Sta igrate trenutno?

Uzeh skoro na steam-u oba dela, presao KOTOR 1, a danas poceo KOTOR 2. Nesto i nisam bas toliko odusevljen prvim delom igre, a toliko sam cuo da je hvale, realno moja ocena 7/10, za sada mi se drugi deo vise svidja. I nadam se da je bolji od prvog.

KOTOR_II.jpg

KotoR je medju najboljim igrama ikada. Nema mnogo igara koje sam igrao u narodnoj verziji, a onda ih posle 10 godina kupio na Steamu i ponovo uzivao u igranju.
Drugi deo je nažalost nedovršeno razočaranje. Nešto kao ME3, godinama kasnije.
Neko će reći, nije li Obsidian pravio KOTOR2. Pa i nije. Sami svakako nisu. Trebalo je da se Bioware rastakne, nakon Jade Empire-a, ili pvog Mass Effect-a. Ne bi nastalo toliko užasnog Dragon Age-a, ako si igrao. Niti onoga što je na kraju ispalo od Mass Effect serijala.
Užasavam se od pomisli, šta će sledeće izbaciti, kakav bloatware/showelware, za koji će se kunuti da je novo remek delo. Najremekdelnije, svaki put!

Što se Star Warsa tiče, nisam fan filmova, a od igara sam igrao Jedi Knigt: Jedi Academy i sjećam se da mi je bio izuzetno zabavan, kako u single playeru tako i u režimu za više igrača, čak nekoliko puta sam je downloadovao i prelazio.

Drugi deo je nažalost nedovršeno razočaranje. Nešto kao ME3, godinama kasnije.
Neko će reći, nije li Obsidian pravio KOTOR2. Pa i nije. Sami svakako nisu. Trebalo je da se Bioware rastakne, nakon Jade Empire-a, ili pvog Mass Effect-a. Ne bi nastalo toliko užasnog Dragon Age-a, ako si igrao. Niti onoga što je na kraju ispalo od Mass Effect serijala.
Užasavam se od pomisli, šta će sledeće izbaciti, kakav bloatware/showelware, za koji će se kunuti da je novo remek delo. Najremekdelnije, svaki put!

Jade je bio ok.

Mass Effect je vrh, jedna od mojih omiljenih igara. Ne znam sto ti se nisu svidele 2 i 3. Kraj trice nije briljirao, ali ne bih zbog toga osudio ceo ME.

DA i DAO su mi bili odlicni. Poslednji nisam igrao.

Bioware nije Black Isle ili Troika sto se tice kreativnosti, ali mislim da je bolje da ih ima nego da ih nema. :)

Jade je bio ok.

Mass Effect je vrh, jedna od mojih omiljenih igara. Ne znam sto ti se nisu svidele 2 i 3. Kraj trice nije briljirao, ali ne bih zbog toga osudio ceo ME.

DA i DAO su mi bili odlicni. Poslednji nisam igrao.

Bioware nije Black Isle ili Troika sto se tice kreativnosti, ali mislim da je bolje da ih ima nego da ih nema. :)
Jade je samo to, tek ok. Signalizacija zamora, gubljenja kreativne inercije, ako pogledamo unazad, kroz dela i vreme.
ME 1 je sasvim dobra igra. Klasična Bioware priča o dobru i zlu. ME 2 je erotska novela uz primese šutera iz trećeg lica. Dating sim koji se maskira. Bez zadovoljavajućeg endinga. Ending je reklama za nastavak, tek. Neprihvatljivo, barem meni. ME 3 je solidna priča, ali nastavljena, na nesreću, na užasni ME 2. A tek taj završetak. Ako je ME 2 imao neobjašnjivo loš privod kraju - gde je cela poenta bila samo odrediti koje ćete simove da sačuvate za svoj erotski tank ribica-hirelinga, u nastavku priče - ME 3 je bio nepopravljiv. Neobjašnjiv. Jer se nije ni toliko potrudio.
Jednostavno su rekli, 'ako želite još (a znamo da morate, jer mi smo hebeni Bioware rodjače), kupite nastavak. Uzgred - zaboravite smislenost i zadovoljavajuće okončanje trilogije. Placebo vam tek dolazi u obliku DLC-a. Kupite!'
Nepošteno. Očekivano. Ipak ih je EA projeo.

Igrao sam samo DA1 i nastavak za isti. Nastavak je ok. Prosečna Black Isle/Obsidian/Bioware priča. Gutljiva.
Originalni modul je smrt. Dobio sam proliv od priče i likova. Ne znam ni gde bih počeo sa crnjenjem. Pokrali su apsolutno svaki mogući trenutno popularni komad, i napravili parodiju samih sebe.
Bioware, inače odlični emulatori, ako ostaju verni izvornom štivu, tipa Fallout, D&D, KOTOR, najčešće veoma dobro odrade posao. Ali ako se bave pukom plagijom, kao što su izveli kroz DA. Nastaje havarija. Pomija.
Okazao sam im fandom. Sada sam poklonik CD project-a i Telltale-a. Kao i Harebrained Schemes-a.

Do juce mi je radila igrica (war thunder) a danas mi daje ovo obavestenje......sta ono znaci i sta treba da uradim?

Your launcher version is not compatible with the version supported by the server. You need to run the game clicking on a launcher on your desktop, instead of running aces.exe file.

Ocajan internet ne dozvoljava da igram bilo sta online sem Forsaken World-a koji ima opciju da se iskljuce igraci :neutral: So, samo single player (nije da se bunim), gulim Skyrim po ceo dan, kao i Assassins' Creed.

Poslednja izmena:
Nisam uspeo da zavrsim KOTOR 2, nesto me bas bila smorila igra, pocinje bolje nego 1, ali na duze staze je nekako losiji.

Imeni je Kotor 1 neuporedivo bolji sto se tice price. Kotor 2 ima mozda zivopisnije likove, nesto bolju grafiku, ali sve u svemu znamo da je Revan tajkoji se provukao do Star Wars The Old Republic, a ne neka tamo Kreia koja zasluzuje samo codex entry :mrgreen:

HK:47 ftw.

Back