Sta imate rusko, a sta americko?

Имам руску бушилицу стару 40 година(купио сам је као половну пре скоро 20 година) - КОЈА ЈЕ ПОТПУНО НЕУНИШТИВА.... невероватна справа... за разлику од ових фуш апарата које продају за једнократну употребу и када се било шта поквари можеш да их бациш у ђубре.....
Имам комплетан сликарски прибор из Русије, нарочито уљане боје које су за 3 класе боље од јевропских... а могу се набавити овдИ:у Бг. али ипак има бољих у самој Русији
http://www.agrolink.rs/slikarski-pribor-materijali.html

Такође имам једно чудо невиђено из Русије и чуди ме да нису прешли на масовну производњу - то су пре десетак година донели неки Руси на бувљак... нека ДРВЦА као неке велике чачкалице и ја питам шта је то а Рус каже да су то четкице за сликање... па како, питам ја, а он каже да је то нешто специјално од неког материјала који се користи за свемирске ракетЛе.... и покаже ми како се употребљава..... узмеш упаљач и запалиш то дрвце и пустиш да гори у зависности колико желиш да буду дугачке длачице, кад се длачице огуле или отпадну а ти опет узмеш упаљач и имаш јопет нову четкицу......а... зар није генијално ......:p:p:p тако нешто само они могу да смисле...

Имам гомилу руских књига..... речника..... итд........

Америчко немам ништа..... осим неке књиге и старе часописе наше дијаспоре......

Pre 40 godina sva je roba bila kvalitetnija,pogotovo nemacka.
Ali da bi se odrzala radna mesta i prodaja moralo se raditi na smanjenu kvalitete.
Fora je da Rusija nema sta da ponudi ni istoku ni zapadu.

Covek danas i da hoce nesto da kupi rusko nema sta,jako malo proizvoda imaju koji se mogu kupiti u Evropi,ne secam se kad sam ili dal sam ikad video neki proizvod sa Made in Russia.
Ima na e-bayu da se kupe ruski geigerovi meraci,i nisu nimalo jeftini.

To im najvise treba.

0,,6477021_4,00.jpg

Neko ce doduse reci kako ovo nije strogo politicka tema, mada znam ljude koji proizvode iz neke drzave ne bi uzeli cak i da im ih dzabe daju. Nece biti da to onda nema i politicku konotaciju. Ionako ne znam gde bih je na drugo mesto smestio.
Licno nemam geografske i politicke predrasude. Od ruskih stvarcica imam 40 godina star casovnik Junost koji sam dobio od dede dok sam jos bio osnovac. Jos uvek radi, naravno ako se navije jer su tad i u razvijenijim drzavama elektronski satovi bili tek u povoju, dok ih kod Rusa nije bilo nikako. Nije narocito precizan, ali je robustan za medalju. Rucni sat inace ne nosim vec 16 godina. Povremeno koristim elektricni brijac koji sam kupio pocetkom devedesetih od jednog Rusa na pijaci. Jos uvek radi bez greske. Imao sam i auto onakav kao sto mi je na avataru, ali sam ga se davno kurtalisao. S njim sam imao i lepih momenata, ali i onih drugih.
Od amerikanskih stvarcica imam Zipo upaljac koji sam davno dobio na poklon. Retko ga koristim jer ga nigde ne nosim. Draga uspomena, pa ne bih voleo da ga izgubim.
I to bi bilo to. A vi?

Suvenire i iz jedne i iz druge zemlje, knjige.

Имам руску бушилицу стару 40 година(купио сам је као половну пре скоро 20 година) - КОЈА ЈЕ ПОТПУНО НЕУНИШТИВА.... невероватна справа... за разлику од ових фуш апарата које продају за једнократну употребу и када се било шта поквари можеш да их бациш у ђубре.....
Имам комплетан сликарски прибор из Русије, нарочито уљане боје које су за 3 класе боље од јевропских... а могу се набавити овдИ:у Бг. али ипак има бољих у самој Русији
http://www.agrolink.rs/slikarski-pribor-materijali.html

Такође имам једно чудо невиђено из Русије и чуди ме да нису прешли на масовну производњу - то су пре десетак година донели неки Руси на бувљак... нека ДРВЦА као неке велике чачкалице и ја питам шта је то а Рус каже да су то четкице за сликање... па како, питам ја, а он каже да је то нешто специјално од неког материјала који се користи за свемирске ракетЛе.... и покаже ми како се употребљава..... узмеш упаљач и запалиш то дрвце и пустиш да гори у зависности колико желиш да буду дугачке длачице, кад се длачице огуле или отпадну а ти опет узмеш упаљач и имаш јопет нову четкицу......а... зар није генијално ......:p:p:p тако нешто само они могу да смисле...

Имам гомилу руских књига..... речника..... итд........

Америчко немам ништа..... осим неке књиге и старе часописе наше дијаспоре......

:ok:

Успут, ако нисте знали ...РУСИ СУ... ПРЕ 100 ГОДИНА... ИЗМИСЛИЛИ ...КОЛОР ФОТОГРАФИЈУ...:per: :aha2:

color1909rusf03.jpg

ВИШЕ http://forum.krstarica.com/showthread.php/461820-Vjerovali-ili-NE...?p=17770094#post17770094

Da, ali je Sergej Prokudin Gorski prvi kolor fotograf, koji je dokazao svu moc kolor fotki tokom svojih foto putopisa Ruske Imperije, a takodje je znatno unapredio proces, dobivsi genijalan kvalitet slike i zivopisnost boja.

Ipak, Gorski je morao da pobegne iz Rusije u Francusku jer su Boljsevici zeleli da ga streljaju.

Kao i nekoliko stotina vrhunski naucnika i umetnika, koje su Boljsevici zeleli da pobiju.

Jer Boljsevizam je sistem koji podrazumeva isrebljivanje svakoga ko ima IQ iznad 78.

Ta gore slika je slika jevrejskog ucitelja sa jevrejskom djecom u Samarkendu.

Da, ali je autor i idejni tvorac ruski genije.

Koji je kasnije postao francuski genije.

- - - - - - - - - -

Korišćenje tuđih aparata se ne može nazvati Izumiteljstvom.

Ako je to kriterijum, onda sam ja izumitelj vibratora

Da, ali Gorski je unapredio vec postojece sisteme do neprepoznavanja.

Zato svi smatramo Bill Gates-a ocem savremenih softverskih tehnika, iako je svakako neko pre njega izmislio neki nebitni programski jezik koji je omogucavao da se na racunaru igra tetris i koristi digotron.

Od ruskih stvari imam neki CD sa balalajkama i na omotu Cara, koji su mi prijatelji narezali i vizuelno uredili kao poklon za rodjendan kako bi me podjebavali i zapitkivali na svakih nedelju dana ``Jesi li slusao malo? Kako ti se cini?``

Sustinski, ni to se ne racuna u rusko, s obzirom da je proizvedeno u Srbiji. Kumov brat je ozenio Ruskinju, to je jedino rusko sto imam. U stvari, nemam ja, ima kumov brat.

U stvari, nemam nista rusko.

Rusko imam šal od kašmira, vitafon,neke homeopatske lekove ..Imala sam i ruski čaj,kavijar i votku,ali više nemam :lol:

Američko imam Samsonite kofer i tašnu koju sam dala mami,jer je preteška.I Whirlpool veš mašinu. Ima u kući i nekih starki,Gap majica i koječega ...sad da li je baš šiveno u USA-ne bih rekla.Misim da kod nas generalno američka roba nije sa američkog tla, već rađena uglavnom u Kini. Ruska je original ruska.

Amerikanci prave uglavnom sund za rulju: pop kultura muzika i filmovi.Tu su najpoznatiji. Proizvodi niskog kvaliteta i niskog intelekta.Sportska oprema je sva iz Azije.
Moda je Evropska. Od kvalitetnih brendova imaju samo Harli Dejvison i ponesto iz sveta kompjutera.

Rusi imaju proizvode koji nisu za obicno trziste. to je uglavnom svemirska, avionska i oruzarska industrija - kao i Ameri.takodje dijamanti , draguljarstvo, umetnost ,kavijar...za bogatu klijentelu.

Za obicne ljude je najinteresantnije Evropsko trziste, kao i Japansko.

Svi mi najvise cenimo industrijske proizvode iz Nemacke i Japana i tu su Ameri odavno izgubili trku.

Poslednja izmena:

Back