Šta hrvatski školarci uče iz istorije

Ko so se vidi, migracije unutar hrvatske su bile ceste pa tako nitko nije bia svih 400 g pod turcima
Imamo prezimena bosnjak herceg dalmatin ko dokaze
Screenshot_20250920-201905_Chrome.jpg

Od 6 do 16 Septembra sam bio u Kušadasiju. Tamošnji Turci po izgledu niže veze s nama nemaju. Lokalni trgovci nas Srbe često prepoznaju čak i kad ne čuju jezik. Valjda nas prepoznaju po izgledu, mimici i facijalnom izrazu. Lokalni Turci su uglavnom garavi i izgledaju često nešto između Iranaca i Kavkazaca, a žene često imaju mongoloidnog upliva. Njihove žene su niže, ali vitkije od Srpkinja. Naše imaju izraženije ženske atribute, ali i jače kukove, sklonije su debljanju itd.

Nekoliko Turkinja iz Kušadasija koje su mi se 'namjestile.'

Pogledajte prilog 1790259
Pogledajte prilog 1790258
Pogledajte prilog 1790261
Pogledajte prilog 1790263
Pogledajte prilog 1790264
Pogledajte prilog 1790265

Ovo je Bulent koji drži buregžinicu, ima dobar burek. Liči na izvornog Turčina.

Pogledajte prilog 1790266

@FDDD @Perperius
Čim sam video slike ljudi zao sam da si ti autor posta.

Nije to zabit, nego jedna od najjačih turističkih destinacija u Turskoj. Kušadasi je za Tursku nešto kao Makarska za HR.
Tvoj “velegrad” Kušadasi je turistički dragulj Turske, a za Hrvatsku bi bio Makarska. Sjajno, znači tvoj standard za veličinu i značaj se temelji na šlagerskom turizmu i broju hotelskih ležajeva. Genijalno mjerenje, NASA bi bila ljubomorna na tvoju metodologiju.

Tvoj “velegrad” Kušadasi je turistički dragulj Turske, a za Hrvatsku bi bio Makarska. Sjajno, znači tvoj standard za veličinu i značaj se temelji na šlagerskom turizmu i broju hotelskih ležajeva. Genijalno mjerenje, NASA bi bila ljubomorna na tvoju metodologiju.
Pitao sam vještačku inteligenciju koliko turista posjeti Kušadasi u sezoni i evo odgovora.

Kušadasi poseti pola miliona do molion turista tokom turističke sezone, a precizna cifra varira u zavisnosti od godine. Grad privlači turiste kao jedan od glavnih turističkih centara na turskoj egejskoj obali, nudeći smeštaj u oko 1000 hotela i apartmana.

U Kušadasiju sam vidio dentalnu kliniku u koju uglavnom dolaze stranci da im rade kljove. Vrv. ima i za presađivanje kose, Turska je poznata po tome.

Makarska je inferiorna klimatski prema Kušadasiju zato što je 5 stepeni sjevernije. Makarska je na paraleli 43, a Kušadasi 38. Zato Kušadasi ima dužu sezonu, koja često zađe u Oktobar.

Pitao sam vještačku inteligenciju koliko turista posjeti Kušadasi u sezoni i evo odgovora.

Kušadasi poseti pola miliona do molion turista tokom turističke sezone, a precizna cifra varira u zavisnosti od godine. Grad privlači turiste kao jedan od glavnih turističkih centara na turskoj egejskoj obali, nudeći smeštaj u oko 1000 hotela i apartmana.

U Kušadasiju sam vidio dentalnu kliniku u koju uglavnom dolaze stranci da im rade kljove. Vrv. ima i za presađivanje kose, Turska je poznata po tome.

Makarska je inferiorna klimatski prema Kušadasiju zato što je 5 stepeni sjevernije. Makarska je na paraleli 43, a Kušadasi 38. Zato Kušadasi ima dužu sezonu, koja često zađe u Oktobar.
I kad se seliš?

Nikad, ali planiram ponovo ići tamo turistički. Kompletno ljetovalište u svakom smislu. Od atraktivnih plaža, ljepog i sređenig grada u kome ima svašta, do ludog noćnog života itd. Nije ni skupo nešto. Srba ima na svakom ćošku tamo. Nakon turskog najviše sam čuo srpski jezik.
Ajde super, vjerujem da je dobro tamo gdje si svoj na svome.

Nije to zabit, nego jedna od najjačih turističkih destinacija u Turskoj. Kušadasi je za Tursku nešto kao Makarska za HR.
Gledam malo slike iz tog dijela Turske obale i ne vidim ništa čega mi nemamo jedino su im plaže nešto duže nego naše tog tipa :np:

Jesi ti ikad vidia kako izgledaju omiška ili makarska rivijera i njihove plaže? Jesi ikad posjetia neki dalmatinski otok koji obiluju baš s takvim šljunčanim plažama ka na Kušadasima?? Da ne govorim o ostaloj ponudi koja mami turiste da posjete Dalmaciju i njene ne samo šljunčane plaže nego i uvale, škoji, grebeni, klisure, spilje itd.

Jbt pa samo Split ima raznovrsniju ponudu plaža i mista za okupat se nego 10 takvih Kušadasa daso moj.

Split: plaže i uvale

Back