prvepruge
Iskusan
- Poruka
- 5.649
Pa kažem šta je sve moguće, mogu ja u aps, ali oni u stanu biti neće. Mogu da ih lepo izvedem iz stana, nekim zvukom, nekim smradom, gasom, ima metoda. Bez brige. Kreativan sam ja. Smislio bih milion stvari. Što kaže, mogu stvarno i struju lično da isključim. Mada bih ja uvek sa ugovorom, onda sam zaštićen. Ili napravim novi ugovor sa nekim.
Ne postoji promil šanse da ostanu. Makar ja bio u zatvoru ili grobu.
Ako zapalis stan niko nece biti u tom stanu, pa ni ti. Na stranu da neki ljudi u tom stanu (tvoji "stanari") mogu da izgube zivot, mogu zivot da izgube i komsije iz susednih stanova koji veze sa tvojim slucajem nemaju. Ne mora niko ni da nastrada ali zbog namerne paljevine ides 100% u aps zbog izazivanja opste opasnosti. Plus sto bi te neko od stanara iz te zgrade mozda i likvidirao kao piromana koji je ugrizo zivote njegovoj deci - cak mozda ne bi ni odgovarao pred zakonom jer moze da se doakze tvoja namera ugrozavanja zivota, to se u zakonodavstvu zove "nuzna odbrana".
Znaci, nasilje u smislu ubijanja, prebijanja i slicnih teskih krivicnih dela ne treba raditi, to nas odvaja od zlocinaca i psihopata.
OK, jasno nam je da imamo posla sa forumasem koji ne ceni tudje zivote i ne postuje zakon.
Povodom toga, tamo 1992-93 na Cerak-Vinogradi, u zgradi moga kuma, vojnoj zgradi na prvom spratu ziveo neki uvek nadrndani major ili potpukovnik (ne secam se). Kupio on pred raspad SFRJ Toyota Corolu, tada novu. Tih ranih '90-tih su poceli da masovnu kradu novije zapadne automobile po BGD-u a vojno lice se hvalilo kako je napavio "alarm" koji ne moze da se zaobidje. Minirao ludak Toyotu, stavio unutra protivpesadijske potezne mine a u sofesajbu i na zadnji prozir kartone sa natpisom "Pazi minirano!". Imao je devizu "krvavo sam to zaradio (kako bre krvavo kada si utekao iz Slovenije sa prvim ispaljenim metkom) krvlju ce mi platiti neko ko pokusa da je ukrade". Ubedjivali ga normalni ljudi iz zgrade da skloni to iz kola jer moze neko nevin, neko od njihove dece da nastrada. Prijavili ga policiji, milsim vojnoj, skinuli oni to, poveli i disciplinski postupa protiv njega (umestp da su ga psolali u ludaru). Te je veselnik napravio drugaciji "alarm", zicani koji je sproveo do svog stana, da ga probudi ako neko otvori vrata na kolima, automastku pusku stavio na prozor, da mu bude pri ruci ako zatreba. Mislim da je bila 1993-ca kada je neki momak probao da ukrade kola, nije otkrio taj zicani alarm, vojno lice izaslo na prozor i videlo nekoga u njegovim kolima te opalilo rafal u kola. Momak je poginuo, koal su bila unistena a vojno lice je otislo na robiju. Nemam pojma sta se desilo sa njim ali mislim da sam cuo da su ga na robiji ubili osvetnici iz te bande.