Šta je - Ideja ?

Kad te neko mlatne toljagom po glavi ili pomiluje rukom po glavi, opaziš isto, a ne osetiš isto. Dakle, jedno je opažati oko sebe svet objekata ili fizičkih radnji, a sasvim drugo je osećati (doživljavati) te objekte ili fizičke radnje.. Kad opažamo, koristimo pet čula i mi tada pamtimo oblike objekata, veličine, boje, mirise, okuse. A kad osećamo mi pamtimo utiske (doživljaje-emocije) koje na nas ostavljaju opaženi objekti i mi sva ta osećanja delimo na dve grupe - na pozitivna sa značenjem zadovoljstva i dobra i negativna sa značenjem nezadovoljstva i zla. Na primer, kad koristimo jezik kao čulo okusa i njime liznemo med, a posle ghovno i jedno i dugo ima značenje opažanja objekata, ali ne i osećanja. Med osećamo (doživljavamo) kao ugodan okus, miris i kao zadovoljstvo i dobro, a ghovno kao neugodan miris, kao smrad i kao nezadovoljstvo i zlo.

Opažanje nema veze sa čulima. To je jedna nevjerovatna zabluda koja nastaje centriranjem volje i pažnje u projekciji.
Čula su projektori opaženog a ne sredstva opažanja. Čula projektuju ono što je već opaženo, njima ostvarujemo materijalnost fizičkih pojava.
Opažanje se uvijek ostvaruje pažnjom a pažnju usmjeravamo voljom. Ono što u našem 'fizičkom svijetu' opažamo jesu informacije koje vibriraju određenom frekvencijom.
Frekvencije ne opažamo čulima već pažnjom centrirnom u razumu. A razum, to je onaj dio prostora (uma) koji ujedinjuje subjekat sa svim objektima s kojma je u korelaciji. Razum je stoga centar našeg opažanja. Od opaženog razumom obrađujemo informacije u percepciju a percepciju kao šifru cjeline opaženog projektojujemo kao holografsku predstavu u istom prostoru razuma. Čula su stoga u razumu i služe kao projektori koji dešifruju šifrovane opažene cjeline pretvarajući te šifre u njihove dešifrovane materijalne vrijednosti. Jedna od cjelina koja je konstanta sačinjena oko subjekta tih relacija jeste i naše tijelo. Zato i jeste da čulima projektujemo i sliku tijela kao materijalne cjeline kroz koju se odnosimo sa drugim materijalnim cjelima u projekciji.

Ali nije za čudo da 'čovjek' ne vidi ovaj redosled kreacije realnosti jer uostalom 'čovjek' kao polazna tačka gledišta jeste dio procesa, njegov krajnji dio te sa tog dijela procesa biće kao 'čovjek' nema mgućnost da sagleda cjeloviti proces. Odatle dolazi i iskrivljena percepcija.

Dakle, kad se volja i pažnja Bića-apsoluta centriraju u projekciji, dakle u čulima projektovanoj poziciji tijela čovjeka, volja i pažnja se poistovjećuju sa tačkom u prostoru a Biće odatle sagledava i procese i manifestaciju. Nije onda čudo da je sve podređeno toj projektovanoj tački gledišta. Nije onda čudo da je percepcija skučena i iskrivljena jer iz te tačke se više ne opaža izvorna informacija već se percipira procesovana informacija koja je čulima već dosegla svoju krajnju putanju, svoj cilj; projekciju. Centrirajući volju i pažnju u projektovanoj tački Biće gubi moć sagledavanja cjeline onakve kakva ona jeste te svoje percepcije ostvaruje opažajući već projekotvanu stvarnost. Stvarnost koja je već projektovana je stvarnost koja je već prošla kroz sistem percipiranja, šifrovanja i dešifrovanja. Zasnivati svoje zaključke o postojanju na račun tako sažvakanih informacija dovodi do totalne zablude. Na taj način 'čovjek', u kojemu je centrirana volja i pažnja Bića, postaje svjedok i referentna tačka svim procesima i opažanjima. To nije ništa drugo do kad bi jednu svjetlosnu tačku projekotvanu na filmskom platnu uzeli za referntnu tačku svih odnosa koji joj prethode. Šta bi tačka znala o projektoru, o procesu projekcije, o izvoru informacije iz koje je ona postala o svjetlosnom zraku na kojemu je dospjela do filmskog platna??? Eto, to je čovjek. Ta projektovana holografska tačka u prostoru (razumu subjekta). Ono što čovjek može opažati jesu slične projekotovane tačke i njihov odnos na tom 'filmskom platnu', u toj holografskoj podlozi. Kako od čovjeka očekivati da zna istinu o bilo čemu? Onaj koji povjeruje čovjeku taj je u većoj zabludi od tog čovjeka kojemu vjeruje.

Da bi se došlo do saznanja istine o sebi i o procesima kroz koje kao čovjek postajemo Biće mora da oslobodi volju i pažnju iz projektovane tačke u prostoru. Jedino tako, oslobođeno, ono može da se centrira u duhu kao cjelovitom odrazu procesa i projekcije koja iz njega postaje. Nije stoga čudo da se iz pozicije subjekta stvaraju subjektivne predstave tog procesa i da su te subjetivne predstave tako iskrivljene percepcije procesa a da Biće kao subjekat u njigh tako čvrsto vjeruje. Vjera je dio mehanizma učvršćivanja realnosti. Vjeru koristimo na početku tog procesa kako bi smo doživjeli sebe postajućim 'čovjekom', međutim, da l' mi bili svjesni da vjeru koristimo na početku procesa ili u sredini ili na kraju, mi zauzvrat i dobijamo realnost kakvu dobijamo, i u jednom i u drugom slučaju vjerom učvršćujemo doživljaj postojanja onog što je kroz proces kreirano.

Vjerovati = vidjeti = biti je slijed kojim stvaramo realnost. U opaženo moramo povjerovati da bi smo ga kao percipirano nešto mogli projekotvati našim čulima.
Iskrivljenje ovog slijeda dovodi do totalne zablude, te postavljajući centar volje i pažnje unutar 'čovjeka' kao već projektovane tačke u prostoru dolazimo do slijeda Vidjeti = vjerovati = biti. To utiče na naše shvatanje svega i svojim uticajem formira naš odnos prema 'svijetu' oko nas.

Poslednja izmena:
Dakle, jedno je opažati oko sebe svet objekata ili fizičkih radnji, a sasvim drugo je osećati (doživljavati) te objekte ili fizičke radnje
opažati i osećati su složeni procesi ljudskog uma. idiotizam je proglašavati složene procese aksiomima.
za osnove učenja se po pravilu uzima nezavisno i elementarno pa se složeno tumačenje pravi kombinovanjem prostijih.

tako naprimer u Bulovoj algebri, polazišta su:
- podatak ( JESTE, NIJE a predstavlja se logički 1 i 0)
- element veze ( opisuje smer uzročnoposledičnog dešavanja)
- operator XOR gde dva uzroka A i B daju posledicu C po sledećoj tabeli:
C=1 ako je A=1 a B=0
C=1 ako je A=0 a B=1
C=0 ako je A=1 a B=1
C=0 ako je A=0 a B=0

vidi, u računarskoj tehnici sa ovim elementarnim sklopovima realizovan je na vejferu (telu) svaki računar. računar je komplikovana kombinacija najprostijih binarnih podataka i najprostije operacije nad njima. a šta se s njime ne može opisati?

JA KOJI JESAM:

Opažanje nema veze sa čulima. To je jedna nevjerovatna zabluda

Tačno. Motika nema nikakve veze sa kopanjem. To je jedna velika zabluda. Sa kopanjem ima veze ruka koja motiku drži i kopa. Ma neee - ruka nema nikakve veze sa držanjem motike i kopanjem i to je jedna velika zabluda. Sa kopanjem ima veze "nepokretni pokretač", "apsolut". To je jedan čika sa dugačkom belom bradom koji sedi na oblaku, koji svoju volju "projektuje" na čoveka, sa zadatkom da rukom rdrži motiku i kopa. (al sam pametaaaaan - da me čuje mama).

Dakle, kad se volja i pažnja Bića-apsoluta centriraju u projekciji, dakle u čulima projektovanoj poziciji tijela čovjeka, volja i pažnja se poistovjećuju sa tačkom u prostoru a Biće odatle sagledava i procese i manifestaciju. Nije onda čudo da je sve podređeno toj projektovanoj tački gledišta.

Tačno! Na isti način Biće-apsolut centrira u projekciji čula, volju i pažnju mačke, u projektovanoj poziciji, da mačka odatle može da sagledava procese i manifestacije miša kojeg lovi, u projektovanoj tački gledišta, kojoj je sve to podređeno.

Ono što čovjek može opažati jesu slične projekotovane tačke i njihov odnos na tom 'filmskom platnu', u toj holografskoj podlozi. Kako od čovjeka očekivati da zna istinu o bilo čemu? Onaj koji povjeruje čovjeku taj je u većoj zabludi od tog čovjeka kojemu vjeruje.

Upravo zbog tih projektovanih tačaka i njihovog odnosa na filmskom platnu u holografskoj podlozi, ja ljudima odavno ne verujem.

Vjerovati = vidjeti = biti je slijed kojim stvaramo realnost.

Kad ćeš da prestaneš da lupetaš? Prvo ide "biti", pa "videti", pa tek onda shrati.

SNOUDEN:

opažati i osećati su složeni procesi ljudskog uma. idiotizam je proglašavati složene procese aksiomima.

Da ti objasnim šta je "idiotizam"!

Idiotizam je kad neko složene fizičke i psihičke procese objašnjava uz pomoć ljudskog uma, umesto da ljudski um objašnjava uz pomoć prostih materijalnih fizičkih i psihičkih procesa sa značenjem aksioma. Složeno se objašnjava uz pomoć prostog, a ne prosto uz pomoć složenog. Kuća se objašnjava uz pomoć cigle i maltera, a ne cigla i malter uz pomoć kuće. Te vaše škole koje vas uče ni khurcu ne vrede. Pre svakog ljudskog uma postoji živa i svesna materija koja uz pomoć svojih 7 prostih fizičkih i psihičkih sposobnosti, od sebe same, po načinu samoorganizovanja svojih čestica, stvara sve složenestvari i pojave, pa i ljudski um.

Da bi Nešto postojalo, mora da raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i pomoću njih postoji samo po sebi kao svoj uzrok i posledica. To je ZAKON POSTOJANJA i Početna Istina sa značenjem aksioma, iz koje se izvode sve druge istine.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM:
Tačno. Motika nema nikakve veze sa kopanjem. To je jedna velika zabluda. Sa kopanjem ima veze ruka koja motiku drži i kopa. Ma neee - ruka nema nikakve veze sa držanjem motike i kopanjem i to je jedna velika zabluda. Sa kopanjem ima veze "nepokretni pokretač", "apsolut". To je jedan čika sa dugačkom belom bradom koji sedi na oblaku, koji svoju volju "projektuje" na čoveka, sa zadatkom da rukom rdrži motiku i kopa. (al sam pametaaaaan - da me čuje mama).

A ja mislio da si tvrdio da 'čovjek' ne postoji, da motika ne postoji, da ruka koja drži motiku ne postoji, već da postoji samo 'Svest' koja vrši radnje .... ???
Ljubomire, složi se sam sa sobom.
Ne jurišaj na vjetrenjače!

- - - - - - - - - -

Kad ćeš da prestaneš da lupetaš? Prvo ide "biti", pa "videti", pa tek onda shrati.

Ono-što-jesi, postojanje, apsolut je Biće i kao apsolut može biti identifikovano sa onim što za sebe stvara. I u jednom i u drugom slučaju, bilo da je apsolut nemanifestovan ili u manifestaciji on je Biće, nepromjenjivo postojanje, stoga njegova volja i pažnja bitiše i tako i tako.
U komentaru na koji tako jadno i prostački komentarišeš, izričito sam govorio o procesu kroz koji kreiramo manifestujuću realnost.
Zar je moguće da bilo kakav proces postoji bez prisustva Bića, postojanja, u sebi?
Zar je moguće da nešto što postaje iz samog postojanja može uopšte imati vrijednost nečeg postojećeg bez prisustva volje i pažnje apsoluta, samog postojanja u sebi?
Zar je moguće 'biti' čovjek bez prisustva volje i pažnje Bića u tom 'čovjeku'?
u kojoj svojom voljom i pažnjom bivamo...a ti to vidiš nisi čak ni primijetio.
Kada govorim o postojanju onda izričito govorim o apsolutu, o Biću.
U procesu kreacije apsolut prvo mora da povjeruje u ono što stvara-opaža u individualizaciji, da bi to što je opazio prihvatio kao svoju stvorenu stranost.
Pri tom se Ljubomire podraumijeva da apsolut koji opaža mora i da postoji. Apsolut jeste postojanje, nepromjenjivo postojanje, nepokretni pokretač.

A da ne izmišljam šta sam i o čemu govorio evo i citat mog komentara:

Da bi se došlo do saznanja istine o sebi i o procesima kroz koje kao čovjek postajemo Biće mora da oslobodi volju i pažnju iz projektovane tačke u prostoru. Jedino tako, oslobođeno, ono može da se centrira u duhu kao cjelovitom odrazu procesa i projekcije koja iz njega postaje. Nije stoga čudo da se iz pozicije subjekta stvaraju subjektivne predstave tog procesa i da su te subjetivne predstave tako iskrivljene percepcije procesa a da Biće kao subjekat u njigh tako čvrsto vjeruje. Vjera je dio mehanizma učvršćivanja realnosti.Vjeru koristimo na početku tog procesa kako bi smo doživjeli sebe postajućim 'čovjekom' , međutim, da l' mi bili svjesni da vjeru koristimo na početku procesa ili u sredini ili na kraju, mi zauzvrat i dobijamo realnost kakvu dobijamo, i u jednom i u drugom slučaju vjerom učvršćujemo doživljaj postojanja onog što je kroz proces kreirano.

Vjerovati = vidjeti = biti je slijed kojim stvaramo realnost. U opaženo moramo povjerovati da bi smo ga kao percipirano nešto mogli projekotvati našim čulima.
Iskrivljenje ovog slijeda dovodi do totalne zablude, te postavljajući centar volje i pažnje unutar 'čovjeka' kao već projektovane tačke u prostoru dolazimo do slijeda Vidjeti = vjerovati = biti. To utiče na naše shvatanje svega i svojim uticajem formira naš odnos prema 'svijetu' oko nas.

Dakle, svo vrijeme govorim o procesu projekcije realnosti i o identifikaciji sa onim što kroz prosec postaje.
Ljubomire, pišeš samo da bi pisao. Znam, pezioner si, dosadno ti, ali udahni -izdahni prije nego li pritisneš 'pošalji'.
Priznajem, umjesto što sam napisao Vjerovati = vidjeti = biti, trebao sam napisati VJEROVATI = VIDJETI = BITI (postati). Previdio sam Ljubomra Jergovića koji ne shvata šta sam napisao u najkraćoj verziji istog.

Poslednja izmena:
SNOUDEN:

Da ti objasnim šta je "idiotizam"!

Idiotizam je kad neko složene fizičke i psihičke procese objašnjava uz pomoć ljudskog uma, umesto da ljudski um objašnjava uz pomoć prostih materijalnih fizičkih i psihičkih procesa sa značenjem aksioma. Složeno se objašnjava uz pomoć prostog, a ne prosto uz pomoć složenog. Kuća se objašnjava uz pomoć cigle i maltera, a ne cigla i malter uz pomoć kuće. Te vaše škole koje vas uče ni khurcu ne vrede. Pre svakog ljudskog uma postoji živa i svesna materija koja uz pomoć svojih 7 prostih fizičkih i psihičkih sposobnosti, od sebe same, po načinu samoorganizovanja svojih čestica, stvara sve složenestvari i pojave, pa i ljudski um.

Da bi Nešto postojalo, mora da raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i pomoću njih postoji samo po sebi kao svoj uzrok i posledica. To je ZAKON POSTOJANJA i Početna Istina sa značenjem aksioma, iz koje se izvode sve druge istine.

Pretpostavljam da pod jednostavnim objašnjenjem podrazumijevaš ovo:

A o tom čiki sa oblaka... 1999. si došao u moj atelje u Melburnu i predstavio si mi se kao jedinorodni sin tog čike...rekao si da si ti taj koji je ponovo došao na zemlju, njegovo drugo rođenje. ;)
Ja to nisam kupio... sad se prodaješ za kvantnog fizičara... ne kupujem ni to. hahahaha

Znam, svi smo 'MI' to svemoguće/sveprisutno Biće-apsolut, ali ipak u ovoj tjelesnoj svjesnosti, u ovoj projektovanoj tački i u ovom trenu determinisani smo našim izborom, procesom kroz koji stvaramo i 'postajemo stvorenje'.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM:

A ja mislio da si tvrdio da 'čovjek' ne postoji, da motika ne postoji, da ruka koja drži motiku ne postoji, već da postoji samo 'Svest' koja vrši radnje .... ??? Ljubomire, složi se sam sa sobom.

Zar tu ima nešto nejasno, s obzirom da sam ja naveo i naučne dokaze i logiku kojom se do karaja objašnjaca "svest, a ti svog "nepokretnog pokretača - apsoluta - dedicu sa bradom koji na oblaku sedi i sve projektuje"" ne umeš ni da dokažeš, ni objasniš.

Ono-što-jesi, postojanje, apsolut je Biće i kao apsolut može biti identifikovano sa onim što za sebe stvara. I u jednom i u drugom slučaju, bilo da je apsolut nemanifestovan ili u manifestaciji on je Biće, nepromjenjivo postojanje, stoga njegova volja i pažnja bitiše i tako i tako.

Samo džaba palamudiš. Niti to umeš da dokaže, ni logiči objasniš.

U komentaru na koji tako jadno i prostački komentarišeš, izričito sam govorio o procesu kroz koji kreiramo manifestujuću realnost. Zar je moguće da bilo kakav proces postoji bez prisustva Bića, postojanja, u sebi?

Čoveče, to tvoje "Biće-postojanje" je obična nebuloza za koju ne nudiš nikakav ni dokaz ni logiku.

Zar je moguće 'biti' čovjek bez prisustva volje i pažnje Bića u tom 'čovjeku'?

Stvar je u tome što ti sam pojma nemaš ni šta je čovek, nivolja, ni pažnja, ni biće, a hteo bi duge da poučavaš tome.

Kada govorim o postojanju onda izričito govorim o apsolutu, o Biću.

Možeš ti do besveti da tvrdiš da je apsolut Biće koje postoji, ali ako to ne umeš dokažeš da putam iskustva može da se proveri i logički objasniš da može da se razume, to nikada neće da ima nikavu vrednost.

Ljubomire, pišeš samo da bi pisao.

To upravo ti radiš. namećeš svoja verovanja. Svaki tvoj stav je bez dokaza i logike. Ne prestaješ da pišeo o "apsolutu" , a pojma nemaš ni ŠTA je apsolut, ni KAKO postoji nii ZAŠTO.

A o tom čiki sa oblaka... 1999. si došao u moj atelje u Melburnu i predstavio si mi se kao jedinorodni sin tog čike...rekao si da si ti taj koji je ponovo došao na zemlju, njegovo drugo rođenje.

Ovo je već malo nizak udarac, posebno iz razloga što se usuđuješ da LAŽEŠ. Prvo iz razloga što nikada nisam verovao ni u kakve "sinove božije", i iz razloga što mi nikada ni na pamet ne bi palo da tako nešto tvrdim za sebe. A ono što tada jesam tvrdio i što i danas tvrdim je to da sam Zakon postojanja tokom punih 15 godina, prilikom mojih mnogobrojnih "izlazaka iz tela", primao od "svetlosnih bića", koja sam dokumentovao video snimcima sa interneta. Ne kao dogmu i veru, već kao Nauku o Svesti, odnosno, Nauku o nagonu samoodržanja, kojoj, zasigurno, ni jedan naučnih, filozof, ni telog sveta, nikada neće moći ni pero da odbije. Takođe sam tvrdio i sada tvrdim da je Zakon postojanja najavljen u Jovanovom Otkrivenju u Bibliji, pod naslovom "Večito evanđelje". Takođe sam tvrdio, a to i sada tvredim da sam tokom poslednjih tridesetak godina slučajno naišao na desetak prorčanstava od poznatih svetskih proroka, među koje ubrajam Isusa Hrista, pa Sv, Jovana Bogoslova i njegovo Otkrivenje, Pa Nostradamusa, Mitra Tarabića i još nekoliko drugih, koji svi od reda najavljuju dolazak na Zemlju čoveka pred veliki svetski prevrat i pozitivne promene, koji će u tome da odigra značajnu ulogu. Neki od ovih desetak proroka su dali precizan opis tog čoveka. Tako, na primer, neko je dao njegovo ime, neko boju kose, neko nacionalno poreklo, neko mesto rođenja, neko godinu, čak i mesec njegovog prvog pojavljivanja u javnosti, neko njegov simbol i broj, neko područje sveta iz kojeg će da deluje, neko je opisao svetske društvene i ekonomske reforme koje će da izvrši itd. Naravno, ja još uvek skoro ništa od svega toga nisam uradio, sem što sam objavio Zakon postojanja i bezuspšno pred m inuli rat pokušao da napravim pokret "Novi narod" koji proroci takođe najavljuju kao svetski pokret. I još uvek je rano da ja tvrdim da sam upravo ja taj čovek. Ali mogu da tvrdim da svi opisi i podaci o tom čoveku koje su proroci naveli, 100% su podudarni sa podacima moje ličnosti. I ja se nisam nikada libio, kao ni sada, da o tome govirim kao nečemu, u najmanju ruku, interesantnom. A svi oni, kao i ti, koji misle da je sve ovo što sam sada napisao pomalo ludo s moje strane, neka jedu gloginje. Jer jedno je ipak sigurno, a to je da je Zakon postojanja nauka bez koje nikada neće moći doći do ujedinjenja sveta, mira i materijalnog i duhovnog blagostanja. Bez znanja i razumevanja Zakona postojanja nikada neće biti moguće izvršiti nikakve svestke pozitivne društvene, ekonomske i verske promene, niti će moći da bude prevaziđena političke, nacionalne, verske i klasne podele. I kao najbitnije, nikada niti i jedan naučnik, filozof, ni teolog neće moći argumentovano da ospori niti i jedan stav Zakona postojanja. A to što je Zakon postojanja i nakon tridesetak godina još uvek šire nepoiznat i nepriznat, nije do Zakona postojanja, već nesposobnih ljudskih umova, koji zagađeni svakojakim naučnim, filozofskim, versakim i ideološko-političkim dogmama, nisu u stanju na tako prosta objašnjenja i dokaze, koji su temelj Zakona postojanja, da obrate dublju pažnju. Ali i to su prorci predvidelu. U jednom prorčanstvi stoji da "u početku to niko neće hteti da prihvati".

Poslednja izmena:
Ljubomire, ako nisi tvrdio da si Isus koji je ponovo došao na zemlju onda mora da sam tad pogrešno razumio i tako mi je ostalo u sjećanju. Ipak, govorio si o drugom Hristovom dolasku a sva ta proročanstvs si navodio kao potvrdu da taj dolazak ukazuje na tebe...
Dakle, ipak si govorio i ubjeđivao nas da jesi... bar mi je tako ostalo u sjećanju... onaj koji donosi Jevanđelje, vječito Jevanđelje, i da si primjerima proročanstava pokušao usmjeriti naše razumijevanje da se tu radi o drugom Isusovom dolasku. Takav tvoj stav me je odbio od pomisli da čitam to što si tad ponudio. Nisam imao niti namjeru niti želju. Jednostavno, previše si govorio o sebi kao odabranom...

Sad se opozivaš ba kvantnu mehaniku... Bez obzira na to kakav utisak si tad ostavio na mene, ja ipak čitam nešto od onoga što pišeš i na to dajem svoje iskrene komentare.
:)

Ljubomire, ako nisi tvrdio da si Isus koji je ponovo došao na zemlju onda mora da sam tad pogrešno razumio i tako mi je ostalo u sjećanju. Ipak, govorio si o drugom Hristovom dolasku a sva ta proročanstvs si navodio kao potvrdu da taj dolazak ukazuje na tebe...
Dakle, ipak si govorio i ubjeđivao nas da jesi... bar mi je tako ostalo u sjećanju... onaj koji donosi Jevanđelje, vječito Jevanđelje, i da si primjerima proročanstava pokušao usmjeriti naše razumijevanje da se tu radi o drugom Isusovom dolasku. Takav tvoj stav me je odbio od pomisli da čitam to što si tad ponudio. Nisam imao niti namjeru niti želju. Jednostavno, previše si govorio o sebi kao odabranom...

Sad se opozivaš ba kvantnu mehaniku... Bez obzira na to kakav utisak si tad ostavio na mene, ja ipak čitam nešto od onoga što pišeš i na to dajem svoje iskrene komentare.
:)

Пре ће бити да је то неки други Љубо. Овај колико ја знам има другачију причу.

JA KOJI JESAM:

Ljubomire, ako nisi tvrdio da si Isus koji je ponovo došao na zemlju onda mora da sam tad pogrešno razumio i tako mi je ostalo u sjećanju.

Upravo tako, nisi razumeo, kao što ni sada ništa ne razumeš. U Jovanovom Otkrivenju se posebno govori o čoveku koji će da donese "Večito evanđelje" i po njemu osnuje "Narod u čistim belim haljinama". Tarabić najavljuje "riđeg" čoveka koji će da osnuje pokret "Novi Narod" u Srbiji. Da bi se kasnije taj pokret proširio na ceo svet i i odigrao ulogu prelaska življenja čovečanstva sa đavolovog principa podele konkurencije i borbe, na Hristov princip jedinstva mira i ljubavi. Po Jovanovom Otkrivenju, to bi trebalo da se desi posle "apokalipse", a po Tarabiću posle "Velikačkog rata". Pretpostavljam, Trećeg svetskog rata, što bi značilo da za usvajanje Zakona postojanja od ljudi i njegovu praktičnu primenu još i nije došlo vreme.

I kad se sve to desi, kad pokret "Narod u čistim belim haljinama sastvaljen os svih naroda, plemena i jezika sveta", prevlada i uspostavi trajni mir na Zemlji, tek tada na kraju Otkrivenja Sv, Jovan najavljuje Hrista i taj njegov "drugi dolazak". Hrista, najavljuje ga pod imenom "Jagnje", a Narod u čistim belim haljinama naziva imenom "Jagnjetova nevesta". A sjedinjenje tog naroda sa Jagnjetom naziva imenom "Jagnjetova ženidba".

"Hrist" ili "Jagnje" je jedno posebno široko živo i svesno elektromagnetno polje koje će da obuhvati i prožme celo čovečanstvo i tako sve ljude informatički (telepatski) poveže u jedinstvenu živuću celinu i biće. Kao što ljudska duša, koja je takođe jedno posebno živo i svesno elektromagnetno polje koje prožima i informatički (telepatski) povezuje sve ćelije ljudskog tela u jedinstvenu živuću celinu i biće. A kad je reč o Isusu Nazarećaninu, verovatno je u svoje vreme dobio nadimak "Hrist" zbog svojih propovedi o Hristu. Sam Isus Hrista naziva imenoom "Sin čovečiji" i njegov dolazak na Zemlju i sjedinjenje s ljudima opisuje kao "strašnu Munju koja seva od Istoka i ide do Zapada". Kada će ljude da uhvati velika panika i kada će svi početi negde da beže. Što je i razumljivo jer reč je o posebnom živom i svesnom elektromagnetnom polju sa posebnom frekvencijom koju će ljudi prilikom dodira sa njom da osete kao jak strujni udar. Duše svih ljudi sveta su sastvani deo te Hristiove svesti. Kad se rađaju one dolaze iz nje i kad umiru u nju se ponovo vraćaju i s njom sjedinjuju. Sem hrišćanstva i druge svetske religije govore o Hristu. U hinduizmu njegovo ime je "Krišna". U staroegipatskoj religiji njegovo ime je "Horus". U antropološkim delima Karlosa Kastanede američki indijanci Hrista vide kao "Velikog Orla" koji "jede" ljudske duše kada umru.

Eto, to je ono što sam ja tebi pričao i te 1999 godine i što i sada pričam, a ti to razumeo i preneo na svoj način kao "gluvi telefon".

Ipak, govorio si o drugom Hristovom dolasku a sva ta proročanstvs si navodio kao potvrdu da taj dolazak ukazuje na tebe...

Govorio sam kao što i sada govorim, da najava znakova prepoznavanja čoveka koji će da donese "Večito evanđelje", ukazuje na mene. A ne da najava "Drugog Hristovog dolaska" ukazuje na mene, već samo da ima veze sa "Novim narodom" i "Drugim Hristovim dolaskom". Sećaš se da sam i tada 1999-te na onim skupovima Srba ovde pokušavao da propagiram ideju Tarabićevog "Novog naroda". Naravno, neuspešno, kao i pred rat tamo u Bosni i kao i na ovom srpskom forumu. Ne daju se Srbi lako nagovoriti na bilo kakvo dobro. A kad ih neko poziva na zlo - i njih i Hrvate i Bosance i ostale Južne Slovene, koji su svi uvek bili jedan narod - svi mahom polete i pitaju ima li još. Pa se onda čude što im je zlo, a svi hteli da im bude dobro. I dan danas svi rade zlo u nameri da im bude dobro, pa se čude zašto im je zlo, a sve su tačno uradili po američkom, kapitalitičkom, robovlasničkom i demokratskom receptu "dobra".

Naravno, ovo je diskusija na temu "Šta je ideja", a ja ovde namećem diskusiju o Zakonu postojanja. NIje to neka greška, jer Zakon postojanja je odgovor na pitanje "Šta je ideja". Zakon postojanja je univerzalna idaja, znanje, informacija sa značenjm DOBRA,po kojoj su sve materijalne forme u Svemiru sagrađene i po kojoj i čovečanstvo jedino može sva moguća DOBRA da ostvari. Kad ne bi bilo vas koji se protiv Zakona postojanja bunite, odbijate i ne razumete i svojim dogmama i neznanjima mu se suprostavljate. Vi ne shvatate da ne postoje argumenti pomoću kojih bi Zakon postojanja (Svest + 7 sposobnbosti) mogao da se obori.

Slažem se da ljude odbija kad neko previše govori o sebi. Ali ja tada, kao ni sada, nisam imao nameru da uzdižem sebe zbog sebe, već zbog Zakona postojanja da bih vam ukazao na njegovu važnost i korisnost. Zakon postojanja ima svetski značaj, po tome što on na naučnu osnovu postavlja Hristov princip življenja - princip jedinstva sveta, mira, ljubavi, uzajamnog pomaganja, saradnje i ravnopravnosti. A ruši đavolov princip podele, konkurencije, mržnje i borbe svakoga sa svakim, po kojem je čovečanstvo do sada živelo i još uvek živi.

Sad se opozivaš na kvantnu mehaniku... Bez obzira na to kakav utisak si tad ostavio na mene, ja ipak čitam nešto od onoga što pišeš i na to dajem svoje iskrene komentare.

Zakon postojanja ne bi imao vrednost kad ne bi bio nauka. Niti bi mogao da bude nauka kad se ne bi temeljivo na vrhumskim znanjima i otkrićima koje nam danas nude prirodne nauke i psihologija, pa i kvantna fizika. Jer ono osnovno i jedino koje POSTOJI i raspolaže sa 7 sposobnosti, pomoću kojih od samoga sebe gradi ceo svemir i počinje od najsitnijih materijalnih čestica, kvanta. Upravo onako kako je to objasnio Mahariši, indijski fizičar i jogi, govoreći o kvantnom polju kao "Velikom svesnom Ništa" iz kojeg nastaje sve - kada je rekao: "i kada se makar i najsitnija njegova čestica pokrene, kad postane dinamična, pretvara se konketnu stvar, u materiju, u biće, u Svemir". A Zakon postojanja je tu da objasni KAKO je to sve moguće - uz pomoć 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti. Bez tih 7 sposbnosti apsolutno ništa ne bi moglo, ni da postoji, ni da se desi.

Poslednja izmena:
Пре ће бити да је то неки други Љубо. Овај колико ја знам има другачију причу.

Toliko koliko znaš nije dovoljno. Ne vidiš širu sliku. Sad mu je priča drugačija, to i kažem, a tad nije bila... Ljubo se okreće odakle vjetar duva ( i sada, kad mu treba religija to je kec iz rukava)... sad vjetar duva od 'kvantne mehanike'...
To je isti Ljubo koji ovdje piše, ne brini, ispitano, sreli smo se i poslije tog događaja, sreli se kod Ljube u stanu... (to samo da ti smirim duh, da se ne zamaraš dalje o tim pitanjima).

BABA VANGA - TRĆI SVETSKI RAT

Šta sa ovim želiš da kažeš???
Zar ne shvataš da proročanstva moraš da hraniš istom hranom od kojih su nastala, kako bi ona mogla da se ostvare kako su prorečena? U ovom slučaju proročanstvo je nastalo iz straha i jedini način da se ostvari je da se čovječanstvo i dalje fokusira na isto, na strah iz kojeg je nastalo. Promijeniš li fokus, zaboraviš li, izbrišeš li tu mogućnost iz podsvjesnog razuma promijenio si i moguću budućnost. Ti bi da se taj 'Treći svjetski rat' desi kako bi ona proročanstva u kojima si umislio da govore o tebi imala smisla.

Bio je neki tip u Waco, Texasu, zvao se David Koreš. Bio je mesija jednoj grupi ljudi i govorio im je o neminovnoj apokalipsi. Kad ih je dovoljno ubijedio u svoju viziju naveo ih je da se spremaju za finalni oružani sukob sa državnim aparatom u kojemu je predvidio da će svi apokaliptično nestati u vatri. Ja sam na televiziji gledao direktan prenos te njihove 'apokalipse'. Mnogi su izgoreli u sukobu sa oružanim snagama sistema. Oni koji su besprekorno vjerovali u njegovo proročanstvo, nestali su u vatri zajedno sa njim a nekolicina, koji nisu potpuno vjerovali u apokalipsu koju je on propovijedao, ostali su sa manjim ranama ali i bez apsokalipse. Za ostatak svijeta to nije bila nikakva apokalipsa već jednostavno sukob grupe, sukob jedne sekte sa agencijom državnog sistema. Da li je to zaista moralo da se desi? Jeste, pošto je fokus do kraja ostao na istom. Nije, ukoliko bi se fokus u razumima grupe premjestio sa te namjerene moguće realnosti na drugu. Tako i ti ovdje, htio bi da se proročanstvo 'Trećeg svjestskog rata' ostvari kako bi i proročanstvo koje si umislio da govori o tebi dobilo na značaju.

Ljubomire, kolektivna realnost dolazi upravo iz skupa individualnih realnosti. Realnost individue se ogleda u njegovoj Svjesnosti. Ukoliko ubijediš mnošto da će nešto da se desi, desit' će se. Potrebno je samo da se dosegne kritična masa onih koji su fokusirani na ubjeđenje. Razmisli o tome. Da li je to cilj??? Zašto ne vibrirati proročanstvo blagostanja, harmonije i Ljubavi u svijetu? Ljudi su skloni apokaliptičnim viđenjima. To je zato jer su im vizije pokrenute strahom. Drugi su skloni da takvim vizijama vjeruju, jer im je vjera u strah jača od vjere u Ljubav.

Jedini način da se oslobodimo projekcije straha jeste da bivstvujemo u Ljubavi. Ljubav podrazumijeva otvorenost, povjerenje i bezuslovno davanje sebe. Ne uslovljavaj nas strahom kako bi ostvario ono što si zamislio.
Zašto jednostavno ne pišeš o svom Zakonu postojanja i to podariš svima koji su zainteresovani, bez ubjeđivanja, bez proročanstava kojima utvrđuješ ta ubjeđenja, bez prepiranja i zastrašivanja, bez stvaranja mita o sebi?

JA KOJI JESAM:

Upravo tako, nisi razumeo, kao što ni sada ništa ne razumeš. U Jovanovom Otkrivenju se posebno govori o čoveku koji će da donese "Večito evanđelje" i po njemu osnuje "Narod u čistim belim haljinama". Tarabić najavljuje "riđeg" čoveka koji će da osnuje pokret "Novi Narod" u Srbiji. Da bi se kasnije taj pokret proširio na ceo svet i i odigrao ulogu prelaska življenja čovečanstva sa đavolovog principa podele konkurencije i borbe, na Hristov princip jedinstva mira i ljubavi. Po Jovanovom Otkrivenju, to bi trebalo da se desi posle "apokalipse", a po Tarabiću posle "Velikačkog rata". Pretpostavljam, Trećeg svetskog rata, što bi značilo da za usvajanje Zakona postojanja od ljudi i njegovu praktičnu primenu još i nije došlo vreme.

I kad se sve to desi, kad pokret "Narod u čistim belim haljinama sastvaljen os svih naroda, plemena i jezika sveta", prevlada i uspostavi trajni mir na Zemlji, tek tada na kraju Otkrivenja Sv, Jovan najavljuje Hrista i taj njegov "drugi dolazak". Hrista, najavljuje ga pod imenom "Jagnje", a Narod u čistim belim haljinama naziva imenom "Jagnjetova nevesta". A sjedinjenje tog naroda sa Jagnjetom naziva imenom "Jagnjetova ženidba".

"Hrist" ili "Jagnje" je jedno posebno široko živo i svesno elektromagnetno polje koje će da obuhvati i prožme celo čovečanstvo i tako sve ljude informatički (telepatski) poveže u jedinstvenu živuću celinu i biće. Kao što ljudska duša, koja je takođe jedno posebno živo i svesno elektromagnetno polje koje prožima i informatički (telepatski) povezuje sve ćelije ljudskog tela u jedinstvenu živuću celinu i biće. A kad je reč o Isusu Nazarećaninu, verovatno je u svoje vreme dobio nadimak "Hrist" zbog svojih propovedi o Hristu. Sam Isus Hrista naziva imenoom "Sin čovečiji" i njegov dolazak na Zemlju i sjedinjenje s ljudima opisuje kao "strašnu Munju koja seva od Istoka i ide do Zapada". Kada će ljude da uhvati velika panika i kada će svi početi negde da beže. Što je i razumljivo jer reč je o posebnom živom i svesnom elektromagnetnom polju sa posebnom frekvencijom koju će ljudi prilikom dodira sa njom da osete kao jak strujni udar. Duše svih ljudi sveta su sastvani deo te Hristiove svesti. Kad se rađaju one dolaze iz nje i kad umiru u nju se ponovo vraćaju i s njom sjedinjuju. Sem hrišćanstva i druge svetske religije govore o Hristu. U hinduizmu njegovo ime je "Krišna". U staroegipatskoj religiji njegovo ime je "Horus". U antropološkim delima Karlosa Kastanede američki indijanci Hrista vide kao "Velikog Orla" koji "jede" ljudske duše kada umru.

Eto, to je ono što sam ja tebi pričao i te 1999 godine i što i sada pričam, a ti to razumeo i preneo na svoj način kao "gluvi telefon".

Uh, ti nisi ta elektromagntna sila koja prožima ljude Ljubavlju... pogledaj kako nam se obraćaš... sve će ti biti jasno. 'Ta sila' je u prošlosti prožela tvoj duh ali tu silu je na kraju pobijedio tvoj ego.
Uostalom, nisi ti jedini koji je povezan sa tim 'poljem'... ima nas mnoštvo, mnoštvo.... Mnoštvo individualnih Svjesnosti čine jednu kolektivnu Svjesnost. Kad se ostvari kritična masa kolektivne svjesnosti tad će se ostvariti i taj 'drugi Hristov dolazak', jer tad će nad kolektivom zavladati volja tog 'polja' o kojem govoriš, njegova violja će biti i volja ljudi, te će je ljudi sprovoditi kao da je njihova... ti si to zbunio sa svojim individualnim doživljajem osviješćenosti...

Poslednja izmena:
Zar ne shvataš da proročanstva moraš da hraniš istom hranom od kojih su nastala, kako bi ona mogla da se ostvare kako su prorečena? U ovom slučaju proročanstvo je nastalo iz straha i jedini način da se ostvari je da se čovječanstvo i dalje fokusira na isto, na strah iz kojeg je nastalo. Promijeniš li fokus, zaboraviš li, izbrišeš li tu mogućnost iz podsvjesnog razuma promijenio si i moguću budućnost. Ti bi da se taj 'Treći svjetski rat' desi kako bi ona proročanstva u kojima si umislio da govore o tebi imala smisla.

Bio je neki tip u Waco, Texasu, zvao se David Koreš. Bio je mesija jednoj grupi ljudi i govorio im je o neminovnoj apokalipsi. Kad ih je dovoljno ubijedio u svoju viziju naveo ih je da se spremaju za finalni oružani sukob sa državnim aparatom u kojemu je predvidio da će svi apokaliptično nestati u vatri. Ja sam na televiziji gledao direktan prenos te njihove 'apokalipse'. Mnogi su izgoreli u sukobu sa oružanim snagama sistema. Oni koji su besprekorno vjerovali u njegovo proročanstvo, nestali su u vatri zajedno sa njim a nekolicina, koji nisu potpuno vjerovali u apokalipsu koju je on propovijedao, ostali su sa manjim ranama ali i bez apsokalipse. Za ostatak svijeta to nije bila nikakva apokalipsa već jednostavno sukob grupe, sukob jedne sekte sa agencijom državnog sistema. Da li je to zaista moralo da se desi? Jeste, pošto je fokus do kraja ostao na istom. Nije, ukoliko bi se fokus u razumima grupe premjestio sa te namjerene moguće realnosti na drugu. Tako i ti ovdje, htio bi da se proročanstvo 'Trećeg svjestskog rata' ostvari kako bi i proročanstvo koje si umislio da govori o tebi dobilo na značaju.

Ljubomire, kolektivna realnost dolazi upravo iz skupa individualnih realnosti. Realnost individue se ogleda u njegovoj Svjesnosti. Ukoliko ubijediš mnošto da će nešto da se desi, desit' će se. Potrebno je samo da se dosegne kritična masa onih koji su fokusirani na ubjeđenje. Razmisli o tome. Da li je to cilj??? Zašto ne vibrirati proročanstvo blagostanja, harmonije i Ljubavi u svijetu? Ljudi su skloni apokaliptičnim viđenjima. To je zato jer su im vizije pokrenute strahom. Drugi su skloni da takvim vizijama vjeruju, jer im je vjera u strah jača od vjere u Ljubav.

Jedini način da se oslobodimo projekcije straha jeste da bivstvujemo u Ljubavi. Ljubav podrazumijeva otvorenost, povjerenje i bezuslovno davanje sebe. Ne uslovljavaj nas strahom kako bi ostvario ono što si zamislio.
Zašto jednostavno ne pišeš o svom Zakonu postojanja i to podariš svima koji su zainteresovani, bez ubjeđivanja, bez proročanstava kojima utvrđuješ ta ubjeđenja, bez prepiranja i zastrašivanja, bez stvaranja mita o sebi?
Materijalizacija individualnih misli je čovekov život a materijalizacija kolektivnih misli je život (istorija) čovečanstva.

Bog je neutralan. On materijalizuje individualne i kolektivne ljudske misli.

Bezuslovna ljubav je trigger za neposredni uvid u sva znanja.

U

Materijalizacija individualnih misli je čovekov život a materijalizacija kolektivnih misli je život (istorija) čovečanstva.

Bog je neutralan. On materijalizuje individualne i kolektivne ljudske misli.

Bezuslovna ljubav je trigger za neposredni uvid u sva znanja.

U

Bezuslovna zajebancija ti pruža još više-sadrži i kreaciju,ne samo znanja!:hahaha:

Ако човек чини зло: он ни сам не може да поверује да би неко према њенму био добар. Он у својој мисли верује да он не заслужује то.
Можемо ми да се трудимо да верујемо да неке катастрофе неће бити, али она мора доћи јер је ми својим неморалом призивамо.
Наша сосећања су цигле од кохјих Дух божији гради нашу судбину. А у ово време себичности, безнадежности, гнева, беса,ми не можемо да очекујемо неко добро кад дајемо цигле које су од зла саткане. Цунами, земљотреси поплаве и слично само су увод, јер се ми не поправљамо него се још више кваримо. Нисам пророк ал се бринем шта ће бити следеће.
А да нисмо далеко од великогв рата већ се наслућује.
Неће доћи рат зато што је Ванга то прорекла па су неки поверовали. Доћи ће јер чинимо зло .

Nemoj brate da se toliko brineš. Tvoja briga će pravo do Boga, da učvrsti vjeru u ono o čemu misliš.
Vidiš, naš svijet će biti onakav kakav ga čini kritična masa naše Svjesnosti. Svaki onaj koji za sebe smatra da je iole prosvijetljen (svjestan) mora biti stub kojeg strah ne savija. On mora da bude činilac kritične mase koja će čovječanstvu pomoći da se odrekne suludih misli, proročanstava i negativnih uticaja straha i pohlepe.

Ništa ne mora da se desi. Mi svojim mislima stvaramo događaje, usmjeravamo manifestaciju realnosti. Ako za sebe smatraš da si svjesno biće onda moraš biti svjestan svojih misli u svakom trenu. To znači da briga za svijet mora da nestane iz tvoje Svjesnosti a da u tvom razumu zažive misli o blagostanju, o ljubavi i harmoniji, o vjeri u svjesno biće, u čovjeka kakav bi idealno mogao postati i biti. Jedino tako možemo izmijeniti sudbinu čovječanstva. Za početak prestani gledati vijesti, čitati novine koje su prepune propagandnog materijala koji navodi razum da misli upravo onako kako suludi ego pohlepnih to nameće. Zaborav je spas. Treba zaboraviti sva proročanstva, sve strahove. Pri tom treba se sjetiti Ljubavi...

Nemoj brate da se toliko brineš. Tvoja briga će pravo do Boga, da učvrsti vjeru u ono o čemu misliš.
Vidiš, naš svijet će biti onakav kakav ga čini kritična masa naše Svjesnosti. Svaki onaj koji za sebe smatra da je iole prosvijetljen (svjestan) mora biti stub kojeg strah ne savija. On mora da bude činilac kritične mase koja će čovječanstvu pomoći da se odrekne suludih misli, proročanstava i negativnih uticaja straha i pohlepe.

Ništa ne mora da se desi. Mi svojim mislima stvaramo događaje, usmjeravamo manifestaciju realnosti. Ako za sebe smatraš da si svjesno biće onda moraš biti svjestan svojih misli u svakom trenu. To znači da briga za svijet mora da nestane iz tvoje Svjesnosti a da u tvom razumu zažive misli o blagostanju, o ljubavi i harmoniji, o vjeri u svjesno biće, u čovjeka kakav bi idealno mogao postati i biti. Jedino tako možemo izmijeniti sudbinu čovječanstva. Za početak prestani gledati vijesti, čitati novine koje su prepune propagandnog materijala koji navodi razum da misli upravo onako kako suludi ego pohlepnih to nameće. Zaborav je spas. Treba zaboraviti sva proročanstva, sve strahove. Pri tom treba se sjetiti Ljubavi...

Ти гледаш површину океана и кажеш да ја не знам шта причам. А ја ти причам шта се крије испод површине.
У Созерцавању пиишем како се наш ум мења у складу са оним шта ми од своје воље чинимо.
Да би у нашим умовима заживеле мислчи које ће нас одвести у благостање ми сами морамо да живимо тако да се у нама роде такве мисли. Није довољно да ми мислимо о добру да би добро дошло. Већ је потребно да чинимо добро да би добро дошло. А ми чинимо зло.
Нема те свести која ће машттајући о добру призвати добро у постојање.
Морра се чинити добро да би се довело у постојање. И топ је основа Хришћанства.

JA KOJI JESAM:

Toliko koliko znaš nije dovoljno. Ne vidiš širu sliku. Sad mu je priča drugačija, to i kažem, a tad nije bila... Ljubo se okreće odakle vjetar duva ( i sada, kad mu treba religija to je kec iz rukava)... sad vjetar duva od 'kvantne mehanike'...To je isti Ljubo koji ovdje piše, ne brini, ispitano, sreli smo se i poslije tog događaja, sreli se kod Ljube u stanu... (to samo da ti smirim duh, da se ne zamaraš dalje o tim pitanjima).

U pravu si. To je isti Ljubo, a i priča - Zakon postojanja - je ista. A ima tu i nečega što se u priči menjallo. To je stalno pronalaženje novih nauučnih činjenica i argumenata koji priču sve bolje i bolje povezuju sa primerima iz objektivne stvarnosti i tako je bolje objašnjavaju i potvrđuju. Prosto iz razloga što svaka priča koja ne može sa se poveže sa prirodnim naukama i psihologijom i ilustruje primerima iz objektivne stvarnosti, nema značenje proverljive i logički objašnjive nauke, već dogme i vere. Bez naučnog dokaza svaka priča je šuplja i prazna. Obično je izmišljanje. Kao na primer, tvoja priča, Simo.

Temelj moje priče, tj. Zakona postojanja uvek su bile 7 sposobnosti. I ono što sada moju priču čini naukom je navođenje naučnih dokaza da ono što se u prirodnim naukama smatra APSOLUTNIM POSTOJANJEM, a to je materija, zaista raspolaže sa 7 sposobnosti. I tih 7 sposobnosti je PRVA ISTINA u vezi postojanja materije, života i prirode, sa značenjem AKSIOMA, iz koje se, dalje, izvode sve druge istine. Da nije tako, tih 7 sposobnosti ne bi imale značenje ZAKONA POSTOJANJA. Zato jer POSTOJATI može samo ono koje je živo i svesno, tj. ono koje raspolaže sa sedam sposobnosti. Pomoću kojih može samo po sebi da se napregne, pokrene, a zatim opaža, oseća, pamti, svoje naprezanje i kretanje, te misli o njemu i razume ga. Po prirodnim naukama to je "kvantno polje - vakuum", prostor bez materije (bez kretanja) i materijalnih formi . A po psihologiji, to koje raspolaže sa tih sedam sposobnosti se naziva imenom "Svest". Koju sve što postoji u sebi spoznaje kao svoje JA. I to je kraj priče. Kraj i nauke i filozofije i svih svetskih religija, kao i ideologija i politika. To je KONAČNA I JEDINA ISTINA o postojanju materije, života i prirode kojoj ni jedan naučnik, filozof, teolog ili ideolog ne može ni pero odbiti. A vas, male mace, sa ovog foruma koje to pokušavate, da i ne pominjem.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM:

Šta sa ovim (Vanginim proročanstvom) želiš da kažeš???

Želeo sam da kažem da svi veliki proroci sveta, od kojih je jedna i Vanga, najavljuju Treći svetski rat, tj. isto ono što i svi ozbiljni svestski analitičari svetskog ekonomskog i političkog stanja danas predviđaju, kao poslednji pokušaj ljudske gluposti i neznanja da prevlada celim svetom. Pomoću kojeg će, mislim na Treći svestki rat, ljudska glupost i neznanje da izvrše svoje samoubistvo i ostave slobodan prostor pameti i mudrosti, tj. Zakonu postojanja i njegovim najboljim, prirodnim, univerzalnim i najboljim, nazovimo to, Hristovim, zakonima i rešenjima samoodržavanja, da oni konačno mogu da počnu da vladaju svetom. Po mojoj oceni, svetsku glupost niko neće moći da uništi dok ona samu sebe (trećim svetskim ratom) ne uništi. To je ujedno i moja poruka svetskom neznanju i gluposti, u smislu: "možeš kako hoćeš, nećeš dokle hoćeš", jer Treći svetski rat koji nam svetska glupost sprema je neizbežan.

Poslednja izmena:
Ти гледаш површину океана и кажеш да ја не знам шта причам. А ја ти причам шта се крије испод површине.
У Созерцавању пиишем како се наш ум мења у складу са оним шта ми од своје воље чинимо.
Да би у нашим умовима заживеле мислчи које ће нас одвести у благостање ми сами морамо да живимо тако да се у нама роде такве мисли. Није довољно да ми мислимо о добру да би добро дошло. Већ је потребно да чинимо добро да би добро дошло. А ми чинимо зло.
Нема те свести која ће машттајући о добру призвати добро у постојање.
Морра се чинити добро да би се довело у постојање. И топ је основа Хришћанства.

A ja ti opet ponavljam:
Dok ne misliš dobro, dobro ne možeš ni činiti.

Ili ako hoćeš brutalnije:
Ne možeš zlo misliti a činiti dobro.

Uopšteno: Kakve su ti misli, takav ti je život-realnost.

U drugim riječima: misli su osnova dimenzionalne stvarnosti. Ne možeš stoga imati "brižne misli" a prizvati drugačiju stvarnost. Prestani da brineš o čovječanstvu. Umjesto "brige" imaj povjerenje i ljubav. Jedino tako možeš istinski doprinijeti harmoniji ljudskog iskustva. I tad će tvoje misli biti hrana tvojoj stvarnosti a svjesnost o tvojoj stvarnosti (unutrašnjoj) će se preslikati na spoljašnji svijet.

Misli su osnova akcije.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM:

Uh, ti nisi ta elektromagntna sila koja prožima ljude Ljubavlju... pogledaj kako nam se obraćaš... sve će ti biti jasno. 'Ta sila' je u prošlosti prožela tvoj duh ali tu silu je na kraju pobijedio tvoj ego.

Da li ti možeš išta da napišeš bez lupetanja? Ti od mene očekuješ da ja nekakvu "ljubav" iz sebe emeniram ili kako bi se ti izrazio,"projektujem", na ljude, i tako rešim problem svetskih podela, pohlepa, mržnji i borbi. Prolazi vreme tih laskavih, slatkorečivih i jalovih prevaranata i magova koji rečima "ljubavi" već hiljadama godina navodno, pokušavaju da spasu svet, a zapravo sve ga više i više, zbog svoje vlastite materijalne koristi, tucaju u glavu, zaglupljuju i zatupljuju. Dolazi vreme da prestane ta velika svetska prevara sadržana u rečima "ljubavi" i umesti njih dođu obične reči pomoću kojih se objašnjavaju prordni zakoni DOBRA I ZLA, bez ikakve potrebe da se onaj ko te zakone objašnjava svojom slatkorečivošću uvlači ljudima pod kožu i glumi nekakvog njihovog vođu. Svetom treba da prestanu da vladaju ljudi, a počnu da vladaju ZAKONI i IDEJE DOBRA, koje treba razumeti, a ne kao do sada što je slučaj, kada se ljudima, kroz nauku, politiku, filozoifiju, razne religije i ideologije manipuliše pomoću raznih dogmi i verovanja, koje ne razumeju čak ni oni koji ih propovedaju, a kamo li oni kojima se ta verovanja propovedaju.

Poslednja izmena:

Back