Sta Jovan Deretic hoce?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nosili su prikrivene svetle gene od ko zna kog kolena, a svetli geni su recesivni i ispolje se samo kad se pojave kod oba roditelja.
Nauci sta je genotip, sta je fenotip, sta su dominantni a sta recesivni geni i sve ce ti biti jasno. Ja savrseno razumem ali tesko mi je da detaljno objasnjavam.

.. 'бем ли га, али све једно хвала ти на објашњењу!!

Vidim da je osnovao stranku i da planira ozbiljnije politicki da se angazuje? Ali sta zeli da postigne sa onom njegovom verzijom srpske istorije?

kad je neko glup za konvencionalnu i cinjenicnu nauku on se onda okrece pseudonauci. a ako neko zeli da ispadne pametan i da da smisla svom pseudonucnom zivotu, a zapravo je ekstremno glup i zadrt, on se okrece pseudoistoriji.

deretic u drustvu pravih istoricara ne bi trajao ni jednu sekundu

Ti nemas pojma zato sto svoju rusofobiju pokusavas da dokazes kroz genetsku razlicitost Srba i Rusa. Tacno je da Srbi imaju mnogo neslovenskih gena, ali imaju ih i Rusi koji su se ukrstali sa Tatarima i mnogim drugim narodima sa tih prostora. I nosilac bliskosti naroda nisu geni, vec jezik i religija a ona je srodna izmedju nas i Rusa a ti se obesi o najblize drvo ako ne mozes to da podneses.

nisam rusofob,ali nisam ni rusofil,hvala bogu,da sam kao ti verovatno bih poslusao tvoj savet i obesio bi se o drvo,hvala dragom bogu sto nisam ti:zcool:

Rusofil samo znaci da volis Rusiju, ne znaci da je volis vise od svoje zemlje. Medjutim u mom slucaju znaci upravo to, ali ja nisam samo rusofil, vec rusoman(ijak). E to vec imas pravo da kritikujes, mada nije ljudski jer je to jace od mene, kao neki vid bolesti.

ti si rekao da si spreman da crknes za Rusiju,tako bese :think: posto u tvom slucaju nisam mogao da spomenem umiranje vec crkavanje,bez uvrede:zcool:

Деретићеве тврдње обично изазивају једну од двије могуће реакције. Интелигентне и интелектуално широке људе подстиче да се заинтересују за његове тврдње и да покушају да сазнају више да би могли оцијенити истинитост или неистинитост његових теорија. Друга је реакција људи затвореног и испраног мозга тј. савршено припремљених поданика, који сваку његову тврдњу дочекују на нож запјењено вријеђајући аутора и све који се само дрзну да помисле да је Деретић можда у праву.

Деретићеве тврдње обично изазивају једну од двије могуће реакције. Интелигентне и интелектуално широке људе подстиче да се заинтересују за његове тврдње и да покушају да сазнају више да би могли оцијенити истинитост или неистинитост његових теорија. Друга је реакција људи затвореног и испраног мозга тј. савршено припремљених поданика, који сваку његову тврдњу дочекују на нож запјењено вријеђајући аутора и све који се само дрзну да помисле да је Деретић можда у праву.

Ови други су обично Египћани,Хрвати,Македонероси и по који Шиптар...

Чим он изазива такве реакције код њих,то значи да постоји макар зрнце истине у његовим тврдњама,ако не и нешто више.

Ови други су обично Египћани,Хрвати,Македонероси и по који Шиптар...

Чим он изазива такве реакције код њих,то значи да постоји макар зрнце истине у његовим тврдњама,ако не и нешто више.

Има много више него зрнце истине. Ово је била општеприхваћена историјска истина све до Берлинског конгреса од када нам историчаре школују Аустријанци и Њемци. Сви ови наши данашњи историчари су стекли докторате на лажној верзији Српске историје па се зато тако грчевито и боре за њу.

Иначе си у праву. Ја такође имам принцип да ако се против нечега буне Шиптари, потурице и домаћи издајници то мора да је добро за Србе и то треба подржати.

Хехехех...Добро онда...За то лека нема...Потражи визу за Русију...

Па када се вратиш видећеш како је лепо живети на Балкану :)

Neće to videti ... velika većina ljudi koja upozna Rusiju i mentalitet tog naroda ume i da ceni i voli Rusiju.
Pitaj Jermene, Azerbejdžance, Beloruse, pa čak i Čečene ....koji su u 80% slučajeva rusofili.
Nije samo u pitanju interes već nešto drugo... što nemožeš shvatiti dok ne doživiš i upoznaš suštinu života.

Neće to videti ... velika većina ljudi koja upozna Rusiju i mentalitet tog naroda ume i da ceni i voli Rusiju.
Pitaj Jermene, Azerbejdžance, Beloruse, pa čak i Čečene ....koji su u 80% slučajeva rusofili.
Nije samo u pitanju interes već nešto drugo... što nemožeš shvatiti dok ne doživiš i upoznaš suštinu života.

Azeri su Turskofili...

Има много више него зрнце истине. Ово је била општеприхваћена историјска истина све до Берлинског конгреса од када нам историчаре школују Аустријанци и Њемци. Сви ови наши данашњи историчари су стекли докторате на лажној верзији Српске историје па се зато тако грчевито и боре за њу.

Иначе си у праву. Ја такође имам принцип да ако се против нечега буне Шиптари, потурице и домаћи издајници то мора да је добро за Србе и то треба подржати.

Ajde nemoj da se brukaš molim te. Srbi kao nacija tek nastaju u to vreme, o sopstvenoj istoriji nismo znali ni sami praktično ništa sem mutnih mitova o prošlosti. Tek u 19. veku su se ljudi latili ozbiljnog proučavanja istorije Srba.... A verovatno ćeš ti da kažeš nekom doktoru istroje da mu je doktorat lažan i falsifikat. Jedini ko je "stekao" "doktorat" na falsifikovanoj istoriji Srba je Deretić lično.

Ма шта имам да гледам - ја нисам историчар... а ако у Србији уопште има историчара ЗАШТО ГА НЕКО ЗВАНИЧНО НЕ ДЕМАНТУЈЕ... колико сам успео да уочим, он се увек позива на одређене историјске документе и изворе - и према томе има право да формира сопствено виђење историје...

Zato što se istoričari bave istorijom a ne prepucavanjem sa svakakvim diletantima. No ipak ima i onih koji ne umeju da se okanu ćorava posla pa napišu koju reč i na tu temu. Evo ti pa pročitaj:

http://pravoslavlje.spc.rs/broj/1054/tekst/srbi-nisu-poslednji-vizantinci/
http://arhiva.glas-javnosti.rs/arhiva/2003/12/14/srpski/D03121303.shtml
http://www.slobodnaevropa.org/content/transcript/849044.html

Autor tekstova je Radivoj Radić, srpski istoričar i vizantolog. Izdao je i knjigu u kojoj osporava Deretića, pod nazivom Srbi pre Adama i posle njega. Ovde može ista i da se kupi:

http://www.knjizara.com/knjige/knjiga/93603_Srbi+pre+Adama+i+posle+njega_ISBN:86-7979-123-7

Ajde nemoj da se brukaš molim te. Srbi kao nacija tek nastaju u to vreme, o sopstvenoj istoriji nismo znali ni sami praktično ništa sem mutnih mitova o prošlosti. Tek u 19. veku su se ljudi latili ozbiljnog proučavanja istorije Srba.... A verovatno ćeš ti da kažeš nekom doktoru istroje da mu je doktorat lažan i falsifikat. Jedini ko je "stekao" "doktorat" na falsifikovanoj istoriji Srba je Deretić lično.

Ти си управо оно о чему сам и говорио. Савршен производ дугогодишњег испирања мозга и заташкавања праве истине. Многи признати историчари су се бавили овим темама и то из других словенских земаља, па и западних, и њихови закључци се не поклапају са званичном германском верзијом. И даље основано тврдим да докторати стечени на туђинској верзији историје не вриједе колико папир накојем су одштампани.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back