Koje letne gume kupiti

To ti je do lošeg trapa on jede gume. Ja imam zimski i letnji set koji su kao novi i posle 50 kkm.

Ne potpisujem, ne škripim gumama, kočim nizbrdo motorom i pločice mi traju evo 80kkm sad ću da ih menjam uskoro nije hitno.

Trap u 0 jedino sto auto star 20 godina .Nema sanse da izdrze nijedne kopije guma u Srbiji preko 50.000 km autoput troture 160 km na sat .Continetal isto oko 45.000 km nisu vise.
Isto tako menjam leto zima i letne ne izdrze.Zimske i nekako.

Gudjer je svojevremeno bio pun balona ne znam dal su popravili kvalitet.

Baloni i Tresu je posledica nekvalitetnog pletiva u karkasu ili satruli pa se guma izdeformiše. Hoće i od udaraca u rupe i ivičnjake.

Ja otkad vozim koreanca samo kumho i hankok.

Meni je jedan od kumova u taksiju prešao 60k km sa Dunlop gumama ali starim 22 godine. On se odusevio jer je pre toga uzeo nove gume i oresao s njima 30k km.
Sve u svemu, guma moze dosta da predje ali sve zavisi od nacina voznje.
Te gume sa 4 mm nisu za bacanje jer zakonski minimum je 1 mm tako da mozes da predjes jos najmanje 15k km.

Meni je jedan od kumova u taksiju prešao 60k km sa Dunlop gumama ali starim 22 godine. On se odusevio jer je pre toga uzeo nove gume i oresao s njima 30k km.
Te gume sa 4 mm nisu za bacanje jer zakonski minimum je 1 mm tako da mozes da predjes jos najmanje 15k km.
Kako 1mm, zar nije 1.6 ili 1.7 ?

Te fulde su mi vozene 90% autoputa 3 letne sezone.Oko 40.000 km sam odradio i oko 4 mm profila.Verovatno bi izdrzale i ovo leto ali neznam kako se to ponasa na sitnim kisicama,leti ima i blata ponekad uz kise itd.
Svakako da su gume pre 20 god pravili kvalitetnije.Ovo danas je prevara.Ima guma ljudi kupe nove i 2 letne sezone i bacaju.
Slikat cu sve 4 pa cemo onda komentarisati.
Danlop 70 eurica skocile cene.

Prilozi

• IMG_20250313_063726.jpg
    IMG_20250313_063726.jpg
    77,9 KB · Pregleda: 2
Te fulde su mi vozene 90% autoputa 3 letne sezone.Oko 40.000 km sam odradio i oko 4 mm profila.Verovatno bi izdrzale i ovo leto ali neznam kako se to ponasa na sitnim kisicama,leti ima i blata ponekad uz kise itd.
Svakako da su gume pre 20 god pravili kvalitetnije.Ovo danas je prevara.Ima guma ljudi kupe nove i 2 letne sezone i bacaju.
Slikat cu sve 4 pa cemo onda komentarisati.
Danlop 70 eurica skocile cene.
Dobre su za kisu cim imaju te kanale.

Bridgestone ili Michelin sto se tice dugotrajnosti ..Conti su mekse gume i trose se vise od ova dva brenda ..Fulda je sasvim ok za svoju cenu ..kad sve saberes Bridgestone i Michelin ce ti duze trajati of Fulde ali ces ih i vise platiti ..Tako da ti to izađe skoro na isto

Razne gume sam vozio, Michelin ubedljivo najduze traju, Fulda je ok guma, navozao sam se i sa letnjim i sa zimskim gumama. Goodyear je takodje ok. Trajnost guma zavisi od stila voznje, kvaliteta asfalta, itd.
Tigar nikako. Em se trose nekako glupo, em u samom startu dolazi sa plicom sarom od drugih.

Mozes kupiti I jeftiniju vatijantu kineza..npr Landsail gume traju tu nekih 40k km a dosta su jeftinije i nisu uopste bucne To je ta neka srednja klasa uz budget cenu ..Nzn ni koliko su vise jeftine posto im je cena dosta potasla zadnjih par godina ..Po meni najbolja guma iz Kine

Back