Имам руску бушилицу стару 40 година(купио сам је као половну пре скоро 20 година) - КОЈА ЈЕ ПОТПУНО НЕУНИШТИВА.... невероватна справа... за разлику од ових фуш апарата које продају за једнократну употребу и када се било шта поквари можеш да их бациш у ђубре.....
Имам комплетан сликарски прибор из Русије, нарочито уљане боје које су за 3 класе боље од јевропских... а могу се набавити овдИ:у Бг. али ипак има бољих у самој Русији
http://www.agrolink.rs/slikarski-pribor-materijali.html
Такође имам једно чудо невиђено из Русије и чуди ме да нису прешли на масовну производњу - то су пре десетак година донели неки Руси на бувљак... нека ДРВЦА као неке велике чачкалице и ја питам шта је то а Рус каже да су то четкице за сликање... па како, питам ја, а он каже да је то нешто специјално од неког материјала који се користи за свемирске ракетЛе.... и покаже ми како се употребљава..... узмеш упаљач и запалиш то дрвце и пустиш да гори у зависности колико желиш да буду дугачке длачице, кад се длачице огуле или отпадну а ти опет узмеш упаљач и имаш јопет нову четкицу......а... зар није генијално ......

тако нешто само они могу да смисле...
Имам гомилу руских књига..... речника..... итд........
Америчко немам ништа..... осим неке књиге и старе часописе наше дијаспоре......