Sta se vise isplati

Ulog je ogroman sto znaci da si uzeo neku krsinu.
Verovatno si isao logikom kao mario da je sve polovno isto i da se treba platiti sto manje.
Dobar polovnjak se mora i dobro platiti.
Koliko sam ih samo prodao i ljudi sem velikog i malog servisa godinama nemaju nista drugo da uloze.
Naravno gume i kocione plocice ne uzimam u ulog jer to je potrosni materijal.
Eh da ne svaki uvoznik kao ti :)
Ne bi kasnije bilo muke

1.6 ili 2.0 tih generacija su potpuno isti, isti blok itd., razlika u zapremini i ima nekih sitnih razlika kod snaznijih motora.
Ja sam uvek za novo.

Svojevremeno, pre vise od 10 god, sam upoznao coveka iz Sapca koji drzi plac, a drzi i otpad. Svi automobili na placu, ukoliko im je bila potrebna popravka, su popravljani polovnim delovima od onih sa otpada.
Dobio sam vise info da je recimo Golf 7 1.6 puno slabiji i manje kvalitetniji od istog Golfa 2.0
Za neke stvari su bolje starije serije auta a za neke novije.
Samo sto su novije serije manje mehanicki "idrkane" od ovih starijih od milion ili pola miliona predjenih km.

Poslednja izmena:
Sad gledam bmw 5icu ima ih od 10 do 24 000,svako ce da kaze da je original km i da nema ulaganja,po duletovoj logici najskuplji ne lazu,lazu,nema logike da za te pare ne kupis 2 da mislis skuplji je bolji, niko od kupaca ne gleda najjeftiniji,al nema frke dacu mu za zvaku 500-1000€ vise pa da vidim dal garantuje na 25 000 godisnje ,da nema ulaganja osim redovnih servisa i potrosenih delova,zna on dobro koja klasa se prodaje i samo to uzima,ono lokalci koji izadju na autoput jednom u nikad i predju kao on 2000 godisnje i zvrndaju da ih super sluzi, nista ne ulazu samo sipaju gorivo i voze,da ih vidim za bogatic da odu po kraterima da malo voze

Sad gledam bmw 5icu ima ih od 10 do 24 000,svako ce da kaze da je original km i da nema ulaganja,po duletovoj logici najskuplji ne lazu,lazu,nema logike da za te pare ne kupis 2 da mislis skuplji je bolji, niko od kupaca ne gleda najjeftiniji,al nema frke dacu mu za zvaku 500-1000€ vise pa da vidim dal garantuje na 25 000 godisnje ,da nema ulaganja osim redovnih servisa i potrosenih delova,zna on dobro koja klasa se prodaje i samo to uzima,ono lokalci koji izadju na autoput jednom u nikad i predju kao on 2000 godisnje i zvrndaju da ih super sluzi, nista ne ulazu samo sipaju gorivo i voze,da ih vidim za bogatic da odu po kraterima da malo voze
Ne znam za bmw jer ga nisam imao ali ziva istina
Za pare bi slagali svasta samo da im kupe auto
Ne kazem da nema retkosti medju prodavcima ali sve su to postenjačine kad ih cujes

Ima i placeva i prodaju svoj auto moze da se bira,malo znanja vise srece nema filozofije nikakve ,najveci problem je naci dobrog majstora sta god da se uzme
Slazem se

Znaci ova auta
Ne moze bolje
Nisu skupa a top
Samo sam dao primer

Prilozi

• IMG_20250404_201409_816~2.jpg
    IMG_20250404_201409_816~2.jpg
    109,7 KB · Pregleda: 6
  • IMG_20250404_201546_693~2.jpg
    IMG_20250404_201546_693~2.jpg
    96,8 KB · Pregleda: 6
Ja imam majstora koji svaki put hoće da menja diskove i pločice :lol:
nov auto, garancija je 36 hiljada milja, i sad meni kazu negde na 33 da bi trebale plocice, uskoro, ili odmah...

i ja kao oparen,a garancija? i onda dodje mehanicar, i kaze da imaju jos malkice do garancije da se istrose, znaci tacno je napravljen auto da izdrzi do garancije od 36 hiljada milja, puta 1,6, znaci do 60 hiljada km

inace diskovi obradjeni i nove jeftine plocice isto mogu slabo da traju, ali vec malo skuplji i keramicke, zasto da ne? trosak budu kaliperi, ode hiljadarka, bar meni ovde, servisi 'oce njihove delove zbog garancije, a oni su skupi

obrni, okreni, uradim u priv. reziji, i covek mi lepo da racune, cak je i zamenio pod garancijom jedanput kaliper koji je cureo, kociona kljesta, sad vidim tu se radi njihov remont

nov auto, garancija je 36 hiljada milja, i sad meni kazu negde na 33 da bi trebale plocice, uskoro, ili odmah...

i ja kao oparen,a garancija? i onda dodje mehanicar, i kaze da imaju jos malkice do garancije da se istrose, znaci tacno je napravljen auto da izdrzi do garancije od 36 hiljada milja, puta 1,6, znaci do 60 hiljada km

inace diskovi obradjeni i nove jeftine plocice isto mogu slabo da traju, ali vec malo skuplji i keramicke, zasto da ne? trosak budu kaliperi, ode hiljadarka, bar meni ovde, servisi 'oce njihove delove zbog garancije, a oni su skupi

obrni, okreni, uradim u priv. reziji, i covek mi lepo da racune, cak je i zamenio pod garancijom jedanput kaliper koji je cureo, kociona kljesta, sad vidim tu se radi njihov remont
Ma to stavis celicne diskove i plocice normalne, keramicke to jedino ako vozis supercar od po par stotina konja.

Ma to stavis celicne diskove i plocice normalne, keramicke to jedino ako vozis supercar od po par stotina konja.
keramicke su tek malo skuplje, a bolje
Ako se koci normalno i ko ume da vozi koliko toliko i ne koci u svaku krivinu bezveze ima da mu traju barem 100 000km pogotovo ako vozi i na otvorenom putu, u gradu se sve to aka trostruko brze.
pa to trostruko brze je problem, ne mogu ja svake godine bas da menjam, ne isplati mi se, a tih 100 hiljada je veliko pitanje, vidis iznad da ti pisem za nov auto da je garancija do 60 hiljada, sad moram o svom trosku da menjam

ja kada sam kupovao polovan, diler je sve zamenio, ali nisu trajale ni 30 hiljada, tezak auto, pa se brzo trose, a te jeftine od recikliranog materijala

keramicke su tek malo skuplje, a bolje

pa to trostruko brze je problem, ne mogu ja svake godine bas da menjam, ne isplati mi se, a tih 100 hiljada je veliko pitanje, vidis iznad da ti pisem za nov auto da je garancija do 60 hiljada, sad moram o svom topsku da menjam

ja kada sam kupovao polovan, diler je sve zamenio, ali nisu trajale ni 30 hiljada, tezak auto, pa se brzo trose, a te jeftine od recikliranog materijala
Za tezi auto je potrebna veca zaustavna sila, to se podrazumeva.

Za tezi auto je potrebna veca zaustavna sila, to se podrazumeva.
samo prilazem temi americka iskustva, diskove srednjeg nekog kvaliteta, plocice keramicke obavezno, i delova ima jefitinih, vise para ode za ruke
Nemoj, kupi nov auto kao ja pa i ti jednom u 50kkm promeni samo svećice 🤗
onda svecice sto pomenu MARIO, pa valjda one traju 150 hiljada km,a ne samo 50?
ulje, idemo na potpuno sinteticko, isto malo skuplje, i sta znam ne menjamo ga do 10 hiljada milja, znaci 16 hiljada km, ali vi idete na varijantu jedanput godisnje, pa zato ne trose svi full synt.

samo prilazem temi americka iskustva, diskove srednjeg nekog kvaliteta, plocice keramicke obavezno, i delova ima jefitinih, vise para ode za ruke

onda svecice sto pomenu MARIO, pa valjda one traju 150 hiljada km,a ne samo 50?
ulje, idemo na potpuno sinteticko, isto malo skuplje, i sta znam ne menjamo ga do 10 hiljada milja, znaci 16 hiljada km
sintetika na turbo motore na atmosferce koji su presli vise ne ide to.
Svecice preko 100k pa to one iridijumske mogu da traju toliko.

sintetika na turbo motore na atmosferce koji su presli vise ne ide to.
to ti mislis samo da ne ide, mozda ne u oldtajmere, iz proslog milenijuma, ali duze traje od mineralnog ili polusintetickog, 15 hiljada milja ili cak 20, to ti je i 25 hiljada km, ja nemam turbo, a U SVA VOZILA SAMO IDEM NA FULL SYNTHETIC, ma nema mrlje ni 1 motor odozgore
Svecice preko 100k pa to one iridijumske mogu da traju toliko.
100 hiljada milja cak, ma i vise, iridijumske nego sta

ostaje jos tekucina za menjac automatski, ali nju neki proizvadjaci kazu da se ne menja uopste, mada bi trebalo
i antifriz

Poslednja izmena:
Ne menjam ja ulje na toliko kakvih 15 000km bezi tamo.
zato sto ne trosite full synthetic, vec polu-sinteticko, ili mozda i mineralno, ali ova idu neka 10, a neka cak i 20 hiljada milja, a to ti je brajko moj preko 30 hiljada kilometara [ja ne kazem da se gura bas toliko, ali ko mnogo vozi, predje to za godinu dana, on moze, ali mora i filter koji je isto za to ulje do 20k milja]

ja u mini vena menjam na skoro 10 hiljada milja, a to ti je tih 15 hiljada km, i evo ima 120 hiljada milja, znaci skoro 200 hiljada km, kao nov motor, a gorivo mu sipam najjeftinije, sa najmanje oktana... moze da predje jos toliko pod uslovom da opet promenim ulje u menjacu, antifriz
1743954377880.png

Poslednja izmena:

Pločice su potrošni materijal to plaćaš iz svog džepa i pod garancijom. Pločice, lamela, ulje, filteri, antifriz (posle 250.000 km kod koreanaca) kočiona tečnost itd.

Dakle potrošni materijal ne podleže garanciji.

Osim ako nisi neki spec dil dobio pa i sa time recimo ford je to davao.

Back