Šta je alternativa evropskom putu?

Zanima me odgovor na ovo pitanje,pa neka mi pojasne oni koji pričaju o drugim putevima: ko će biti prijatelji Srbije,ko će ulagati u proizvodnju i radna mesta,čuvati leđa,sa kim ćemo trgovati,kako ćemo stizati do svojih novih prijatelja i slično? Da vidimo kompletnu viziju Srbije na "drugim putevima"..
Zašto nijedna druga zemlja regiona nije krenula tim putevima? Zašto jedna Turska,iako mnogo veća i jača od Srbije i pulen Amerike već decenijama cupka pred evropskim vratima? Da li su Turci i svi ostali glupi,a naše patriJote pametne? Slušam..

FCO_BEU_Msc_EUMap400.gif

1.Vojna neutralnost.
2.Ekonomska liberalizacija trzista
3.Samostalnost
4.Politicko uredjenje -republika
5.i na kraju ne vise od 4 politicke partije

Zaboravio si tu Rumune,ti Bugari su bili slepci i 80-ih,90-ih u odnosu na nas pa i sada.A clanice su EU i NATO-a.Mada mislim da ne treba da se spustamo da njihov nivo:mrgreen:

Ja se nadam da ste shvatili da sirotinju(istok Evrope) ne primaju u EU zbog njihove ekonomske ili bilo koje snage.Pravi se stit prema Rusiji a sirotinja je za to dusu dala da gine za bogate.

Zaboravio si tu Rumune,ti Bugari su bili slepci i 80-ih,90-ih u odnosu na nas pa i sada.A clanice su EU i NATO-a.Mada mislim da ne treba da se spustamo da njihov nivo:mrgreen:
Da se vidimo mi na crti sa Rumunima i Bugarima za 4-5 godina, a pogotovo ako i dalje nastavimo ovako sa konzumacijom one supstance koju nije uputno konzumirati. Isto ovako su se podsmevali Česima, Mađarima, Slovacima etc, pa gde su oni sad, a gde mi...

a jel da? :lol:
dobro smo barem tu dilemu otklonili
Umesto što si požurio da staviš smajlija, mogao si se bar potruditi da pročitaš redom postove i da pokušaš da shvatiš šta sam napisao...
Ako kažem da možemo i bez njih, znači da verujem da možemo, ali nisam rekao da je bolje...
A ti ako misliš da ne možemo (bez njih) kao članica EU, onda da te podsetim da na svetu postoje 192 države, a od toga su članice EU 27 ili u prevodu ostaje još 165 država koje žive i bez tog članstva...
aham. kao shto je i do sada basnoslovno dolazio.
mozda da razmislimo zasto cheshka, slovachka pred ulazak imale 10 puta vece investiije od srbije, neclanice?
i zasto je bugarska imala 3.5 milijardi evra GRINFILD investicija
Dolazilo nam je koliko je dolazilo...
A je l' ti misliš da u Norvešku, Island i Švajcarsku niko ne ulaže zato što nisu članice EU???
Da bi neko ulagao kapital, potrebno je da imaš dobre zakone, stabilnu političku scenu, korupciju na niskom nivou, male poreze, kao i mnoštvo drugih stvari koje nekoga opredeljuju da ulažu, a ne fiktivno članstvo kao što ga imaju Bugarska i Rumunija...
Hajde, sada opet ispočetka, pa napiši nešto argumentovano...

Da bi neko ulagao kapital, potrebno je da imaš dobre zakone, stabilnu političku scenu, korupciju na niskom nivou, male poreze, kao i mnoštvo drugih stvari koje nekoga opredeljuju da ulažu,

A reci KO misliš da će doneti u Srbiju sve te stvari,provereni stručnjaci za razvoj i stabilnost kao što su Nikolić,Vučić,Dačić i Koštunica i njihov generalni sponzor Miško? :lol: :lol:
Pa tako nešto se ovde dešava samo kada EU zavrne ruku beogradskom vladajućem "kremu" kao i sve promene na bolje u ovoj zemlji.

a ne fiktivno članstvo kao što ga imaju Bugarska i Rumunija...

Imaju oni debele pare i nove fabrike od tog članstva,a vidimo se za koju godinu da ponoviš onda ovu rečenicu.

Kao prvo - evropski put nije realnost. Nikad nije ni bio.
Ta fraza je služila manipulativno svih ovih godina. Bar što se Srbije tiče.
Imala je za cilja da batinom i šargarepom razori najveći narod, okosnicu, bivše SFRJ.

Tako, alternativa zapravo i nije neka dilema ni ponuda. Pravac bi trebao biti jasan jer, ako ne znamo ko su nam prijatelji (u interesnom smislu) ono što do sada sigurno znamo jeste - ko su nam neprijatelji.

Kao prvo - evropski put nije realnost. Nikad nije ni bio.
Ta fraza je služila manipulativno svih ovih godina. Bar što se Srbije tiče.
Imala je za cilja da batinom i šargarepom razori najveći narod, okosnicu, bivše SFRJ.

Tako, alternativa zapravo i nije neka dilema ni ponuda. Pravac bi trebao biti jasan jer, ako ne znamo ko su nam prijatelji (u interesnom smislu) ono što do sada sigurno znamo jeste - ko su nam neprijatelji.

ovo je klasicno ispiranje mozga... :D

ja ne uporedjujem Svajcarsku sa nama,ali treba uciti od njih bankastvo jer im to ide najbolje.

a vecina ovde prica o tome:arrow: kada se razbija nasa vojska,da na primer Svajcarska nema vojksu i sl.
evo SVISS Komando

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/81/Milouf-suisse.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b0/Swiss_Army_marching_Fcb981.JPG
a evo i gde ratuju

http://www.src.ch/SRC07/index.php?langue=en&incpage=page21

ne treba odmah da mislis na rat kada se spomene Vojska.Ali svakoj drzavi je potrebna jaka Vojska i jaka ekonomija.I ista ima svoje mirnodopske aktivnosti.:idea:

Svajcarska je jedno od najmilitarizovanijih drustava zapdne evrope. Redovne vojne vezbe, zaduzeno oruzije ljudi drze kod kuce, cak i teze oruzije itd...

I nemojte molim vas da se pozivate na Švajcarsku i Norvešku jer je to groteskno..

pa to ti je alternativa.uvek postoji alternativa.evo i island koji je do hladnog rata bila najsiromasnija zemlja u evropi.sad su najbogatiji sto se tice bruto dohotka po stanovniku.a ne da nisu u uniji nego i ne zele da udju.nego ofarbao si u zuto hrvatsku makedoniju i tursku a nisi bosnu a i oni su od lane na spisku za prijem.da se razumemo ja bih volio da smo u uniji ali ne sa standardom poljske koja je usla kad i slovenija a plate se vrte u proseku ko i kod nas u vojvodini.

Istina je da ce se EU u buducnosti raspasti kao i sve visenacionalne federacije. Ovo je sad pocetna faza kad su svi jos puni zelja, nada...a svi imaju koristi od nje a zemlje imaju koliku toliko slobodu. Kad tad ce vece zemlje da krenu u centralizaciju, da pozele da se odluku donose preglasavanjem i onda ce se desiti sto i svakoj visenacionalnoj Federaciji.
Ali nece se to tako brzo desiti, a do tad ne treba hrliti u EU nego jedno vrijeme obustaviti pricu o EU, pokusati privuci sto vise investitora iz prijateljskih zemalja (privuci investicije na cisto ekonomskoj osnovi), Kosovu sto vise otezavati samostalnost...

Obozhavam izjave "ovakvih dobro obaveshtenih" politiko-ekonomista...za njih je Politichka -Ekonomija iz 1850 god. osnov i nachelo svakog razgovora i dogovora...Samo...ovo je 2008...kako to da im objasnimo...jedino...IZBORIMA !!! :lol:

Srbija ce sigurno u buducnosti moci da vrati Kosmet. To ce se deseti za 10-15 godina, sto nije nista u istoriji jednog naroda i drzava. Srbija ce za to vrijeme sigurno biti ekonomski jaca. Kosovo ce i dalje biti crna rupa, u kojoj vlada kriminal, u kojoj se ne postuju ljudska prava. Rusija, Kina, Indija, Brazil ce biti sve jaci a Amerika vise nece biti dominantna sila. Al Kaida ce sigurno za to vrijeme izvrsiti napad oruzjem za masovno unistenje. Stvorice se uslovi da Srbija povrati Kosovo i da radi isto ovo sto i Turska, koja cak moze da ide u drugu drzavu da se bori protiv separatita.
Treba biti strplji i raditi na porastu nataliteta i ekonomske snage Srbije a stvorice se uslovi za vojnu intevenciju Srbije na Kosovu.

Ufff...
josh jedna izjava, koja je potkrepljena chinjenicama...
Grobar i Musavi koji su izgubili Kosovo ce vratiti Kosovo...?:lol::lol::lol:
Mloha dr Sposobni ce vratiti Kosovo...?
dvorska Luda ce vratiti Kosovo iz svog kajaka...?
Dachic...Kosovo???...njemu samo da je "Kofera"

Back