kiriku1
Veoma poznat
- Poruka
- 13.578
Ok, znaci suzdrzavamo se u ovom zivotu, da bismo se domogli sveta u kome ovdasnji gresi nisu zabanjeni?na covjeku je da se bori protiv svojih strasti i zle duse.
a u Raju nema nista zabranjeno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ok, znaci suzdrzavamo se u ovom zivotu, da bismo se domogli sveta u kome ovdasnji gresi nisu zabanjeni?na covjeku je da se bori protiv svojih strasti i zle duse.
a u Raju nema nista zabranjeno.
imam negde u stanu ne mogu sada da trazim Novi Zavet na engleskom predpostavljam da mislis na Novi Zavet.imaj u vidu da znam da Muslimani ne Samo Isusa vec i Muhameda zovu prorocima za mene je Isus Bozji Sin i to sam ja obican vernik ne skolovani teolog.ali u Bibliji Isus takodjer se pozdravlja sa selam alejkum
evo
https://www.bible.com/bible/314/JHN.20.21-23.TLV
Yeshua said to them again, “Shalom aleichem! As the Father has sent Me, I also send you.” And after He said this, He breathed on them. And He said to them, “Receive the Ruach ha-Kodesh! If you forgive anyone’s sins, they are forgiven; but if you hold back, they are held back.”
mi muslimani smo jedini istinski sljedbenici Isusa Hrista na zemaljskoj kugli....zato kada se bolje prati sta isus radi i govori vidis da je to bio istinski musliman.
Musliman znaci predati se volji Bozijoj.
Ok, znaci suzdrzavamo se u ovom zivotu, da bismo se domogli sveta u kome ovdasnji gresi nisu zabanjeni?
imam negde u stanu ne mogu sada da trazim Novi Zavet na engleskom predpostavljam da mislis na Novi Zavet.imaj u vidu da znam da Muslimani ne Samo Isusa vec i Muhameda zovu prorocima za mene je Isus Bozji Sin i to sam ja obican vernik ne skolovani teolog.
za mene je Isus Bozji Sin
Ne kazem ja da tamo ima greha, vec da ono sto je ovde greh ne cinimo da bi to u drugom svetu dobili kao nagradu? Strast recimo...sta je greh?
to je prijestup prema Bozijim zabranama koje su stetne za nas sada......u Raju nema zabrana niti ikakve stete za ljude....samim tim nema tamo grijeha.
Nema vise testiranja ljudi u Raju, Raj je mjesto nagrade a ne testiranja.
Znas silom prilikapo Bibliji Boziji sin nije nista specijalno, to je epitet za pravovjernu osobu, gdje moze svako da bude Boziji sin u koliko si pravovjerna osoba.
Isus nije nikakav bioloski sin Boga...Bog se ne razmnozava.
Ne kazem ja da tamo ima greha, vec da ono sto je ovde greh ne cinimo da bi to u drugom svetu dobili kao nagradu? Strast recimo...
mozda oni ne znaju komparativne religije i mozda nisu upuceni u BiblijuZnas silom prilikasam bio u ogromnoj prostoriji ranije sa muslimanima iz egipta,sirije,iraka,avganistana,somalije cecenima da ne nabrajam dalje 4 puta dnevno su se molili imali su tacno vreme molitve.nikad mi niko nije rekao to sto si mi ti sada rekao(na engleskom smo komunicirali)
![]()
Ok, imamo totalno drugaciju predstavu o svrsi zivota...recimo, zabranio je Alkohol........onaj ko nece da pije radi Boga sada, BOg obecava rijeke vina i pica u Raju koje nece opijati i stvarati negativne posljedice ali ce ljudi uzivati u tim picima....a osoba koja pije i krsi BOzije pravilo zabrane pijenja alkhola, takva osoba ce biti natjerana u Paklu da pije iz kanalizacije odvratne smrdlve tekucine, gdje ima sukrvica i gnoj.
eh tako isto u Raju, ako se suzdrzis, nagrada ti je najatraktivnije zene za tvoje oko....jer Bog tacno zna sta je drago tvojim ocima i srcu, pa ti upravo daje ono sto najvise volis.
Ok, imamo totalno drugaciju predstavu o svrsi zivota...
Ja smatram da covek kroz zivot treba da postaje sto bolja osoba, da se suzdrzava svih greha(u tom pogledu smo isti) i da na kraju svog zivota bude najbolja verzija sebe, oslobodjen od greha uz sva pokajanja...I kao takav da ode u Raj gde ce upravo to sto je postao oslobodjen od greha, kao takav, uzivati, jer samo to oslobadjanje od greha njegov je raj...
Pa nisam te ja tako razumeo...ovo je upravo sto islam zagovara to i ja zagovaram
a sta si razumeo onda?Pa nisam te ja tako razumeo...
moxda to su bili obicni ljudi koji su praktikovali i postovali svoju veru kao i ja moju.nisu bili previse upuceni ali je veliki deo njih su bili bas vernicimozda oni ne znaju komparativne religije i mozda nisu upuceni u Bibliju
Pa rekao sam ti dva puta... Ti kazes da se treba suzdrzavati od greha na ovom svetu, jer ces kao nagradu na onom svetu dobiti ono sto je na ovom svetu greh, a na onom nije...a sta si razumeo onda?
nije to bas takoPa rekao sam ti dva puta... Ti kazes da se treba suzdrzavati od greha na ovom svetu, jer ces kao nagradu na onom svetu dobiti ono sto je na ovom svetu greh, a na onom nije...
A ja mogu da se kladim u sta god hoces da Boga nije briga za to vec za ono sta dajemo drugima, ljubav ili mrznju, pomoc ili ravnodusnost. I nemoj sad da mi pricas sta pise u verskim knjigama, znam sta pise . Ali to nije moj problem, apsolutno ne verujem u to. Na kraju krajeva, pa on je stvorio ta privlacna zenska tela, jel tako, tako je.prodje pored tebe neka polugola u po ljeta....i zagledas se u tu golotinju....too je grijesenje ocima.
tek mozda poslije shvatis, uhhh, sta ja to radim...Boze oprosti....same oci lete![]()
е али не можеш да знаш шта је грех ако ниси претходно читао религијуOk, imamo totalno drugaciju predstavu o svrsi zivota...
Ja smatram da covek kroz zivot treba da postaje sto bolja osoba, da se suzdrzava svih greha(u tom pogledu smo isti) i da na kraju svog zivota bude najbolja verzija sebe, oslobodjen od greha uz sva pokajanja...I kao takav da ode u Raj gde ce upravo to sto je postao oslobodjen od greha, kao takav, uzivati, jer samo to oslobadjanje od greha njegov je raj...
ne znaš jer ne razumeš, ostavio sam te da razmišljašja mislim da ti neznas sta pises sad.
nije prema bogu , jer je on dao slobodnu voljugreh je prijestup prema Bozijim zabranama koje su stetne za nas sada......u Raju nema
A ja mogu da se kladim u sta god hoces da Boga nije briga za to vec za ono sta dajemo drugima, ljubav ili mrznju, pomoc ili ravnodusnost. I nemoj sad da mi pricas sta pise u verskim knjigama, znam sta pise . Ali to nije moj problem, apsolutno ne verujem u to. Na kraju krajeva, pa on je stvorio ta privlacna zenska tela, jel tako, tako je.![]()
A ja mogu da se kladim u sta god hoces da Boga nije briga
briga ga je i za to....ali to sto ga je briga za ove stvari ne umanjuje njegovu brigu za tebi i ne bitne stvari.za to vec za ono sta dajemo drugima, ljubav ili mrznju, pomoc ili ravnodusnost.
I nemoj sad da mi pricas sta pise u verskim knjigama, znam sta pise
Ali to nije moj problem, apsolutno ne verujem u to.
Ali to nije moj problem, apsolutno ne verujem u to.
Na kraju krajeva, pa on je stvorio ta privlacna zenska tela, jel tako, tako je.![]()
nije prema bogu , jer je on dao slobodnu volju
nego , je prema samom sebi
bog bog bogoslav...ja sam bog, ti si bog svi smo bogići. Ti kao individua koja hoda u ovoj vreći mesa i misli da ima neku svrhu (u vašem slučaju materijalnu), ljudi teže da budu uspešni u nečemu ali zanemaruju jedinu svrhu a to je sam život koji je u ovom trenutku i koji treba živeti svesno. Mi smo univerzum koji doživljava sam sebe kroz ovo fizičko telo. Dozvoljeno je raditi šta misliš da treba u ovom trenutku. Nikakav bogić na nebu neće da ti sudi niti te poslao ovde. Ništa sem ovog trenutka ne nosiš sa sobom kad ovo telo krepa. Samim tim razmisli šta ti je najbitnije.
i da je satana sam smisljao nebi bolje smislioDozvoljeno je raditi šta misliš da treba u ovom trenutku. Nikakav bogić na nebu neće da ti sudi niti te poslao ovde.
Hoćeš da kažeš da nije dozvoljeno?i da je satana sam smisljao nebi bolje smislio![]()
da, sa krajnjim loshim namerama lepo upakovane,To bi onda znacilo da su ih pisali sa losim nameram, ali nisu, pisali su ih sa dobrim namerama...