Šta mislite, kako Evropljani doživljavaju Srbe?

Na jednoj temi se povelo pitanje o sličnostima Srba sa ostalim narodima, pa se dotakosmo teme da nas Evropa doživljava kao divljake, Rome, nekulturne i korumpirane. Verovatno imamo članova koji žive u evropskim državama pa me interesuje njihovo iskustvo a i mišljenje ostalih na osnovu nekih ličnih iskustava.
Мени један Американац, европског порекла, недавно рече: Ви Срби држите линију против лудила. Ја га питам на шта тачно мисли. Каже: па држите се конзервативности још увек. ОК, рекох.

А у себи помислих: Мој ти, сва срећа па ниси видео Квазимода Вучичевића, Васкршњу журку код Јоване Јеремић, а највише самог председника... Западно антиконзервативно лудило је мила мајка у поређењу с тим. :lol:

Na jednoj temi se povelo pitanje o sličnostima Srba sa ostalim narodima, pa se dotakosmo teme da nas Evropa doživljava kao divljake, Rome, nekulturne i korumpirane. Verovatno imamo članova koji žive u evropskim državama pa me interesuje njihovo iskustvo a i mišljenje ostalih na osnovu nekih ličnih iskustava.
Jednako kako i Srbi dozivljavaju Evropljane.

Turčin patriota: Srbi? Pogano slovensko pleme

Rus patriota: Srbi? Poturčeno slovensko pleme

Švabo lopov: Srbi? Iebeno slovensko pleme ali sa turskim temperamentom!

Prosecan "statisticki" Srbin
Znači, mogu ja svoje mišljenje jer mislim da spadam u tu grupu: nisam član nijedne stranke,patriota sam, lokal-patriota sam, sa ispodprosečnim primanjima, u braku, imam dvoje dece,može? A evo ga moje mišljenje o Evropi :kolevka kulture i civilizacije koja se u međuvrmenu ''prodala'' za dolare. O Evropljanima mislim, da ono malo preostalih, pokušavaju da žive svoje živote normalno, prilično su rasisitički nastrojeni prema emigrantima jer imaju loša iskustva sa njima.

Uglavnom se sve to gura u istu korpu predrasuda o "istocnom bloku", neko informisaniji ce reci da je to Balkan a Balkan uvek znaci nesto na obodu civilizacije. Najbolje informisani ce razdvajati one koji klicu Ratku Mladicu od onih koji su demokratski opredeljeni, tj. znace da postoje i jedni i drugi. (iskustvo iz Nemacke)
Nemacka bas i nije dobar primer sagledavanja misljenja o nekom narodu , nemci su i sami totalno otkaceni sto se tice politicke liberalizacije...cim imaju komsiju levo koji je nacista, desno koji je nacionalista, pravo koji je imigrant, sprat nize radni nemac, koji je tradicionalista u tom smislu , ukoso nemac koji je globalista, , iznad nemac koji je svetski covek...itd itd..

Manje tih pucavela pojedinaca imaju neke druge zemlje zap eu...tj malo su ujednaceniji...
Ima neki doseljenik koji snima misljenja drugih doseljenika u Srbiju , ali to su prizetkovci..mahom, tj nastupa sukob ocekivanog radnog okruzenja, pa im je zabavno ono nase lako cemo, kad je u pitanju druzenje, ali ih nervira to isto lako cemo kad treba nesto uraditi pa mora umesto 2 dana da cekaju 2 meseca...a u dusi i dalje ostaju kanadjani, marsovci ili odakle su vec dosli...

Ruskinje su tu jednostavne, vazno da me ljubi i da me slusa...i da ne pije..nema vise zahteva i onda je super, onaj ruski naglasak super..

Ako ti kazu da si Rus to znaci da misle da si 2m....veliki Rus, a ne mali Rus....
Ako ti kažu da si Srbin to znaĉi da Nemac može da ti udje u kuću samo u vidu miksera, blendera ili u garažu u obliku auta... A ovako Nemac nema šta koj moj da traži po Srbiji. Nije ni svoju Nemačku naselio.kako treba, prima Arapi i Turci a on da pobegne ovde. Paz da neće... Lepo se setio...

Имају углавном позитивно мишљење о нама када дођу у Србију и не могу да верују шта је урађено једној "Западној цивилизацији" у току пропаганде '90. Не доживљају нас као Русе јер свако ко је видео Руса и Србина знаће да смо скроз супротни по цивилизацији и по менталитету. То је као да мешаш воду и уље а емулгатор ти дође словенска група језика, ни вера нам није иста иако су оба народа православци али другачија је црква...
:hahaha:

Руси нас доживљају као Французе и Италијане и говоре да нам је култура италијанско-француска и да немамо везе са њима. Такође није им јасно опседнутост Срба са Русима...

А што се тиче Амера овако кад се обични људи упознају и онда се после чудите зашто Срби толико воле Трампа. :pivce:
Снимак екрана направљен дана 2024-03-12 19-22-00.png

Poslednja izmena:
Мени један Американац, европског порекла, недавно рече: Ви Срби држите линију против лудила. Ја га питам на шта тачно мисли. Каже: па држите се конзервативности још увек. ОК, рекох.

А у себи помислих: Мој ти, сва срећа па ниси видео Квазимода Вучичевића, Васкршњу журку код Јоване Јеремић, а највише самог председника... Западно антиконзервативно лудило је мила мајка у поређењу с тим. :lol:
Da smo mi zaista jedno konzervativno društvo ,crkva ,porodične vrednosti ,imali bismo doseljavanje desetine hiljada obrazovanih mladih evropljana i Amerikanaca koji beže od svojih država.Nazalost ,sve je suprotno

Da smo mi zaista jedno konzervativno društvo ,crkva ,porodične vrednosti ,imali bismo doseljavanje desetine hiljada obrazovanih mladih evropljana i Amerikanaca koji beže od svojih država.Nazalost ,sve je suprotno

Јесмо у односу на остатак Европе. Неки Европљани за нас говоре да смо "остатак праве Европе" али то тек када дођу и упознају се.

Јесмо у односу на остатак Европе. Неки Европљани за нас говоре да смо "остатак праве Европе" али то тек када дођу и упознају се.
Nisam imala prilike da pročitam ili pogledam te izjave. Češći su negativni članci o nama.... ovo su medijske info, što ne mora da znači da su tačne i da tako misli običan evropski narod.

Back