Sta hocu?!

meni je to malo strasno, tako malo dete u drugu sobu... moja je znala da preskoci ogradu kreveca i padne, pa se onda jos isprepada, pa tek onda ne mozes da je smiris i uspavas
mislim kad vec nije od starta tako, bolje da se ti iselis iz sobe, ako je vec tata voljan da spava sa njim u sobi... ili se smenjujte, jednu noc ti, jednu on... nemas sad puno izbora kad je vec dete naucilo tako, sve drugo bi bilo mucenje i za tebe i za njega

Kad je mm tvrdoglav i uvek nam treba sto godina da razume i shvati.
On shvati i prihvati na kraju ali tera po svome dok ja ne poludim.

Ovo za dete, ispada da se ja borim sa detetom.
On hoce kod nas u krevet, ja ne dam, a mm 'daj da ga prebacim, kako ti nije zao?'
I sta cu, popustim uvek... :aha:
Ni meni ne smeta sto je sa nama u sobi, samo da svi spavamo

Cak mi ni ne smeta da spava izmedju nas, samo da mirno spava i da me ne udara...
Ali on se bacaka, istaje, seda, udara me nogama u stomak... pa se beba razgica... pa se okrecem...
Pa mi neudobno, pa me odgura na kraj kreveta, pa on ode na kraj kreveta... pa se otkriva, pa me pocupa...
Pa se taman namestimo svi, meni se pripiski... pa dok ustanem, krevet skripi, medo se razbudi, pa vice mama,
pa ga mm smiruje, pa itd... itd...

- - - - - - - - - -

I tako svaku noc :zblesav:

Cak mi ni ne smeta da spava izmedju nas, samo da mirno spava i da me ne udara...
Ali on se bacaka, istaje, seda, udara me nogama u stomak... pa se beba razgica... pa se okrecem...
Pa mi neudobno, pa me odgura na kraj kreveta, pa on ode na kraj kreveta... pa se otkriva, pa me pocupa...
Pa se taman namestimo svi, meni se pripiski... pa dok ustanem, krevet skripi, medo se razbudi, pa vice mama,

- - - - - - - - - -

iste probleme imamo i mi sa bobijem, s tim sto sam ja tvoj muz,a mom muzu smeta sto bobi lezi izmedju nas,sto se rita...
ima on krevetic pored naseg,al u toku noci sam se prebaci i legne izmedju nas

meni je to malo strasno, tako malo dete u drugu sobu... moja je znala da preskoci ogradu kreveca i padne, pa se onda jos isprepada, pa tek onda ne mozes da je smiris i uspavas
mislim kad vec nije od starta tako, bolje da se ti iselis iz sobe, ako je vec tata voljan da spava sa njim u sobi... ili se smenjujte, jednu noc ti, jednu on... nemas sad puno izbora kad je vec dete naucilo tako, sve drugo bi bilo mucenje i za tebe i za njega

...i moje su iskakale, doduse nisu bas padale, ali moze valjda da se spusti ogradica pa da u krajnjem slucaju izadje bez padanja....
Kad je mm tvrdoglav i uvek nam treba sto godina da razume i shvati.
On shvati i prihvati na kraju ali tera po svome dok ja ne poludim.

Ovo za dete, ispada da se ja borim sa detetom.
On hoce kod nas u krevet, ja ne dam, a mm 'daj da ga prebacim, kako ti nije zao?'
I sta cu, popustim uvek... :aha:
Ni meni ne smeta sto je sa nama u sobi, samo da svi spavamo

...reci mu da ti jeste zao, i normalno je da ti bude zao, ali za dobro svih vas on mora da nauci
da spava u svom krevetu...sta ce biti kad dodje druga beba, a to ce biti za cas....

...Ne bih preporucila promene koje mogu ozbiljno da naruse sklad u bracnim odnosima, a svako odvajanje postelja, nemogucnost da se par posveti jedno drugom u meri koja je potrebna i oboma dovoljna, posebno zapostavljanje emotivnih i seksualnih potreba u tom kontekstu veoma cesto dovode do udaljavanja, narusavanja odnosa i razvoda...Zene cesto prave upravo tu gresku, fokusirane nakon rodjenja deteta iskljucivo na majcinstvo i potomstvo, uz obavezan transfer emocija i paznje sa partnera na dete...Dobra organizacija nije nedostizna ni sa malim sredstvima (ukoliko postoji dobra volja i bar neko od clanova porodice ko je spreman da povremeno pomogne), a sa dobrim finansijskim mogucnostima je i neuporedivo laksa jer su i mogucnosti brojnije...Vreme za sebe i za partnera se mora pronaci i bilo bi mudro imati to uvek u vidu...Ne znam licne afinitete i interesovanja, ali bih, mozda, razmislila o spajanju lepog, prakticnog i korisnog, kada su aktivnosti koje donose prihode u pitanju...Mozda bi salon lepote koji pruza usluge zbog kojih je trebalo ici u drugi grad, ili nije postojala mogucnost izbora, bio dobro resenje - razlog je da se izadje iz kuce, provede vreme u socijalnom okruzenju i komunicira sa drugim zenama, ispune bar delimicno poslovne ambicije i potreba za radom i samostalnim izvorom prihoda, a istovremeno bude u prijatnom ambijentu koji nije stresan, vec naprotiv, opustajuc i istovremeno ima vlastiti, proveren kutak za negu koja se moze obaviti istovremeno, tokom radnog dana, umesto da se posebno odvaja vreme koje, uz porodicu, cesto nedostaje...Posao, zarada, druzenje, dobar izgled, rad van kuce - meni deluje primamljivo i kao privremeno resenje i kao dodatni posao uz nesto sto je osnovni izbor, a cime se moze baviti kada deca malo porastu...

- - - - - - - - - -

...sve je to normalno, on trazi paznju i kad spava, vrti se jer mu bude vruce od vas,
trazi sebi udobno mesto...i tako mala deca znaju da budu ljubomorna pa hoce da
"razdvoje" roditelje i da dominiraju i dok spavaju...

..ja sam moju mladju kad sam ih odvojila u drugu sobu (znai imala je 2 ipo) svake
noci po par puta vracala u njen krevet, i svaki put je rekla ja cu da to predjem opet,
a ja...ja cu da te vratim..malo smo plakali, malo smo se ljutili i na kraju je odustala :)

..uostaom od toga sve pocinje, ne treba ti da slusas njega nego on tebe i mora da
se zna gde ko spava ko odredjuje pravila..pa se drzis toga, stisnes zube malo
nekad odplaces, ali ako si odlucna i ako znas da je to dobro za sve vas istrajes....

Cicak, pusti muza neka spava sa njim.

Ako izdrzi duze od dve noci, seci me gde sam najtanja...
Znas kada su pitali psihologa kada je pravo vreme da se pocne sa vaspitanjem, psiholog je kazao- cim me pitate, znaci da ste zakasnili

...i moje su iskakale, doduse nisu bas padale, ali moze valjda da se spusti ogradica pa da u krajnjem slucaju izadje bez padanja....

.

i sta onda, izadje i dodje do kreveta, opet te probudi, place, nece da se vrati, vristi kad ga spustis nazad, opet preskoci, dodje kod tebe... :lol: i tako sto puta na noc, a ona trudna i treba joj san i odmor
dete treba navici na krevetac od starta, dok je jos malo i ne zna... a nama je tad najsladje da spava kraj nas, a i najlakse s obzirom da doje na svaka 2-3 sata, pa te mrzi da ustajes zimi, da uspavljues posle podoja... a niko nam ne kaze da cemo posle to sitno zadovoljstvo skupo da platimo :lol: kad se jednom uvuce u roditeljski krevet, tesko da ce lako da izadje

i sta onda, izadje i dodje do kreveta, opet te probudi, place, nece da se vrati, vristi kad ga spustis nazad, opet preskoci, dodje kod tebe... :lol: i tako sto puta na noc, a ona trudna i treba joj san i odmor
dete treba navici na krevetac od starta, dok je jos malo i ne zna... a nama je tad najsladje da spava kraj nas, a i najlakse s obzirom da doje na svaka 2-3 sata, pa te mrzi da ustajes zimi, da uspavljues posle podoja... a niko nam ne kaze da cemo posle to sitno zadovoljstvo skupo da platimo :lol: kad se jednom uvuce u roditeljski krevet, tesko da ce lako da izadje

..dobro ja tad vise nisam bila trudna i ona je bila veca, samo nije htela da bude odvojena u drugoj sobi, pa smo se setale po celu noc tamo ovamo,
jedina sreca u je bila u tome, sto sam ja tad imala kao "program" u glavi kako se vratim u krevet tako zaspim, a cujem je cim krene da ide ka meni,
i dan danas ne znam kako sam bila tako programirana da cujem samo njih dve, inace su mogli topovi da pucaju to cula nisam nikad :)
...slazem se da je od starta napravljena greska sto je prebacivano dete u krevet kod njih, i vec smo jednom pisali o tome na nekoj drugoj temi,
a sad je sve mnogo teze ispraviti....

...i da naglasim ja nikad nisam volela da spavam sa decom, ni izmedju nas, ni pored nas ni nikako, mora da sam naopaka skroz..

Ako već spava sa vama u sobi, onda ti ne preostaje ništa drugo nego da ubediš muža da ga ne prebacuje kod vas u krevet. Što je dete starije, sve teže ćete ga odvići od spavanja sa vama. Posle, kada se rodi beba, pa treba da je podojiš, svo četvoro ćete spavati na francuskom ležaju. :zblesav:

Za opciju da spavate u dve prostorije ti i muž bih glasala samo kada bih iscrpela sve druge mogućnosti. :zkez: Meni je spavanje u istom krevetu sa mužem na prvom mestu. I da sam smokvin muž, bobi bi video šta bi ga snašlo. :evil:

Ako već spava sa vama u sobi, onda ti ne preostaje ništa drugo nego da ubediš muža da ga ne prebacuje kod vas u krevet. Što je dete starije, sve teže ćete ga odvići od spavanja sa vama. Posle, kada se rodi beba, pa treba da je podojiš, svo četvoro ćete spavati na francuskom ležaju. :zblesav:

Za opciju da spavate u dve prostorije ti i muž bih glasala samo kada bih iscrpela sve druge mogućnosti. :zkez: Meni je spavanje u istom krevetu sa mužem na prvom mestu. I da sam smokvin muž, bobi bi video šta bi ga snašlo. :evil:

...:ok:

...reci mu da ti jeste zao, i normalno je da ti bude zao, ali za dobro svih vas on mora da nauci
da spava u svom krevetu...sta ce biti kad dodje druga beba, a to ce biti za cas....
On ne moze da iskoci, a ne moze ni da se spusti ogradica krevetca.
Tj. dosad nije preskakao.
Mene najvise brine kako cemo kad dodje beba?
Cicak, pusti muza neka spava sa njim.

Ako izdrzi duze od dve noci, seci me gde sam najtanja...
Znas kada su pitali psihologa kada je pravo vreme da se pocne sa vaspitanjem, psiholog je kazao- cim me pitate, znaci da ste zakasnili
Mm moze i hoce s njim da spava.
Ja ne znam kako, ali on spava kao top, a probudi se svaki put kad Pedja drekne, uvek ga on prebacuje kod nas,
nije da spava...
I ujutru naspavan!
A ja, valjda lak san, pa mi treba dok se uspavam sto godina, a lako se probudim...

Da ne gresim dusu,
Evo posle 6 meseci moje trudnoce,
mm je nesto kliknulo,
i kad predjem u toku noci u drugu sobu, on ustane sa malim, da mu dorucak,
presvuce ga, igraju se... nekad do 9... Uopste me ne diraju...
Doduse cujem ja njih, ali vrata su zatvorena i on mu ne da da udje...

Cak i kad ostanem u krevetu, on ga ujutru odnese u dnevnu, zatvori vrata i puste me da odspavam.jos malo...
Meni to znaci do neba!
Posle kad ustanem, mogu ceo dan da jurcam ako treba...
E i tu ima par zackoljica.
Ja podrzavam.da beba tj.dete spava u svom kreveticu, s jedne strane
S druge strane, Procitala sam mnoge knjige gde savetuju da bebe spavaju sa roditeljima,
jer kad provedu 9 meseci u nasem stomaku, osecaju se napusteno u velikom krevetcu
bez mame, njenih mirisa, dodira, koze...
I ima nekog smisla... slazem se i sa tim...

Samo nikako da prihvatim da imam los san i da to nije za mene.

Meni je spavanje na prvom mestu! :mrgreen: s kim god, samo da spavam ... ;)
Ali kod nas je takva situacija, da svako ima razlicite odnose prema spavanju...
I ja mislim da je lepo kad muz i zena spavaju zajedno... Sami...
A s druge strane, bude mi zao deteta koje spava samo...
Bice uzbudljivo... ;)

Ја сам још у трудноћи говорила да ће дете од рођења спавати у својој соби само.

И нико ми није веровао, најмање муж, а сви су ме гледали као да сам немајка.

Али сам је заиста прве ноћи сместила у њен креветац.

И спава сама до данас.

Јесте било мучно у почетку, устајање, дојење, поновно успављивање, смрзавање зими, али све се прегура.

Спавала сам са њом само пар месеци, у њеном кревету, док није научила да се покрива ноћу, онда ми је сама рекла да може сама да се покрије и да јој нисам потребна.

Чичак, немој да те заваравају разни психолози причама о напуштености и бла,бла,бла.

Детету ионако посвећујеш пажњу по васцели дан, нека ноћ буде за тебе и мужа.

Đordano Bruno je kao malo dete
od brabonjaka pravio planete.
Mališanu Frojdu, dok je čekao da mu kitica skoči, napamet je palo da teoriju libida sroči.
Tesla je kao đače
gurao prst u rupe, maštajući
da ga iz prirode drmne nešto jače.
Beba Cezar u rimskim špilhoznama sanjao je, piškeći u krevecu, snove ljute: "Zal i ti, sine Blute".
Jovanka Orleanka je, protivno ženskom polu, na školskom raspustu osmudila muda dedinom najboljem volu. Ni marija Kiri ništa nije bila bolja, za lutkama brzo ju je prošla volja, smišljala je gacajući po blatu bosa, hemijski element od kojeg otpada kosa. Grkinjica Marija Kalas, dok je u Egejskom moru davila plišanog mecu, pričala je operskim glasom priču o Medeji kako ubija svoju decu. Čičkov tata jedne večeri, svojoj ženi brižno reče: Hoće li od ove naše slatke male ikada biti išta, jedino što voli je - da ne radi ništa. :)

Sta hocu?
Ne znam!
Ali hocu... sta? Pa ne znam!

Gladna sam... ali ne znam sta bi jela...
Kuva mi se... ali ne znam sta bih kuvala...
Radi mi se... ali ne znam sta...
Cita mi se... ali mi nijedna knjiga ne odgovara...
Ima film... ali mi se uopste ne svidja...
Hoces da kupis sebi nesto? Necu
Hoces da setas? Ne bih

A sta bi?
Ne znam...

Imate li ovakve momente?
Kako ih resavate?
uobičajena pojava kod bogataše dece (ili snajaka svejedno)
fuj

Sta hocu?
Ne znam!
Ali hocu... sta? Pa ne znam!

Gladna sam... ali ne znam sta bi jela...
Kuva mi se... ali ne znam sta bih kuvala...
Radi mi se... ali ne znam sta...
Cita mi se... ali mi nijedna knjiga ne odgovara...
Ima film... ali mi se uopste ne svidja...
Hoces da kupis sebi nesto? Necu
Hoces da setas? Ne bih

A sta bi?
Ne znam...

Imate li ovakve momente?
Kako ih resavate?

Znam ja šta hoću, samo nemam kad. :lol:
A kad ne znam, visim ovde ili spavam.

ma daj...otvorili su im se neki novi vidici:mrgreen:

Back