Šta je svrha života?

ako je razumevanje nebitno , čemu svrha?

ulazis u zone o kojima ne znas o cemu pricam......

da ti pojasnim

Bog kaze da se uzdigao iznad prijestolja, niko to ne zna kako , jer Bog nije covjek niti mu ista lici, da bi znali tacno to.....

dok nam kaze smijes raditi ovo nesmijes raditi ono....i mi sve kad saberemo sta se smije sta ne smije, znamo kako da se nosimo u zivotnom testu.

Svrha covjeka je da bude testiran...i mi necemo biti pitani dali smo razumjeli kako se Bog uzdigao....takve stvari niko ne zna...niti to utice na test covjeka na zemlji.

Čovekova želja je da ima neku svrhu i smisao da bi se osetio važnim, to je posledica ega. Život jednostavno jeste. Ako sam Bog nema svrhu ni smisao, onda mu nije problem ni da stvori svet koji takođe nema svrhu ni smisao.
nuzno je da ima svrhu, jer bi da nema svrhu Bog stvarao bez svrhe, samo eto stvori i eto vodi se da je stvorio, zbog cega, sto , kako , gdje, ne zna se....

to bi suludo bilo povjerovati da bog stvori covjeka bez svrhe...to je isto kao da inzinjer stvori auto, pitas ga sto si stvorio auto, ne znam, bezveze onako, zbog nista.

Prosle godine mi kaze covek sa kojim sam radio u istoj firmi Selam Alejkum mahinalno mu odgovorim Alejkum Selam on me gleda i pita me normalno jesam musliman ja mu rekao nisam ja sam hriscanin pravoslavac ali postujem i ne zelim lose da pricam ni o cijoj veri.posle me zamolio da ako znam gde je najbliza djamija da mu pokazem.posle par dana mi rekao ti si dobar covek.ja mu rekao najiskrenije nisam samo sam pristojan uvek sa pristojnim ljudima.najteze je biti normalan covek pa bio on musliman hriscanin ili jevrejin.eto izvini za offtopic

Veliki broj zloća je iznadprosječnim brojem godina divljao na zemlji.
nije veliki broj, vec jedan koji komanduje drugima..
Bog kaze da se uzdigao iznad prijestolja, niko to ne zna kako , jer Bog nije covjek niti mu ista lici, da bi znali tacno to.....
to kazu ovi stho su pisali bibliju a nije im verovati
16:90 Allah zahtijeva
niko ne zahteva - to pishe u kuranu da neko zahteva ali to opet prevara ko u bibliji
Bog nas je stvorio da grijesimo
laz - mi ne znamo zastho nas je stvorio
Pravilno, to i mnogi zakoni propisuju... Ali to nije sve od Boga... Zar ti znas potpuno sve i sve pravilno razumes?
jedini zakon koji bi trebali postovati je prirodni - svi ostali dolaze od nekog coveka (pa i kad kazhu da su od proroka, sinova bozhiji...). ti ljudi shto su pisali jevandjelja, biblije, kurane.. pisali su sa jednim ciljem da uplashe orobe ostatak raje!

Prosle godine mi kaze covek sa kojim sam radio u istoj firmi Selam Alejkum mahinalno mu odgovorim Alejkum Selam on me gleda i pita me normalno jesam musliman ja mu rekao nisam ja sam hriscanin pravoslavac ali postujem i ne zelim lose da pricam ni o cijoj veri.posle me zamolio da ako znam gde je najbliza djamija da mu pokazem.posle par dana mi rekao ti si dobar covek.ja mu rekao najiskrenije nisam samo sam pristojan uvek sa pristojnim ljudima.najteze je biti normalan covek pa bio on musliman hriscanin ili jevrejin.eto izvini za offtopic

selam alejkum je pozdrav Isusa Hrista.....on se pozdravljao Shalom Alechem, iste rijeci isto znacenje.

nije veliki broj, vec jedan koji komanduje drugima..

to kazu ovi stho su pisali bibliju a nije im verovati

niko ne zahteva - to pishe u kuranu da neko zahteva ali to opet prevara ko u bibliji

laz - mi ne znamo zastho nas je stvorio

jedini zakon koji bi trebali postovati je prirodni - svi ostali dolaze od nekog coveka (pa i kad kazhu da su od proroka, sinova bozhiji...). ti ljudi shto su pisali jevandjelja, biblije, kurane.. pisali su sa jednim ciljem da uplashe orobe ostatak raje!

to pishe u kuranu da neko zahteva ali to opet prevara ko u bibliji

ali ti pretpostavljas bez 100% znanja...dok ja tvrdim na osnovu dugotrajnog istrazivanja , preko 30 godina.

jedini zakon koji bi trebali postovati je prirodni

ne pita tebe gravitacija hoces li postovati ili ne, ona ce djelovati na tebe bez da ti vjerujes ili nevjerujes u nju

selam alejkum se pozdravljaju muslimani izmedju sebe ,slusao sam svojevremeno mnogo razlicitih nacija te vere da se tako pozdravljaju

ali u Bibliji Isus takodjer se pozdravlja sa selam alejkum

evo
https://www.bible.com/bible/314/JHN.20.21-23.TLV
Yeshua said to them again, “Shalom aleichem! As the Father has sent Me, I also send you.” And after He said this, He breathed on them. And He said to them, “Receive the Ruach ha-Kodesh! If you forgive anyone’s sins, they are forgiven; but if you hold back, they are held back.”

mi muslimani smo jedini istinski sljedbenici Isusa Hrista na zemaljskoj kugli....zato kada se bolje prati sta isus radi i govori vidis da je to bio istinski musliman.
Musliman znaci predati se volji Bozijoj.

Back