STA JE ISLAM

• Začetnik teme Začetnik teme zivac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Muhamed se je ozenio regularno sa svima zenama a tvoji danas samo decu napastvuju po crkvama ali ne samo danas nego vijekovima samo sto su vjesto krili ali dode sve u svoje vrijeme

Хоћеш да кажеш да је нормално оженити се и имати односе са дјевојчицама од 10ак година које се о свему томе ништа не питају?

I nisam rekao da se zene ne postuju u islamu postiju se mozda i vise nego u drugim religijama ali mene interesovalo to pitanje koje on ocigledno nezna pa nista od odgovora.

Ja znam koliko treba da znam ivse nego sto ti znas o svojoj vjeri ako je i imas to su za mene nevazne stvari jer vi kad nemate sta drugo da pitate onda okrecete na stvari nebitne jer ni jedan se musliman ne opterecuje sa tim jer ima mnogo vazniji stvari na ovom svijetu koje treba ispuniti

# O vjernici, zapišite kada jedan od drugog pozajmljujete do određenoga roka. I neka jedan pisar između vas to vjerno napiše i neka se pisar ne uzdržava da napiše, ta Allah ga je poučio; neka on piše, a dužnik neka mu u pero kazuje i neka se boji Allaha, Gospodara svoga, i neka ne umanji ništa od toga. A ako je dužnik rasipnik ili slab, ili ako nije u stanju u pero kazivati, onda neka kazuje njegov staratelj, i to vjerno. I navedite dva svjedoka, dva muškarca vaša, a ako nema dvojice muškaraca, onda jednog muškarca i dvije žene, koje prihvaćate kao svjedoke; ako jedna od njih dvije zaboravi, neka je druga podsjeti. Svjedoci se trebaju na svaki poziv odazivati. I neka vam ne bude mrsko da ga utanačite pismeno, bio mali ili veliki, s naznakom roka vraćanja. To vam je kod Allaha ispravnije i prilikom svjedočenja jače, i da ne sumnjate - bolje; ali, ako je riječ o robi koju iz ruke u ruku obrćete, onda nećete zgriješiti ako to ne zapišete. Navedite svjedoke i kada kupoprodajne ugovore zaključujete i neka ne bude oštećen ni pisar, ni svjedok. A ako to učinite, onda ste zgriješili. I bojte se Allaha - Allah vas uči, i Allah sve zna. o

sta ga briga otkud one tamo i da li su one necije cerke/sestre...bitno ja da su tu kad mu...dodje jel? zene se u islamu ionako ne kotiraju bas nesto...ne kotiraju se ni u pravoslavlju al'..da ne idemo u off...

pa mozda me je briga zato sto pripadam tom istom zenskom rodu?:zgrudvanje:
otkud tamo?
ko ih je doveo?
zasto ih je toliko?
zasto je vazmo da su device?
sta je sa zenam ovih sehida?

Ja znam koliko treba da znam ivse nego sto ti znas o svojoj vjeri ako je i imas to su za mene nevazne stvari jer vi kad nemate sta drugo da pitate onda okrecete na stvari nebitne jer ni jedan se musliman ne opterecuje sa tim jer ima mnogo vazniji stvari na ovom svijetu koje treba ispuniti

Pa dobro sta se ljutis oma ,aj ti pitaj mene nesto ako te interesuje nemoj odma da me optuzujes da neznam.

zenidba proroka detetom uopste nije nebitna.
sta kazu hadisi koliko je godina mlada Ajsa imala kad je brak konzumiran?

a) ako je cilj, da li je to kaznjivo sirenje netrpeljivosti ili samo predstavljanje/rad na sirenju svoje vere iz njemu indoktrinirane perspektive?

b) ako je nemar, da li je to za kaznjavanje ako nije svestan?

gadno je ovde biti moderator....sta god da uradis - gresis z:mrgreen:

Širenje netrpeljivosti uvek je kažnjivo ... kada se tako definiše.
A definicije su vrlo diskutabilne na ovako osetljivom pdf. z;)

# O vjernici, zapišite kada jedan od drugog pozajmljujete do određenoga roka. I neka jedan pisar između vas to vjerno napiše i neka se pisar ne uzdržava da napiše, ta Allah ga je poučio; neka on piše, a dužnik neka mu u pero kazuje i neka se boji Allaha, Gospodara svoga, i neka ne umanji ništa od toga. A ako je dužnik rasipnik ili slab, ili ako nije u stanju u pero kazivati, onda neka kazuje njegov staratelj, i to vjerno. I navedite dva svjedoka, dva muškarca vaša, a ako nema dvojice muškaraca, onda jednog muškarca i dvije žene, koje prihvaćate kao svjedoke; ako jedna od njih dvije zaboravi, neka je druga podsjeti. Svjedoci se trebaju na svaki poziv odazivati. I neka vam ne bude mrsko da ga utanačite pismeno, bio mali ili veliki, s naznakom roka vraćanja. To vam je kod Allaha ispravnije i prilikom svjedočenja jače, i da ne sumnjate - bolje; ali, ako je riječ o robi koju iz ruke u ruku obrćete, onda nećete zgriješiti ako to ne zapišete. Navedite svjedoke i kada kupoprodajne ugovore zaključujete i neka ne bude oštećen ni pisar, ni svjedok. A ako to učinite, onda ste zgriješili. I bojte se Allaha - Allah vas uči, i Allah sve zna. o

O cemu ti to?z:(

Били ти своју малољетну кћерку дао одраслом човјеку само зато ако каже да му је Алах тако рекао?

Sad nebi jer je Muhamed zadnji boziji poslanik znaci nema sanse da dodje novi ,zavisi sta se smatra maljoljetnom i danas imas zemalja gdje je dozvoljeno ozeniti maloljetnu uz dopust roditelja ,a te price o starosti Aise su samo prpaganda od strane kafira da bi se sto vise ocrnio islam ali i pored toga najvise zene konvertiraju u islam i to u evropi jer ko ima pameti zna da tu nesto smrdi

Sad nebi jer je Muhamed zadnji boziji poslanik znaci nema sanse da dodje novi ,zavisi sta se smatra maljoljetnom i danas imas zemalja gdje je dozvoljeno ozeniti maloljetnu uz dopust roditelja ,a te price o starosti Aise su samo prpaganda od strane kafira da bi se sto vise ocrnio islam ali i pored toga najvise zene konvertiraju u islam i to u evropi jer ko ima pameti zna da tu nesto smrdi

MUHAMEDU bi je dao?
i da li ti pravis razliku izmedju zakona i morala?
To sto je nesto legalno,ne znaci d je u redu sa moralne,eticke i milion drugih tacaka gledista.

Poslednja izmena:

Ако је нешто дозвољено не значи да је добро.
Некада је било дозвољено жене палити на ломачи,сад се сматра ненормалним.

Mozda zele za sebe tinejdjere u raju z:p
E neubedi ti nikog ovde da je Islam ona prava vera ,sa takvim objasnjenjima ko sto ti dajes nama, bez maca Islam nebi ni uzimali u razmatranje kao veru.Ali staces lako se ubedi neko kad mu je mac pod grlom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back