Šta hoću u 2025

Ja sam izneo šta bi 99,99% kupaca htelo. Umesto toga dobiju gvozdeni sanduk na 3 cilindra koji troši 10-15 litara.
Nisi ti izneo sta bi 99,99% kupaca htelo Ti si izneo sta bi 0,01% kupaca htelo..Vrlo dobro oni znaju kolika je potražnja i koliko ima prostora za određene proizvode .. Niko ništa ne izbacuje bez dobre analize a ni ne prodaje za 1€ ako moze da uzme 10€..Marža na te jeftine aute je jako mala .Nebi Fiat šibicario po Srbiji pa opet bio u ekonomski problemima

Poslednja izmena:
Smart je prilicno bezbedan za tu klasu vozila ali zato muke tantalove kad treba da se radi nesto oko agregata, motor mora da ide vani.
Smart jeste bezbedan ali u klasi Smarta, ali nije u klasi normalnih vozila. Mislim da su neki ludaci već radili te testove - Smart vs. pravi auto.

I nije bilo dobro za Smarta. :mrgreen:

Hoću putničko vozilo b segmenta od kompozitnih materijala ukupne težine do 600 kg. Hoću da ima v6 motor od 1000 ccm najnovije generacije hrom mesing kombinacija legura koji bi išao na alkohol, tng i benzin. Naravno auto bi imao i plug in hibridni pogon dometa 100 km.

Prosečna potrošnja bi bila 1-2 litra benzina na 100 km. Cena bi bila 10.000 evra.

Zašto automobilske industrije danas prave gluposti i nebuloze?
maria za precednika :hahaha:

Ja sam izneo šta bi 99,99% kupaca htelo. Umesto toga dobiju gvozdeni sanduk na 3 cilindra koji troši 10-15 litara.
ti stvarno baš slabo poznaješ autoindustriju kad ovakve gluposti pišeš! auto kakav opisuješ ne treba skoro nikome, kamoli 99,99% vozača. jel ti znaš koja je godina sada? jel znaš da danas vozači mogu da budu deca koja su rođena 2007 god. danas ljudi traže udobnost, sigurnost, moderne tehnologije, dobar infotainment, komfor u vožnji. ne traže minimalizam i sirovu mehaniku iz 80-ih godina. automobili su evoluirali jer su se i potrebe vozača promenile.
tvoja ideja da bi takav auto kakav si opisao mogao da košta 10k € usto pokazuje koliko pojma nemaš! očigledno je da nemaš predstavu koliko su skupi kompozitni materijali i plug-in tehnologija, čak ni Kinezi ne mogu postići po toj ceni.
tvoj "koncept" jednostavno nema veze sa stvarnošću današnje autoindustrije, s još manje potrebama današnjih vozača. :rtfm:

U Srbiji ljudi vole pre svega da pokažu da su uspešni, pa to rade i izborom automobila. Ako je komšija ljubomoran na tvog limenog ljubimca, znači da si ubo pravu meru.

Zato se svako ispruži koliko može.

Moja tema je što se tiče novih automobila, od starih imamo proverenih modela ali to danas ima cenu registracije kao da plaćamo porez na luksuz. Danas ferari i lambordžini novi sa 1000 konja imaju cenu registracije 24.000 din samo zato što su hibrid. Van svake pameti.

Dakle hoću kvalitetan gradski auto koji mi neće praviti nikakve probleme i biti rentabilan za upotrebu. Neću kosilicu za travu od jeftinog lima i plastike za 30-50.000 evra ali koji ima tablet i kameru za vozače sužene svesti.

Hoću putničko vozilo b segmenta od kompozitnih materijala ukupne težine do 600 kg. Hoću da ima v6 motor od 1000 ccm najnovije generacije hrom mesing kombinacija legura koji bi išao na alkohol, tng i benzin. Naravno auto bi imao i plug in hibridni pogon dometa 100 km.

Prosečna potrošnja bi bila 1-2 litra benzina na 100 km. Cena bi bila 10.000 evra.

Zašto automobilske industrije danas prave gluposti i nebuloze?
zaboravio si da napomenes da hoces i da je iz japana :mrgreen:

Moja tema je što se tiče novih automobila, od starih imamo proverenih modela ali to danas ima cenu registracije kao da plaćamo porez na luksuz. Danas ferari i lambordžini novi sa 1000 konja imaju cenu registracije 24.000 din samo zato što su hibrid. Van svake pameti.

Dakle hoću kvalitetan gradski auto koji mi neće praviti nikakve probleme i biti rentabilan za upotrebu. Neću kosilicu za travu od jeftinog lima i plastike za 30-50.000 evra ali koji ima tablet i kameru za vozače sužene svesti.
Ja vidjeh reklamu za novog Sportage. Košta 36 000 evra. Tako da...

Ima i za 42.000 evra ali startuju od 29.000 evra novi. A do juče bili 17.000€ novi :sad2:

Screenshot_2025-01-05-13-32-50-985-edit_com.infostud.android.pa.jpg

Back