Sta imate rusko, a sta americko?

Sto bi rekao jedan moj drug: "Моја проста душа словенска чезне за Нутелом."

Понукан овом фасцинантном темом, решио сам да енумеришем шта имам српско овде.

а) имам киту моју криву српску, то као прво, и то ми душман пегави не може одузет, мој ти, ни Ханс ван ден Брук, ни Перез де Куељар.
б) имам вуков и даничићев превод светог писма, мада реално ни један ни други нису ни близу лепоти текста, а неки пут застране у дебилизам (човјечица??)
в) имам Горски Вјенац и то је вредно читања. Исто и епску народну поезију.
г) имам нешто Пекићевих књига и понешто од минорних писаца попут Ћопића.
д) морао бих озбиљно да се замислим. Вероватно ништа. Чак ми ни не пада на памет нешто што бих хтео.

А Пољаци, руске усташе? А Украјинци руске... исто усташе? А Хрвати, усташке усташе?

Биће да су за тебе једини словенски народи Срби и Руси, али добро, то смо већ апсолвирали.

Pa braća su mi po krvi,druga stvar što su Hrvati u zadnjih 100 godina dva puta izvršili genocid nad srpskim narodom i što ih kao i Poljake Vatikan brutalno nahuškava na pravoslavce.

Понукан овом фасцинантном темом, решио сам да енумеришем шта имам српско овде.

а) имам киту моју криву српску, то као прво, и то ми душман пегави не може одузет, мој ти, ни Ханс ван ден Брук, ни Перез де Куељар.
б) имам вуков и даничићев превод светог писма, мада реално ни један ни други нису ни близу лепоти текста, а неки пут застране у дебилизам (човјечица??)
в) имам Горски Вјенац и то је вредно читања. Исто и епску народну поезију.
г) имам нешто Пекићевих књига и понешто од минорних писаца попут Ћопића.
д) морао бих озбиљно да се замислим. Вероватно ништа. Чак ми ни не пада на памет нешто што бих хтео.

Mene je razocarao novi SPC prevod Svetog Pisma. U sustini je ostao isti kao Danicicev i Vukov, samo sto su izbacili ijekavicu, i mislim da su ispravili ono brodsko uze koje prolazi kroz iglene usi. Inace, ja ne mogu taj Gorski Vjenac. Nekako mi je izlizan. Ali epska poezija neimenovanog autora, to ostaje vecni kvalitet.

Једино руско што имам су књиге руских писаца и три флаше вотке. Не пада ми на памет баш ништа друго што би ми и теоретски било интересантно
To je to, samo što ja ne čitam knjige i ne pijem votku.

To me ostavlja sa nešto mršavijom kolekcijom ruskih dobara, to wit Ništa.

Bojim se da su najnovnija genetska istrazivanja haplogrupa sa Y hromozoma dokazala da su Balkanci najveca braca sami sebi. Naime, po muskoj liniji, Srbijanci, Crnogorci, Bosanci, Bugari i Albanci imaju gotovo identicnu genetiku, dok se genetika ostalih Slovena znatno razlikuje.

Nisu ta istraživanja validna,skoro sam pričao s čovjekom iz struke koji mi je potvrdio da se na ovim prostorima tek trebaju vršiti ozbiljna istraživanja po pitanju genetike i da su sva ranija probni baloni.To su inače mnogo skupa istraživanja i trebalo bi uzeti mnogo uzoraka krvi,ja se prvi radujem egzaktnim rezultatima a ne na priči rekla-kazala. Inače po jednoj teoriji svi Srbi tamnog tena nema šanse da budu čiste slavenske krvi...

Nisu ta istraživanja validna,skoro sam pričao s čovjekom iz struke koji mi je potvrdio da se na ovim prostorima tek trebaju vršiti ozbiljna istraživanja po pitanju genetike i da su sva ranija probni baloni.To su inače mnogo skupa istraživanja i trebalo bi uzeti mnogo uzoraka krvi,ja se prvi radujem egzaktnim rezultatima a ne na priči rekla-kazala. Inače po jednoj teoriji svi Srbi tamnog tena nema šanse da budu čiste slavenske krvi...

Ne, ne, ovo su bas ta skupa istrazivanja o kojima pricamo.

Koristili su i epruvete i pipete i birete i svasta jos da izracunaju iz cijih je jajcadi izasao narod nas cestiti, i svasta su otkrili.

Generalno, osim jezika, malo ti, ja i Tuta Bugarin i Iljir Pecoli i Esad Dzudzo imamo sa Ciolkovskim, Tolstojem, Marijom Kiri i Bedzih Smetanom.

Iako se bojim da je to moglo biti zakljuceno i bez skupih ispitivanja.

To je to, samo što ja ne čitam knjige i ne pijem votku.

To me ostavlja sa nešto mršavijom kolekcijom ruskih dobara, to wit Ništa.

Оставља те само са великим уметничким портретом Њ.К.В. В.В.Путина.

- - - - - - - - - -

Koristili su i epruvete i pipete i birete

И то најскупље руске пипете.

Ne, ne, ovo su bas ta skupa istrazivanja o kojima pricamo.

Koristili su i epruvete i pipete i birete i svasta jos da izracunaju iz cijih je jajcadi izasao narod nas cestiti, i svasta su otkrili.

Generalno, osim jezika, malo ti, ja i Tuta Bugarin i Iljir Pecoli i Esad Dzudzo imamo sa Ciolkovskim, Tolstojem, Marijom Kiri i Bedzih Smetanom.

Iako se bojim da je to moglo biti zakljuceno i bez skupih ispitivanja.

Nisu egzaktna,kažem ti to je samo mali uzorak,za ozbiljna istraživanja teba uzeti cisterne i cisterne krvi iz svih krajeva jednako jer nije ista krv kod hercegovca i krajišnika,kod vojvođana i šumadinca,kod crnogorca i piroćanca?Kontaš?Ima tu još dosta da se radi...

Dobro ebu...dokazano!

- - - - - - - - - -

Druže ne trebaš biti puno pametan pa da vidiš da su Hrvati identični Srbima,Poljaci su malo čistije slavenske krvi očigledno jer nisu imali belaj kao mi sa Turcima pa se miješali!

Пољаци су србско племе, и то ће се ускоро и доказати. Батали ти ове квази интелектуалце што крв продају за нутелу, нико не може достићи њихове висине што етички, што инелектуално. И тај мит о мешању са турцима је само мит, они који су се мешали су отишли у Турску још у 19ом веку.

Пољаци су србско племе, и то ће се ускоро и доказати. Батали ти ове квази интелектуалце што крв продају за нутелу, нико не може достићи њихове висине што етички, што инелектуално. И тај мит о мешању са турцима је само мит, они који су се мешали су отишли у Турску још у 19ом веку.

Imaš Srba koji su prihvatili islam pa se mješali sa Turcima ali u svakom slučaju mi smo slavenski narod.Pošto mi je moderacija izbrisala poruku ponoviću bio sam nekoliko puta u Poljskoj i sami Poljaci gledaju na nas(Srbe,Hrvate) kao braću po krvi,ko smo mi da palamudimo da to nije tako.Isto će ti reći i Česi i Slovaci.Mi smo zatrovani ratovima pa ne vidimo dalje od svoga dvorišta ali treba nekada pogledati sa strane i samo se ukaže...

Imaš Srba koji su prihvatili islam pa se mješali sa Turcima ali u svakom slučaju mi smo slavenski narod.Pošto mi je moderacija izbrisala poruku ponoviću bio sam nekoliko puta u Poljskoj i sami Poljaci gledaju na nas(Srbe,Hrvate) kao braću po krvi,ko smo mi da palamudimo da to nije tako.Isto će ti reći i Česi i Slovaci.Mi smo zatrovani ratovima pa ne vidimo dalje od svoga dvorišta ali treba nekada pogledati sa strane i samo se ukaže...

Ја сам упознао пољаке који би дошли на Космет као добровољци. За словаке сви знамо, али највише су ме изненадили мађари који су у истом филму. Сви сматрају да је то велика неправда и сви хоће да се то исправи.

- - - - - - - - - -

pa sad...uporedjujuci haplogrupe sa jedne strane srba a sa druge rusa, poljaka, ceha, slovaka i sl. dolazimo do zakljucka da ti jesu braca, ali od muske tetke...:D

Које халогрупе и који сте ви дошли до таквих закључака?

Mene je razocarao novi SPC prevod Svetog Pisma. U sustini je ostao isti kao Danicicev i Vukov, samo sto su izbacili ijekavicu, i mislim da su ispravili ono brodsko uze koje prolazi kroz iglene usi. Inace, ja ne mogu taj Gorski Vjenac. Nekako mi je izlizan. Ali epska poezija neimenovanog autora, to ostaje vecni kvalitet.

Нису јадни никад имали ни знања, ни способности, ни умећа, ни времена, ни било чега. Вук Ћопави наравно није знао ништа осим немачког и славјаносрпских бућкуриша, тако да је његов превод превод лутеровог превода или превод превода превода, како се узме. Грчки? Хебрејски?! Не лудуј, дијете Грујице.

Кад узмеш да читаш KJV или Segond можеш само да плачеш кад видиш колико су наши чемерно неспособни.

Imam kinesku i evropsku tehniku.
Evo bas gledam u Benq bratskog i neovisnog Tajvana.
125px-Flag_of_the_Republic_of_China.svg.png
:)
Rusko nemam nista a voleo bih voziti americki Ford.

Poslednja izmena:
Имам руску бушилицу стару 40 година(купио сам је као половну пре скоро 20 година) - КОЈА ЈЕ ПОТПУНО НЕУНИШТИВА.... невероватна справа... за разлику од ових фуш апарата које продају за једнократну употребу и када се било шта поквари можеш да их бациш у ђубре.....
Имам комплетан сликарски прибор из Русије, нарочито уљане боје које су за 3 класе боље од јевропских... а могу се набавити овдИ:у Бг. али ипак има бољих у самој Русији
http://www.agrolink.rs/slikarski-pribor-materijali.html

Такође имам једно чудо невиђено из Русије и чуди ме да нису прешли на масовну производњу - то су пре десетак година донели неки Руси на бувљак... нека ДРВЦА као неке велике чачкалице и ја питам шта је то а Рус каже да су то четкице за сликање... па како, питам ја, а он каже да је то нешто специјално од неког материјала који се користи за свемирске ракетЛе.... и покаже ми како се употребљава..... узмеш упаљач и запалиш то дрвце и пустиш да гори у зависности колико желиш да буду дугачке длачице, кад се длачице огуле или отпадну а ти опет узмеш упаљач и имаш јопет нову четкицу......а... зар није генијално ......:p:p:p тако нешто само они могу да смисле...

Имам гомилу руских књига..... речника..... итд........

Америчко немам ништа..... осим неке књиге и старе часописе наше дијаспоре......

Poslednja izmena:

Back