Šta je svrha života?

Ok, znaci suzdrzavamo se u ovom zivotu, da bismo se domogli sveta u kome ovdasnji gresi nisu zabanjeni?
e vidish tu su odveli raju u stranputicu svojim "knjigama"

ne morash se ti suzdrzavati u ovom zivotu.. ako radish zlo zlo se vraca, ili tebi ili nekom od tvojih potomaka
(to ti je 1 pravilo svega - slicno se slicnom privlachi)

to ti je uovom svetu i u svim prethodnim i u svim sledecim

Hoćeš da kažeš da nije dozvoljeno?

ne da nije dozovljeno nego cak nema ni smisla......a evo zasto nema smisla.

ti kazes:
Dozvoljeno je raditi šta misliš da treba u ovom trenutku.

ovakav koncept ni pod razno nije dozovljen, cak je Satanisticke naravi, satanisti takvu ideju zagovaraju, radi sto ti se dusi prohtije....

Ali dusa covjeka nagovara na zlo, dusa hoce alkhol, bludicenje, kockanje, mozda malo i povuci koji dim maihuane, mozda malo roknuti nekad na nekoj zruci koji i extacy itd dusa sklona ogovoranju, malo i slagati nekad....i svacemu je dusa sklona.

a sta reci za onoga koji ima jos prljaviju dusu, jos podliju dusu, koji bi da siluje, tuce, krade, vara, ubija itd....treba li takav poslusati svoju dusu???

Zamisli sad ovu situaciju, zamisli silovatelju se prohtije silovanje, dali on treba da poslusa svoju dusu jer ga nagovara zla dusa na to???

Ovo su ti logicki dokazi zasto je to satanisticko razmisljanje....jer satanisti furaju tu ideju da se slijede svoje strasti, sta ti se dusi prohtije.

bog je u tebi i zove se dusha - ta dusha ce ti dati ono shto si trazio.
ako trazish i radish loshe - to se i vraca

ovo je cista zabluda

nije dusa entitet zaseban, i da ga ti prikopcavas za boga.

Dusa smo mi, svaka osoba je dusa, a tijelo nase je samo prevozno sredstvo za dusu....mi kad umremo, mi izlazimo iz tijela i ostavljamo tijelo na istruhne u grobu a mi nastavljamo putovanje dalje...dusa nije nikakav Bog, to je cisto trkeljanje bez ikakvih dokaza.

Dusa kad udje u tijelo , postane zivo, kada izadje iz tijela to je smrt. Mi ljudi smo duse, a tijela su nam prevozna sredtva u materijalnom svijetu da mozemo imati interakciju sa materijom. pa kad smrt dodje ostavljamo tijelo , kao sto izadjemo iz auta i ostavljamo ga na otpadu auta.

Ne vraca ,hiljade primjera da to nije tacno, samo utjeha.

imas pojasnjenje u Bozijoj knjizi....

onome kome s evrati sad, Bog daje sansu da se pokaje prije smrti....onome kome se ne vrati nazad zlo koje je ucinio, to znaci Bog planira zestoko kazniti osobu na Sudnjem danu , jer spara mu kaznu za sudnji dan....dok ga postepeno priblizava kazni a osoba nije ni svjesna toga....misli da je kod Boga dobar, a Bog mu tu samo zamku stavlja.

Ali dusa covjeka nagovara na zlo, dusa hoce alkhol, bludicenje, kockanje, mozda malo i povuci koji dim maihuane, mozda malo roknuti nekad na nekoj zruci koji i extacy itd dusa sklona ogovoranju, malo i slagati nekad....i svacemu je dusa sklona.
Nije duša sklona već tvoj um i ego.
a sta reci za onoga koji ima jos prljaviju dusu, jos podliju dusu, koji bi da siluje, tuce, krade, vara, ubija itd....treba li takav poslusati svoju dusu???
Duša nema veze sa tim. Takav sluš sebe i misli da je to ispravno, ima svako pravo da radi šta želi, ne kažem da je to ispravno, nije imao ko da ga nauči pravim vrednostima, u njegovom svetu on ne greši.
Zamisli sad ovu situaciju, zamisli silovatelju se prohtije silovanje, dali on treba da poslusa svoju dusu jer ga nagovara zla dusa na to???
Ja kada kažem da neko treba da radi šta želi i živi život kako želi, ne mislim da ide da siluje (msm pada i meni na pamet da silujem i to i radim u svojim mislima) ali znam šta je ispravno i ne. Za tog čoveka to je ispravno, jer ga je njegov bog alah tome naučio.

Duša nema veze sa tim. Takav sluš sebe i misli da je to ispravno, ima svako pravo da radi šta želi, ne kažem da je to ispravno, nije imao ko da ga nauči pravim vrednostima, u njegovom svetu on ne greši.

Ja kada kažem da neko treba da radi šta želi i živi život kako želi, ne mislim da ide da siluje (msm pada i meni na pamet da silujem i to i radim u svojim mislima) ali znam šta je ispravno i ne. Za tog čoveka to je ispravno, jer ga je njegov bog alah tome naučio.

um i ego je u dusi.

Duša nema veze sa tim.

ima, osjecaji su u dusi.

Ja kada kažem da neko treba da radi šta želi i živi život kako želi, ne mislim da ide da siluje

ali koncept taj koji promoviras je da puse u tom smjeru.

radi sta ti se prohtije nevazno jeli zlo ili nije.

imas pojasnjenje u Bozijoj knjizi....

onome kome s evrati sad, Bog daje sansu da se pokaje prije smrti....onome kome se ne vrati nazad zlo koje je ucinio, to znaci Bog planira zestoko kazniti osobu na Sudnjem danu , jer spara mu kaznu za sudnji dan....dok ga postepeno priblizava kazni a osoba nije ni svjesna toga....misli da je kod Boga dobar, a Bog mu tu samo zamku stavlja.
Imas ti za sve objasnjenja ali nikakvih dokaza ,samo prica i misljenja koja kad logicno razmislis su samo tu da se ljude kontrolisu, ne smijes ovo ,ne smijes ono, kaznice te bog dok imamo hiljade primjera da se zlo ne kaznjava ,sve price iz biblije obajsnjavas kao i svaki ravnozemljas, cisto tvoje misljenje za koje nema ama bas nikakvih dokaza.

Imas ti za sve objasnjenja ali nikakvih dokaza ,samo prica i misljenja koja kad logicno razmislis su samo tu da se ljude kontrolisu, ne smijes ovo ,ne smijes ono, kaznice te bog dok imamo hiljade primjera da se zlo ne kaznjava ,sve price iz biblije obajsnjavas kao i svaki ravnozemljas, cisto tvoje misljenje za koje nema ama bas nikakvih dokaza.

Imas ti za sve objasnjenja ali nikakvih dokaza

a kako ti mozes biti siguran da ja nemam dokaza???

samo prica i misljenja koja kad logicno razmislis su samo tu da se ljude kontrolisu,

sad vec pretpostavljas stvari koje veze nemaju sa onim sto se zagovara.

kaznice te bog dok imamo hiljade primjera da se zlo ne kaznjava

evo da pustim koju rijec Bogu da ti kaze o tome nesto:

Bog kaze:
14:42 A ti nikako ne misli da Allah ne motri na ono što rade nevjernici! On im samo pušta do Dana kada će im oči ostati otvorene,

,sve price iz biblije obajsnjavas kao i svaki ravnozemljas,

niti zagovaram bibliju niti razvnu zemlju nonsens.

cisto tvoje misljenje za koje nema ama bas nikakvih dokaza.

ti tako mislis da nema dokaza, ali evo ja cu ti reci da imam dokaza.

a kako ti mozes biti siguran da ja nemam dokaza???

sad vec pretpostavljas stvari koje veze nemaju sa onim sto se zagovara.

evo da pustim koju rijec Bogu da ti kaze o tome nesto:

Bog kaze:
14:42 A ti nikako ne misli da Allah ne motri na ono što rade nevjernici! On im samo pušta do Dana kada će im oči ostati otvorene,

niti zagovaram bibliju niti razvnu zemlju nonsens.

ti tako mislis da nema dokaza, ali evo ja cu ti reci da imam dokaza.
Dobro,zagovaras kuran ,koje dokaze imas ,opet si podijelio nesto sto nikakve veze nema sa dokazima.

ovo je cista zabluda

nije dusa entitet zaseban, i da ga ti prikopcavas za boga.
nije zabluda, dusha je u telu i svaka je za sebe,
mogao bi reci da smo mi dushe! jer sve shto nije materijalno dolazi iz dushe! (zhelja, volja, ljubav, nagon, strast, mrzhnja...)
ako tako gledamo telo je samo vozilo kojim se vozi dusha.

shto se tiche prikopchavanje dushe za boga.. pre bih rekao da je neko izmislio boga i rastavio je od dushe!
ali po meni (a lichnih dokaza imam tone) dusha je u nama i to je bog kome se treba obracati,
taj bog mozhe da komunicira sa smemirom pa i tvorcem (ili tvorcima - i ovo su slagali.. postoji vishe tvoraca ne jedan)

Dobro,zagovaras kuran ,koje dokaze imas ,opet si podijelio nesto sto nikakve veze nema sa dokazima.

Imas recimo ovu tehniku dokazivanja....

Ide sa ciljem da se jasno dokaze da je knjiga od boga i da je nepromijenjena od svoje objave, ako to dokazes, dokazao si automatski sve sto ta knjiga kaze, jer samim tim ako si dokazao da je od Boga, sve drugo je automatski dokazano, jer dolazi od sveznajuceg Bica.

nije zabluda, dusha je u telu i svaka je za sebe,
mogao bi reci da smo mi dushe! jer sve shto nije materijalno dolazi iz dushe! (zhelja, volja, ljubav, nagon, strast, mrzhnja...)
ako tako gledamo telo je samo vozilo kojim se vozi dusha.

shto se tiche prikopchavanje dushe za boga.. pre bih rekao da je neko izmislio boga i rastavio je od dushe!
ali po meni (a lichnih dokaza imam tone) dusha je u nama i to je bog kome se treba obracati,
taj bog mozhe da komunicira sa smemirom pa i tvorcem (ili tvorcima - i ovo su slagali.. postoji vishe tvoraca ne jedan)

pre bih rekao da je neko izmislio boga

Bog je nuznost kada vidimo kompleksnost stvaranja u univerzumu, jer bez BOga nema se odgovora na tu komplexnost.

dusha je u nama i to je bog kome se treba obracati,

ovo je siat zabluda....Bog je stvorio nas ljude kao duse u pocetku, prije stvaranja svijeta, pa nas samo salje u odredjeno vrijeme u tijelo bebe u majcinom stomaku.

dusa nije Bog, jer smo mi dusa, reci da je dusa Bog govori automatski da smo mi bogovi....to je van svake pameti....cisti nonsens.

a u medjuvremenu, znalo se da je raj na zemlji a ne posle i evo neko i to sve lepo srocio u pesmu:

znalo se da je raj na zemlj

reci da je Raj na zemlji jeste kao da osoba vidi najeksluzivniju destinaciju na svijetu recimo Bora Bora ili Maldive, il iZanzibar, ili Sejsele, ili Bahamas, ili Tahiti itd

i kaze...ma nista to imam ja svoj Raj, napunim kadu punu tople vode zavalim se i meni uzivancija...bas uzivam, meni je to moj Raj.....e na tom je to nivou.

Raj na ovom svijetu je samo blijeda kopija pravog Raja na buducems svijetu....imitacija Raja moze biti i na ovom svijetu al ito opet nije pravi Raj, kao onaj poslije smrti...razlika je u svemu.

Briga ga je itekako....postavio je pravila, pa ko hoce da se drzi dobro za njega, ko nece na svojju stetu nece.

Bog kaze:
24:30 Reci vjernicima neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; to im je bolje, jer Allah, uistinu, zna ono što oni rade.
Postajes naporan sa citiranjem kurana kao sto su oni drugi sa citiranjem biblije ili treci sa citiranjem talmuda ili cetvrti sa citiranjem Bhagavad Gite. Dobro ovih trecih i cetvrtih dosad nije bilo na temi ali ima ih na netu , nije da ih nema.
To ne vodi nikuda vec samo u pricu zvanu- moja je religija jedina ispravna. A sve te religiozne knjige nije napisao Bog nego ljudi.
Shvati da je mnogima citiranje iz kurana, biblije, itd isto kao da citiras odlomak iz knjige Mark Tvena ili nekoga SF romana . Ukratko, obesmisljavas temu i da ponovim , sve guras u tu besmislenu pricu zvanu- samo je moja religija ispravna.

Back