Šta je svrha života?

ali u Bibliji Isus takodjer se pozdravlja sa selam alejkum

evo
https://www.bible.com/bible/314/JHN.20.21-23.TLV
Yeshua said to them again, “Shalom aleichem! As the Father has sent Me, I also send you.” And after He said this, He breathed on them. And He said to them, “Receive the Ruach ha-Kodesh! If you forgive anyone’s sins, they are forgiven; but if you hold back, they are held back.”

mi muslimani smo jedini istinski sljedbenici Isusa Hrista na zemaljskoj kugli....zato kada se bolje prati sta isus radi i govori vidis da je to bio istinski musliman.
Musliman znaci predati se volji Bozijoj.
imam negde u stanu ne mogu sada da trazim Novi Zavet na engleskom predpostavljam da mislis na Novi Zavet.imaj u vidu da znam da Muslimani ne Samo Isusa vec i Muhameda zovu prorocima za mene je Isus Bozji Sin i to sam ja obican vernik ne skolovani teolog.

imam negde u stanu ne mogu sada da trazim Novi Zavet na engleskom predpostavljam da mislis na Novi Zavet.imaj u vidu da znam da Muslimani ne Samo Isusa vec i Muhameda zovu prorocima za mene je Isus Bozji Sin i to sam ja obican vernik ne skolovani teolog.

za mene je Isus Bozji Sin

po Bibliji Boziji sin nije nista specijalno, to je epitet za pravovjernu osobu, gdje moze svako da bude Boziji sin u koliko si pravovjerna osoba.

Isus nije nikakav bioloski sin Boga...Bog se ne razmnozava.

po Bibliji Boziji sin nije nista specijalno, to je epitet za pravovjernu osobu, gdje moze svako da bude Boziji sin u koliko si pravovjerna osoba.

Isus nije nikakav bioloski sin Boga...Bog se ne razmnozava.
Znas silom prilika🙄 sam bio u ogromnoj prostoriji ranije sa muslimanima iz egipta,sirije,iraka,avganistana,somalije cecenima da ne nabrajam dalje 4 puta dnevno su se molili imali su tacno vreme molitve.nikad mi niko nije rekao to sto si mi ti sada rekao(na engleskom smo komunicirali)🙂

Ne kazem ja da tamo ima greha, vec da ono sto je ovde greh ne cinimo da bi to u drugom svetu dobili kao nagradu? Strast recimo...

ovako to ide druze

Ovaj svijet je test za nas od Boga, stvorio nas je sa strastima i da volimo suprotan pol......dao je pravila, samo mozes imai seks sa svojom zenom.

AKo ovdje se suzdrzimo od grijesenja recimo sa suprotnim polom, recimo prije braka....Bog nagradjiva ili kaznjava u u obliku u kojem je iskusenje doslo.

recimo, zabranio je Alkohol........onaj ko nece da pije radi Boga sada, BOg obecava rijeke vina i pica u Raju koje nece opijati i stvarati negativne posljedice ali ce ljudi uzivati u tim picima....a osoba koja pije i krsi BOzije pravilo zabrane pijenja alkhola, takva osoba ce biti natjerana u Paklu da pije iz kanalizacije odvratne smrdlve tekucine, gdje ima sukrvica i gnoj.

eh tako isto u Raju, ako se suzdrzis, nagrada ti je najatraktivnije zene za tvoje oko....jer Bog tacno zna sta je drago tvojim ocima i srcu, pa ti upravo daje ono sto najvise volis.

recimo, zabranio je Alkohol........onaj ko nece da pije radi Boga sada, BOg obecava rijeke vina i pica u Raju koje nece opijati i stvarati negativne posljedice ali ce ljudi uzivati u tim picima....a osoba koja pije i krsi BOzije pravilo zabrane pijenja alkhola, takva osoba ce biti natjerana u Paklu da pije iz kanalizacije odvratne smrdlve tekucine, gdje ima sukrvica i gnoj.

eh tako isto u Raju, ako se suzdrzis, nagrada ti je najatraktivnije zene za tvoje oko....jer Bog tacno zna sta je drago tvojim ocima i srcu, pa ti upravo daje ono sto najvise volis.
Ok, imamo totalno drugaciju predstavu o svrsi zivota...
Ja smatram da covek kroz zivot treba da postaje sto bolja osoba, da se suzdrzava svih greha(u tom pogledu smo isti) i da na kraju svog zivota bude najbolja verzija sebe, oslobodjen od greha uz sva pokajanja...I kao takav da ode u Raj gde ce upravo to sto je postao oslobodjen od greha, kao takav, uzivati, jer samo to oslobadjanje od greha njegov je raj...

Ja smatram da covek kroz zivot treba da postaje sto bolja osoba, da se suzdrzava svih greha(u tom pogledu smo isti) i da na kraju svog zivota bude najbolja verzija sebe, oslobodjen od greha uz sva pokajanja...I kao takav da ode u Raj gde ce upravo to sto je postao oslobodjen od greha, kao takav, uzivati, jer samo to oslobadjanje od greha njegov je raj...

ovo je upravo sto islam zagovara to i ja zagovaram

Pa rekao sam ti dva puta... Ti kazes da se treba suzdrzavati od greha na ovom svetu, jer ces kao nagradu na onom svetu dobiti ono sto je na ovom svetu greh, a na onom nije...
nije to bas tako

ovdje kada grijeh radi, radi ga zato sto je vjerovatno izazovna atraktivna djevojka i ne moze da odoli iskusenjima jos ako je mlad i neozenjen....dok u Raju nee se narod seksati svako sa svakim nego ti se obecava da ces imati atraktivne zene , supruge sa kojima ces se ozeniti.

prodje pored tebe neka polugola u po ljeta....i zagledas se u tu golotinju....too je grijesenje ocima.

tek mozda poslije shvatis, uhhh, sta ja to radim...Boze oprosti....same oci lete :)
A ja mogu da se kladim u sta god hoces da Boga nije briga za to vec za ono sta dajemo drugima, ljubav ili mrznju, pomoc ili ravnodusnost. I nemoj sad da mi pricas sta pise u verskim knjigama, znam sta pise . Ali to nije moj problem, apsolutno ne verujem u to. Na kraju krajeva, pa on je stvorio ta privlacna zenska tela, jel tako, tako je.😁

е али не можеш да знаш шта је грех ако ниси претходно читао религију
значи није на теби да слободно направиш фри стајл шта ти звучи као грех

bog bog bogoslav...ja sam bog, ti si bog svi smo bogići. Ti kao individua koja hoda u ovoj vreći mesa i misli da ima neku svrhu (u vašem slučaju materijalnu), ljudi teže da budu uspešni u nečemu ali zanemaruju jedinu svrhu a to je sam život koji je u ovom trenutku i koji treba živeti svesno. Mi smo univerzum koji doživljava sam sebe kroz ovo fizičko telo. Dozvoljeno je raditi šta misliš da treba u ovom trenutku. Nikakav bogić na nebu neće da ti sudi niti te poslao ovde. Ništa sem ovog trenutka ne nosiš sa sobom kad ovo telo krepa. Samim tim razmisli šta ti je najbitnije.

A ja mogu da se kladim u sta god hoces da Boga nije briga za to vec za ono sta dajemo drugima, ljubav ili mrznju, pomoc ili ravnodusnost. I nemoj sad da mi pricas sta pise u verskim knjigama, znam sta pise . Ali to nije moj problem, apsolutno ne verujem u to. Na kraju krajeva, pa on je stvorio ta privlacna zenska tela, jel tako, tako je.😁

A ja mogu da se kladim u sta god hoces da Boga nije briga

Briga ga je itekako....postavio je pravila, pa ko hoce da se drzi dobro za njega, ko nece na svojju stetu nece.

Bog kaze:
24:30 Reci vjernicima neka obore poglede svoje i neka vode brigu o stidnim mjestima svojim; to im je bolje, jer Allah, uistinu, zna ono što oni rade.
za to vec za ono sta dajemo drugima, ljubav ili mrznju, pomoc ili ravnodusnost.
briga ga je i za to....ali to sto ga je briga za ove stvari ne umanjuje njegovu brigu za tebi i ne bitne stvari.

I nemoj sad da mi pricas sta pise u verskim knjigama, znam sta pise

ne znas

Ali to nije moj problem, apsolutno ne verujem u to.

nevjerujes, ali ono pise.....to sto ti nevjerujes, nece izbrisati Bozija pravila iz vjerskih knjiga.

Ali to nije moj problem, apsolutno ne verujem u to.

jeste problem, samo sto ti nisi svjestan tog problema....

Na kraju krajeva, pa on je stvorio ta privlacna zenska tela, jel tako, tako je.😁

jeste, a stvorit ce ih jos ljepsim u Raju.

bog bog bogoslav...ja sam bog, ti si bog svi smo bogići. Ti kao individua koja hoda u ovoj vreći mesa i misli da ima neku svrhu (u vašem slučaju materijalnu), ljudi teže da budu uspešni u nečemu ali zanemaruju jedinu svrhu a to je sam život koji je u ovom trenutku i koji treba živeti svesno. Mi smo univerzum koji doživljava sam sebe kroz ovo fizičko telo. Dozvoljeno je raditi šta misliš da treba u ovom trenutku. Nikakav bogić na nebu neće da ti sudi niti te poslao ovde. Ništa sem ovog trenutka ne nosiš sa sobom kad ovo telo krepa. Samim tim razmisli šta ti je najbitnije.
Dozvoljeno je raditi šta misliš da treba u ovom trenutku. Nikakav bogić na nebu neće da ti sudi niti te poslao ovde.
i da je satana sam smisljao nebi bolje smislio :)

Back