Ponovo je počela vakcinacija!

Daj linkuj mi, budi ortak
Čitaj lepo celu temu.. tako se uče stvari.. onda nećeš imati potrebe da lajkuješ besmislice i veruješ neistinama.

(A onda ne veruj ni meni, nego proveri sama tačnost svega što sam napisala kroz neke relevantne izvore... i tek onda mi poveruj, kad se i sama uveriš da sam vam dala sve tačne informacije, od početka do kraja ovog razgovora. :))

Poslednja izmena:
Sigurno ću da trošim vreme na nabeđenu kompleksašicu koja ne zna u jednoj rečenici da objasni šta je patogen. Ignor je iz raja izašao
Ne znam na koga tačno misliš pod tim nabeđena kompleksašica? :)
Ali izraz "patogen" je objašnjen i to tačno jednom rečenicom :lol:.. samo što ti nisi u stanju da to pročitaš, iako si sve vreme na temi. Na šta si fokusirana? Na vređanje & pametovanje bez ikakvih znanja? Bravo.

Evo, pomoći ću ti da nađeš objašnjenje: nalazi se na strani br. 3. :) Hajde, probaj sad. :D
I ne trošiš vreme na bilo koga.. već na svoju edukaciju i učenje onog što ne znaš, a vrlo si glasna o tome.

Hahaha... joj, živote...

Over & out.

To je dobro pitanje, adelaida... i tužno je što treba da biramo između dva zla. Ne bismo morali da je zdravstvo ostalo lojalno nauci i dobrobiti ljudi, a ne profiterima. Ali nije ostalo. I sad kad već moramo da biramo - ja sam se opredelila za ljudski integritet, zato što smatram da tako imamo više šanse.
Ne može da tu bude priča o dva zla. Nauka i napredak medicine ne mogu se svrstati pod zlo.

I čak i da je sve idealno... a daleko je od toga.. i dalje integritet ljudskog tela mora da se poštuje.
Niko nikoga ne sme da prisiljava da u telo prima išta što ne želi.
Razumete? Skroz je jednostavno.

I da se razumemo u vezi ovoga - ja sam primila vakcine koje sam smatrala bezbednim i dala ih takođe i svom detetu. Dakle, zaboravite na to "antivakser" jer je netačno.

Ali se zalažem za ovo što sam podvukla u ovom postu i pravo slobode. Ako vi imate potrebu da živite kao domaće životinje i da vas pelcuje ko kako stigne i čime stigne, slobodni ste sasvim da tako živite. Baš niko vam ne brani. Ali dopustite ljudima koji žele da budu ljudi da to budu.. iako vi to ne želite da budete. Nemate čega da se plašite, jer -- vakcinisani ste.
Meni ne pada na pamet da primim nesigurne bućkuriše sklepane radi nečije zarade, i želim da imam potpunu slobodu da to biram.

@Duki Lu .. džabe ti taj zelenko.. biraš baš to što sam napisala: da ne razmišljaš svojom glavom i ne odlučuješ ti o sebi, nego da te primoravaju i kažnjavaju.
OK je ako ti to voliš i uživaš u tome... ali dozvoli da neki ljudi to ne vole i ne žele da budu tako tretirani. Ima na svetu i dostojanstvenih ljudi još uvek. :) I nije čudno što su baš najrazvijenije zemlje sveta one u kojima takvi ljudi žive. Još jednom, jer slabo čitate: u tim zemljama vakcinacija nije obavezna, ljudska volja se poštuje.

Ko ne ume sam o sebi da odlučuje i ne veruje u sopstveni um, ispravno je da se prepusti drugom na staranje i usmeravanje. Ali treba da bude svestan vlastitog hendikepa i da ne tera sve ljude da budu kao on.

da se razumemo u vezi ovoga - ja sam primila vakcine koje sam smatrala bezbednim i dala ih takođe i svom detetu.

@Duki Lu .. džabe ti taj zelenko.. biraš baš to što sam napisala: da ne razmišljaš svojom glavom i ne odlučuješ ti o sebi, nego da te primoravaju i kažnjavaju.
Napisala sam šta sam imala da kažem. Tako odgovaram u svakoj temi, bez želje da se nastavljam, ćaskam, mudrujem.
Zar ova dva tvoja posta nisu u koliziji?
U jednom pišeš da si ti procenila bezbednost vakcine i da si ti odličila u svoje i u ime svog deteta.

U drugom postu gde mene taguješ (zbog reakcije na tvoj post) navodiš da mene primoravaju!?
Kako to: ti odlučuješ a ja, i ljudi koji slično razmišljaju, smo primorani?
Svaka vakcina koju sam primila, ili nisam, isključivo je moja odluka!

Ne znam odakle pišeš, da te podsetim da je Srbija za vreme korone imala izbor od 4 vakcine po vlastitom izboru proizvođača, tipa vakcine i lične odluke da li želi ili ne da primi vakcinu.

Dok, na primer, moja prijateljica iz Austrije mogla je, i morala, da primi samo AstraZeneca.
DRuga, koja živi u Kanadi, nije imala izbor sem Fajzer, a bila je protivnik vakcina.
.

Napisala sam šta sam imala da kažem. Tako odgovaram u svakoj temi, bez želje da se nastavljam, ćaskam, mudrujem.
Zar ova dva tvoja posta nisu u koliziji?
U jednom pišeš da si ti procenila bezbednost vakcine i da si ti odličila u svoje i u ime svog deteta.

U drugom postu gde mene taguješ (zbog reakcije na tvoj post) navodiš da mene primoravaju!?
Kako to: ti odlučuješ a ja, i ljudi koji slično razmišljaju, smo primorani?
Svaka vakcina koju sam primila, ili nisam, isključivo je moja odluka!

Ne znam odakle pišeš, da te podsetim da je Srbija za vreme korone imala izbor od 4 vakcine po vlastitom izboru proizvođača, tipa vakcine i lične odluke da li želi ili ne da primi vakcinu.

Dok, na primer, moja prijateljica iz Austrije mogla je, i morala, da primi samo AstraZeneca.
DRuga, koja živi u Kanadi, nije imala izbor sem Fajzer, a bila je protivnik vakcina.
.
Onda smo ti i ja istomišljenici i ne znam zašto mi stavljaš zelenog smajlića.

Ovde se rasprava vodi samo u vezi toga: da li ljudi treba da se vakcinišu dobrovoljno ili da budu primoravani na to.
Moj odgovor je napisan za ljude koji smatraju da vakcinacija treba da bude obavezna, a ti si stavila zelenka na taj post... pa sam mislila da i ti misliš tako. :)
Drago mi je što ne misliš.. nego si i ti za očuvanje ljudskog integriteta i slobodu izbora.

OK je ako ti to voliš i uživaš u tome... ali dozvoli da neki ljudi to ne vole i ne žele da budu tako tretirani. Ima na svetu i dostojanstvenih ljudi još uvek. :) I nije čudno što su baš najrazvijenije zemlje sveta one u kojima takvi ljudi žive. Još jednom, jer slabo čitate: u tim zemljama vakcinacija nije obavezna, ljudska volja se poštuje.

Ko ne ume sam o sebi da odlučuje i ne veruje u sopstveni um, ispravno je da se prepusti drugom na staranje i usmeravanje. Ali treba da bude svestan vlastitog hendikepa i da ne tera sve ljude da budu kao on.
Opet bi ti na ovakav post stavila zelenka, bez obzira na poslednju tvoju repliku.
I, ne znam da li misliš globalno ili samo na Srbiju?

Opet bi ti na ovakav post stavila zelenka, bez obzira na poslednju tvoju repliku.
I, ne znam da li misliš globalno ili samo na Srbiju?
Ne kapiram zašto bi ga stavila ako se slažeš sa napisanim?
Mislim globalno, ne samo na Srbiju. Mislim da ništa nije važnije od ljudskih sloboda.. a da je telo i samostalno odlučivanje o njemu poslednja linija njene odbrane, koja ne sme da padne.

I mislim da su ljudi koji nisu u stanju da funkcionišu bez zabrana i represije nad sobom na nivou domaćih životinja. Ako se svrstaš u te ljude, verbalno ili ironičnim smajlijem na stavove koje iznosim u vezi s tim, to mislim i o tebi.. tako da bih te ja opet tagovala sa istim odgovorom na tvog zelenka. :)

Đurđija, vraćala si forumaše da ponovo čitaju šta si pisala.
I ja sam napisala da iznesem mišljenje i to je to.Nisi pažljivo pročitala. :)
Pa vidiš i sama da nisi dosledna.. čas kažeš jedno, onda opovrgneš.. ne znaš ni sama gde si tačno.
Ni u vezi obavezne vakcinacije, ni u vezi slaganja sa mnom, ni u vezi "iznošenja svog mišljenja i to je to".

Niko to nije ni svrstao u zlo. Ni ti ne čitaš pažljivo.

A sada reci: zloupotreba nauke i medicine - je li po tvom mišljenju dobra ili zla?
Navodna zloupotreba nije dokazana činjenica.
Jedino je dokazana veza između obuhvata vakcinacijom i zdravlja stanovništva. Prvo povećava drugo.

Evo sad videh na Zdravlju temu o nevakcinisanim detetu koje je obolelo od tetanusa. Ta vakcina je obavezna, ali pošto se niko ne kažnjava zbog kršenja zakona dešavaju se i takve stvari.

Poslednja izmena:
Navodna zloupotreba nije dokazana činjenica.
Jedino je dokazana veza između obuhvata vakcinacijom i zdravlja stanovništva. Prvo povećava drugo.

Evo sad videh na Zdravlju temu o nevakcinisanim detetu koje je obolelo od tetanusa. Ta vakcina je obavezna, ali pošto se niko ne kažnjava zbog kršenja zakona dešavaju se i takve stvari.
Dokazana je i to višestruko. Samo moraš da pratiš relevantne izvore i stvarne stručnjake, ne ove kao što je Elle što imaju greške i na najosnovnijim stvarima - a takvi lekari su jako opasni, ne samo zbog lažnih propagandi. Smrtni slučajevi se dešavaju upravo najviše zbog nestručnih zdravstvenih radnika koji danas rade u Srbiji, a kojih je nažalost premnogo.. (pošto su oni valjani uglavnom napustili naše zdravstvo i našu zemlju).

Što se tiče dečaka u toj temi, isto je marketinški potez. :) Ja sam lično vakcinisana protiv tetanusa i kao beba (DTP vakcinom) i više puta tokom života, i opet sam imala infekcije prilikom uboda na prljave žice. :) Ali Elle ti to neće reći, nego će lajkovati neistinite postove - zato što ili ni sama ne zna ono što bi kao lekar morala da zna.. ili je na ovom forumu po određenom zadatku, koji nije iskrenost. Ja prosto ne znam šta je od ta dva gore, i ježim se od oba (naročito pri pomisli da bi neko poput nje trebalo da mi leči decu u porodici), ali nadam se da je dovoljno ljudi videlo i da će videti ispravke njenih netačnih informacija, koje sam dala ovde.

Sada ću dati relevantne informacije i na onoj temi.

Relevantno je da su antivakseri odgovorni za smrt velikog broja ljudi. Sreća je što se oni recimo za vreme variole ništa nisu pitali i što naše roditelje niko nije pitao nego je vakcinacija bila stvarno obavezna.
Sad sam baš naleteo na film Variola vera pa sam se toga setio.

Back