Pa razvoj bilo koje
željene lične osobine ili sposobnosti nabolje. Razvoj naših osobina se neminovno uvek dešava, uvek postajemo nekakvi.. samo je pitanje da li postajemo ljudi kakvi želimo da budemo, ili kakvi ne želimo da budemo. Npr., da li neko želi da bude čovek koji voli ili koji prezire suprotan pol (ili bili koju drugu pojavu). Ako ovo prvo, onda
to treba i da vežba (voljenje), a ne ovo drugo (preziranje). A najbolji trening se, to već znaš i sam, dešava pod opterećenjem, kad je teško. Lako je, npr., osećati u sebi mir kad si sam na mestu koje obožavaš, ali tu nema treninga. Trening i napredak se dešavaju kada si izložen buci i stresu, a ti i dalje održavaš mir unutar sebe.
U kontekstu naše priče: ako te devojka sa kojom si izluđuje nekim (po tvom mišljenju) lošim ponašanjem, imaš opciju da vežbaš ogorčenost, bes, otuđivanje, osudu, rasturanje emotivne veze.. a imaš i opciju da tada vežbaš razumevanje razlika, razumevanje potrebe drugog bića, svoj unutrašnji mir, bezuslovnu ljubav, zdravu komunikaciju, strpljenje.. kao i tonalitet glasa, položaj tela, pogled, izraz lica.. umirivanje žene u trenutku njene slabosti (jer snažne i stabilne žene retko imaju ispade tog tipa, ali ih i one imaju, kao i svi ljudi na svetu).. zavođenje i ponovno buđenje strasti (jer strast uvek opada sa dužinom veze).. itd.
Ovo prvo (ogorčenost, bes, otuđivanje..) je uvek lakše i samo zato što je lakše, ljudi to češće biraju. Ali pogledaj kakvi onda postaju tim svojim izborom. Sami sebe se stide, i jedva podnose vlastiti dan.. mnogi i ne mogu da ga podnesu bez pomoći cigareta, alkohola, sedativa ili kojekakvih drugih opijata. Ne zato što su bili loši prema drugome, nego zato što su loši prema sebi. Postali su ljudi kakvi
ne žele da budu, jer su birali pogrešan trening za sebe.
Svaka naša relacija sa spoljnim svetom je pre svega naš odnos sa nama samim i sopstvenom ličnošću.

Možda čak i nije ništa drugo sem toga.
Zato sam ti rekla: posve je nebitno šta će ona raditi u vezi sa onim što si ti gradio. Ti si kroz tu gradnju postao neko i nešto.
Eto.. nadam se da sam odgovorila tebi.. a usput i motivisala ljude da prave neke lepše izbore u životu, upravo tada kad im je najteže.. i postaju ono što istinski žele da budu. Tako će oni biti srećniji i tako će nastati mnogo srećniji svet.
Sad moram da idem i nastavim dalje sa svojim poslovima..