Šta je ovo?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
znaci nisi, dobro....samo da znas da pricas sa vjernikom muslimanom koji istrazuje duboko islam preko 30 godina.

znaci ovdje sam profesor profesora za tebe , i ima da slusas sto ti kazem a ne ti mene da ucis o islamu i ko je musliman a ko nije....to neka ti je jasno....

nemoj ni sekundu jednu pomisliti da poznajes islam bolje od mene.

Ako ti jedan musliman vjernik koji poznaje jako dobro islam kaze Shiizam nije islam....onda je to tako....ti kao nemusliman nisi u poziciji da meni oponiras i mene ucis sta i kako stvari idu u nasoj religiji.

Ти да верујеш у снагу своје речи, не би се оволико трудио да самог себе оволико уздижеш.

znaci nisi, dobro....samo da znas da pricas sa vjernikom muslimanom koji istrazuje duboko islam preko 30 godina.

znaci ovdje sam profesor profesora za tebe , i ima da slusas sto ti kazem a ne ti mene da ucis o islamu i ko je musliman a ko nije....to neka ti je jasno....

nemoj ni sekundu jednu pomisliti da poznajes islam bolje od mene.

Ako ti jedan musliman vjernik koji poznaje jako dobro islam kaze Shiizam nije islam....onda je to tako....ti kao nemusliman nisi u poziciji da meni oponiras i mene ucis sta i kako stvari idu u nasoj religiji.

Нека ти је јасно да си за нас нико и ништа када нас за професоре у нашему професорлуку

не признаш и себе равнима не сматраш у оном чеме везе немаш

Ниси никаква 'марка' већ надмени дрзник и безобразник и насилник.

То што чине шити телима својима ти чиниш духу и речима нашим

Од првога греха и изгона Еве и Адама Човеку кривица сазнања је наметнута или намећу световни духовни владаоци .

Родитељи намећу коплексе јер комплексима буде макар и дегенрисану савест и мир макар и лажни добију

Не опонира ти нико стога већ равноправно своја сазнања износи .

Да су тада Шити победили данас би се ти тукао у главу до крви или пре би нас тукао јер смо неверни .

Све моновере су издегенирасане 'грех родитеља деца ће платити' па се стога и свака моно религија на свој начин одаје само мучењу

Ево једнога блажега примера у хебреја. Мада су стихови 'десна рука да ми се осуши ако те заборавим о Јерусалеме'

250px-IDF_soldier_put_on_tefillin.jpg

Da pojasnim, ovo kada se kaze sunniti, to se misli na Muslimane koji slijede Muhammeda i Kuran.

kada se kaze Shiiti, to su sljedbenici Shiizma....za one koji ne znaju kontaju da su i shiiti dio islama, ali nisu, tamo je samo otrcana prica kao da su oni dio islama zato sto imaju muslimanska imena pa vam se cini da su dio islama....a veliki su neprijatelji islama i muslimana.

Da pojasnim, ovo kada se kaze sunniti, to se misli na Muslimane koji slijede Muhammeda i Kuran.

kada se kaze Shiiti, to su sljedbenici Shiizma....za one koji ne znaju kontaju da su i shiiti dio islama, ali nisu, tamo je samo otrcana prica kao da su oni dio islama zato sto imaju muslimanska imena pa vam se cini da su dio islama....a veliki su neprijatelji islama i muslimana.

Јесте...

Као када би рекао да је производња оружја велики непријатељ капитализма и профита.

Bio je jedan snimak, šteta što ga nisam sačuvala, u kom jedan šeik kaže zapadnjacima u Evropi, vi nemate pojima šta ste uvezli. Zapamtite šta vam kažem.
Da li on to priča kao Sunita?

Da li Šijiti veruju u proroka Muhameda?
Da li priznaju Kuran svetu knjigu?
Da li Šijiti idu u džamije?
Da li Šijiti klanjaju?
Da li slave Ramazan, Kurban Bajram i sve muslimanske praznike?

Сваки народ је луд на свој начин!:roll:

Има разнородних кристијана који себе и друге везеују духовно и телесно сматрајући да ослобађањем окова ће бити ближе слободи од свега

Тако да Сваки Народ је луд на Исти начин

3f70e76b-f96d-471b-92a1-3f441251c4de.png

Da li Šijiti klanjaju?

nije njima bitan Muhammed, bitniji su im imami i Ali, Husein i Hasan.

ne priznaju kao muslimani sto priznaju.

imaju svoje bogomolje.

Da li Šijiti klanjaju?

saroliko je to kod njih, ali razlikuju se od muslimana.

slave. ali imaju i svoje neke obicaje i praznike.

nije njima bitan Muhammed, bitniji su im imami i Ali, Husein i Hasan.

ne priznaju kao muslimani sto priznaju.

imaju svoje bogomolje.

saroliko je to kod njih, ali razlikuju se od muslimana.

slave. ali imaju i svoje neke obicaje i praznike.
znači :
veruju u Muhameda, priznaju Kuran, idu u džamije, klanjaju, slave Ramazan, Kurban Bajram i sve muslimanske praznike ali nisu Muslimani i nemaju veze sa Islamom..ok

ozbiljno proucavanje religija je po meni gubljenje dragocenog vremena jer kad tad ces doci do zida dogme i dalje ni makac. svaka religija ima neki ekstrem koji pojedinci ili grupe tumace kako misle da treba...da bi razumeo bilo koju religiju i kako deluje na prost svet moras biti deo tog sveta ili nista ne razumes vec samo mislis da znas... budizam bez pentranja do katmandua je samo zanimljiv skup mudrosti u koje mozes plice ili dublje proniknuti. posle studija na bogosloviji bices diplomirani teolog kao napr slikar koji je magistar ili doktor slikarstva a da za njega niko ne zna.

islam je najmanje postedjen od upliva ekstremnih sekti koje primenjuju isposnicko samokaznjavanje. katolicki svet je napr. suroviji jer je bazran na kaznjavanju koje se sprovodi jos od semenista... ko zeli da iskoraci u razumevanju ljudske prirode sklone za laika devijantnim oblicima nekog verskog nihilizma, bolje da se okrene teozofiji koja ce mu otvoriti mnogo jasniju stazu mlecnog puta koji vodi ka shvatanju boga.

sve ostalo je samo poznavanje faktografije bez razumevanja sustine.

znači :
veruju u Muhameda, priznaju Kuran, idu u džamije, klanjaju, slave Ramazan, Kurban Bajram i sve muslimanske praznike ali nisu Muslimani i nemaju veze sa Islamom..ok
Pa nije ti to napisao, rekao je da ima nekih dodirnih tačaka ali da spadaju u verske grupe koje se nazivaju sekte. Zar mi u hrišćanstvu nemamo takve od kojih se i naša crkva ograđuje?

Back