Sta je bolje, logičnije kupiti

Da 2017 god 320 x drive 180 ks perfektan savršen potrošnja 5-5,5 litara dizela po gradu. Bmw je napravio fantastičnu konstrukciju prebacili su lanac da bude iza zamajca i potpuno rasteretili motor. E sad jbg 1000 evra veliki servis mora ili motor da se vadi ili menjač da se skida i miran si 150-200 kkm pa izračunaj dal uštediš kroz gorivo da ti se isplati. Inače ide ko praćka 🤗

Na 200.000 km samo kroz gorivo uštediš 8.000 evra po današnjim cenama.

To što vw prodaje 1.9 tdi to je motor iz golfa 2 jbg starudija.

Poslednja izmena:
IMG_20240713_181407.jpg

184ks N47 motor. Informacija iz servisa koji se bavi remontom motora je da nisu bas trajni i da ima dosta nedostataka u obradi bloka.

Kolega s posla ima a4 b9 2.0 tdi od 150ks, kaze da kada ga vozi sa laksom nogom na gasu trosi 3.8 litra. Na bordu mu stoji prosek za 9000km od 4.8-4.8 koliko se secam. Meni Skoda trosi doata vise u poredjenju sa njim. Ispod 4 moze samo ako ide sve vreme nizbrdo.

I gde su sad te polumilionske kilometraze?
Kola sa tim kilometrima je tesko i naci na oglasima a ne da su svakodnevna pojava.
Pusti maria i njegova loopetanja.
Prosek na Zapadu je oko 15 - 20.000km godišnje za privatna vozila.
Taksi tuče oko 70 - 80.000km godišnje, tu negde su i službeni.
E sad, službeni i taksi se preko prodaju obično posle 4 godine, zbog poreza,
održavaju se redovno, sve se menja na vreme.
Sve to se vidi iz papira - na koga je vozilo bilo registrovano, ko je i kada je radio servise,
postoji i broj šasije za proveru svega toga preko interneta.
Za pismene (što mario nije) nikakav problem da sve to provere.
Te priče o pola miliona km su glupost, privatno vozilo ne može to da pređe ni za 20 godina.

Poslednja izmena:
Ovaj auto je uzet sa 230.000 km naknadnom proverom se videlo da je preprodavac skinuo 30.000 km. Tada star 4 godine znači prelazio je 60.000 km godišnje.

Šoferka je otišla sva je bila u kamenčićima i morala je da se menja to sam ja odradio 14.000 din kineska bolja nego original nemačka.

Serviser koji je radio veliki servis kaže ništa dirano menjač nikada servisiran. Naravno u servisnoj se neko bogato nasrao. Kaže dp filter, egr, dizne to mu je izašlo da bi trebalo promeniti preventivno kako to bmw radi ali je on normalno to sve pobrisao i stavio da je šatro stavljeno novo.

Auto je udaran spreda pa rađen ko nogama jbg uvoz italija fušeraj ni far nije bio namešten kako treba pa sam ga ja imbusom namestio.

Taksi vozilo ko i svi ti krševi koji se uvoze iz eu. Po meni može sad da se vozi još 50.000 km pa na otpad.

Poslednja izmena:
Ovaj auto je uzet sa 230.000 km naknadnom proverom se videlo da je preprodavac skinuo 30.000 km. Tada star 4 godine znači prelazio je 60.000 km godišnje.

Šoferka je otišla sva je bila u kamenčićima i morala je da se menja to sam ja odradio 14.000 din kineska bolja nego original nemačka.

Serviser koji je radio veliki servis kaže ništa dirano menjač nikada servisiran. Naravno u servisnoj se neko bogato nasrao. Kaže dp filter, egr, dizne to mu je izašlo da bi trebalo promeniti preventivno kako to bmw radi ali je on normalno to sve pobrisao i stavio da je šatro stavljeno novo.

Auto je udaran spreda pa rađen ko nogama jbg uvoz italija fušeraj ni far nije bio namešten kako treba pa sam ga ja imbusom namestio.

Taksi vozilo ko i svi ti krševi koji se uvoze iz eu. Po meni može sad da se vozi još 50.000 km pa na otpad.
Sto se tice kilometraža i stanja vozila na placevima a bogami i na oglasima,ima svega i svacega.
Prodavci,preprodavci šminkaju svakakve raspade i uvale naivnima.
Tako da su vozila iz Taxia jos i bolja od ovih maskiranih olupina.

Sve to se vidi iz papira - na koga je vozilo bilo registrovano, ko je i kada je radio servise,
Te priče o pola miliona km su glupost, privatno vozilo ne može to da pređe ni za 20 godina.
Tacno brate
Iako su taxi auta vožena dosta,servisirana su dobro i redovno,ako su njihove taxi firme odgovorne.
Pouzdaniji su od ovih sa placeva.

Eto
Znaju ljudi
Jedino se ne slazem potpuno sa ovim zadnjim tekstom
Japanska,korejska i ostale marke auta tesko mogu biti bolji,izdržljiviji od Passata i Škoda
Naravno uvek moze biti izuzetaka

Prilozi

• Screenshot_20240714_080315_Chrome~2.jpg
    Screenshot_20240714_080315_Chrome~2.jpg
    64,8 KB · Pregleda: 4
  • Screenshot_20240714_080426_Chrome~2.jpg
    Screenshot_20240714_080426_Chrome~2.jpg
    74,9 KB · Pregleda: 3
  • Screenshot_20240714_080456_Chrome~2.jpg
    Screenshot_20240714_080456_Chrome~2.jpg
    88,3 KB · Pregleda: 4
  • Screenshot_20240714_080621_Chrome~2.jpg
    Screenshot_20240714_080621_Chrome~2.jpg
    133,7 KB · Pregleda: 4
Srbin kupuje auto na osnovu vizuelnog doživljaja i žvake koju mu preprodavac plasira. Taj neverovatan spoj rezultuje kasnije neprekidnim posetama majstora i otpada.

Umesto na autu da rade samo redovne servise oni se upuštaju u avanturu života. Što niko normalan neće srbin i afrikanac kupuju TAXI KARAVANE :lol:

Da se razumes iole u kola ne bi ovako lupetao.
Na placevima ima krseva ali ima i jako dobrih kola a generalizovati je samo dokaz neznanja i neiskustva.
Ne ulazim u to da li se neko bavi prodajom auta,bilo da si ti u pitanju ili bilo ko drugi.
Postujem svaciji posao.
Ali kilometraža auta na placevima je u 95% vraćena,dok Taxi autima nije vracana.Barem ne u tolikoj meri kao ovim uvezenim a i domacim autima na placevima.

Ne verujem da se uvoze previse ovi sa preko 500k km ..Ima I toga naravno ali ga je teško vratiti u stanje da liči autu koje je prešlo 180k km .. Ne isplati se to tegliti mislim da je većina od 250 do 350k km gde su im cene dosta niske a stanje ne toliko loše.. Isto tako slabo ko uvozi auta sa malom kilometražom jer ne mogu dobiti cenu ..Mozda ovi veći saloni koji drže do ugleda..

Svakom autu iz uvoza je vraćena kilometraža čak i onim razbijenim i slupanim. Nema jednog auta iz uvoza da ima manje od pola miliona km. Svi imaju vidljive tragove ofuljana sedišta i volane koja su tipična za te velike kilometraže.

Takvi automobili su džabe i itekako se isplati dovlačiti labudicama taj otpad i budžiti kod gige u šupu.

Pa ne bas ..Sećam se jedne prilike sam išao sa kolegom na auto pijacu u Banjaluci ..Tamo čovek ladno stavio nemački taxi Touran sve izlizano u njemu ..Reko koliko je presao a on će ladno 200k km ..heheh vidi se iz aviona da je presao preko 500k a I zna se da oni gaze preko 500k ..To je skupo vratiti u stanje nekog auta od +200k ..Moguće je ali bi ga koštalo vise nego da kupio tog od +200k ..Zato kažem da se ne isplati .. Brzo svi oni to skontaju.. Mnogo teže je naći budalu i prodati ga u takvom stanju a skupo mu je ulagati da bi ga doveo u dobro stanje .. Ne isplati se to zmaju ljudii koji se bave tim ali indijanaca koji nesto pokusavaju uvek ima i bit će ih..

Poslednja izmena:
Nije to bas tako ..Nisu ljidi tolike budale .. Sanja on te aute veruj mi ,slabo se prodaju losi primerci ..Bolje se prodaju dobra auta to je sigirno . Muljanje daje samo kratkorocne rezultafe . To nije ni muljanje to je pokušaj koji se vidi iz aviona

Sta mislis koliko je ovaj držao ovog Audija na placu pre nego sto je odustao i šta misliš da li je izvadio svoje pare iz njega (posto je bio prisiljen da ga proda coveku koji ih uvozi i dobro poznaje cene vani ) .. Ja mislim da je otišao na glavu i to poprilicno ali je dosao to toga kad to vise nije ni bitno .. daj sta daš

Poslednja izmena:
Sta mislis koliko je ovaj držao ovog Audija na placu pre nego sto je odustao i šta misliš da li je izvadio svoje pare iz njega (posto je bio prisiljen da ga proda coveku koji ih uvozi i dobro poznaje cene vani ) .. Ja mislim da je otišao na glavu i to poprilicno ali je dosao to toga kad to vise nije ni bitno .. daj sta daš
Poplavljen auto koji je kupio od nekog mučenika i stavio na oglas. Tu je jedino vlasnik izgubio.

Ne verujem da se uvoze previse ovi sa preko 500k km ..Ima I toga naravno ali ga je teško vratiti u stanje da liči autu koje je prešlo 180k km .. Ne isplati se to tegliti mislim da je većina od 250 do 350k km gde su im cene dosta niske a stanje ne toliko loše.. Isto tako slabo ko uvozi auta sa malom kilometražom jer ne mogu dobiti cenu ..Mozda ovi veći saloni koji drže do ugleda..
Recimo ova auta su po mom misljenju,ok cene i kilometraže
Mozda ce za koju godinu biti jos povoljnija

Prilozi

• Screenshot_20240716_212317_Chrome.jpg
    Screenshot_20240716_212317_Chrome.jpg
    61,5 KB · Pregleda: 3
  • Screenshot_20240716_212147_Chrome.jpg
    Screenshot_20240716_212147_Chrome.jpg
    80,3 KB · Pregleda: 3
  • Screenshot_20240716_212019_Chrome.jpg
    Screenshot_20240716_212019_Chrome.jpg
    63,2 KB · Pregleda: 2