Šta je ovo?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da pojasnim, ovo kada se kaze sunniti, to se misli na Muslimane koji slijede Muhammeda i Kuran.

kada se kaze Shiiti, to su sljedbenici Shiizma....za one koji ne znaju kontaju da su i shiiti dio islama, ali nisu, tamo je samo otrcana prica kao da su oni dio islama zato sto imaju muslimanska imena pa vam se cini da su dio islama....a veliki su neprijatelji islama i muslimana.
Ti pišeš laži, to što se vi mrzite međusobno ne znači da šiiti nisu deo islama, to je kao da pravoslavci kažu da katolici nisu deo hrišćanstva.
Tvoje pisanje je savršen primer verske netrpeljivosti i koliko je to opasno, iz toga proističe sve zlo, sukobi, ratovi...

Ne znam puno o Muslimanima al ne možeš da me ubediš da su Bošnjaci ( poznajem dobro taj narod ) koji su Suniti i koji piju alkohol, kockaju se ( BiH je po broju kladionica na prvom mestu u Evropi ! ) itd veći Muslimani od onih u Iranu gde je to strogo zabranjeno i da su oni na pravom Muhamedovom putu a da oni tamo nisu
Svi imaju ispunjene listiće.Poslije džamije u kladionicu. :mrgreen:

jbg narod bira te vlade..
znači narod ( Muslimani, Suniti ) je pristao da bude pod kontrolom zapada dok narod ( Šijiti ) je izabrao slobodu, nezavisnost..

iz ovoga zaključujem da su Šijiti ipak veći Muslimani od vas Sunita tj da ostaju na svom putu Islama

jbg narod bira te vlade..

nije tacno....ne izmisljaj...

znači narod ( Muslimani, Suniti ) je pristao da bude pod kontrolom zapada

nije to samovoljno pristao, nego silom.

iz ovoga zaključujem da su Šijiti ipak veći Muslimani od vas Sunita tj da ostaju na svom putu Islama

pogresno zakljucujes....uostalom kome ti suplju prosipas ovdje, da ti nisi Shija cim takve ludjake promoviras toliko....uostalom SHije imaju nesto sto se zove tukja, da smijes se praviti ono sto nisi u ocima drugih, da bi prikrio svoja vjerovanja...

Da ti nisi Shija cim takve ludjake zagovaras, jer nema smisla ti kao nemusliman da puses u njihovom pravcu, da ih nesto glorificiras....

to je isto kao kad bi ja glorifikovao Santeriju u africi koja je mix hrscanstva i woodoo rituala i rekao da je Santerija hrscanska sekta.

Tačno, jedan od motiva je bio demografski, pokušaj da se pad nataliteta kompenzuje "uvozom" ljudi. Međutim, napravljen je strateški promašaj jer se potpuno zanemarila činjenica da asimilacija ne zavisi samo od vremena, već i od kulturne kompatibilnosti. Istočnoevropski radnici su se daleko lakše uklopili jer dolaze iz sličnog civilizacijskog okvira, dele osnovne vrednosti, sekularizam, radne navike i obrazovni sistem.

U slučaju migranata sa Bliskog istoka i iz Afrike, ne samo da je razlika u vrednosnim sistemima ogromna, već je i volja za integracijom minimalna. Umesto radne snage, Evropa je u velikom broju slučajeva dobila ljude koji jašu socijalni sistem, koji ne žele da prihvate evropski način života, a često ga i otvoreno odbacuju.

I problem nije kvantitativne prirode, iako su brojčano možda "samo" 1-2%, oni su kohezivna grupa sa jakim identitetskim nabojem, koja deluje organizovano i agresivno zastupa svoj uticaj u javnom prostoru. Suprotno tome, većinsko stanovništvo EU je demobilisano, razjedinjeno i ideološki šarenoliko. Zato efekti te "male" manjine deluju višestruko. O tome ne verujem da je iko razmišljao, evropska birokratija se udaljila od stvarnosti. Ljudi koji žive u zaštićenim mehurovima visokog standarda često izgube dodir sa realnim posledicama svojih odluka. U svojoj opsesiji "inkluzivnošću", propuštaju da vide da bez kulturne kompatibilnosti i osnovne društvene discipline nema ni integracije ni funkcionalne multikulturalnosti.
Zato se takve odluke moraju donositi na demokratski način a ne dekretima i nekakvim kvotama. Da je narod mogao da bira glasao bi protiv dovođenja svakakvih. Da je postojala normalna javna rasprava obični ljudi bi zahtevali nekakvu selekciju koga pustiti u njihovo okruženje. Ne možeš pustiti nekoga u svoju zemlju i ne zahtevati od njega da se prilagodi.

pisi mi latincom da mogu imati laksu komunikaciju sa tobom, jer ovako moram prevoditi cirilicu u chatgpt....
До сад си је добро читао.
stani malo, poznajem hrscanstvo bolje nego vecina hrscana....izucava hrscanstvo jos od 2002 godine.....
Не знаш. Да те подсетим, не читаш линкове о хришћанству које сам постављаш.
Овде долазиш и другима причаш како не знају хришћанство, а твоје знање са курса то си показао да је танко.

Jel istina da je prorok Muhamed uzeo za ženu djevojčicu od 9 godina ?

nista veca istina od toga od Srpskog Kralja Stefana Urosa II Milutina i Simonide kcerke cara Andronika II , ona je imala samo 5 godina..

Jedan od najpoznatijih primera je brak između srpskog kralja Stefana Uroša II Milutina i Simonide, ćerke vizantijskog cara Andronika II. Simonida je imala oko 5 godina kada je brak sklopljen 1299. godine. Ovaj brak je bio politički savez između Srbije i Vizantije.

zato ne bodi se sa rogatijim od sebe.....drugim rijecima ne ulazi u teme koje ne poznajes dobro...jer ces biti rastavljen na proste faktore intelektualno :)

Ti pišeš laži, to što se vi mrzite međusobno ne znači da šiiti nisu deo islama, to je kao da pravoslavci kažu da katolici nisu deo hrišćanstva.
Tvoje pisanje je savršen primer verske netrpeljivosti i koliko je to opasno, iz toga proističe sve zlo, sukobi, ratovi...
jeli to ti bolje poznajes islam od mene koji ga izucavam preko 30 godina ? :)

pitanje je danas ko je dileja a ko normalan jer su sve matrice debelo ukaljane...ali neko ko se samokaznjava po nekom razumnom difoltu ne moze da bude presudni sudija drugome, a opet vidimo da su takvi najcrnji ekstremisti spram drugih u mnogo goroj meri nego spram sebe samih...ni katolicizam nije imun na to...koga zanima ta oblast ne treba da ulazi dublje, dovoljno da napr pogleda komercijalno predumisljajno zapadno vidjenje religijskih manijaka kao da vincijev kod ili andjele i demone pa da razume makar samo skicu posto je sve u tim narucenim delima plod ne fikcije nego jos crnjeg mracnjastva autora....a nekad je i skica dovoljna da vidimo u kakvom okruzenju zivimo. eko je to nacrtao u fukoovom klatnu i to je po meni najbolja literatura za svakoga ko nema pojma cemu da se u zivotu prikloni.

moj princip je prost...da bi razumeo ista vezano za bilo koji religijski zanos moras razumetu umetnost, jer svaki veliki umetnik se u svom radu razracunavao sa pitanima zivota i smrti, pitanjima boga, ili shvatanjem zasto smo uopste na ovoj planeti i imamo dar koji drugi nemaju... da bi bio vrhusnki umetnik i te kako moras poznavati veru, nekad i verski zanos da bi bolje razumeo svet oko sebe.

za razliku od umetnika, verski nihilisti bilo koje vere, sekte, ili cega vec, su liseni te male komponentne koja moze da im osvetli sustinu onoga sta su...zato su oni suvi egzemplari onoga sta je madam blavacki pisala u svojim studijama o okultizmu...ili napr samo mali deo sto je salman ruzdi nagovestio izmedju redova pa zbog pisanija mu njegovog ti divni vernici islama hoce da kolju ne samo njega vec sve koji su njegove krvi.

ovo sto je paula postavila kao temu je nesto drugo...to je rat pritiv zapada, protiv svih vera koje nisu deo islama, ali ti manijaci su samo tupavo orudje nekog koji ce ih kao kolateral odbaciti i unistiti kada zavrse ono zbog cega su dovedeni u evropu, znajuci koja regija danas ima najtupavije ostrascenih a koje je najpodlija od svih i koja prezire i ponistava boga...pokusali su sa pravoslavnima posle ratova devedesetih, pa kad su skontali da imamo malo pametnije zube od ovih fanatika, stavili su nas privremeno u ad acta.

a kada je politika u pitanju znamo da je korist i to debela zasto se to radi..a kada je korist tj benefit u pitanju, onda prestaje bilo sta vezano za bilo ciji religijski zanos i sve ide u slivnik razuma.
Ako se samokaznjava kao divljak na ulici taj je onda dileja. A to ko koristi te dileje je sasvim druga priča.

nista veca istina od toga od Srpskog Kralja Stefana Urosa II Milutina i Simonide kcerke cara Andronika II , ona je imala samo 5 godina..

zato ne bodi se sa rogatijim od sebe.....drugim rijecima ne ulazi u teme koje ne poznajes dobro...jer ces biti rastavljen na proste faktore intelektualno :)
Pito sam te jel istina da je prorok Muhamed uzeo za ženu djevojčicu od 9 godina,a ne za Uroša ?
Da ili ne ?

До сад си је добро читао.

Не знаш. Да те подсетим, не читаш линкове о хришћанству које сам постављаш.
Овде долазиш и другима причаш како не знају хришћанство, а твоје знање са курса то си показао да је танко.

znaci ne zeleis kontruktivnu diskusiju gdje mi neces da olaksas diskusiju sa sobom, nego furas svoju liniju....ako je tkao, pzodrav druze....nemamo sta pricati...

sa vama 20 komuiniciram ovdje i jos mi ti trebas pisati na cirilicu koju ne znam citati tecno, sa patnjom je citam slovo po slovo...gdje mi ti treba uzimati vrijeme samo to da bi ja odsifrovao sta si mi ti napisao....sva sreca pa ima chatgpt.

Da li ovo ima veze sa religijom? Jer vidim da se šamaraju.
Potpuno čudan snimak.
O čemu se ovde radi?

Ovi ljudi oplakuju Imama Huseina, treceg Imama u siitskom pravcu u Islamu. U osnovi ovakva manifestacija nije dozvoljena, ali narod kao narod voli pretjerivati. U osnovi neki smatraju da se trebaju "samokaznjavati" jer nisu pomogli tj. njihovi preci nisu pomogli Imamovu pravednu borbu protiv nepravednog vladara i uzurpatora Jezida. U siitskom islamu obaveza je u danima Kerbele tugovati za Imamom Huseinom, ali nije dozvoljeno praviti cirkus od toga!

Pito sam te jel istina da je prorok Muhamed uzeo za ženu djevojčicu od 9 godina,a ne za Uroša ?
Da ili ne ?

Da....uzeo je za zenu po naredjenju Bozijem a ne na osnovu svog htijenja....i to onda tek kada je bioloski bila zrela, je pise u tekstovima da je uselila kod Muhammeda tek kada je pocela menstruaciju da ima.

zenidba sa djevojcicama koje nemaju menstruaciju je zabranjeno....tek po islamu je dozovljeno brak kada su musko i zensko bioloski polno zrelo, i kada su umno zreli da mogu baratati sa svojom eknomijom.

Ako se samokaznjava kao divljak na ulici taj je onda dileja. A to ko koristi te dileje je sasvim druga priča.
kaznjava se promotivno u grupi jer u grupi su ono sto su...kao pojedinci su nula. kad si video da neki egipcanin siluje belkinju? nikad, samo u grupi to rade jer im je to kult, a taj kult imaju samo oni koji mrze zene i tretiraju ih kao svojinu, a postovanje i ostalo samo imaju za svoje muske saplemenike. ostalo tumacite kako vam drago :lol:

da se svi zapale to bi mozda moglo da se podvede pod neko zrtvovanje...jan palah se napr sam spalio, nije mu niko drugi trebao

isti princip je kao kad ides da dignes sebi rejting laznog humanizma napr u bolnicu da posetis neke, a povedes sa sobom gomilu reportera da to ovekovece... pravi humanista sve to radi anonimno.

zivimo u svetu lazi od kojih svaka pada jos pre no sto je namera pokazana i izrecena.

Ovi ljudi oplakuju Imama Huseina, treceg Imama u siitskom pravcu u Islamu. U osnovi ovakva manifestacija nije dozvoljena, ali narod kao narod voli pretjerivati. U osnovi neki smatraju da se trebaju "samokaznjavati" jer nisu pomogli tj. njihovi preci nisu pomogli Imamovu pravednu borbu protiv nepravednog vladara i uzurpatora Jezida. U siitskom islamu obaveza je u danima Kerbele tugovati za Imamom Huseinom, ali nije dozvoljeno praviti cirkus od toga!
jesi li ti Shija ili Musliman da znas pricati o tim temama???

kaznjava se promotivno u grupi jer u grupi su ono sto su...kao pojedinci su nula. kad si video da neki egipcanin siluje belkinju? nikad, samo u grupi to rade jer im je to kult, a taj kult imaju samo oni koji mrze zene i tretiraju ih kao svojinu a postovanje i ostalo samo imaju za muske saplemenike.

da se svi zapale to bi mozda moglo da se podvede pod neko zrtvovanje...jan palah se napr sam spalio, nije mu niko drugi trebao

isti princip je kao kad ides da dignes sebi rejting laznog humanizma napr u bolnicu da posetis neke, a povedes sa sobom gomilu reportera da to ovekovece... pravi humanista sve to radi anonimno.

zivimo u svetu lazi od kojih svaka pada jos pre no sto je namera pokazana i izrecena.
I onda dolazimo da zaključka da nisu samo dileje nego i totalni bezmozgovici i zločinci u masi. Zato su dobri samo za izbegavanje.

znaci ne zeleis kontruktivnu diskusiju gdje mi neces da olaksas diskusiju sa sobom, nego furas svoju liniju....ako je tkao, pzodrav druze....nemamo sta pricati...
Колико си ти овде ? Четири године ? Подсети ме када си опоменуо неког да не пише ћирилицом чим си дошао, дакле 2021. Мора да ми је то промакло. Па онда неком нешто реци.
Немојј овако. Пре свега је ружно скретати тему на конто ћирилице. Није у реду.
Говори о томе да немаш ништа друго битно да кажеш па са хришћанства прелазиш на ћирилицу.
Ја ти озбиљно предлажем да пређеш на писање у блогу, а ти како хоћеш.
sa vama 20 komuiniciram ovdje i jos mi ti trebas pisati
Што онда долазиш на форум кад је то толико тешко ? Нисам ја једини који пише на ћирилици. Јеси сам изабрао да долазиш овде ? Нико те не тера на то.
na cirilicu koju ne znam citati tecno, sa patnjom je citam slovo po slovo...gdje mi ti treba uzimati vrijeme samo to da bi ja odsifrovao sta si mi ti napisao....sva sreca pa ima chatgpt.
Како си све ове године успешно могао само ми то објасни ?

Back