STA JE ISLAM

• Začetnik teme Začetnik teme zivac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kako mislis ko laze ti me pitala ja ti odgovorio i ti opet isto znaci tebe ne interesuje sta ja kazem nego sta bi voljela

u ovom tekstu na engkleskom pise ono sto sam ti ja prevela ,da se udala sa sest godina a dosla u prorokovu kuca sa 9.
i pise da je iz Bukarijeve zbirke hadisa koji je koliko sam upucena medju najcenjenijim zbirkama.
ti kazes da je imala 16.
ko laze,ili ko nije u pravu?z:poz:

Skreces sa teme,tali,opet.Kako ces ti,ziv bio,siriti veru kad ne mozes sa prosecnim forumasima da se obracunas?Jos imas fore da razmislis sta ce si kako da napises?Kako bi odgovorio nekom oci u oci>
Tuzno.

i ja sam prosecni forumas i to sam ja sam ti objasnio ali ti neces da vjerujes jer ti to ne pase tebi bi pasalo da sam reko6 godina onda bi mi vjeroval ali za 16 i vise nepase ali nema veze zi vi sa tim ako hoces

Ajša je imala šest godina kad se udala, a u seksualne odnose stupila tek sa devet. Kako je to među beduinima onog vremena bila sasvim normalna praksa, i ovo nije ništa bilo čudno, neki muslimanski istoričari se čak ponose time jer smatraju to kao dodatni dokaz da je bila nevina, a jedino takva je mogla biti dostojna Proroka. O pedofiliji niko ništa ne priča, pošto je pedofilija izmišljena kasnije.

Naravno, nekad je bilo normalno imati i robove (čitaj Stari Zavet) - a danas nije.

Sve su to samo dokazi da je religiju izmislio čovek, i da mitovi uvek odgovaraju onom vremenu u kom su izmišljeni. Zato danas postoji crkva Googla, a ako za 500 godina ona postane jača od hrišćanstva i islama zajedno, ne bi me čudilo... :mrgreen:

Ajša je imala šest godina kad se udala, a u seksualne odnose stupila tek sa devet. Kako je to među beduinima onog vremena bila sasvim normalna praksa, i ovo nije ništa bilo čudno, neki muslimanski istoričari se čak ponose time jer smatraju to kao dodatni dokaz da je bila nevina, a jedino takva je mogla biti dostojna Proroka. O pedofiliji niko ništa ne priča, pošto je pedofilija izmišljena kasnije.

Naravno, nekad je bilo normalno imati i robove (čitaj Stari Zavet) - a danas nije.

Sve su to samo dokazi da je religiju izmislio čovek, i da mitovi uvek odgovaraju onom vremenu u kom su izmišljeni. Zato danas postoji crkva Googla, a ako za 500 godina ona postane jača od hrišćanstva i islama zajedno, ne bi me čudilo... :mrgreen:

Mnogo je on dostojan kad se ozenio prvo bogatom starijom udovicom.Ma mozda hteo da nadoknadi ono sto nije imao sa prvom zenom .Tolko o dostojanstvu:)))

Ако је ислам толерантан зашто је положај немуслимана у тим земљама очајан.
У Европи муслимани имају далеко више слободе и права него хришћани у муслиманским земљама.
У Саудијској Арабији и многим земљама је забрањено исповиједање друге религије.

Zato što su evropske države sekularne, sa snažnim ateističkim uticajem. ;)
Dok su bile hrišćanske stradali su muslimani, Jevreji, pagani i one hrišćanske veroispovesti koje trenutno nisu bile na vlasti.
Takva je sada situacija u velikom broju muslimanskih zemalja.

ISLAM je nacin zivota a ko nema ISLAMA nema ni zivota

Evo ja sam primer da nisi u pravu. :bye:

Primeti kako se Jevreji bore za veru, a kako muslimani... Pa oceni sta je civilizovana i inteligentna borba....

Izvini, ali ja ne vidim neku razliku, osim u tehnologiji. :bye:

O vjernici, ne uzimajte jevreje i hriscane za saveznike i pomocnike, oni ne vole vernike. Jevreji se medzusobno pomazu a takodje i hriscane. Obe grupe se udruzivaju u neprijateljstvu prema vama. Vama vernicima prilici da se pomazete medjusobno".

Ovo je samo jedan od mnogih citata kojima izobiluje kuran. Na svakoj strani se poziva na neprijateljstvo prema jevrejima i kriscanima. Cak i Bukhari (8:427) navodi da su posljednje prorokove reci bile : Nek Alah proklinje Jevreje i Kriscane". Tako, nije nikakvo cudo ono sto se danas desava na Bliskom Istoku ali i po svetu, koren zla i mrznje se nalazi u islamskoj svetoj reci-Kuran.:vudu:

Tako, nije nikakvo cudo ono sto se danas desava na Bliskom Istoku ali i po svetu, koren zla i mrznje se nalazi u islamskoj svetoj reci-Kuran.:vudu:

Još jedna hrišćanka koja nije čitala Stari zavet. :roll:

Onda bi trebalo malo bolje da pogledas.... Kada je neki Jevrej razneo neku zgradu u nekoj svetskoj metropoli zato sto, eto, nije jevrejska?

Država Izrael, nema nikakvih problema sa ubijanjem civila.
Sad, izručiti 500kg eksploziva na civile pomoću bombaša samoubice, ili pomoću laserski vođene avio-bombe, za mene nije razlika, ako su krajnji rezultati isti.

Ne ne ne ne... niko ne prica o onome sto se desava u Izraelu i Palestini... Pricamo o ponasnaju u svetu.... Srbi, Hrvati i Bosanci su svasta radili jedni drugima u ovom poslednjem ratu i to se tice nacionalnog pitanja... i njigova delovanja nisu uopste imala nameru da predju granice pomenutih zemalja. Niko od Srba nije imao nameru da skokne do Londona i raznese Big Ben jer Englezi nisu drzali srpsku stranu...
Radi se o necem drugom.... Radi se o tome na koji nacin oni svetom sire svoju veru... Ne mesajte nacionalno pitanje sa tim, jer bi onda lako neko mogao da proglasi Srbe ili Hrvate teroristima zbog rata devedesetih....

O vjernici, ne uzimajte jevreje i hriscane za saveznike i pomocnike, oni ne vole vernike. Jevreji se medzusobno pomazu a takodje i hriscane. Obe grupe se udruzivaju u neprijateljstvu prema vama. Vama vernicima prilici da se pomazete medjusobno".

Ovo je samo jedan od mnogih citata kojima izobiluje kuran. Na svakoj strani se poziva na neprijateljstvo prema jevrejima i kriscanima. Cak i Bukhari (8:427) navodi da su posljednje prorokove reci bile : Nek Alah proklinje Jevreje i Kriscane". Tako, nije nikakvo cudo ono sto se danas desava na Bliskom Istoku ali i po svetu, koren zla i mrznje se nalazi u islamskoj svetoj reci-Kuran.:vudu:

Moras uzeti u obzir da muslimani smatraju da je jedino Kuran Bozja rec, a da su jevreji i hriscani po njima sve izmenili, lagali i da su nevernici..u tom smislu je to receno..jer inace u Kuranu izmedju ostalog pise i da muslimani treba da razgovaraju sa "sledbenicima knjige" na najlepsi moguci nacin..

Moras uzeti u obzir da muslimani smatraju da je jedino Kuran Bozja rec, a da su jevreji i hriscani po njima sve izmenili, lagali i da su nevernici..u tom smislu je to receno..jer inace u Kuranu izmedju ostalog pise i da muslimani treba da razgovaraju sa "sledbenicima knjige" na najlepsi moguci nacin..

a sta je sa onim ajetom koji kaze "borite se s njima sve dok ne isplate dzenazu",itd? Pa to ima skoro na svakoj strani Kurana, ako je Kuran bozja rec onda treba da je bezvremen, meni ovo ne mirise na Bog ljubavi:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back