Šta hrvatski školarci uče iz istorije

Ne znam, po tenu većine vaše populacije bi se reklo da su vam se preci s užitkom miksali s vašim vladarima Osmanlijama.
Bošnjaci su drugi par rukava..
Od 6 do 16 Septembra sam bio u Kušadasiju. Tamošnji Turci po izgledu niže veze s nama nemaju. Lokalni trgovci nas Srbe često prepoznaju čak i kad ne čuju jezik. Valjda nas prepoznaju po izgledu, mimici i facijalnom izrazu. Lokalni Turci su uglavnom garavi i izgledaju često nešto između Iranaca i Kavkazaca, a žene često imaju mongoloidnog upliva. Njihove žene su niže, ali vitkije od Srpkinja. Naše imaju izraženije ženske atribute, ali i jače kukove, sklonije su debljanju itd.

Nekoliko Turkinja iz Kušadasija koje su mi se 'namjestile.'

IMG_20250915_183945_976.jpg

IMG_20250915_211735_964.jpg

IMG_20250915_201859_295.jpg

IMG_20250913_220809_769.jpg

IMG_20250913_215437_353.jpg

IMG_20250914_211637_771.jpg

Ovo je Bulent koji drži buregžinicu, ima dobar burek. Liči na izvornog Turčina.

IMG_20250916_094556_314.jpg

@FDDD @Perperius

I onda su došli heroji iz Srbije… koji su očito toliko hrabri da su cijelo vrijeme uspješno bježali od Turaka, a sad po forumima im potomci glume stratege povijesti.
Nek glume u prizrenu
Sad nedavno kad sam bio u Kušadasiju upoznao sam grad, plaže, noćni život itd, ali sam shvatio još jednu stvar. A to je da su Turci ljudine za vas Rvate u svakom smislu. Niste Turcima ni do koljena. Kušadasi ima oko 130.000 stalnih stanovnika, to je mali grad (gradić) za Tursku. Da je u HR bio bio treći ili četvrti grad po veličini. Istanbul ima 5 puta više stanovnika od ndhazije 2, a i Ankara ima poprilično više.

Sad nedavno kad sam bio u Kušadasiju upoznao sam grad, plaže, noćni život itd, ali sam shvatio još jednu stvar. A to je da su Turci ljudine za vas Rvate u svakom smislu. Niste Turcima ni do koljena. Kušadasi ima oko 130.000 stalnih stanovnika, to je mali grad (gradić) za Tursku. Da je u HR bio bio treći ili četvrti grad po veličini. Istanbul ima 5 puta više stanovnika od ndhazije 2, a i Ankara ima poprilično više.
Krv nije voda ;)

Propustio si ovu lekciju.

Od 6 do 16 Septembra sam bio u Kušadasiju. Tamošnji Turci po izgledu niže veze s nama nemaju. Lokalni trgovci nas Srbe često prepoznaju čak i kad ne čuju jezik. Valjda nas prepoznaju po izgledu, mimici i facijalnom izrazu. Lokalni Turci su uglavnom garavi i izgledaju često nešto između Iranaca i Kavkazaca, a žene često imaju mongoloidnog upliva. Njihove žene su niže, ali vitkije od Srpkinja. Naše imaju izraženije ženske atribute, ali i jače kukove, sklonije su debljanju itd.

Pogledajte prilog 1790259
Pogledajte prilog 1790258
Pogledajte prilog 1790261
Pogledajte prilog 1790263
Pogledajte prilog 1790264
Pogledajte prilog 1790265

Pogledajte prilog 1790266

Pogledajte prilog 1790259
Pogledajte prilog 1790258
Pogledajte prilog 1790261
Pogledajte prilog 1790263
Pogledajte prilog 1790264
Pogledajte prilog 1790265

Pogledajte prilog 1790266

@FDDD @Perperius
Nepismeni pokatoličeni čobani.

Genetika je egzaktna nauka, ona kaže da su bliskoistočne haplogrupe kod Srba došle u periodu od paleolita pa do rimskih, vizantijskih osvajanja u 99%. Kao i kod većine Evropljana.

Jedino ako su Turci dovodili svoje žene da se pare sa našim muškarcima pa je turska genetika ušla preko ženske linije :D

Nemoj da počnem da izbacujem ciljane fotke Hrvata iz Bosne, Hercegovine, tu ima svačega

Nepismeni pokatoličeni čobani.

Genetika je egzaktna nauka, ona kaže da su bliskoistočne haplogrupe kod Srba došle u periodu od paleolita pa do rimskih, vizantijskih osvajanja u 99%. Kao i kod većine Evropljana.

Jedino ako su Turci dovodili svoje žene da se pare sa našim muškarcima pa je turska genetika ušla preko ženske linije :D

Nemoj da počnem da izbacujem ciljane fotke Hrvata iz Bosne, Hercegovine, tu ima svačega
Kao što rekoh lokalni muškarci u Kušadasiju su uglavnom garavi i vuku na Irance/Kurde i Kavkazce. Čak i onih nekoliko svjetlijih koje sam vidio ne liče na naše ljude. Imaju drugačije crte lica i izraz. Mislio da ću viditi više ljudi koji izgledaju kao Grci, ali takvih sam vidio relativno malo. Žene su im druga priča, iznenadio sam se koliko puno ih ima sa mongoloidnim uplivom (svaka treća otprilike). Žena su im svjetlije pigmentacije od muškaraca u prosjeku.

Sad mi je jasno, tvoji heroji iz Srbije bježali su od Turaka, a ti si od tada ostao impresioniran Turcima. Geni su geni. Kušadasi ti je metropola, a Istanbul božanstvo.

Metropola je za Hrvatsku. Samo Zagreb, Rijeka i Split su veći od Kušadasija. Za turske standarde to je mali grad. Za Hrvatsku je nešto od 130K velegrad.
Kušadasi je "velegrad“ jer je veći od tvog sela, a Istanbul je svetinja jer tvoji preci nisu mogli pobjeći dovoljno brzo od Turaka. Geni su geni, ali povijesni instinkt za bijeg očito ostaje u obitelji.

Back