Sta Jovan Deretic hoce?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:zcepanje::zcepanje::hahaha::hahaha:

Deretić

koga vi imate za "naučnike"

:sad2: strašno...

Deretić srpski naučnik ? , kakav je on naučnik ? Dobri naš Srbine zagrebački da li je Deretić profesor, saradnik ili asistent nekog univerziteta u Srbiji ? Ili član instituta ?, ili bilo koje naučne i državne ustanove ? Da li je član SAN-a , da li je uopšte istoričar ili akademik ?

Poslednja izmena:
Deretić je jedna komercijalna figura, koja živi od polupismenosti ovog naroda. Da je ovo normalna zemlja, njemu bi bilo suđeno zbog obmane, a pojavljivanje u medijima bi mu bilo zabranjeno po istim kriterujumima kao i Milanu Tarotu.

добар је деретић чим на њега највише скиче они који се упљуваше од мржње према србима и србским земљама, само нек настави. дал је цела његова прича истина ил не - казаће време пред нама, не мора све ни да буде истина, ипак је и он сам рекао да рукује и неким претпоставкама, међутим неке ствари ће се исто испоставити истинитим, нема сумње. ал сигурно је да они који тврде да су словени живели на дну река и дисали на сламчицу имају велики проблем, деретић им само стаје на жуљ и повећава муку.

Uvek se setim one stare priče, popularne u svim narodima (različite verzije) ali suština je ista, svi sem kralja pili su vodu sa ludog izvora, i naravno poludeli, a pošto je kralj bio normalan - drugačiji oni ga proglasiše ludim, a kada je i on popio vodu sve se lepo završilo. Kueljo je to, kao uostalom i još neke narodne priče iskoristio u jednoj od svojih knjiga.
Pa tako i deretić i istorija, niz pretpostavki i mogućih scenarija, neki nam se sviđaju neki ne, ali nije on ništa luđi od onih koji tvrde drugačije.
Suština je da ne bi trebalo pričati o tome već samo koliko je nužno, a na budućnost i sadašnjost bi se trebalo fokusirati.

добар је деретић чим на њега највише скиче они који се упљуваше од мржње према србима и србским земљама, само нек настави. дал је цела његова прича истина ил не - казаће време пред нама, не мора све ни да буде истина, ипак је и он сам рекао да рукује и неким претпоставкама, међутим неке ствари ће се исто испоставити истинитим, нема сумње. ал сигурно је да они који тврде да су словени живели на дну река и дисали на сламчицу имају велики проблем, деретић им само стаје на жуљ и повећава муку.
Moja pretpostavka je da su Srbi i Albanci isti narod :think:
Imam argumenata barem duplo više od Deretića...

добар је деретић чим на њега највише скиче они који се упљуваше од мржње према србима и србским земљама, само нек настави. дал је цела његова прича истина ил не - казаће време пред нама, не мора све ни да буде истина, ипак је и он сам рекао да рукује и неким претпоставкама, међутим неке ствари ће се исто испоставити истинитим, нема сумње.

Bravo velke712! To je upravo ono što akademik kaže za Spartance - nema sumnje!

tako je brate

Koje stvari? :lol: :lol: :lol:

Deretic je star covjek; jos malo pa ce pasti u zaborav, ostajuci samo na par stranica smijesne strane srpske istorije...

Шта па ми уопште знамо о историји? Као пирамиде су градили робови, вукли блокове по 300 тона на балванима преко пустиње, а после их дизали на о-рук... Шио ми га Ђура.

Није проблем у самом Деретићу, проблем је са нама:
"А шта ако је стварно управу?"
а) није и све је као пре
б) јесте: шта сада?
Е ово друго је толики ЛАКСАТИВ за поједнце :per: да су једноставно спремни на све да га оспоре док се није још запатио.

Е, па поједници готово је:
слободно пустите то што стискате преосталом снагом у гаћама ;) и бежите

Poslednja izmena:
Није проблем у самом Деретићу, проблем је са нама:
"А шта ако је стварно управу?"
а) није и све је као пре
б) јесте: шта сада?
Е ово друго је толики ЛАКСАТИВ за поједнце :per: да су једноставно спремни на све да га оспоре док се није још запатио.

Е, па поједници готово је:
слободно пустите то што стискатже преосталом снагом у гаћама ;) и бежите

саће они да ти цитирају римско бечко берлинску "историјску" школу и докажу да су нпр лужички срби монголско племе :rotf:

а словаци су у ствари мађари које је предводио чувени крволочни атила словачки атасловак :lol:

а ержебет батори је србкиња из чувеног србског града улан батора :rotf:

Колико ми је познато, бар у мом крају, чим се мало дубље копа проналазе се стара насеља, гробља, разни предмети из давнина,....

Један пријатељ ми причаше да кад радише на припреми терена за градњу једне зграде чим је багер заграбио мало дубље почео је да вади скелете и старе предмете. Инвеститор не хтеде да се ико обавести о томе јер би радови били обустављени. Радници и возачи камиона су намерно на врх натовареног камиона, као шлаг на торту, стављали лобање, делове скелета и старе предмете не би ли неко видео то и зауставио камион јер мораше пролазити кроз центар Новог Сада. Међутим нико није то пријавио и објекат је завршен и остаде само прича...
Читах раније на пдф Историја да је Србија на археолошкој карти Европе углавном бела површина у односу на то шта би се могло у њу унети када би се хтело...

Нека ми онда неко објасни зашто се званична историја ослања на сиромашне археолошке налазе а са толиком сигурношћу тврди на основу мутне археолошке слике?

Veruj mi na reč to je obična budala.

Колико ми је познато, бар у мом крају, чим се мало дубље копа проналазе се стара насеља, гробља, разни предмети из давнина,....

Један пријатељ ми причаше да кад радише на припреми терена за градњу једне зграде чим је багер заграбио мало дубље почео је да вади скелете и старе предмете. Инвеститор не хтеде да се ико обавести о томе јер би радови били обустављени. Радници и возачи камиона су намерно на врх натовареног камиона, као шлаг на торту, стављали лобање, делове скелета и старе предмете не би ли неко видео то и зауставио камион јер мораше пролазити кроз центар Новог Сада. Међутим нико није то пријавио и објекат је завршен и остаде само прича...
Читах раније на пдф Историја да је Србија на археолошкој карти Европе углавном бела површина у односу на то шта би се могло у њу унети када би се хтело...

Нека ми онда неко објасни зашто се званична историја ослања на сиромашне археолошке налазе а са толиком сигурношћу тврди на основу мутне археолошке слике?

Na teritoriji Srbije ima dosta arheoloških nalazišta, ali to su nalazišta naroda koji su ovde nekada živeli i ne mogu se dovesti u vezu sa nama koji sada živimo,m jednostavno jako puno su se mešali norodi, doseljavali i slično.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back