Sta je bolje, logičnije kupiti

Pre kupovine auto kod majstora na dizalicu stangu u ruke pa da prebroji koliko ima ulaganja.Sve deo po deo.
Ako vlasnik dozvoli ima nade za korektnu kupovinu.Ja sam zamenio na passtu dizne,plivajuci zamajac,egr,auspuh komplet,sve sto treba i ne treba.Redovno krhnem na 10.000 km castrola,amirtizere,sva ramena i gornja prava i kriva,vozim svaka 3 meseca da se uvek prekontrolise auto.
Presao 600.000 km 20 god star je ide isto ko pre 10 godina.
Mogu i krsevi da idu ako se redovno i pravovremo popravljaju.Sa novijim autima su i veca ulaganja.Ali ko ima dobre plate ili ako mu tetke finansiraju zivot moze i novo zasto da ne. Ili ko placa samo sebi zivot moze da vozi sta hoce.Ako sve ide iz tvog djepa pa zena,deca,tast,tasta,ovo ono onda tesko do novijeg auta.
To je to druze
Moze se
Nego su ljudi tvrdoglavi pa slijepo veruju da su nova auta 100% bolja

Zaboravio si iglicasti lezaj u kurcenbolcni.
Ti nista nisi menjao na trapu jel tako?
Pa sto bi se na bilo kom drugom autu menjalo sve sto si spomenuo?
Pogotovo na kolima iz uvoza gde se bas retko nesto menja jer su im putevi drasticno bolji.
Moj slucaj je bio na japancu koje ti hvalis i usled ogromne cene dela (rame je bilo u pitanju na obe strane) umesto da dam 560€ sve sam odradio kod ljudi koji se bave tim poslom decenijama i svi ih hvale za 60€ komplet. Stavio na auto i to je bilo to.
Iz mnogih komentara na forumim se moze procitati da delovi remontovani kod tih majstora znaju da traju duze nego ovi koje bi kupili u prodavnici tako da mario samo servira jos jednu glupu pricu a pogotovo sto nema ama bas nikalvog iskustva sa trapom i promenom delova na istom. Nabrojao je delove koji jesu deo trapa ali i koji nisu kao npr diskovi koji su deo kocionog sistema a nikako trapa ali samo pokazuje svoje neznanje a ovde vas obradjuje i leci svoje komplekse.
Jel Toyota bila u pitanju?

Zaboravio si iglicasti lezaj u kurcenbolcni.
Zaboravio sam na ono najkvarljivije danas kod polovnjaka iz uvoza a to je letva volana i krajnice spona. To crkne odmah posle kupovine čim izvezeš sa placa jer je giga remontovao u šupi- namotao malo teflon trake da ne pušta ulje do prve krivine. U najboljem slučaju zamenio jednu gumicu.

A što si ti na hondi remontovao oba ramena ako su im putevi tako dobri? Pa zato što je to potpuno izraubovan auto na pola miliona km. Kompletan trap je gotov.

Poslednja izmena:
Ne slusajte maria jer lik pojma sa zivotom nema.
Troluje sva nemack avozila a onda se izleti i hoce da kupi nemacki kabrio.
Njemu je deo trapa i letva volana? 😂
Toliko o tim njegovim glupostima. A cuj teflon traka na letvi?
Ja sam u zivotu otkad radim sa kolima radio samo jednu letvu volana a prodao cetvorocifren broj vozila. Procentualno je to statisticka greska dok po mariu svaki auto ima problem sa letvom.
Znaci laze na kub kao i sve ostalo sto ovde nalupeta.

Igi vam je kačio na prethodnim stranama karavani 2018 god nema ispod pola miliona km. Možete naravno da se pravite glupi i kupujete još gore krševe sa dva miliona km.

Screenshot_2024-07-11-21-21-02-482-edit_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg

A to je onda obavezno da su svi takvi?
To mogu samo glupi ljudi da shvate da je tako a losi da ih truju.
Itekako im dobrih kola i sa normalnim kilometrazama.
Pa jel ja prodsjem kola 20 godina i 13-14 godina na forumima i ni jedna losa ocena do sad za mene jer svi su dobili kola sa pravim kilometrima. Bilo ih je i sa 30k km a i sa 305k. I svi su znali prave kilometre.
Evo sad imam Seat Alteu XL 2012 sa original 175k km a auto ima jos uvek miris novog auta. Imam Touran 2.0 CNG 2007 sa 164k km i auto miris novog auta jos uvek ima. Giulietta 2010 sa 138k km.
I gde su sad te polumilionske kilometraze?
Kola sa tim kilometrima je tesko i naci na oglasima a ne da su svakodnevna pojava.
Zato ne slusajte gluposti o pravljenim servisnim knjizicama jer danas je sve umrezeno i ako proveris servisnu u ovlascenom seevisu ili odvezes auto na pregled ustanovice se da li je prava ili ne tj da li auto ima prave ili lazne kilometre.
Pa bar danas postoje takve dijagnostike koje ocitaju kilometre iz svakog dela gde se memorisu kilometri.

Cng nema ispod milion km evo malopre sam vozio zafiru na metan ne može brzina da se ubode na cajgeru 180 tkm :hahaha:

Ali sređen uglancan ko nov :mrgreen:

Opel_Zafira_Tourer_2.0_CDTI_Innovation_(C)_–_Frontansicht,_23._Mai_2013,_Heiligenhaus.jpg

Srbska posla što više lima za što manje para ko jebbeni autobus kome to treba?!?? Isto važi i za karavančuge :kafa:

Ako je dobro odrzavan nije
Te marke auta mogu preci i jos toliko
A i kad se nema para za skuplja,onda je opcija ovo
Taxi vozači kažu da se u Taxi firmama najvise voze Passati b8,Arteoni,i Škode Superbe (noviji modeli) jer su najkvalitetnji
Čak i kad ih posalju na prodaju imaju po 500 ili 700km,kazu da su u ispravnom stanju prodati
Precenjeni auti i skupi za odrzavanje kao i svaki noviji auto.

600.000 km Juka (ako prvi vlasnik nije vratio za 100/200 ijada)stari passt b5.5 malo se ulozilo u sveze dizne,trap svako toliko se odradi(mana mu je)veliki servis na 80.000 km redovno,egr,auspuh menjo komplet,nema puno greska sa strujom ,7 litara autoputem na 140/150 km na sat i ide to a ima dosta prostora u njemu.Ovo novije sve smradovi smanjili za pola metra ne mozes nogu ugurat u auto hebali ih kocke od auta.
Jedino skodu super b nisu sprcili mada i nju od 2017 su uguzili.
Postalo moderno praviti kineske duzine u kabini.

Otvoris mobile.de, pogledas oglase i vidis koliko km imaju karavani, a koliko limuzine. Bar sada u 21. veku je sve dostupno. Nismo u 90ima kada su se automobili prodavali preko novina, pa smo sada mi u Srbiji, a neko nam prica kako je tamo u Nemackoj ili gde vec. Dostupno je i nama odavde da vidimo.

Sto se tice letvi volana, ja sam menjao samo na Meganu i kod njih u 95% slucajeva strada zato sto se pokida manzetna sa suvozaceve strane na letvi, udje prasina i napravi riseve. Ne curi posto je elektricna, samo dobije luft. Od ostalih automobila ni na jednom nisam menjao. Letva volana uopste nije cest kvar.

Otvoris mobile.de, pogledas oglase i vidis koliko km imaju karavani, a koliko limuzine. Bar sada u 21. veku je sve dostupno. Nismo u 90ima kada su se automobili prodavali preko novina, pa smo sada mi u Srbiji, a neko nam prica kako je tamo u Nemackoj ili gde vec. Dostupno je i nama odavde da vidimo.

Sto se tice letvi volana, ja sam menjao samo na Meganu i kod njih u 95% slucajeva strada zato sto se pokida manzetna sa suvozaceve strane na letvi, udje prasina i napravi riseve. Ne curi posto je elektricna, samo dobije luft. Od ostalih automobila ni na jednom nisam menjao. Letva volana uopste nije cest kvar.
Ne znam za Megana ali ja sam pre imao Pezoa 307 1.6 dizelas
Smece od auta,kvario se stalno,a odrzavan dobro jer je bio porodično auto.
Najveci problem sam imao sa predihtavanjem,ulje curiolo stalno, mada je bilo raznih kvarova.
Vrlo cesto sam isao kod majstora.
Zato i kazem,generalno francuska auta nisu kvalitetna.
Dok ga nisam prodao i kupio Golfa 5.
I za sada nemam problema...
Al znajuci da je to ipak 2008-mo godiste,16 godina,odlucio sam se da razmatram mogucnost da uzmem Passata ili Skodu.
Jer su novija auta a i izdrzljiviji su od Golfa.

600.000 km Juka (ako prvi vlasnik nije vratio za 100/200 ijada)stari passt b5.5 malo se ulozilo u sveze dizne,trap svako toliko se odradi(mana mu je)veliki servis na 80.000 km redovno,egr,auspuh menjo komplet,nema puno greska sa strujom ,7 litara autoputem na 140/150 km na sat i ide to a ima dosta prostora u njemu.Ovo novije sve smradovi smanjili za pola metra ne mozes nogu ugurat u auto hebali ih kocke od auta.
Jedino skodu super b nisu sprcili mada i nju od 2017 su uguzili.
Postalo moderno praviti kineske duzine u kabini.
Passat 5 je top auto.
Ko god ga ima,samo reci pohvale.
Bolji je nego Passat 6.
Meni jedino smeta kod ovih novih auta (passati i skode),sto su niska,dok sednes,i zabole te kolena i ledja.
Verovatno kod tih polovnjaka,su sedista ulupljena,nisu menjana,pa je zato tako nisko kad se sedne.

Back