morao na sudjenje jer je ubio provalnika a to su tuzioci procenili kao prekoracenje prava na nyuznu odbranu, secam se da se podigla bukla oko toga.

Ako si ga pozvao unutra, pa upucao - da, kažnjivo je. Ali ako je ušao bez poziva je trespassing.

To sa nužnom odbranom je zeznuta stvar, jer je naš zakon debilan. Isto kao laka i teška telesna povreda. Naši jedno pišu drugo tumače, sudska praksa je čudo.

Potrazi pomoc.

Poslednja izmena od moderatora:
Da si u USA mogao bi.
Ne palamudi. Najbolje pozoveš nekoga na kafu pa ga ubiješ.

Back