ŠTA JE NOVOSADSKI ?

to nije ciganski triatlon, to je nacin zivota novosadjana koji su SHVATILI da zive na reci.........................nekima ni bombardovanje nije pomoglo da shvate navedeno, iako su tada presli prvi put dunav camcem/skelom :)

novosadski je vracati se peske sa tvrdjave na deteliranu,u jaaako pijanom stanju,a nista te ne pregazi hihi :)

salim se...novosadski je kad ujutru krmeljiv/a udjes u prodavnicu,i kad te prodavac/ica doceka sa osmehom i standardnom recenicom "dobro jutro komsinice,litra mleka i kremic?" :D

dakle: strand (nesto danom, nesto nocom :), kej, djava.. tu se uglavnom svi slazu..
a zmaj jovina i dunavska? kad udari leto, a sve puno ko sipak? jel' moze to? :)
Miletic kao dogovorno mesto, ulaz u podzemni sa strane "Bazara" kao - "cekaj me tamo!", SNP...

Novosadski je da ceo zivot zivis u istoj zgradi,a ne poznajes komsije.(meni neshvatljivo)
Novosadski je da na sve kojima pradeda(najmanje) nije rodjeni novosadjanin gledas sa visine.(meni neshvatljivo)
Novosadski je da neprestano ogovaras nekog(bilo koga,a da ga pritom skoro i ne poznajes),ali se to novosadski ne zove ogovaranje,ima lepsih termina.

Back