Šta je ovo?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a zasto se ti ne edukujes o historiji srednjovjekovnih brakova u evropi gdje to normalna stvar bila da se mlade djevojke udaju???
https://www.facebook.com/reel/586317107618373
es salemu alejkum...nemas ti pojma o obicajima u srbiji na granici spram bugarske, o obicajima montenegrina koji se i danas tradicionalno postuju bez obzira na prosvecenost, a kamoli o srednjevekovnoj evropi i onome sta je od nje preostalo danas.

podseca me kolega zobotrebac na makintajerovu uznemirujucu sugestiju o moralu bas kao i ona cuvena niceova da nam je svima potrebna kritika moralnih vrednosti i da samu vrednost tih vrednosti stavimo pod lupu predumisljaja :lol:

tema je zanimljiva sto nespoznajom sustine nas samih ne dovodimo sebe do onog elemntarnog bozanskog u nama, gde nista ne postizemo ni psihoanalizom, raspravljanjem o teoloskoj doktrini ili pak ateistickom silogizmu nekog novocoveka bez korena na nebu punom cirusa ili mozda hada sa poljskim cvecem ...da bi dosli do orgazmickog stvaranja bozanskog u nasim sitnim i slabasnim telima moramo da napravimo kvantni skok u jednu nepoznanicu zvanu podsvest....onu nasu najdublju..a onda ide samobicevanje...

ovi se bicuju a nemaju ni svest, kao sto se bicuju nasi teolozi koji propovedaju deci pod uticajem angloamericke kulture o vrednostima pravoslavlja. da bi ista uradio na tom planu, prvo napravi postulat vracanja razuma u glave odakle su satanisti taj razum izgurali...pa ces razumeti sve.

bila jedan divna tema davno na filozofiji cognitio sensitiva..tamo sve rekoh.

Isto ce i Siti za tebe reci tako da tu nema razlike ,prihvaceni su u svijetu kao muslimani kao i ti a sto ti to ne prihvatas je nebitno.

to je otrcana fraza onih koji nepoznaju ni islam ni shiizam :)

ne moze biti dio islama onaj koji ne vjeruje u Kuran , ne slusa sta poslanik kaze, psuje njegove zene i njegove ashabe, izmisljaju vjerovanja koja ni pas sa maslom nebi pojeo, shirk visokokg ranga , koji te momentalno izbaciva iz islama.....da bi ti meni dosao da mi kazes kako su oni dio islama.

jeli ovo dio islama momcino :) sta ti mislis onako od oka, de nam reci :)

Simo, ovo me podsjeća na jednog vlaju, super je lik, mislim iz Paljuva. 🤣

Negdje krajem devedesetih sjedimo subotom navečer na plaži, kaže on pred društvom: "Evo, dida je bija ustaša, ćaća je ustaša, ja sam ustaša, ali mene muzika ne vriđa! Cecu obožavam!"
1991 u proljeće u gradu u kojem sam živio idem ja kod prijatelja komšija iz zapadne Hercegovine.Vrata otvorena na kući,ulazim,njihov ćaća pripit odvrno do daske ustaški bećarac "mene moja naučila strina,svim Srbima p...a materina".
Kad sam ušo u kuhinju i pozdravio,on shvativši da sam čuo šta sluša kaže "susjed ovo su pogrješili,ne svim Srbima".:rotf:
Njegovi skoro svi prijatelji i radne kolege su bili Srbi.Poslije je u ratu spašavo te iste Srbe koji su ostali u gradu i nije nikakvo zlo pravio,mada je bio u prilici da je htjeo.
Eto šta reći,u duši ustaša,a opet nije napravio nikom nikakvog zla.

1991 u proljeće u gradu u kojem sam živio idem ja kod prijatelja komšija iz zapadne Hercegovine.Vrata otvorena na kući,ulazim,njihov ćaća pripit odvrno do daske ustaški bećarac "mene moja naučila strina,svim Srbima p...a materina".
Kad sam ušo u kuhinju i pozdravio,on shvativši da sam čuo šta sluša kaže "susjed ovo su pogrješili,ne svim Srbima".:rotf:
Njegovi skoro svi prijatelji i radne kolege su bili Srbi.Poslije je u ratu spašavo te iste Srbe koji su ostali u gradu i nije nikakvo zlo pravio,mada je bio u prilici da je htjeo.
Ili si pijan, il poludio, il ti Jugocvarak namjestio rođaku?!

Ma svi smo mi jedan Božiji narod i zrtve više sile politačara i krojača granica.
Kako im šune tako nas kotrljaju.

Back