Sta Jovan Deretic hoce?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Па за Порфирогенита, еминентни светски стручњаци се слажу са Деретићем да је само мањи део он писао а остало је "печовано" временом...
Па родослов Јафета (Нова Вулгата) Израелци га подржавају и неки људи из Америке (професори).

Koji eminentni strucnjaci? Koji profesori iz Amerike?

cest73... zar ne vidis da on te ljude, ukljuciv i toga SANU clana koga nisi uspio imenovati, izmislja kako bi dao kredibilitet svojim radovima?

Ti ljudi ne postoje izvan maste! :rtfm:

Koji SANU akademik je to utvrdio?
Zna li se njegovo ime i prezime mozda?

Ено ти видео у торренту па се увери сам
Tesla nije imao ni 30 godina kada je poceo da pravi korisne izume i vrlo brzo se i proslavio.

Dereticu se blizi 80. godina i svi ljudi jos uvijek cekaju da zablista njegov taj genij, jer iza sebe ima 0 za sada...

Да Тесла их је изненадио, Као и Р. Рајф... Деретић живи у другом времену, околности су данас другачије, сличније Орвеловој 1984...
Није ни Тесла могао ништа само 30 година касније...

Да, деретићу јесте 80 година, преко три деценије је само скупљао материјал, свуда по свету је био, где си ти путовао?
И јесте Деретић вше постигао у задњих 10 година него сам Тесла од 1935 до краја живота, па? Шта то показује?

Поредимо бабе и жабе?

Лако је другога попљувати, јеси ли дорастао Деретићу (имаш ли 30 година истраживања са плодом?) или га олако отписујеш?

Nemamo značajna nalazišta za ljudsku istoriju, moraš prihvatiti činjenicu da jednostavno nismo bili an zanimljivom prostoru.
Bili smo na granici, na jugu Rim i Grčka ali na severu niej bilo ničeg zanimljivog.

I stvi ti podatci nigde ne govore o Srbima. Ni o Hrvatima, ni o drugima. Jednostavno nema...

Ти баш ништа од овог горе "не кабулиш"?

И где смо ми то били по том твоме "југ РИМ север ништа"? У Швајцарској? Аустрији? Имаш ли ти карту :zcepanje: Рим је србији на западу, ни Душановом царству ("Цар ромеја и србаља") није Рим био северно???

И онда да те схватим за озбољно?

И тебе је Деретића срамота?

Биће да је србима срамота тебе имати? Да их браниш тако? :klap:

Ти баш ништа од овог горе "не кабулиш"?

И где смо ми то били по том твоме "југ РИМ север ништа"? У Швајцарској? Аустрији? Имаш ли ти карту :zcepanje: Рим је србији на западу, ни Душановом царству ("Цар ромеја и србаља") није Рим био северно???

И онда да те схватим за озбољно?

И тебе је Деретића срамота?

Биће да је србима срамота тебе имати? Да их браниш тако? :klap:

O čemu ti pričaš!?
Dušan je bio car Srba i Grka (Romeja) Nema veze sa Rimom.

Južno od nas su bili Grčka i Rimska kultura, severno niej bilo noišta, divljina.

Koji eminentni strucnjaci? Koji profesori iz Amerike?

cest73... zar ne vidis da on te ljude, ukljuciv i toga SANU clana koga nisi uspio imenovati, izmislja kako bi dao kredibilitet svojim radovima?

Ti ljudi ne postoje izvan maste! :rtfm:

Ајде, ајде,
није лако губити тло под ногама,

Још мало па ће и Цар Душан "Силни" бити "плод маште" ("где је покажи ми га да га опипам"..."јел видиш да не постоји") А и Манастире по србији градили "марсовци" јел'?
Ко је зидао своје манастире на балкану? Када и чиме?Ајде ти назидај један једни манастир, онако да покажес да можеш, уопште?

Зашто око Цариграда нема ни пола манастира као у Србији?

Није "ММФ" "одобрио кредите"?

Тако су се својевремено и у "Титу" клели (био "прави правцати"), кад оно није ни Рус ни Шпанац а ни рођену сестру није познао (узајамно нису), расли му отсечени прсти к'о гуштеру реп итд...
:zcepanje::rotf::hahaha:

Јаооо, вас срамота Деретића, а није вас срамота председника државе што није поносан што је председник (а нема на шта ни да буде...) (бившег додуше)

то се зове "систем вредности" и вашем изгледа треба "штеловање" браћо...
Није срамота што Деретић тврди да су нам украли историју.
Украли су је, било згодно, а имали су шта и украсти. Итекако
Питајте лингвисте (добре стручњаке а не подобњаке полтроне режима) који језици имају 7 падежа и у каквом су односу по старости, питајте који су од којих настали...
А наши струшњаци, ево нам привреде и државе плода струке њихове и поштења њиховог и труда = све се види
А ови из дијаспоре ("побегли"), наши исто, све могу,те раде у НАСА-и,те у Кливленду, све "јунак до јунака", како то? који нису Срби?

Уместо што вијате број постова, овде на крстарици, болје одгледајте те "Деретићеве будалаштине", којих се толико бојите и стидите:
Немојте после да вам буде касно и "нисмо знали".
Он човек није вас нападао, нити је то урадио из побуда које му ви приписујете.
Свако полази од себе...
Није он исти као ви...

Poslednja izmena:
O čemu ti pričaš!?
Dušan je bio car Srba i Grka (Romeja) Nema veze sa Rimom.

Južno od nas su bili Grčka i Rimska kultura, severno niej bilo noišta, divljina.

Одлучи се, или је био цар (пази,не жупан, не кнез) или Ромеја (ROMANUM) или хелена (ХЕЛАДЕС), какви сад Грци (српска реч) па још да су грци били ромеји, а хтели да имају своју (значи различиту од римске) нацију у Римском царству?

Јеси ли то прочитао од неког "уваженог :zper:академика"?

Poslednja izmena:
Ено ти видео у торренту па се увери сам

Gdje? Kakvom torentu?

Да Тесла их је изненадио, Као и Р. Рајф... Деретић живи у другом времену, околности су данас другачије, сличније Орвеловој 1984...

Да, деретићу јесте 80 година, преко три деценије је само скупљао материјал, свуда по свету је био, где си ти путовао?
И јесте Деретић вше постигао у задњих 10 година него сам Тесла од 1935 до краја живота, па? Шта то показује?

Поредимо бабе и жабе?

Лако је другога попљувати, јеси ли дорастао Деретићу (имаш ли 30 година истраживања са плодом?) или га олако отписујеш?

Kada kažes da poredimo babe i žabe, prvo što mi pada na um jeste tvoje poređenje Tesle i Deretića. Ti tvrdiš da je Deretić daleko više postigao od Nikole Tesle??? :rotf:

Poslednja izmena:

Поредимо бабе и жабе?

cest, je li ti razumiješ da on to samo kaže, kao bajagi? :think:

Evo sada ja kažem da sam se bavio 70 godina istraživanjem i da sam do sada objavio 32 stručne monografije. Pri tom, ja sam punopravni član nekoliko akademija nauka i umjetnosti, i to trostruki doktor nauka.
I, šta sad? Ti mi vjeruješ? :whistling:

Ајде, ајде,
није лако губити тло под ногама,

Још мало па ће и Цар Душан "Силни" бити "плод маште" ("где је покажи ми га да га опипам"..."јел видиш да не постоји") А и Манастире по србији градили "марсовци" јел'?
Ко је зидао своје манастире на балкану? Када и чиме?Ајде ти назидај један једни манастир, онако да покажес да можеш, уопште?

Зашто око Цариграда нема ни пола манастира као у Србији?

Није "ММФ" "одобрио кредите"?

Тако су се својевремено и у "Титу" клели (био "прави правцати"), кад оно није ни Рус ни Шпанац а ни рођену сестру није познао (узајамно нису), расли му отсечени прсти к'о гуштеру реп итд...
:zcepanje::rotf::hahaha:

Јаооо, вас срамота Деретића, а није вас срамота председника државе што није поносан што је председник (а нема на шта ни да буде...) (бившег додуше)

то се зове "систем вредности" и вашем изгледа треба "штеловање" браћо...
Није срамота што Деретић тврди да су нам украли историју.
Украли су је, било згодно, а имали су шта и украсти. Итекако
Питајте лингвисте (добре стручњаке а не подобњаке полтроне режима) који језици имају 7 падежа и у каквом су односу по старости, питајте који су од којих настали...
А наши струшњаци, ево нам привреде и државе плода струке њихове и поштења њиховог и труда = све се види
А ови из дијаспоре ("побегли"), наши исто, све могу,те раде у НАСА-и,те у Кливленду, све "јунак до јунака", како то? који нису Срби?

Уместо што вијате број постова, овде на крстарици, болје одгледајте те "Деретићеве будалаштине", којих се толико бојите и стидите:
Немојте после да вам буде касно и "нисмо знали".
Он човек није вас нападао, нити је то урадио из побуда које му ви приписујете.
Свако полази од себе...
Није он исти као ви...

Šta ovo treba da znači??? Kakvi sad pa manastiri imaju veze sa Deretićem?

Није мени стало до Деретића као таквог.
Уопште.
Мени је једино интересантна истина, а он је се дотиче у некој мери.
И интересантно ми је, колико је овде свима битно да попљују Деретића, а упоште их није брига шта он то прича и о чему.
Знаичи форма (испразно) изнад садржаја (суштинско).

И џаба ја пишем, џаба ******им овде погледајте ма да је и усрано, начео је нешто што је основано - није мени то да ли су бактерије биле Срби (:per: бог бак?) неко
нешто су нам стварно украли од историје
Еј!
украли уопште ишта.
Па дај да видимо шта су украли, јел могуће, где које шта зашто,
па зашто нама, коме смо ми скривили ишта окупирани скоро пет векова у Отоманском царсву, мањи од маковог зрна били...

А не, те Деретић чачко нос, те Деретић има сако, те Деретић доктор овога а није онога (срамота! :worth:)

И онда ви себе сматрате објективним (:zcepanje::rotf::hahaha:) а Деретића "ваквим наквим".

То ће да нам расветли историју да је не понављамо више (ко заборави историју осуђен је да је понавља)
:dash:

Уопште.
И интересантно ми је, колико је овде свима битно да попљују Деретића, а упоште их није брига шта он то прича и о чему.

И џаба ја пишем, џаба ******им овде погледајте ма да је и усрано, начео је нешто што је основано - није мени то да ли су бактерије биле Срби (:per: бог бак?) неко
Еј!
украли уопште ишта.
па зашто нама, коме смо ми скривили ишта окупирани скоро пет векова у Отоманском царсву, мањи од маковог зрна били...

А не, те Деретић чачко нос, те Деретић има сако, те Деретић доктор овога а није онога (срамота! :worth:)

И онда ви себе сматрате објективним (:zcepanje::rotf::hahaha:) а Деретића "ваквим наквим".

То ће да нам расветли историју да је не понављамо више (ко заборави историју осуђен је да је понавља)

U pravu si prijatelju, istina akademika Deretića je nesalomiva!!! :per:

Одлучи се, или је био цар (пази,не жупан, не кнез) или Ромеја (ROMANUM) или хелена (ХЕЛАДЕС), какви сад Грци (српска реч) па још да су грци били ромеји, а хтели да имају своју (значи различиту од римске) нацију у Римском царству?

Јеси ли то прочитао од неког "уваженог :zper:академика"?

Romeji su Grci, Istočni rimsko crkstvo sebe su nazivali Romejima, to bi trebao da znaš ako ništa drugo.

Vizantijski car je sebe zvao "Vasielon ROMEJON" Rimski car ili car Romeja- ali je bio Grk.

Уопште.

Еј!
украли уопште ишта.

Nije ništa skrivano - samo nije ništa ni ozbiljno radjeno na rasvetljavanju istorije.
Uglavnom se već sve zna, a novosti mogu da budu manje.
Srbi jednostavno nemaju tolikov eliki istorijski značaj koliko bi neki hteli. Srbi i ostali narodi su eto - jednostavno jedni od mnogih naroda.

Imaš mnogo teorija, malo dokaza.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back