Шта је то "шарм" и "харизма"?

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Шта је то "шарм"? Шта је оно што особу чини шармантом и харизматичном?

Да ли је то њена могућност да емитује позитивну енергију на друге, или је то вид интелигенције, лепота причања или просто лепота нечијег бивања?

Да ли је шарм најјаче оружје друштвеног човека? Шта је шарм тачно?

Да ли познајете неког ко је харизматичан, или имате неке примере нпр међу јавним личностима ?

Да ли је то њена могућност да емитује позитивну енергију на друге, или је то вид интелигенције, лепота причања или просто лепота нечијег бивања?

Да ли познајете неког ко је харизматичан, или имате неке примере нпр међу јавним личностима ?
Постојале су неке девојке које су ми се допадале због "тога нечега" што су имале, чак иако не би биле нешто нарочито физички лепе?

А шта је "то нешто", не знам, покушавам да одгонетнем

Ljudi puno ogovaraju, osudjuju, nemaju nimalo smirenja i to je pocelo lose da se odrazava na mene i resio sam da se distanciram i ovde na forumu i u realnom zivotu je tako.
Истина је брате да су сви који нису свесни као нпр ја и ти, мада се сигурно и ми некад изланемо, склони троличности, оговарању, сплеткама

Слажем се да је део шарма гледати своја посла, али има ту још много. То је само део ледене санте у мору

Истина је брате да су сви који нису свесни као нпр ја и ти, мада се сигурно и ми некад изланемо, склони троличности, оговарању, сплеткама

Слажем се да је део шарма гледати своја посла, али има ту још много. То је само део ледене санте у мору
O tome i pricam, naravno da se desi ali se trudim da me neko ne uvlaci u to i uvek se ogradjujem recima, "ma ne zanima me neka radi sta ko hoce" i ja imam svoje probleme jos treba i tudje brige i grehove da brinem.

Šarm treba da je sa pokrićem,.. a harizma sa otkrićem,.. :)

Dobar ti je uvodni post,.. pozitivizam,.. obe intiligencije ( tehnička i emocionalna) :ok:

Od primera iz javnog života u beogradskim krugovima je bio Gagi - Dragan Nikolić,..
U mladim danima mi je bio Berček,.. a van konkurecije Paja - Pavle Vujisić.

Od muzičkih,.. dosta njih,.. možda prvi Jova Radovanović, pa Bregović..Od inozemnih ,.. :D pa Plant
moj sinonim za oba je "pametan mangup"

Poslednja izmena:

šarm je moć, ili kvaliteta pružanja užitka, ili izazivanja divljenja
Harizma je uverljiva privlačnost ili šarm koji može potaknuti odanost kod drugih

Šarm treba da je sa pokrićem,.. a harizma sa otkrićem,.. :)

Dobar ti je uvodni post,.. pozitivizam,.. obe intiligencije ( tehnička i emocionalna) :ok:

Od primera iz javnog života u beogradskim krugovima je bio Gagi - Dragan Nikolić,..
U mladim danima mi je bio Berček,.. a van konkurecije Paja - Pavle Vujisić.

Od muzičkih,.. dosta njih,.. možda prvi Jova Radovanović, pa Bregović..Od inozemnih ,.. :D pa Plant
moj sinonim za oba je "pametan mangup"
Бога ми да, слажем се!!

Стичем утисак да интелигентни људи не морају да имају шарм али он8 неинтелигентни људи не могу да га имају?

Ljudi puno ogovaraju, osudjuju, nemaju nimalo smirenja i to je pocelo lose da se odrazava na mene i resio sam da se distanciram i ovde na forumu i u realnom zivotu je tako.
Nisi ni ti puno bolji... Iako donekle vrv jesi.

Pametni pričaju o idejama a manje pametni/glupi o ljudima (rekli dokazano pametniji)...

Društvena norma nam je da pričamo i vidimo druge a sve manje sebe... I po meni to nije dobra norma...

A što se tiče šarma nije objektivan već subjektivan. Karakter prema karakteru..

Karizma ili harizma je donekle sinonim ali može se videti i objektivno. Poput javnih ličnosti... Iako je i to uvek do onog ko ocenjuje procenjuje i na kraju sudi kako i koliko može...

Nisi ni ti puno bolji... Iako donekle vrv jesi.

Pametni pričaju o idejama a manje pametni/glupi o ljudima (rekli dokazano pametniji)...

Društvena norma nam je da pričamo i vidimo druge a sve manje sebe... I po meni to nije dobra norma...
Nisam ni rekao da sam bolji niti to mislim, poenta je u tome da ne volim da me sredina, okolina kako god uvlaci u nesto sto me se ne tice.

Бога ми да, слажем се!!

Стичем утисак да интелигентни људи не морају да имају шарм али он8 неинтелигентни људи не могу да га имају?
Zato sam i napisao i tehničku,.. po njoj mnogi mere,.. ali je emocionalna važnija,.. a nju imaju i "neintiligentni"
mada je najveća ljudska mana, potceniti drugoga,.. tu bivaju velika iznenađenja, kasnije.
A. i Intiligencija i pamet su dve odvojene stvari,.. ali,.. za neku drugu temu,..

Back