Sta je bolje, logičnije kupiti

Nisu kvalitetna kada kupujete krševe sa pola miliona km od trgovaca sa placeva.
Ovaj Pezo je bio kupljen iz salona
Nasledio sam ga od mog oca koji ga je redovno odrzavao u ovlascenom servisu.
Mada mislim da su me lagali razni lazovi od majstora jer sam isao gde sam stizao,cesto se kvario,a posto mi je bilo to prvo auto,nisam se razumio u kvarove i mehaniku,verovatno su mi očerupavali,krali delove pa mi se zbog toga auto dodatno kvario.
Ali opet kazem,realno francuska auta su sklona kvarovima.
Na auto slepovima cesto vidim Megane,Citroene itd.

Nisu kvalitetna kada kupujete krševe sa pola miliona km od trgovaca sa placeva.
A trgovci bas nikad nemaju dobar auto?
Zaostao si totalno.
Eto napisah zasto me niko nije za 14 godina ispljuvao da sam mu uvalio krs i da non stop visi po majstorima i da je odvezao auto na otpad kako ti lupetas o kolima iz uvoza?
Po tebi trebaju da kupe auto od prvog vlasnika koji nije menjao antifriz 10-15 godina i koji ne menja sve filtere na malom servisu jer je stipsa i stedi na filteru za vazduh a koji menja svaki treci put?
A kola iz inostranstva kad su odrzavana a sto se vidi u servisnoj istoriji odrzavana su 10x bolje.
Cccc kako se uhvate oni sto se hvale u svojim glupostima.

Normalno da ne menjam filter vazduha svakih 30.000 km kako je fabrika propisala bole me kita šta tamo neki preprodavac polovnjaka prdi.

Evo lažna servisna kome treba košta 600 dinara na limundu da uradi veliki servis ako nije :rotf:

Screenshot_2024-07-07-20-36-10-925-edit_com.miui.gallery.jpg

Poslednja izmena:
Rece neko ko nikad nije imao BMW u svom vlasnistvu.
Komedija.
Ja imam i poznajem ljude koji to voze. 500 evra je najsitniji kvar na tim automobilima. Bukvalno ništa ne može da se popravi na tom autu bez 1000-3000 evra zavisi šta je došlo na red.

Na 250.000 km ide redovan servis gde bmw preporučuje zamenu dizni, turbine, dp filtera, lanca, pumpe vode, antifriza i još mnogo toga. Zato se vlasnici tih automobils odlučuju za kupovinu novih a ove krševe skupljaju naši i afrikanci pa dovoze na labudicama.

Ovaj Pezo je bio kupljen iz salona
Nasledio sam ga od mog oca koji ga je redovno odrzavao u ovlascenom servisu.
Mada mislim da su me lagali razni lazovi od majstora jer sam isao gde sam stizao,cesto se kvario,a posto mi je bilo to prvo auto,nisam se razumio u kvarove i mehaniku,verovatno su mi očerupavali,krali delove pa mi se zbog toga auto dodatno kvario.
Ali opet kazem,realno francuska auta su sklona kvarovima.
Na auto slepovima cesto vidim Megane,Citroene itd.
Meganom sam bas zadovoljan. Nikakvih specijalnih problema nije bilo, uglavnom neke sitnice i vecinom nista nije bilo skupo za popravku.

A trgovci bas nikad nemaju dobar auto?
Zaostao si totalno.
Eto napisah zasto me niko nije za 14 godina ispljuvao da sam mu uvalio krs i da non stop visi po majstorima i da je odvezao auto na otpad kako ti lupetas o kolima iz uvoza?
Po tebi trebaju da kupe auto od prvog vlasnika koji nije menjao antifriz 10-15 godina i koji ne menja sve filtere na malom servisu jer je stipsa i stedi na filteru za vazduh a koji menja svaki treci put?
A kola iz inostranstva kad su odrzavana a sto se vidi u servisnoj istoriji odrzavana su 10x bolje.
Cccc kako se uhvate oni sto se hvale u svojim glupostima.
Sto bih menjao sve filtere na svakom servisu?!

To je majstorska izmisljotina jer oni imaju najmanje 30% od svakog prodatog dela. Da ne pricam sto nece da rade sa tvojim delovima, jer su tvoji delovi mozda falsifikat, a uzeo si ih iz iste prodavnice. Ili prica da ne mogu da ti daju garanciju, a sa njihovim delovima kao daju garanciju, koju mozes da okacis macku o rep. Postali su trgovci, a ne majstori. U njihovom interesu je da ti menjaju sto vise delova i sto cesce. Na tvom filteru zarade 300 dinara, ali 100 takvih mesecno, njima solidna para ide u dzep.

Posmatraj filter vazduha kao dpf, on moze da zadrzi neku kolicinu cestica, a da protok gasova bude u zadatim parametrima. Kad taj nivo cestica predje toleranciju i pocinje da ugorzava normalno funkcionisanje auta tada se filter menja. Posto za f. vazduha ne mozemo da izmerimo, onda menjamo u skladu sa fabrickom preporukom ili na nekom intervalu odredjenom iskustveno. Npr. ja f. vazduha menjam na svakom drugom servisu, a i to je mozda mnogo.

Sto bih menjao sve filtere na svakom servisu?!

To je majstorska izmisljotina jer oni imaju najmanje 30% od svakog prodatog dela. Da ne pricam sto nece da rade sa tvojim delovima, jer su tvoji delovi mozda falsifikat, a uzeo si ih iz iste prodavnice. Ili prica da ne mogu da ti daju garanciju, a sa njihovim delovima kao daju garanciju, koju mozes da okacis macku o rep. Postali su trgovci, a ne majstori. U njihovom interesu je da ti menjaju sto vise delova i sto cesce. Na tvom filteru zarade 300 dinara, ali 100 takvih mesecno, njima solidna para ide u dzep.

Posmatraj filter vazduha kao dpf, on moze da zadrzi neku kolicinu cestica, a da protok gasova bude u zadatim parametrima. Kad taj nivo cestica predje toleranciju i pocinje da ugorzava normalno funkcionisanje auta tada se filter menja. Posto za f. vazduha ne mozemo da izmerimo, onda menjamo u skladu sa fabrickom preporukom ili na nekom intervalu odredjenom iskustveno. Npr. ja f. vazduha menjam na svakom drugom servisu, a i to je mozda mnogo.
Filter vazduha menjam na nekih 15 000km otprilike, znaci svaka druga zamena ulja.
Filter ulja to se podrazumeva da ide na svaku zamenu ulja, antifriz sam menjao, kocionu sam menjao i ulje u menjacu prosle godine tako da sam miran duzi period.

Ljudi da li ste realni?
Vi bre zivite u manjim mestima gde nije toliko zagadjeno i nema toliko prasine.
Gresim?
Ja zivim u samom centru Novog Sada i vozim iskljucivo u gradu i posle 7000 km vazdusni filter je za zamenu.
Srecom nije skup i kosta 700 din i sam ga lako zamenim ali nemojte mesati babe i zabe jer proizvodjac je napisao tad i tad a isto tako proizvodjac je napisao da se ulje menja na 30k km pa se vi toga striktno drzite jel da??
A hajde da vas pitam zasto ranije menjate ulje od tih 30k km?
Zasto kad je proizvodjac napisao na 30k km?
Zasto onda ne bi pogledali i filter vazduha ponekad pa ustanovili da li je za zamenu ili ne?

Naravno da je glupost zamena ulja na 30k km, ali isto tako je glupost zamena filtera vazduha na 10k km. Konkretno, za Megana je propisano da f. vazduha ide na 60k km, ja ga menjam na 25-30, posto servise radim na 15k km, mada u praksi to uglavnom bude 12.

Tako je, zivim u manjem mestu i, za sada, prlicno cistom sredinom, ali pitanje je dokle ce to da traje jer planiraju da u blizini otvore rudnik. Pretezno vozim na otvorenom. Kod mene je na 30k km filter vazduha prilicno cist. Tvojih 7000 u gradu je u praksi kao 3 ili 4 puta vise na otvorenom.

Kociona tecnost moze i vise od 2 god da traje, a moze i manje, zavisi od tipa, kvaliteta ... ja menjam na 2 god.

Meni u ovlašćenom hyundai servisu kočionu tečnost menjaju na 6-7 godina. Uvek izmere njen kvalitet prilikom svakog malog servisa.

Inače se na teh pregledu meri kvalitet kočione tečnosti ali ne i u srbiji.

Filter vazduha je nov i posle 15.000 km ali ga ja prilikom svakog malog servisa proverim i izduvam iako nema ništa.

Motorno ulje menjam na max 15.000 km. Onog trenutka kada dospem 50-100 grama planiram zamenu.

Peugeot ima vrhunske dizel motore, pogotovo starije generacije, ljudi su prolazili preko milion km i ne moze da umre jednostavno.
Prvi HDi su isto dobri i barem milionce mogu da predju.
Mozda oni koji su 2.0.
Inace ovi 1.6 su raspadi.
Nemoguce je predihtovati im motor.
Nocna mora od curenja ulja,znam jer sam imao to auto.
Tako da nemam poverenja u tu marku auta,niti bih ga ikad vise kupio-vozio.
Nekvalitetno a skupi delovi,popravke.

Mozda oni koji su 2.0.
Inace ovi 1.6 su raspadi.
Nemoguce je predihtovati im motor.
Nocna mora od curenja ulja,znam jer sam imao to auto.
Tako da nemam poverenja u tu marku auta,niti bih ga ikad vise kupio-vozio.
Nekvalitetno a skupi delovi,popravke.
Danas su motori manje zapremine a nasvirani na vece konjske snage i vece obrtne momente i zbog toga problemi, a da ne govorim koliko su komplikovaniji za odrzavanje.Nekad su motori od 2.0 imali oko 100 konja pa cak i manje i bili rastereceni i dugo trajali.

Danas su motori manje zapremine a nasvirani na vece konjske snage i vece obrtne momente i zbog toga problemi, a da ne govorim koliko su komplikovaniji za odrzavanje.Nekad su motori od 2.0 imali oko 100 konja pa cak i manje i bili rastereceni i dugo trajali.
Realno,i danasnji motori 2.0 su izdrzljivi,bilo koja marka da je u pitanju.
Nikad ne bih kupio 1.6 ili 1.4 jer znam da riknu lako.

Trose vise.
Ja Golfa 5 1.9 ne mogu da mu dovoljno dosipam goriva jer kao da je bmw koliko guta.
Jbg sto jači i bolji motor,trosak veci.
A ovi slabiji motori isto trosak,popravke itd.
U svakom slucaju,treba dobro debeo novcanik za auta.
BMW dizeli malo trose, mislim na ove novije generacije, @mario80 je vozio neku trojku sa 180 konja koliko vec ima i bio zadovoljan potrosnjom, neka ti on kaze.

Back